En son hangi diziyi/filmi izlediniz?

Konu sahibi son olarak 309 gün önce görüldü
thalassa'nın geçenlerde paylaştığı, 1986'da kudüs'te tüm ailesini öldüren 14 yaşındaki çocukla ilgili olan netflix'in the motive belgeselini izledim. spoiler vermiyim şimdi ama yapımcıların aklına gelen ihtimal benim de ilk aklıma gelen şey oldu. yine de emin olamadım. bi yere bağlanmadı sonu ama izletti yine de.

8 bolumluk bir dizi. buyuk ihtimalle devami gelecek, cunku hikayesi bitmedi henuz. bu hikaye, bir romandan uyarlanmis. kitap yazari charles king ve kitabin adi: 'Midnight at the Pera Palace: The birth of Modern Istanbul'.

iyi ki insanlar bu kadar elestiri yazmis, yoksa merak edip bakmayacaktim bile. hatta iyi ki izlemisim. o kadar begendim ki. iste boyle seyleri izlemekten cok cok hoslaniyorum, cunku o donem roman kitaplarini cok okumusumdur. mesela kurt seyit ve shura'yi bilirsiniz, dimi? onlarin da pek cok zamani pera'da gecmis, hatta ayni donem, ayni yillarda. bu dizi benim aklima 'Anastasia: Once upon a time' filmini de getirdi. hem bolca fantazi, ilgi cekici kurgular, hem de tarihi ufak tefek gercekler, kisilikler. bunun karisimini izlemek perfecto. severim boyle seyleri. rus aristokratlarin, bolsevik devriminden kacip istanbul'a yerlesmeleri ve orada temizlikcilik, hizmetcilik yapmalari gibi.

hatta bazi tarihi gercekleri bu sekilde ogrenmek de daha kolay. yabancilar veya yurtdisinda dogup buyumus olan turkler icin oyle. kendimiz arastirmazsak bilmeyecegimiz seyler bunlar, cunku tarih derslerimizde ogrenmedik, ogretilmedi. ilk bolumde esra, ataturk'u sorunca, 'ataturk kimdir?' diyor ya adam? iste soyadi kanunu daha gelmemis olmasindan dolayi bu. yil 1919, ve soyadi kanunu 1934-35 yilinda geldi. antibiyotik ile ilgili bilgi de oyleydi (bunu ogrendik canim derslerimizde, o kadar da degil). boyle boyle bilgiler.

ahmet abiyi cok sevdim ya. ahmet abi ve dimitri'nin dalasmasi da komikti. bir bakiyorsun ki adamlar dusman, bir bakiyorsun ki dost. dimitri'nin asabi halleri ve hareketi, yau tam rum adam :d guldurdu beni.

ben begendim. oyunculuklari guzeldi. hikaye akisi guzeldi.

1646743131087.png

kitabi ve yazari:
1646744025633.png

1646744037231.png

Son düzenleme:
netflix'te "günahlarımızı bağışla" isimli bir kısa film seyrettim. ben süresine bakmadığım ve öncesinde de bilgim olmadığı için bitince çok şaşırdım. çünkü bitişi, hem bir son hem de başlangıç gibiydi, finale gittiğim hissini hiç almadım. engelli bir çocuğun, nazilerden kaçış hikayesi diye yüzeysel olarak özetlenebilir. "bir toplumun ahlakı, çocukları için yaptıklarıyla sınanır" filmin açılış cümlesi.

16 bölümlük akran zorbalığını anlatan bir g.kore yapımı bir dizi izledim. "who are you?" güzel başlayıp çıldırdı. saçmalaştı ama yine de güzel mesajları vardı. son bölümlerini atlayarak izledim.

"pera palas'ta gece yarısı" benim de izlediklerimden biriydi ama çeşitli yerlerde yorumladığım için es geçiyorum. eleştirilecek çok yönü var ama çok güzel bir deneme. izlenmeli.

asıl bahsetmek istediğim, "le herisson"

images (4).jpeg

daha önce kitap konusunu da açmıştım, "kirpinin zarafeti" ve o konu içerisinde de bu filmden bahsetmiştim. bu hafta sonu tekrar üzerinden geçtim. çok güzel. insanın yaşamına anlam katan bir kitabın filmi, kitabı kadar iyi olmasa da çok hoş. intiharı düşünen paloma, ailesinin burjuva hayatından sıkılmış, dünyaya küçük kamerasıyla bakan zeki bir kızdır. paloma'nın intihar etme kararını gözden geçirmesini sağlayan kişi ise, apartmanlarında görevli, yaşlı, dikkat çekmeyen(?), göründüğünden farklı renee'dir. göze çarpmayanın güzelliğinin anlatıldığı filmde, farklı yaşlardan, farklı konumlardan ama benzer ruh derinliğine ve güzelliğine sahip üç kişinin dostluğu insana çok tatlı geliyor. sonu farklı bitsin istiyor insan ama hayır bu hikayeye bu son bir şekilde uyuyor. mutlaka izleyin. (edit: imla)

Son düzenleme:

iki bölüm izledim. beğendim.

annelerinin cenazesi icin 4 erkek kardes uzun zaman sonra bir araya geliyo. anneleri katledildigi icin bu isi sonuna kadar arastirip, katillerin pesine dusuyorlar. anneleri, kucuklukten beri bu dortluyu bakmis, buyutmus kendi cocuguymus gibi. hepsi yetimdi, ustelik problemli ve sorunlu cocuklardi ve tehlikeli. herkes onlari bilir, tanir. nam salmislar yani. zaten bu sebepten dolayi hic bir aile bunlari evine almamis. yetimhanede oyle ortada kalinca, bu kadin almis bakmis ve buyutmus. aksiyon, komedi, duygusal, arastirma konulu film. silahi da cocuk oyuncagi gibi kullaniyorlar ya. bence bunlar bu film cekiminde baya eglendiler o sahnelerde

ben begendim filmi. benden 7/10 puan
1646919544324.png

en son belgesel tadinda, 9 bolumluk mini-dizi izledim:
1647105375690.png

anna delvey, yani anna vladimovna sorokin'in dolandiriciligi ile ilgiliydi. anna'yi oynayan oyuncu enerji bakimindan cok guzel uyum yakalamis gercek anna'yla. biraz arastirinca, hem gercek anna'nin, hem de onu canlandiran oyuncunun kova burcu oldugunu ogrendim :p genellikle hep boyle oluyo zaten dikkat ederseniz. gercek bir kisiyi canlandiran oyuncularin burclari ayni oluyo.

genel anlamda bu diziyi izlerken darlandim. fazla uzundu, gerek yoktu. son iki bolumu ilgimi cekmisti sadece. aslinda 1. bolumu, son iki bolumu ve gercek anna'nin raportajlarini izleseniz yeter. muhabir jessica pressler'in arastirmalari, anna'yla konusmalari ve gorusmeleri sonucu bu bilgiler toplanip hikaye sekline girmis ve canlandirilmis. film cekimleri oncesi/esnasinda, anna'yi oynayan oyuncu, hapiste gercek anna ile de gorusmustu. hatta gorusme sonrasi da demis 'anna'nin neden bu kadar sevildigini ve insanlarin icine nasil kolaylikla girebildigini, kabullenildigini anladim. hos sohbeti var, komik bir kiz, farkli bir enerji' demisti. tabi buna da aldanmayin. elini veren kolunu kaptirir ona. cok zeki bir kiz. tehlikeli zeka. bunca isi, dolandiriciligi basarmis etmis yani, ustelik kendi kendine, hem de o yasta. keske o surecte, yani dolandiricilik yaparken, ayni hirsla baska sekilde calissaydi, dogru bir sekilde, kim bilir nerelerde olurdu bu gunlerde. bos birisi degil. laflarini iyi secen birisi ve sohbeti yonlendiren, yoneten birisi. ondan bisi ogrenemezsin, konuyu tek kelimeyle dondurur ve sana patlar. boyle bir insan. bide bir bakimdan tembel. sevilme, unlenme, begenilme arzusu cok buyuk olan birisi. bir kac yil hapiste kalarak 25-02-2021 tarihinde cikmis. anna, hapisten ciktigi gibi, yani daha dur, bismillah de, hemencecik arabaya bindigi gibi sosyal medya profillerini acmis. adapte olmakta hic sorun yasamiyo :')

1647106627287.png
simdi bu kizin nasil rus oldugunu anlamazlar, anlamadim :d aksani da vardi ustelik.

1647106700828.png
mahkeme surecinde giyindigi kiyafetler. bu da ayri olay olmus. stilist istemis, fotografcilar istemis mahkeme surecinde. hani komik diyorlar ya bu kiza? bu manada komikti iste. istedigini de yaptiriyo ve aliyo. mahkeme surecinde hapisteydi ve makyaj yapmasi yasakti, bu yuzden kiyafetine yonelmis ve fotograflarin boydan cekilmesini istemis :')

anna'nin verdigi raportaj, hapisten ciktiktan sonra:

aklima geldi. bir telefon gorusmesi vardi. hapishanedeydi o donem. ''ben almanya'ya donmek istemiyorum. sakin beni oraya geri gondermeyin, hapiste kalirim daha iyi'' demisti. o derece nefret ediyor almanya'dan ve oradaki hayatindan. kendisi rusya (galiba moskova?) dogumlu, almanya'ya gitmisler ailece. bir erkek kardesi var. almanya'da okumus bi donem, orada yasamis ailesiyle ve hep ''ben burdan gidecegim, burada kalmak istemiyorum'' dusuncesiyle yasamis orda. bir yandan empati yapasim geliyo, sonra kendime geliyorum. boylelerine empati yapsan bile, hakli olarak empati yapsan bile, o empati duygularindan faydalanirlar. biraz da yarali ve sorunlu bir kiz. dizinin son iki bolumunde daha fazla odaklaniyorlar bu yone, ama kim bilir gercekten ne yasamis, nelerden etkilenmis. onun karakterinde de var biraz. ayni bizim yahudi shimon gibi dort ayak ustune dusecek cinstendir anna :p

muhteşem bir şey izledim. 10/10

images (10).jpeg

6 bolumluk mini-dizi. hep izlemeyecegim boyle seyler diyorum, sonra yine kendimi boyle agir seyler izlerken buluyorum. zor, hos hikayeler degil. rahatsiz edici yasamlar, olaylar.

genel olarak iyidi. surukleyici. iki kere izlemem ama. benden 6.9/10 puan
1647539559988.png

next
gözümü kırpmadım. çok beğendim. 9/10 alır benden.

Next_poster.jpg

kaçamak

fena değildi. bir gone girl ya da a simple favor hikayesi çıkabilir mi dedim ama öyle değilmiş işin aslı. 6.5/10 izlerseniz sıkılmazsınız, gerek de yok hani lhkg

images (12).jpeg

2 yıldır bekledigim bergen. kendiyle zoru olan gitsin. ciger miger kalmadı….

imdb'si düşük. pek iyi yorumları da yok. neden beğenilmemiş kesinlikle anlayamadım. ilk yarım saat 40 dk ne döndüğünü anlayamıyorsunuz, konusunu da okumadım zaten ben. sonra açılıyor lakin. ben sevdim. sonu tahmin edilebilir. film üzerinde spekülasyonlar mevcut. izlenebilir buldum. 7.5/10

images (13).jpeg

çok tatlı bir film seyrettim 8.5/10

Screenshot_20220321-234948_Gallery.jpg

• Kalp Gözler
Tepkiler: Sux
imdb'si düşük. pek iyi yorumları da yok. neden beğenilmemiş kesinlikle anlayamadım. ilk yarım saat 40 dk ne döndüğünü anlayamıyorsunuz, konusunu da okumadım zaten ben. sonra açılıyor lakin. ben sevdim. sonu tahmin edilebilir. film üzerinde spekülasyonlar mevcut. izlenebilir buldum. 7.5/10

Ekli dosyayı görüntüle 56218

ilk 40 dakika ne döndüğünü anlamadığın ve sonu pek tahmin edilebilir bir film bırakta begenilmesin lari. ahahah

ilk 40 dakika ne döndüğünü anlamadığın ve sonu pek tahmin edilebilir bir film bırakta begenilmesin lari. ahahah
ksks sonunun tahmin edilebilir olması benim sinema guruluğumdan... biz bu saçları değirmende ağartmadık, hakimiz bu ışıltılı dünyaya jshs ilk 40 dk anlamama olayına gelince, ne desen haklısın :d filmi durdurup "nabıyonuz ln burada" dedim, yorumlara bakmak durumunda kaldım, baktım herkes aynı şekle girmiş. bir noktaya kadar diyaloglar anlamsız geliyor çünkü senin bilmediğin ama onların bildiği bir şeyden bahsediyorlar, devlet sırrı gibi davrandılar :D neyse şu an her şey şeffaf... izle ya sıkılmazsın

5866569.jpg

salaş ve komik bir akışı olsa da sonu kanlı bitiyor. himym dizisinin tatlı karakteri marshall, burada hırsız rolünde ve tabi yine tatlı.
kadını gözüm bir yerden ısırıyor diyordum ki to the bone filmindeki garabet olduğunu güç bela anladım.
düşük bütçeli bir film ama sükunetle izlenir.

Biz-Veda-Etmeyiz-izle.jpg

kapitalizm ile minimalizm karşılaşması demek isterdim ama henüz bitirmedim. larisu ile birlikte izliyorduk onu sarmadı fekat ben beğendim ve devam ediyorum.
bu filminde salaş bir akışı var, bence izlenir..

her iki filmde netflix'de yayında.

Geri