En son hangi diziyi/filmi izlediniz?

Konu sahibi son olarak 310 gün önce görüldü
7 bolumluk mini-dizi. bir kitaptan uyarlanmis. cogunuz izlemistir. ilk ciktigi donem fragmanini izleyerek begenmemistim. biraz onyargili davranmisim. belkide o an boyle bisi izleyesim yoktu. cok bunaltici bir dizi oldugunu dusunmustum. gerci izlemeye baslayinca sevdim aslinda. gercekten begendim ve severek, ilgiyle izledim. sonuncu bolum en sevdigim bolum oldu. bir cok duygu ayni anda yasandigi icindir. son bolumde calikusu feride de aklima geldi nedense. buyuk ihtimalle o da yetim oldugu icin.

son bolumde yetimhaneden en yakin arkadasi yillar sonra onu ziyarete gelmis ve hic bir sogukluk yoktu aralarinda mesela. aninda kaldiklari yerden devam ettiler. bu samimiyeti herkeste bulamazsin, genellikle kardeslerinle aranda olur bu iliski. onlarin arkadasligini, daha dogrusu ailece birbirlerine yaklasimlarini sevdim. son bolumde yetimhaneyi ziyarete gitmistiler mr shaibel'in olumunden dolayi (kendisine satranci ogreten adam) ve mr shaibel'in kendisini gazetelerden, magazinlerden takip ettigini gormus, fotograflarini bile saklamis ve duvara asmis. hatta yolladigi mektubu da saklamis adam. orada da duygulanmistim. guzel sahneydi. birde beth rusya'ya gitmisti. orada buyuk rakibi karsisinda satranc masasindaydi. dugumlendigi an tavana bakmaya basladi ve birden nasil oynayacagini, hangi adimi atmasi gerektigini bildi (kucuklugunden beri bunu yapar. tavanda satranc masasini gorur ve hangi adimi atacagini dusunur/calisir. satranci calisma sekli bu). iste herkesin icinde tavana bakinca, millet de yukari yukari bakmaya baslamisti acep ne var orada diye :p orasi guldurmustu. beth rusya'yi sevmisti. herkes disarda satranc oynuyordu orada. satranc sayesinde de guzel dostluklar kurdu. genel olarak dizide giyimi kusami da cok cok hostu. 4. bolumdeki elbiseyi baya begenmistim mesela. eh, bu kiz kendisiyle savasan bir kiz. cok zeki bir kiz. problemli bir kiz. hirsli ve basarili.

benden bu diziye 7,9/10 puanos

Ekli dosyayı görüntüle 57580

Ekli dosyayı görüntüle 57579

Ekli dosyayı görüntüle 57578

Ekli dosyayı görüntüle 57577
Baktigim ve etkilendigim film her sahnesi aklimda
Bir hikaye gibi anlatabilirim suan da bile sjjsjsj
Harika bir Film tavsiye ediyorum +++

c3por2.png
kesin sevmem, üf o kadar filmi kim izleyecek, izlesem hangi sırayla izlicem, star wars izlemeyenler derneği üyeliğim var ihanet edemem dedim dedim ama sonunda izlemeye başladım. abartmış olmak istemem ama ilk iki filmden sonra izlemediğim günlere tükürdüm. dernek üyeliğimden çekiliyorum... c-3po ve r2 ile ekstra bağ kurup onlara üzülmesem daha kolay ilerleyebilirim ama kıyamıyorum, hayatımdaki iki eksik sizsiniz sanki sjhsjh. çok iyiymiş... haklıymışsınız arkadaşlar, fanlarına falan hak verdim tamam.

Fantastik Canavarlar 3 kötü film. Boşuna gitmeyin zamanınıza yazık, ekşın 0.

• Beğen
Tepkiler: f5
"heirs to the land" izliyorum. 3 bölüm kaldı. ben diziyi hiç araştırmadan konusundan etkilenerek başladığım için bunun bir serinin devamı niteliğinde olduğunu fark etmemişim. önemli değil çünkü ilk sezonun hikayesi tamamlanıyor, ikinci sezon bambaşka bir hikaye. ilk sezonun karakterlerini gördük kısa süre de olsa, ikinci sezonda. neyse dizinin konusuna gelecek olursak, bir olay sonrası hugo, ailesinden ayrılıyor. taht mücadeleleri ve değişim sonrasında sevdiklerini de kaybediyor, sonrası Barselona'da bir var oluş hikayesi ve verilen; unutulmayan bir sözün yarattığı macera ve kaos. ben çok sevdim. bunu bitirince, ilk sezona geçiş yapacağım. biraz daha geçmişe yani. ilk sezon karakterlerinin ikinci sezondaki hüzünlü sonlarını görmüş olmama rağmen.
ispanyol yapımı. tarihi yapımlardan hoşlanıyorsanız, seyretmelisiniz. ispanyolca çok güzel dil ayrıca. benden 8.5 alır.

images (18).jpeg

2019 yilinda escape room diye bir film cikmisti. iste onun devamini izledim. bir aksamustu arkadaslarla bir aradayken izlemelik film. ya var ya, eger ben boyle bir oyunun icerisine dussem aninda bilirim ki gidiciyim, hatta ilk olen ben olurum herhalde :p oyle muthis oyuncular filan degil, ama hikayesi cekici ve akici. cabucak bitti gibime geldi. ben severim bu tarz filmleri. benden 7/10 puanos

1650745646127.png

11 bolumluk bir mini-dizi. her bolumu 28-30 dakika suruyor. fragmanini izledikten sonra sadece degisik ve tuhaf bulmustum, ilgimi cekmemisti. hakikaten izlemeye baslayinca baya hosuma gitmisti :p su an bitirdigime uzuldum ya. lucius karakterine alismistim. aileden biri gibi olmustu :p mari yamazaki guzel is basarmis. roma imparatorluk hamam adetlerinden tut japonya hamam/spa adetleri arasinda git gel yapiliyor, ogreniliyor ve uygulaniyor. yani hem tarihi, hem kulturel aslinda. yikanma ve ruhen/fiziken iyilesme, dinlenme, bakim etc. adetleri. komikti ustelik. benden 8/10 puanos

1650817967976.png

1650817997441.png

1650818016828.png

dylda, diger bi adıyla beanpol veya uzun kız. bir kare savaş sahnesi, kan göstermeden savaşı ve götürdüklerini bu kadar iyi, buruk ama renkli bir paletle anlatabilen bir film daha göremeyiz herhalde. yönetmeni 91'li belaruslu bir genç ama sinemasal dehası çok üst seviye.

images (5).jpeg

daha once marilyn monroe ve hayati, hayatinin sonuyla ilgili bir belgesel izlemis oldugum icin, acaba yeni bisi mi diyecekler diye merakla izledim. bildigimiz seylerden bahsettiler sadece. o yonden biraz uzdu. oyle ahim sahim bir belgesel de degildi. kendisiyle ilgili hic bir fikri olmayan veya tanimayanlar icin iyi bir belgesel. daha fazla arastirman icin heveslendirir ve meraklandirir

benden 5/10 puanos

1651158115803.png

1 sezon, 8 bolumluk bir dizi. bir kitaptan uyarlanmis hikaye. gercekten yasanmamis tabi ki. hikayede gercek olan tek sey barcelona'da katedralin insanlar tarafindan, kendi imkanlariyla yapilmis oldugu. bu gunlerde hala duruyor o katedral (santa maria del mar). umarim baska bir sezon gelmez. tadinda birakildi.

gercekten guzel bir diziydi. sonu da cok cok guzeldi. izlerken ara sira tam ''kesin simdi darlanacagim ve izleyesim gelmeyecek'' diyecekken, bambaska bir olay yasaniyo ve izlemeye devam ediyorsun. bu hiss cok dizi veya film izlemis olanlarda olur daha cok. ozellikle onlara tavsiye ederim bu diziyi. larien de bana tavsiye etmisti bu diziyi hatta.

musluman arablar, katolik hristiyan olan ispanyollar ve sefardik yahudileri de goruyorsunuz dizide. tarihi, kultur, din ve o zamanin pislikleri, zorluklari, her sey. son bolumun son kisimlarinda hz. yusuf'un hikayesi aklima gelmisti. izlediginizde ne demek istedigimi anlayacaksiniz.

benden bu diziye 8/10 puanos

1651168394664.png

1651168313225.png

gecen ki izlediklerim baya kafami bulandirmisti. sonra boyle tatli ve guzel cizgi film izlemek iyi geldi :p

1653249482162.png

Geri