En son hangi diziyi/filmi izlediniz?

Konu sahibi son olarak 309 gün önce görüldü
spartaküsün devamı gibi bi dizi
bol saplı küfürlü
benimkiyle izlenmez ya

MV5BY2E3YTU0MzQtYTdhYy00YmEyLTg5ZTUtZWNjZjQ0MWFjNTQ2XkEyXkFqcGc@._V1_.jpg

dizisi çıkmış, hem de 2024 yılında. hbo yapımı olmasına rağmen hbo max'in ana sayfasında görünceye kadar sosyal medyada hiç denk gelmemiştim. sözlükte bile iki, üç yorum var. iki bölüm izledim, güzeldi.

A Man Called Otto

Benim de gözden kaçırdığıma şaşırdığım muazzam bir filmdi.Bazen her şeye yetemeyebiliyoruz.İhtiyaç duyulduğunda kapıları kapatmamak lazım. İzlerken hem keyif aldığımız hem de kalbimizin burkulduğu bir filmdi.Teşekkürler @Larien

1772459697146.png
@Hatem le bunu izledik.. sonunda yorumlayalım dedik ikimizin de beyni yanmıştı...
sonra öğrendik ki bu film çıktığında dvd lerin meshur olduğu dönemdeymiş orda sondan başa doğru izleyebiliyormuşsun ama
güzel ve etkileyici bi film izleyin bb

Ekli dosyayı görüntüle 128987
@Hatem le bunu izledik.. sonunda yorumlayalım dedik ikimizin de beyni yanmıştı...
sonra öğrendik ki bu film çıktığında dvd lerin meshur olduğu dönemdeymiş orda sondan başa doğru izleyebiliyormuşsun ama
güzel ve etkileyici bi film izleyin bb

“Seni unutmam gerektiğini hatırlayamıyorum…”

Ayrıntıları hissedebilirsin. Kelimelere dökmeye zahmet etmediğin o küçük ayrıntılar. İstemesen bile onun müthiş kadınlığını hissedebilirsin. Onları ne kadar özlediğini… ve onları senden çalandan ne kadar nefret ettiğini

FolleMente

Romantik komedi.

Bir cift aksam yemegi icin hanimin evinde bulusuyor.

Iclerindeki Hormonlar, mantik, duygu vs vs 4 er "kisi" den canlandiriliyor.
Kadindan 4, erkekten 4.
Bir duygu yüklemesi canlaninca herhangi birinin icinde, bu 4 kisi konusup tartismaya basliyor.
Kadinin icindeki 4 unsur birbirleriyle
Erkegin icindeki 4 unsur birbirleriyle.
Klişeler darmadağin,yanlis anlasilmalar nasil yanlis anlasilmaya evriliyor,libido savaslari,ask mi ya da yalniz cinsellik mi?Ve daha bircok sey.
Diyaloglar hizli gelisiyor ve buna dikkat eden biri olarak asiri sevdim,hem konsepti,hem de filmin akisini.
8/10

Sonu happyEndli.

Güldürdü baya.Italyanlar bu isi biliyor.

bridgerton 4. sezonun 2. bölümünü de sonlandırdım. düşüncelerim ilk bölüm ile aynı... hikaye tatlı ama yavan. bir şeyler yavan kalmış; o eski sezonlardaki heyecan yok.

hafta sonu 2026 oscar adayı iki bağımsız film izledim.

boş kalan odalar, 35 dakikalık kısa bir belgesel. okul saldırılarında hayatını kaybeden çocukların odalarını fotoğraflıyorlar; aileler odalara hiç dokunmamış, her şey çocuklarının en son bıraktığı gibi duruyor, öylece. çok etkileyiciydi.

1772526614333.png

bir diğeri şarkıcılar; kitaptan uyarlanan sıcacık bir 18 dakika. ayrı dünyaları birleştiren ortak noktalar… “yalnız değiliz, yalnız değilsiniz.” mükemmel sesler duyacaksınız.

maxresdefault.jpg

Dedektif Morse'a başladım ama sarmıyor, görüntü kalitesi çok kötü. Dizi ne kadar akıcı olursa olsun, göz de tatmin olmak istiyor.

wzRfRC.jpg

Dongji Rescue (2025)

Çin yapımı bir film. İkinci Dünya Savaşı'ndaki gerçek bir olay anlatılıyor. Çin'in kıyılarından birinin az ötesinde minik bir adacık(Dongji Adası) ve bu köyde yaşayan bir köy halkı var. Ada çok küçük sadece 300 kişi kadar yaşıyor. 1942 yılları. Japon İmparatorluk Orduları civarda terör estiriyor ve bu ada halkına da denize açılmayı yasaklamış. Adamlar balıkçı bir halk ve bu emir üzere 3 yıldır balıkçılık yapamadan zulm altında yaşıyorlar.

Bir gün bölgede seyreden bir ABD denizaltısı , Japon Askeri Nakliye gemisi Lisbon Maru'ya bir adet torpido sallıyor ve ordan uzaklaşıyor. Amerikalılar uzaklaşmak için süre kazanayım diye tek torpido atıp kaçıyorlar.
Ama şöyleki vurdukları geminin içinde 1.800 kadar İngiliz savaş esiri olduğundan habersizler.
Bu balıkçı köy halkından bazıları, su üzerinde yaralı bir esir bulup kurtarıyorlar. Sonra olaylar başlıyor.

Filmi çok beğendim. Bölge tarihini araştıran bilen biri olarak filmi çok gerçekci buldum. Gerçektende Japon ordusu acımasız ve zalimce katliamlar yapmaktan çekinmeyen bir orduydu. Tayvan adasında yerli halka(Tayvan Aborjinleri) ve sivil Çinlilere yapmadıkları katliam kalmamıştı. Şintoizm gibi doğa sevgisi içeren bir dini, kendi çıkarlarına alet eden imparator kendini tanrısallaştırmıştı zamanında. Hatta Japon kamikaze intihar pilotları imparator için ölmeyi şeref sayıyorlardı.

MV5BMGY1NGJkOTAtM2RmNC00NWI3LWJkY2EtYjU1YmY5OGFjN2RjXkEyXkFqcGc@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

bu diziye yönelik fazla bir beklentim yoktu, ilk bölümü izledim gayet iyi olmuş, güzeldi.

The Art Of Sarah
Bu boşlukta dizi filme sardım hep...
Son 3 bölümüm kaldı. Bitsin yorumlamaya geleceğim... ;s5

The Art Of Sarah
Biz bunu biriyle izlemeye başlamıştık.. kırmızı çanta dizinin baş rolü dedi… söylendi söylendi söylendi…. Nasıl böyle bi dizi seçmişim de saçmaymış da vs tüm dikkatimi dağıttı izlerken…… zaten dağınık.. senin yorumdan sonra bitirebilirim belki.. Rez aldım bekliyorum

The Art Of Sarah
yessss başlıyoruz
Genel yorumlara baktığımda diziyi çoğu kişi sürükleyici bulmuştu bende o yüzden başladım ve dedikleri kadar da vardı. Özellikle başrolde Hyesun... Muazzamdı. Oyunculuğu, makyajı, giyimi her şeyi... Görsel şölen vardı tamamen. Yer yer çok kafam karıştı, sarah kimdi o kimdi derken karmaşanın içinde bir miktar boğuldum ama tam o boğulma esnasında küçük bir detay sürüklemeye hep devam etti hep de merak ettirdi. Başrolün hikayesine çok odaklandık, belki ana konudan saptık ama ana konuya hitap etmeyen detaylar yoktu. Hepsi bir sona erdirmeydi.
Bu arada (spoi) ben polisimizle bir şeyler de yaşarlar mı diye bekledim açıkçası...
Larien'in dediği gibi koreliler bazen şu final işini beceremiyor ben daha farklı bir son beklerdim ama bu da tatmin etti, düşündürdü ve o belirsizlik aslında bana yetti. Yani aslında belirsizlik bile dizinin temasına aşırı uyduğu için böyle bir son yakışıksız olmadı cuk oturdu diyebiliriz. Ben ne beklediğimi bilemiyorum sondan ama farklı olsa nasıl olurdu diye de düşünmeden edemedim. Merakla izleten bir dizi oldu. Bir dizi ararsanız öyle araya çerezlik sıkıştırabilirsiniz <3

yessss başlıyoruz
Genel yorumlara baktığımda diziyi çoğu kişi sürükleyici bulmuştu bende o yüzden başladım ve dedikleri kadar da vardı. Özellikle başrolde Hyesun... Muazzamdı. Oyunculuğu, makyajı, giyimi her şeyi... Görsel şölen vardı tamamen. Yer yer çok kafam karıştı, sarah kimdi o kimdi derken karmaşanın içinde bir miktar boğuldum ama tam o boğulma esnasında küçük bir detay sürüklemeye hep devam etti hep de merak ettirdi. Başrolün hikayesine çok odaklandık, belki ana konudan saptık ama ana konuya hitap etmeyen detaylar yoktu. Hepsi bir sona erdirmeydi.
Bu arada (spoi) ben polisimizle bir şeyler de yaşarlar mı diye bekledim açıkçası...
Larien'in dediği gibi koreliler bazen şu final işini beceremiyor ben daha farklı bir son beklerdim ama bu da tatmin etti, düşündürdü ve o belirsizlik aslında bana yetti. Yani aslında belirsizlik bile dizinin temasına aşırı uyduğu için böyle bir son yakışıksız olmadı cuk oturdu diyebiliriz. Ben ne beklediğimi bilemiyorum sondan ama farklı olsa nasıl olurdu diye de düşünmeden edemedim. Merakla izleten bir dizi oldu. Bir dizi ararsanız öyle araya çerezlik sıkıştırabilirsiniz <3
SARAH KİM

Geri