Elia kimdir?

Konu sahibi son olarak 1027 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
[YOUTUBE]Mt4ecpWHzGk[/YOUTUBE]

(Bu şarkı eşliğinde okumanız tavsiye edilir.)

(O şarkı hâlâ en sevdiklerimdendir. Yalnızlığa bu denli yakışan başka bir şarkı görmedim şimdiye dek..)

Tuhaf bir kişilik, henüz ben bile kendimi çözebilmiş değilim.

(Evet, tuhaf. Kendimi çözememekle birlikte çoğu zaman anlamakta da zorlanıyorum..)

Baştan söyleyeyim, bu kız büyük falan değildir, aksine yaşı çok küçüktür.

(I ıhh, artık bir nebze de olsa büyüdüm. Foruma yeni geldiğim zamanlarda yaşımı söylemekten çok çekinirdim. Çoğunlukla 22 yaş üstü insanların bulunduğu bir yerdi bu forum ve çocuk etiketi yiyip dikkate alınmamaktan çok korkardım. Yine çocukça bir düşünceymiş.. Artık 20 yaşındayım.)

Bir eylül ayında doğmuştur ve buna çok minnettardır. İzmir'e aşık olmasına rağmen İzmir yerine Manisa'da doğmuştur, en büyük üzüntüsü budur.

(Mm, hâlâ geçerli. Fakat artık İzmir'den kopmuş durumdayım. Canım İzmir.)

Çok fazla taşınan bir ailenin içindedir, kazandığı her okul için farklı yerlere taşınırlar, ama o bundan memnundur.

(Yine İzmir'de bir üniversite okumayı düşünürken hayatın beni bambaşka yerlere getirmesi... 3 senedir yalnız, yurtta yaşıyorum. Bu sefer taşınan yalnızca ben oldum.)

Lise hayatının başlarını çok feci geçirmiş, çok sevdiği birisini kaybetmenin eşiğine gelmiş ve hayatını sonlandırmayı bile düşünmüştür. Sonrasında ne olduğunu ben bile bilmiyorum.

(Çocukluk işte. Çok fazla acı görmeyince yaşadığın en ufak şey bile sana sanki aşılması imkansız gibi geliyor. Şu an gülüyorum yalnızca, kendimi öyle basit şeylere üzdüğüm için..)

Hayatını yavaş yavaş düzene soktu ama eksik kalan çok şey var hâlâ.

(Ne de büyük yanlış...)

(Sonradan ekleme: Bu kız mazoşisttir. Kendine zarar verir. Fiziksel acıdan vazgeçmiş olsa da psikolojik olarak kendine acı çektirmeyi sever.)

(Kendime bu etiketi yakıştırıp buraya yazdığıma inanamıyorum.. Bundan gerçekten utandım. Acılardan uzak durmaya çalıştıkça hani hepsi seni bulur ya.. Bu duruma alışmaya mazoşistlik demişim işte, saçma..)

Bazılarına göre çook neşeli bir insan, bazılarına göre de dışlanan ve depresif birisi. Ama ikisi de değil. Depresif olduğunu kabul eder ancak hayatının tamamını melankoli içinde de geçirmez.

(Bazılarına göre çok neşeli bir insan, bazılarına göre de iflah olmaz bir depresifim. Evet, her ikisi de. Bunu kabul etmem çok uzun sürmüş olsa da bu böyle..)

Herkes müzikle iç içedir, çok bağlıdır. Fakat bu kız hayatını dinlediği müziklere göre şekillendirir. Çok mutsuz olduğu bir anda dinlediği müzik sayesinde normale dönebilir. Tam tersi de geçerlidir.

(Müziklerin insanın içine işlediği, yürek paraladığı bir eşik vardır. Ben o eşiği çoktan aştım. Müzikler çok tehlikeli artık benim için. Fazla dinlememeye çalışıyorum zira çok fazla etkileniyorum. Olumsuz anlamda.)

Çok aptaldır, herkesi iyi niyetli sanır belki de. Kendisiyle, ya da çirkin oluşu ile dalga geçer ancak karşısındaki kişi de dalga geçmeye başlarsa çok kırılır, yine de belli edemez.

(Aptal olduğumu hâlâ açık açık söylemekten korkmuyorum. Aptal, kırılgan, alıngan, dengesiz. Tipik bir terazi işte..)

Yeni insanlar tanımayı sever, tanıştığı kişiyi çok çabuk benimser ve çok çabuk sıkar karşısındaki.

Bu yüzdendir ki; çok kolay arkadaş edinir, ondan da kolay kaybeder.

(Bu gerçeğin değişmiş olduğunu yazmayı çok isterdim. Ama her şey can sıkıcı düzeyde aynı, hiçbir değişiklik yok. Arkadaş kaybetmek öylesine üzücü bir şey ki..)

Gerçeklikten kaçmanın tek yolunun kitap okumak olduğunu düşünür.

Beyler bayanlar, karşınızda bir bibliyoman duruyor.

Sürekli kitap alır, popüler kitaplardan kült eserlere kadar her şeyi okumaya çalışır. Son sayıma göre 419 kitaba sahiptir, hayatta hiçbir şeyden övünmeyi sevmez ama kitap hariç. Kitap sayısını az bulur ve almak için çabalar hep.

(Her şey harfi harfine aynı. Hâlâ geniş bir yelpazede elime ne geçerse okumayı çok seviyorum. Kendimi geliştirmeyi de. Minik bir değişiklik var. 419 değil 802 kitaba sahibim artık..)

Her sene kitap fuarında stant görevlilerinin işlerini yapmalarına engel olur, onlarla muhabbet ederek.

(Hâlâ zevk alarak yaptığım nadir şeylerden birisi.)

Farklı müzikler dinlemeyi sever.

Folk metal ve melodic death metal başta olmak üzere birkaç tür hariç metalin her alt dalını dinler.

(Melodic death tamam ama artık folk metal sevmiyorum. Daha depresif daha doom hatta progressive'e yöneldim.)

En büyük zevki de uyurken müzik dinlemektir.

(Evet, evet. Hâlâ öyle.)

8-9 yaşında bir muhabbet kuşuna sahiptir, çoğu arkadaşından daha çok sever onu, zira beraber büyümüşlerdir.

Kuşu onu her sabah "kız eşek" diyerek uyandırır.

(Güzelim.. 2015'in Mayısında 10 yaşındayken kaybettik onu. İlk ve en iyi arkadaşım, tek sırdaşım. Hayvanlara bu denli değer vermeyenler belki anlamayacak fakat içimde bir sızı olarak kaldı onun yokluğu. Çok, çok özlüyorum. Yazarken bile hâlâ bana gözyaşları bahşediyor güzelim. Rahat uyu..)

Hedefleri büyüktür ve her nedense gerçekleştirebileceğine inanır.

(Bunu yazarken hangi hedeften bahsettiğimi çok iyi hatırlıyorum. İTÜ'yü kazanmak idi. O zamanlar bana koskocaman ve ulaşılması imkansız gibi gelirdi. İşte geldim, buradayım.)

Toplum içine çıkmaktan genelde nefret eder.

Geceyi de gündüze tercih eder.

İnsanların içine çıkmaktan hoşlanmasa da farklı yerleri gezmeyi çok sever.

Hatay'a kadar birçok şehrini görmüştür ülkesinin.

Lisede yurt dışına çıkma hayali vardı, ve okul gezisi ile bunu gerçekleştirdi.

Farklı bir kültürü tanımanın ne kadar büyüleyici bir şey olduğunu fark etti ve en az 5 ülkeden onlarca arkadaşa sahip oldu.

Yabancı dillere her zaman ilgisi oldu ancak yazmayı konuşmaya tercih etti.

(Her biri hâlâ geçerli minik minik detaylar..)

Şu an Fince öğrenmeye çalışıyor...

(Başlangıç seviyesinde kaldım, çok zor ya. :p)

İnsanlardan beklentisi çok büyük oldu her zaman, bu yüzdendir ki çok hayal kırıklığına uğradı.

Hayatında bir kere aşık oldu ancak sayısız acı yaşadı, hâlâ da yaşamaya devam ediyor.

(Aşk mı? Çocukluğa bak sen.. Daha aşkın kelime anlamını idrak edememiştim bile bu yazıyı yazdığımda. Kendime gerçekten gülüyorum.)

Ancak bu hayata onu bağlayan en büyük şeyin annesi olduğunu fark etti. Sımsıkı sarıldı ona, hayata sarıldığı gibi. Şu kısacık hayatı boyunca hep normal birisi olmayı istedi ama asla başaramadı...

(Ah, annem. Yaşamaya ya da çabalamaya devam ediyor olmamın tek nedeni. Hastalığı nedeniyle öylesine zor günler geçirdik ki bunların hepsi bizi daha da yakınlaştırdı..)

Yaşı küçük, aklı büyük güzel insan. :cici: Gerçekten çok olgun bir kişiliğin var ve bu sana bi asalet katıyor bence. Yaşını hiç küçük hissetmediğim bayan. :cici: Senin gibi biriyle ufak da olsa tanışmaktan onur duydum Elia'cığım. Umarım istediğin yerlere gelirsin, ki ona şüphem bile yok. :cici:

Ne güzel de anlatmışsın kendini.
Yaşından daha büyük bir yüreğe ve olgunluğa sahipsin.Müziklerinle,kitaplarınla ve hayalindeki hedefinle bütünleştiğin dünyanda sana sonsuz şans diliyorum.Umarım her şey istediğin gibi olur.; )

Yaşı küçük, aklı büyük güzel insan. :cici: Gerçekten çok olgun bir kişiliğin var ve bu sana bi asalet katıyor bence. Yaşını hiç küçük hissetmediğim bayan. :cici: Senin gibi biriyle ufak da olsa tanışmaktan onur duydum Elia'cığım. Umarım istediğin yerlere gelirsin, ki ona şüphem bile yok. :cici:

Çok utanıyorum böyle şeyler duyunca ve olgun olduğumu hâlâ reddediyorum. İnsanın kendisi nasılsa karşısındakini de öyle görürmüş ya, buna yoruyorum :cici: O içten yorumunuz için öylesine teşekkür ederim kii. (:

Ne güzel de anlatmışsın kendini.
Yaşından daha büyük bir yüreğe ve olgunluğa sahipsin.Müziklerinle,kitaplarınla ve hayalindeki hedefinle bütünleştiğin dünyanda sana sonsuz şans diliyorum.Umarım her şey istediğin gibi olur.; )

Yine utandım bak, böylesine güzel şeyler duymak hiç bana göre bir şey değil. :') Çook teşekkür ederim, bu hayatımda duyduğum en içten dilek olmalı. ^^

vay be benı anlatmışsın bende toplum ıcıne çıkmayı sevmem muzık konusuda öle hayatı sonlandırmayı dusundugude olduda doğru ( hastalık kotu bısey bıde herşeyi takan bırı ) için ama artık hıcbıseyı takmayan en ust ınsanı gerceklestırmeyı benımsıorum. hayatımın muzık olduugnu gercekden onlar kadar kımse anlayamaz benı.zaten hocalar bıle anlayamıor cozemıor insanlara ıı davranıldığı ıcın ınsanların senın ustune cıktıgını dusunuorum ole neyse tamda benı anlatmışsın.gerçi hayaller kurmak ıcın deılde gerçeklestırmeye calısmak bence daha onemlı yoksa hayal kurmak sadece avunma gercegı yaptığın an mutlu olursun hayallerı saçmalık olarak goruorum nedense.hayatda saçmalık hep bıseylerı taşırken hep bıseylerın eksılıor(insanı ınsan yapan ozellıklerın hepsı eksık bende duygu dusnceler olsun ) karanlık bır kısılık karakter hatta dünya ıcın bır kaos olabilecek bırıyım deyım.cehennemı yaratıcak belkide cok farklı kelımeler pek yetersız .sadece bu dünyanın cehennemı olabılecegımı dusunuorum sımdı dıcekler hayal gucun baya yüksek filmlerden etkılenmıssın dıye ama benı gören herkes dıor.sımdı gel gelelim dünyaya hep bıseylerı başarmak zorundasın ıı bır kadın ıcın uğraş ıı bır yere gıtmek ıcın uğraş ııı bır unıversite ıcın uğraş hep uğraş artık okadar soguorsun basarmakdan cok basarsız olabılıorsun ve ardından mutsuz.gerçi buradaki insanlara güvenmek en buuyk ahmaklık olur egoıst bır okadar yalancı ınsanlar varki pek güvenmemek lazım .uzak mesafelı olmak gerekıor dostum sımdıden soleyım ^3^

Elia insanın yaşadıkları insanı o kadar olgun bir hale getirebiliyor ki yaş artık o durumda geri planda kalabiliyor.

Geceyi de gündüze tercih eder.
İnsanların içine çıkmaktan hoşlanmasa da farklı yerleri gezmeyi çok sever.
Hatay'a kadar birçok şehrini görmüştür ülkesinin.

Bende tıpkı böyle düşünüyorum.
Gezmek görmek belki de en hoşnut olduğum zamanlardır.
Çok severim gezmeyi ve çok fazla da gezdiğimi düşünürüm.
Umarım her şey istediğince ve dilediğince olur.

pehh hıcbısey hıcbısey hoşuna gıtmemesı kadar zor sıkıntılı bır durum yok artık ınsanlarla konuşmak bıle sıkıcı sankı hem yanlızlıkdan muzdarıpsın hemde ınsanları ıstemıorsun ÇARESİZLİK KADAR ACI BISEY YOK

vay be benı anlatmışsın bende toplum ıcıne çıkmayı sevmem muzık konusuda öle hayatı sonlandırmayı dusundugude olduda doğru ( hastalık kotu bısey bıde herşeyi takan bırı ) için ama artık hıcbıseyı takmayan en ust ınsanı gerceklestırmeyı benımsıorum. hayatımın muzık olduugnu gercekden onlar kadar kımse anlayamaz benı.zaten hocalar bıle anlayamıor cozemıor insanlara ıı davranıldığı ıcın ınsanların senın ustune cıktıgını dusunuorum ole neyse tamda benı anlatmışsın.gerçi hayaller kurmak ıcın deılde gerçeklestırmeye calısmak bence daha onemlı yoksa hayal kurmak sadece avunma gercegı yaptığın an mutlu olursun hayallerı saçmalık olarak goruorum nedense.hayatda saçmalık hep bıseylerı taşırken hep bıseylerın eksılıor(insanı ınsan yapan ozellıklerın hepsı eksık bende duygu dusnceler olsun ) karanlık bır kısılık karakter hatta dünya ıcın bır kaos olabilecek bırıyım deyım.cehennemı yaratıcak belkide cok farklı kelımeler pek yetersız .sadece bu dünyanın cehennemı olabılecegımı dusunuorum sımdı dıcekler hayal gucun baya yüksek filmlerden etkılenmıssın dıye ama benı gören herkes dıor.sımdı gel gelelim dünyaya hep bıseylerı başarmak zorundasın ıı bır kadın ıcın uğraş ıı bır yere gıtmek ıcın uğraş ııı bır unıversite ıcın uğraş hep uğraş artık okadar soguorsun basarmakdan cok basarsız olabılıorsun ve ardından mutsuz.gerçi buradaki insanlara güvenmek en buuyk ahmaklık olur egoıst bır okadar yalancı ınsanlar varki pek güvenmemek lazım .uzak mesafelı olmak gerekıor dostum sımdıden soleyım ^3^

Hayallerden bahsedeyim biraz, hayaller saçmalık değildir, hayal dünyasında yaşamak saçmalıktır, ne bileyim. Onlar olmasa nasıl dayanırız bunca şeye, gerçekliğin dayanılmaz yükü altında iken belki de bir kaçış yolu. Hiçbir şeyi takmamak isterdim ancak bu seni ruhsuz yapmaktan başka bir şey katmaz sana. Hiçbir duyguyu hissedememek, ne acı, ne de sevinç. Cehennem bu olmalı. Söylemeden geçemeyeceğim, bu dünyada illa bir şeyler başarmak zorunda değilsin bana göre. İtibarlı bir işin ya da güçlü bir kişiliğin olmasın, yine de yaşarsın, az da olsa zevk alırsın yaşamdan. Bunlar sadece yaşadığın hayatın kalitesini değiştirir bana göre. Teşekkür ederim güzel yorumun için! (:

Elia insanın yaşadıkları insanı o kadar olgun bir hale getirebiliyor ki yaş artık o durumda geri planda kalabiliyor.

Bende tıpkı böyle düşünüyorum.
Gezmek görmek belki de en hoşnut olduğum zamanlardır.
Çok severim gezmeyi ve çok fazla da gezdiğimi düşünürüm.
Umarım her şey istediğince ve dilediğince olur.

Yaşadıklarım... Bilemiyorum belki de onlardır beni olgunmuş gibi gösteren, bilemem. Gezmeyi öylesine severim ki, ancak çok engel var önümde, zaman gibi, en büyük engel olan para gibi... Çok fazla geziyorsanız benim gözümde en şanslı insansınız demektir. Çok teşekkür ederim içten yorumunuz için! (:

Hayallerden bahsedeyim biraz, hayaller saçmalık değildir, hayal dünyasında yaşamak saçmalıktır, ne bileyim. Onlar olmasa nasıl dayanırız bunca şeye, gerçekliğin dayanılmaz yükü altında iken belki de bir kaçış yolu. Hiçbir şeyi takmamak isterdim ancak bu seni ruhsuz yapmaktan başka bir şey katmaz sana. Hiçbir duyguyu hissedememek, ne acı, ne de sevinç. Cehennem bu olmalı. Söylemeden geçemeyeceğim, bu dünyada illa bir şeyler başarmak zorunda değilsin bana göre. İtibarlı bir işin ya da güçlü bir kişiliğin olmasın, yine de yaşarsın, az da olsa zevk alırsın yaşamdan. Bunlar sadece yaşadığın hayatın kalitesini değiştirir bana göre. Teşekkür ederim güzel yorumun için! (:

Yaşadıklarım... Bilemiyorum belki de onlardır beni olgunmuş gibi gösteren, bilemem. Gezmeyi öylesine severim ki, ancak çok engel var önümde, zaman gibi, en büyük engel olan para gibi... Çok fazla geziyorsanız benim gözümde en şanslı insansınız demektir. Çok teşekkür ederim içten yorumunuz için! (:

Yaşım 25 ve sanırım 15 20 şehir'i bir başıma gezmişimdir.
Fırsat ve dediğin gibi para buldukça gezerim çoğu gittiğim yer günü birlik olmuştur ama yine de gezmekten kendimi alı koymam çünkü yolculuk yapmayı ve yeni şehirler görmeyi çok seviyorum :)

Müzik tarzını beğendim. Death metal pek tarzım değil ama içlerinde sevdiklerim var.
Aşağıda sayacağım gruplardan dinlediğin var mı? Dinlediklerini beğenine göre sıralayabilir misin?

Death, Arch Enemy, Amon Amarth, Dark Tranquility, Epica(tarz death değil ama brutal vokal var) ve Children of Bodom?

Bunlar benim bir dönem dinlediklerim. Kimisini az dinledim kimisini çok dinledim. Bunlar dışında bana önerebileceğin var mı? Varsa neden onu öneririsin?

Heavy metalde birçok tür vardır ama sadece black metalde ölüm, korku ve karanlık teması işler. Yani senin anlayacağın dilden söyleyeyim, kedi kesenler death'çiler değil black'çiler.

kedi kesen blackçiler mi? kardeş yeter artık yapmayın şu 'espiri'leri

biraz gec okudum ama gec olsun guc olmasin, begendigim birisin ve gecirigin zorlugu atlatmanin bir yolunu buldugun icin, su an seni taniyabilme sansini hepimize ve butun dunyaya verdigin icin cok mutluyum acikcasi, dileklerinin hepsinin birbir gerceklestigini duymak ta isterim. Ha bir de Danca'ya 5 senedir calisip hala dzgun ogrenememis biri olarak Fince zor degil mi? bir de neden Fince?

Neler dönmüş burada böyle. :p

Müzik tarzını beğendim. Death metal pek tarzım değil ama içlerinde sevdiklerim var.
Aşağıda sayacağım gruplardan dinlediğin var mı? Dinlediklerini beğenine göre sıralayabilir misin?

Death, Arch Enemy, Amon Amarth, Dark Tranquility, Epica(tarz death değil ama brutal vokal var) ve Children of Bodom?

Bunlar benim bir dönem dinlediklerim. Kimisini az dinledim kimisini çok dinledim. Bunlar dışında bana önerebileceğin var mı? Varsa neden onu öneririsin?

Teşekkür ederim aslına bakılırsa folk ve melodic death diyerek çok kısıtlamışım, her şeyi dinlerim ben ya. Söylediğiniz grupları az çok ben de dinledim aslında sıralamak pek zor ancak;
Dark Tranquility/Death, Amon Amarth, Arch Enemy/Epica, Children of Bodom olarak sıralayabilirim. Children of Bodom'u nedensiz şekilde hiç sevmem, çok büyük nefret beslerim.
Bunların arasında en çok dinlediğim Dark Tranquility'dir. Epica'nın da brutal vokal ağırlıklı şarkılarını severim ki zaten brutal vokali her zaman tercih ederim. Aslında önerilecek çook grup var ancak şu an hepsini birden hatırlayıp yazmamın mümkünatı yok, vaktim olduğu zaman tarz ayırt etmeden dinlemeye değer tüm grupları yazarım buraya. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için! Bu tür müzik dinleyen insanlarla karşılaşmak çok güzel. (:

kedi de kesiyo musun?

Hehe, güzel soru. :p Kesmiyorum ben beslerim genelde. :p

yaşın kaç acaba merak ettim, geceler güzeldir bi de :))

Sırf 6 ay gece diye kutuplara gidesim var. :p Bu arada, artık fazlasıyla ifşa oldum ya çekinmeden söylüyorum yaşımı, 17 yaşındayım, çok küçüğüm, biliyorum. :p

biraz gec okudum ama gec olsun guc olmasin, begendigim birisin ve gecirigin zorlugu atlatmanin bir yolunu buldugun icin, su an seni taniyabilme sansini hepimize ve butun dunyaya verdigin icin cok mutluyum acikcasi, dileklerinin hepsinin birbir gerceklestigini duymak ta isterim. Ha bir de Danca'ya 5 senedir calisip hala dzgun ogrenememis biri olarak Fince zor degil mi? bir de neden Fince?

Anamm ne güzel bir yorum bu, ne diyeceğimi şaşırdım bir an. :p Utandım yine. :D Çook teşekkür ederim, kelimeleri toplayamadım, anla işte. :p Bu arada, Fince öyle zor ki... 2 yıldır öğrenmek için çabalıyorum ama daha doğru düzgün cümle bile kuramıyorum, o derece. Fince hep ilgimi çeken bir dil oldu, çok tatlı bir dil değil mi yahu? :p Türkçe ile aynı dil ailesinde olduğu için en azından telaffuz sorunu olmuyor ama sondan eklemeli her dil gibi çok kafa karıştırıcı. Ama hâlâ çabalıyorum öğrenmek için, belki başarırım. ^^

Yaşını bilmiyorum ama bu düşüncelere ve kendini ifade etmene bakacak olursam sen koskocaman yürekli bir kızsın ..:dyg: ellerine ,yüreğine sağlık cok güzel anlatmışsın:cici:

Anamm ne güzel bir yorum bu, ne diyeceğimi şaşırdım bir an. :p Utandım yine. :D Çook teşekkür ederim, kelimeleri toplayamadım, anla işte. :p Bu arada, Fince öyle zor ki... 2 yıldır öğrenmek için çabalıyorum ama daha doğru düzgün cümle bile kuramıyorum, o derece. Fince hep ilgimi çeken bir dil oldu, çok tatlı bir dil değil mi yahu? :p Türkçe ile aynı dil ailesinde olduğu için en azından telaffuz sorunu olmuyor ama sondan eklemeli her dil gibi çok kafa karıştırıcı. Ama hâlâ çabalıyorum öğrenmek için, belki başarırım. ^^

bir kere 17 kucuk felam degil simdi kucuk degiliz biz :D

bu arad kutlarim ve basarirsin bence cok istersen ben cok isteyerek kendi kendime calistim japonca ogrendim. sen de yaparsin peki mataryel bulabiliyor musun?

Yaşını bilmiyorum ama bu düşüncelere ve kendini ifade etmene bakacak olursam sen koskocaman yürekli bir kızsın ..:dyg: ellerine ,yüreğine sağlık cok güzel anlatmışsın:cici:

Bana böyle şeyler demeyin şımarırım yoksa. :D Bütün dünya duydu artık 17 yaşında olduğumu. :p Senin de yüreğine sağlık, bana böylesine güzel şeyler yazdığın için! Ne kadar teşekkür etsem az. :srl:

bir kere 17 kucuk felam degil simdi kucuk degiliz biz :D

bu arad kutlarim ve basarirsin bence cok istersen ben cok isteyerek kendi kendime calistim japonca ogrendim. sen de yaparsin peki mataryel bulabiliyor musun?

Bu forumdaki herkes çok büyük, ezerler bizi. :p
Hazır elimde imkanlar varken Almanca'mı geliştireyim demiştim bir yerden sonra canım sıkıldı bıraktım, bir işi yarıda bırakmak en sevdiğim şeydir. Sen öğrenirsin valla, yetenek var sende,hem de fazlasıyla var. :p En büyük sıkıntı materyal bulmak zaten. Fince gramer kitabı hiç yok Türkçe olarak. İnternete "learn finnish" yazıyorum sayfa sayfa dolaşıyorum güzel bir kaynak bulmak için. :/

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri