Lila
Platin Üye
Baktigim ve etkilendigim film her sahnesi aklimda7 bolumluk mini-dizi. bir kitaptan uyarlanmis. cogunuz izlemistir. ilk ciktigi donem fragmanini izleyerek begenmemistim. biraz onyargili davranmisim. belkide o an boyle bisi izleyesim yoktu. cok bunaltici bir dizi oldugunu dusunmustum. gerci izlemeye baslayinca sevdim aslinda. gercekten begendim ve severek, ilgiyle izledim. sonuncu bolum en sevdigim bolum oldu. bir cok duygu ayni anda yasandigi icindir. son bolumde calikusu feride de aklima geldi nedense. buyuk ihtimalle o da yetim oldugu icin.
son bolumde yetimhaneden en yakin arkadasi yillar sonra onu ziyarete gelmis ve hic bir sogukluk yoktu aralarinda mesela. aninda kaldiklari yerden devam ettiler. bu samimiyeti herkeste bulamazsin, genellikle kardeslerinle aranda olur bu iliski. onlarin arkadasligini, daha dogrusu ailece birbirlerine yaklasimlarini sevdim. son bolumde yetimhaneyi ziyarete gitmistiler mr shaibel'in olumunden dolayi (kendisine satranci ogreten adam) ve mr shaibel'in kendisini gazetelerden, magazinlerden takip ettigini gormus, fotograflarini bile saklamis ve duvara asmis. hatta yolladigi mektubu da saklamis adam. orada da duygulanmistim. guzel sahneydi. birde beth rusya'ya gitmisti. orada buyuk rakibi karsisinda satranc masasindaydi. dugumlendigi an tavana bakmaya basladi ve birden nasil oynayacagini, hangi adimi atmasi gerektigini bildi (kucuklugunden beri bunu yapar. tavanda satranc masasini gorur ve hangi adimi atacagini dusunur/calisir. satranci calisma sekli bu). iste herkesin icinde tavana bakinca, millet de yukari yukari bakmaya baslamisti acep ne var orada diye :p orasi guldurmustu. beth rusya'yi sevmisti. herkes disarda satranc oynuyordu orada. satranc sayesinde de guzel dostluklar kurdu. genel olarak dizide giyimi kusami da cok cok hostu. 4. bolumdeki elbiseyi baya begenmistim mesela. eh, bu kiz kendisiyle savasan bir kiz. cok zeki bir kiz. problemli bir kiz. hirsli ve basarili.
benden bu diziye 7,9/10 puanos
Ekli dosyayı görüntüle 57580
Ekli dosyayı görüntüle 57579
Ekli dosyayı görüntüle 57578
Ekli dosyayı görüntüle 57577
Bir hikaye gibi anlatabilirim suan da bile sjjsjsj
Harika bir Film tavsiye ediyorum +++