en son belgesel tadinda, 9 bolumluk mini-dizi izledim:
anna delvey, yani anna vladimovna sorokin'in dolandiriciligi ile ilgiliydi. anna'yi oynayan oyuncu enerji bakimindan cok guzel uyum yakalamis gercek anna'yla. biraz arastirinca, hem gercek anna'nin, hem de onu canlandiran oyuncunun kova burcu oldugunu ogrendim :p genellikle hep boyle oluyo zaten dikkat ederseniz. gercek bir kisiyi canlandiran oyuncularin burclari ayni oluyo.
genel anlamda bu diziyi izlerken darlandim. fazla uzundu, gerek yoktu. son iki bolumu ilgimi cekmisti sadece. aslinda 1. bolumu, son iki bolumu ve gercek anna'nin raportajlarini izleseniz yeter. muhabir jessica pressler'in arastirmalari, anna'yla konusmalari ve gorusmeleri sonucu bu bilgiler toplanip hikaye sekline girmis ve canlandirilmis. film cekimleri oncesi/esnasinda, anna'yi oynayan oyuncu, hapiste gercek anna ile de gorusmustu. hatta gorusme sonrasi da demis 'anna'nin neden bu kadar sevildigini ve insanlarin icine nasil kolaylikla girebildigini, kabullenildigini anladim. hos sohbeti var, komik bir kiz, farkli bir enerji' demisti. tabi buna da aldanmayin. elini veren kolunu kaptirir ona. cok zeki bir kiz. tehlikeli zeka. bunca isi, dolandiriciligi basarmis etmis yani, ustelik kendi kendine, hem de o yasta. keske o surecte, yani dolandiricilik yaparken, ayni hirsla baska sekilde calissaydi, dogru bir sekilde, kim bilir nerelerde olurdu bu gunlerde. bos birisi degil. laflarini iyi secen birisi ve sohbeti yonlendiren, yoneten birisi. ondan bisi ogrenemezsin, konuyu tek kelimeyle dondurur ve sana patlar. boyle bir insan. bide bir bakimdan tembel. sevilme, unlenme, begenilme arzusu cok buyuk olan birisi. bir kac yil hapiste kalarak 25-02-2021 tarihinde cikmis. anna, hapisten ciktigi gibi, yani daha dur, bismillah de, hemencecik arabaya bindigi gibi sosyal medya profillerini acmis. adapte olmakta hic sorun yasamiyo :')

simdi bu kizin nasil rus oldugunu anlamazlar, anlamadim :d aksani da vardi ustelik.

mahkeme surecinde giyindigi kiyafetler. bu da ayri olay olmus. stilist istemis, fotografcilar istemis mahkeme surecinde. hani komik diyorlar ya bu kiza? bu manada komikti iste. istedigini de yaptiriyo ve aliyo. mahkeme surecinde hapisteydi ve makyaj yapmasi yasakti, bu yuzden kiyafetine yonelmis ve fotograflarin boydan cekilmesini istemis :')
anna'nin verdigi raportaj, hapisten ciktiktan sonra:
aklima geldi. bir telefon gorusmesi vardi. hapishanedeydi o donem. ''ben almanya'ya donmek istemiyorum. sakin beni oraya geri gondermeyin, hapiste kalirim daha iyi'' demisti. o derece nefret ediyor almanya'dan ve oradaki hayatindan. kendisi rusya (galiba moskova?) dogumlu, almanya'ya gitmisler ailece. bir erkek kardesi var. almanya'da okumus bi donem, orada yasamis ailesiyle ve hep ''ben burdan gidecegim, burada kalmak istemiyorum'' dusuncesiyle yasamis orda. bir yandan empati yapasim geliyo, sonra kendime geliyorum. boylelerine empati yapsan bile, hakli olarak empati yapsan bile, o empati duygularindan faydalanirlar. biraz da yarali ve sorunlu bir kiz. dizinin son iki bolumunde daha fazla odaklaniyorlar bu yone, ama kim bilir gercekten ne yasamis, nelerden etkilenmis. onun karakterinde de var biraz. ayni bizim yahudi shimon gibi dort ayak ustune dusecek cinstendir anna :p