el kadar çocuğa türban takmak

Konu sahibi son olarak 2423 gün önce görüldü
Ben öyle birşey demiyorum dediklerim gayet açık, kulaktan kulağa sözlerle karşı duruyorsunuz (: karşı olduğunuz şeyin anlamını da bana soruyorsunuz.

• Kahkaha
Tepkiler: 0
Ela hanimcim.
Ben sizi anlamaya calisiyorum ama inanin mantikli bir aciklamaniz yok.
Tamam taksin..ok...ama neden?

• Beğen
Tepkiler: Nyx
Tamam da din sadece basörtüsü mü?
Kadin sadece basörtüsü mü?
Değil kimse öyle bir iddia da bulunmadı ki.
Sadece gerekçelerden birisi. Bunu ötekileştirmek çok mantıksız. Ben çocuğuma mini etek giydiriyorsam ve kimse karışmıyorsa sen çocuğuna başörtüsü taktığın zaman kimse karışamaz. Medeniyet, özgürlük cart curt kıyafetle olmaz yahu yıl olmuş 2022 hala başörtüsünden korkuyorsunuz. Bırakın isteyen istediğini giysin, giydirsin. Ben istemiyorum diye millete karişamam. Banane, bizene, kimene yahu?

• Beğen
Tepkiler: 0
Duygusal yaklasiliyor anladigim kadari ile..her iki taraf da.
Bunun sebebini merak ediyorum..cocuk gelisiminde uygun bir davranis mi her acidan duygusallik?
Buna olan tutumun alt tarafini merak etmekteyim sevgili Nyc.

Suyu çıkartılmış siyasi malzemeden siyirirsak, kapalı kadınların bir sekilde muhakkak baskı gördüğünü söylemek mümkün gibi. Şehire göre degisiyordur tabii fakat benim tanıdığım, çok güzel olan bi kadın kapanınca çok ciddi baskı görmüş, bi çok arkadaşı onla iletişimi kesmiş falan öyle ki sonunda tekrar açıldı. Insanlar da bu tarz konularda alınganlık yapıp yukarıdaki tecrübelerinin acisini çıkarıyor olabilir. Çocuk kapalı annesini özenip anne bi kerecik takiyim demiş olabilir, tıpkı annesinin ojelerini merak eden ,sürmek isteyen başka bi çocuk gibi. Cevremde hiç çocuğunu günah diye örtmeye çalışan birine denk gelmedim, aşırı muhafazakar olup çocuğuna istediği küpeyi eteği alan aileler de var hatta. Ha hiç yok mudur günah vb diye örten illaki vardır. Bi taraf sosyolojik travmasinin alinganligini çocuğu üzerinden yapıyor, bi taraf da dini nefretini kusmaya yer arıyor; komiklik olsun diye ya da meraktan takmıştır çocuk diye dusunmezler bu da farklı bi art niyet bence.

Son düzenleme:
Tabi efendim çocuk psikolojisini ele alarak analiz edelim.

Öncelikle konu başlığı "el kadar çocuğa türban takmak" olunca ister istemez yanlı olmuş, zaten fikir hissediliyor.
Peki çocuk yaşta takılan türbanlar doğru mudur?

Bu öncelikle kişinin yetiştirilme tarzıyla ilintili olduğu için karşılaşacağı insan kitlesi de buna dahildir. Mesela daha aydın, modern kesimde ilkokul seviyesindeki çocuğun türbanlı olması ilgi çekerken, daha muhafazakar kesimde de lise seviyesinde bir kızın baş örtüsü takmaması abes kaçacaktır. Çünkü ne yazık ki bizi belirleyen şeylerden birisi de çevremiz.

Kendim ilkokul seviyesindeki öğrencilerimin türban takmalarını istemiyorum. Çünkü çocuğun hazırbulunuşluk, olgunlaşma düzeyi buna elverişli değildir. Keza o dönemde isteler bile ya öğretmeninde ya da annesinden yani çevresinden bir şekilde heves etmiştir ve kalıcı değildir. Hatta İslamiyette bile oruç ergenliğe geçişte farz kılınmıştır ona bakacak olursak.

Dini eğitim vermek yine ailelerin tercihine kalmış bir durum ancak ne olursa olsun ister bikini ister baş örtüsü tamamen çocuğun isteğine bağlı olması lazım. Yani siz o yaştaki çocuğa hiçbir şeyi zaten zorla yaptırmamalısınız. Erişkinlikte bütün seçimlerini kendisi yapması gerekir.

Bunlar eğitimci kimliğimdi.

Şimdi Publisher olarak yorum yazıyorum; cahil ve yobazsınız küçücük çocuklara türban mı takılır, aklınıza tahrik mi geliyor-insanın fikri neyse zikri de olur-?
kişi kendinden bilir işi sdlkdsfkjlf

Bu tesettür savunan kişiler foruma girmesin, e o da caiz değil. Burası haremlik selamlık forum değil sonuçta. Erkeklere beğeni vermek, alıntı yapmak, diyaloğ kurmak günah.
Aynı şey imanlı erkekler içinde geçerli..
Neyden nefret ediyorum biliyor musunuz çocuklar.. dinin gerekliliğini yapmayıp böyle sürekli konuşalardan. Kardeşim siz önce dinin gerekliliğini yapın, millete akıl vermeyin..
Çocuk lan bu çocuk..

Değil kimse öyle bir iddia da bulunmadı ki.
Sadece gerekçelerden birisi. Bunu ötekileştirmek çok mantıksız. Ben çocuğuma mini etek giydiriyorsam ve kimse karışmıyorsa sen çocuğuna başörtüsü taktığın zaman kimse karışamaz. Medeniyet, özgürlük cart curt kıyafetle olmaz yahu yıl olmuş 2022 hala başörtüsünden korkuyorsunuz. Bırakın isteyen istediğini giysin, giydirsin. Ben istemiyorum diye millete karişamam. Banane, bizene, kimene yahu?
Bak böyle bir inanci,diger tutumlarla kiyaslayarak mesrulastiramayiz.
Üstelik kimse cocuguna mini etek giydirsin demiyorum.
Ona bakarsan o da bir bez parcasi.
Belirli yasa gelmis,dogruyu yanlisi ayirt edebilecek resitlige gelmis bir birey,kendine ve kisiligini yansitan bir dis görünüme bürünür.
Basörtüsü beni niye korkutsun ya hu?
Sembol olarak bile korkutmaz.
Konumuz su an ergenlige bile adim atmamis bir kiz cocugu.
Ataerkil toplumumuzun dayatmalarina maruz kalan bir insan.
Kizlarimiza basörtünün bir koruma amaci gördügü iluzyonunu yaftalamak.
Korumuyo bacim.Bilakis agzi salyali yasca cok büyük adamlarin onu kari olarak istemeleri ile sonuclaniyor.Bu mudur?Amac bu mu?Temiz bir hayat sürdürsün safsati ile,istenmeyen bir hayata sürüklenmek.Sonuclarini görüyoruz gündüz kusagi programlarinda.
Kizlarimizi koruyacak tek gercek olgu,kendine güvenmesini saglamaktir.
Ne istedigini bilmesini ögretmektir.
Insan cocuk yastan itibaren kendi kimligini arar.
Dener bakar olmadi yine dener.
Yirmili yaslara kadar sürer bu.
Ebeveynin yapabilecegi tek sey onu bu zorlu sürecte yalniz birakmayip,akliselim ve anlayisli bir bicimde destek olmasidir.
Yatili kurslara vererek,dini kullanmaya kalkarak cocuk egitilmiyo bacim.
Zaten muhafazakar kesimin derdi bu.
Bana laf getirecek bu kiz ilerde korkusu.
En iyisi kücük yasta evereyim basimdan gitsin mantigi.Arap kafasi Olmadi diri diri göm.Sen böylesin demiyorum ama genel kafa yapisi bu.
Buna en iyi giden yol ise basörtüsünden gevciyor.
Yapmayin zulum bu.
Getirsin laf napalim?
Cocugun varsa her seye hazirlikli olacaksin.
Dehilsen yapma cocuk felan.

Bak böyle bir inanci,diger tutumlarla kiyaslayarak mesrulastiramayiz.
Üstelik kimse cocuguna mini etek giydirsin demiyorum.
Ona bakarsan o da bir bez parcasi.
Belirli yasa gelmis,dogruyu yanlisi ayirt edebilecek resitlige gelmis bir birey,kendine ve kisiligini yansitan bir dis görünüme bürünür.
Basörtüsü beni niye korkutsun ya hu?
Sembol olarak bile korkutmaz.
Konumuz su an ergenlige bile adim atmamis bir kiz cocugu.
Ataerkil toplumumuzun dayatmalarina maruz kalan bir insan.
Kizlarimiza basörtünün bir koruma amaci gördügü iluzyonunu yaftalamak.
Korumuyo bacim.Bilakis agzi salyali yasca cok büyük adamlarin onu kari olarak istemeleri ile sonuclaniyor.Bu mudur?Amac bu mu?Temiz bir hayat sürdürsün safsati ile,istenmeyen bir hayata sürüklenmek.Sonuclarini görüyoruz gündüz kusagi programlarinda.
Kizlarimizi koruyacak tek gercek olgu,kendine güvenmesini saglamaktir.
Ne istedigini bilmesini ögretmektir.
Insan cocuk yastan itibaren kendi kimligini arar.
Dener bakar olmadi yine dener.
Yirmili yaslara kadar sürer bu.
Ebeveynin yapabilecegi tek sey onu bu zorlu sürecte yalniz birakmayip,akliselim ve anlayisli bir bicimde destek olmasidir.
Yatili kurslara vererek,dini kullanmaya kalkarak cocuk egitilmiyo bacim.
Zaten muhafazakar kesimin derdi bu.
Bana laf getirecek bu kiz ilerde korkusu.
En iyisi kücük yasta evereyim basimdan gitsin mantigi.Arap kafasi Olmadi diri diri göm.Sen böylesin demiyorum ama genel kafa yapisi bu.
Buna en iyi giden yol ise basörtüsünden gevciyor.
Yapmayin zulum bu.
Getirsin laf napalim?
Cocugun varsa her seye hazirlikli olacaksin.
Dehilsen yapma cocuk felan.
Yazdıklarınızı okuyabilirsem cevap veririm.

Geri