Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çocuğuna dinini anlatmak istediği için olabilir mi? Siz çocuğunuza kıyafet giydirilen neden mi arıyorsunuz?Ela hanimcim.
Ben sizi anlamaya calisiyorum ama inanin mantikli bir aciklamaniz yok.
Tamam taksin..ok...ama neden?
Tamam da din sadece basörtüsü mü?Çocuğuna dinini anlatmak istediği için olabilir mi? Siz çocuğunuza kıyafet giydirilen neden mi arıyorsunuz?
Değil kimse öyle bir iddia da bulunmadı ki.Tamam da din sadece basörtüsü mü?
Kadin sadece basörtüsü mü?
Duygusal yaklasiliyor anladigim kadari ile..her iki taraf da.
Bunun sebebini merak ediyorum..cocuk gelisiminde uygun bir davranis mi her acidan duygusallik?
Buna olan tutumun alt tarafini merak etmekteyim sevgili Nyc.
Bak böyle bir inanci,diger tutumlarla kiyaslayarak mesrulastiramayiz.Değil kimse öyle bir iddia da bulunmadı ki.
Sadece gerekçelerden birisi. Bunu ötekileştirmek çok mantıksız. Ben çocuğuma mini etek giydiriyorsam ve kimse karışmıyorsa sen çocuğuna başörtüsü taktığın zaman kimse karışamaz. Medeniyet, özgürlük cart curt kıyafetle olmaz yahu yıl olmuş 2022 hala başörtüsünden korkuyorsunuz. Bırakın isteyen istediğini giysin, giydirsin. Ben istemiyorum diye millete karişamam. Banane, bizene, kimene yahu?
Yazdıklarınızı okuyabilirsem cevap veririm.Bak böyle bir inanci,diger tutumlarla kiyaslayarak mesrulastiramayiz.
Üstelik kimse cocuguna mini etek giydirsin demiyorum.
Ona bakarsan o da bir bez parcasi.
Belirli yasa gelmis,dogruyu yanlisi ayirt edebilecek resitlige gelmis bir birey,kendine ve kisiligini yansitan bir dis görünüme bürünür.
Basörtüsü beni niye korkutsun ya hu?
Sembol olarak bile korkutmaz.
Konumuz su an ergenlige bile adim atmamis bir kiz cocugu.
Ataerkil toplumumuzun dayatmalarina maruz kalan bir insan.
Kizlarimiza basörtünün bir koruma amaci gördügü iluzyonunu yaftalamak.
Korumuyo bacim.Bilakis agzi salyali yasca cok büyük adamlarin onu kari olarak istemeleri ile sonuclaniyor.Bu mudur?Amac bu mu?Temiz bir hayat sürdürsün safsati ile,istenmeyen bir hayata sürüklenmek.Sonuclarini görüyoruz gündüz kusagi programlarinda.
Kizlarimizi koruyacak tek gercek olgu,kendine güvenmesini saglamaktir.
Ne istedigini bilmesini ögretmektir.
Insan cocuk yastan itibaren kendi kimligini arar.
Dener bakar olmadi yine dener.
Yirmili yaslara kadar sürer bu.
Ebeveynin yapabilecegi tek sey onu bu zorlu sürecte yalniz birakmayip,akliselim ve anlayisli bir bicimde destek olmasidir.
Yatili kurslara vererek,dini kullanmaya kalkarak cocuk egitilmiyo bacim.
Zaten muhafazakar kesimin derdi bu.
Bana laf getirecek bu kiz ilerde korkusu.
En iyisi kücük yasta evereyim basimdan gitsin mantigi.Arap kafasi Olmadi diri diri göm.Sen böylesin demiyorum ama genel kafa yapisi bu.
Buna en iyi giden yol ise basörtüsünden gevciyor.
Yapmayin zulum bu.
Getirsin laf napalim?
Cocugun varsa her seye hazirlikli olacaksin.
Dehilsen yapma cocuk felan.