el kadar çocuğa türban takmak

Konu sahibi son olarak 2422 gün önce görüldü
Takan kişinin de Özgürlük olarak nitelendirdiği şeydir.Örtü Özgürlüktür.

Örtü , Özgürlüğe, hürriyete gölge düşürmez.Bilakis Örtü, Düşünce hürriyetinin ve Özgürlüğün ta kendisidir.

7aMQpP.jpg

İsteyen takar, kime ne bundan? Size ne? O çocuktan siz mi sorumlusunuz? Dış kapının mandalları olarak bi çektirip gidin şu mevzulardan. Çürük zihniyetinizi kendinize saklayın. Biri de demiş ki, zorlamak istismar etmektir bu, diye. Vay anası ya! Bikini, mayo giydirmek, ergen gibi süslemek istismar olmuyor demek ki! Yav neyse, olumsuz vaka tiplere karşı gerilmek yersiz.

3 yaşında ki çocuğa göbeği açık şeyler giydirenler var onlara ay maşallah oh maşallah ailenin birisi çocuğuna hoşuna gitti diye başörtüsü takınca aaa yobaz öyle mi ? Pardon da kimse kimsenin hayatına ve tercihlerine karışmasın ya. El kadar çocuğa tecavüzü konuşalım annesinin babasının hoşuna gitti diye başını kapatmasını değil. En azından tecavüz değil mevzu. Evet bende sevmiyorum çarşaf vs fakat insanların çocuğunu hangi kültür ve terbiyede nasıl yetiştireceğini de size sormasın ya. Asıl yobaz bu konuyu açan gerzektir.

Ben de diyorum bu siyasiler neden zırt bırt türban konusunu ortaya atıyor. Halktan ötürüymüş. Bi bitmedi şu türban konusu.

sapkin zihniyetin urunudur.

• Beğenmedim
Tepkiler: 0
Ya sizene? İsteyen istediğini takar ! Açık giyince çok güzel de kapanınca mi sorun oluyor? Kapanan insanlara niye medeniyetsiz, zihniyetsiz gözüyle bakılıyor? Medeniyetin bedeni açmak olduğu bir dönemde daha utanç verici bir şey yoktur! Hani laiklik? Hani düşünce özgürlüğü? Hani yaşam özgürlüğü?
O çok saygıdeğer medeniyet üstadları saygı duymayı öğrenebilir mi? Hiç sanmıyorum...
Bunu bir gericilik olarak görüyorsanız sizin gibi olmaktansa gerici olmaktan hepimiz memnun oluruz sanırım. Çocuğu çıplak çıkarsak sokağa alkış yapacak zihniyetler var (:

• Beğen
Ya sizene? İsteyen istediğini takar ! Açık giyince çok güzel de kapanınca mi sorun oluyor? Kapanan insanlara niye medeniyetsiz, zihniyetsiz gözüyle bakılıyor? Medeniyetin bedeni açmak olduğu bir dönemde daha utanç verici bir şey yoktur! Hani laiklik? Hani düşünce özgürlüğü? Hani yaşam özgürlüğü?
O çok saygıdeğer medeniyet üstadları saygı duymayı öğrenebilir mi? Hiç sanmıyorum...
Bunu bir gericilik olarak görüyorsanız sizin gibi olmaktansa gerici olmaktan hepimiz memnun oluruz sanırım. Çocuğu çıplak çıkarsak sokağa alkış yapacak zihniyetler var (:
5 yasindaki cocuga turban takmanin saygiyla bir alakasi yok. Sapkinlikla alakasi var.

Şu Esra Erol ve Müge Anlı çıkanların hemen hepsinin tesettürlü olması, ya kendisi ya ailesinin tesadüf olamaz herhalde.
Çocuklara seçim şansı verilmeli, en azından ergenliğe kadar bu durum istismar edilmemeli. Tabii ailesinin zorla kapattığı milyonlarca insan var, üzücü.

Konuya juj dahil olduysa kavga kaçınılmazdır

5 yasindaki cocuga turban takmanin saygiyla bir alakasi yok. Sapkinlikla alakasi var.
El kadar çocuğa mini şeyler giydirmek normal, ama kendi din, örf, adetlerine uygun giydirmek anormal öyle mi? Şakaysa hiç komik değil, ciddiyse çok komik... Başkasının çocuklarına bile kendi fikrinizi dayatmak? Başörtüsü ne özgürlüğe, ne gelişmeye nede başka birşeye engel değil. burdan vurmaya çalışmayın ya :)

Karşı duranların derdinin çocuk olduğunu düşünmüyorum. Tek dert başörtüsü (: ne alıp veremediğiniz var? Bu niye bu kadar rahatsız ediyor sizi anlamıyorum. Sanki uzaya roket atacaktınız da başörtüsüne takıldı.

• Beğen
Ben basortusune takilacak biri degilim tam tersi basortulu arkadaslarimizi su dilinle otekilestiren sensin. Ama dini bilgin dahilinde ben sorayim sen beni bilgilendir turban neden takilir? Yani amaci nedir?

• Beğen
Tepkiler: Nyx
Karşı duranların derdinin çocuk olduğunu düşünmüyorum. Tek dert başörtüsü (: ne alıp veremediğiniz var? Bu niye bu kadar rahatsız ediyor sizi anlamıyorum. Sanki uzaya roket atacaktınız da başörtüsüne takıldı.
el kadar cocugun "tahrik olunabilir" zihniyetiyle kapatilmasi dururken tek derdimiz basortusudur eminim ki. ergenlige bile girmemis "cocuk"larin adina karar vermek onlari yanlis yonlendirmek ve üzerinde baski kurmaktir. ayni sekilde mini etekler, suslu kiyafetler, kadin gibi giydirmek de öyle. cocuk, cocuk gibi giyinmeli.

• Beğenmedim
Takmasın da saçlarıyla erkekleri mutlu mu etsin?
Haram haram! Bir saç teli bile görünmemeli erkekler saç telinden tahrik oluyor nasıl olsa..
Kız dediğin ağır başlı olur okula gitmez hem ne işi varmış oğlanların arasında otursun evde iş yapsın 15 inde de kocaya veririz olur biter...

-aile baskısına daha fazla dayanamayan Sümeyye,son çareyi kocaya varmakta bulur.. koca baskısına dayanamayan Sümeyye en son çareyi de Esra Erol da bulur...
Bunlar görüp yaşadığımız olaylar sevgili forumdaşlarım..
Benim fikrim çocuğa iki yol göstermek..
Çocuk hangi yolu tercih ederse o yoldan gitmeli saygı duymaktan başka çare yok..
Ne açıklar var gayet ağır başlı edepli işinde gücünde
Ne kapalılar var... her neyse görüyorsunuz anlatmaya gerek yok..

el kadar cocugun "tahrik olunabilir" zihniyetiyle kapatilmasi dururken tek derdimiz basortusudur eminim ki. ergenlige bile girmemis "cocuk"larin adina karar vermek onlari yanlis yonlendirmek ve üzerinde baski kurmaktir. ayni sekilde mini etekler, suslu kiyafetler, kadin gibi giydirmek de öyle. cocuk, cocuk gibi giyinmeli.

''Tahrik olunabilir'' zihniyeti ile kapatıldığını kim söylüyor? En azından her kapatan âile için bu genellemeyi nasıl yapıyorsunuz? Ben meselâ şimdiden tesettürü aşılamak ve öyle yetiştirmek için kapatıyorum desem kim karşı çıkabilir? Reşit olana kadar âilesinin desturu ve himâyesi altında olan çocuğun din, terbiye, ahlâk eğitimine kimse karışamaz! Derdiniz bal gibi başörtüsü. Hiç sağa sola kıvırmayın!

Ben basortusune takilacak biri degilim tam tersi basortulu arkadaslarimizi su dilinle otekilestiren sensin. Ama dini bilgin dahilinde ben sorayim sen beni bilgilendir turban neden takilir? Yani amaci nedir?
Bunu öğrenmek istersen zaten açar bakarsın (: benim bilgimi sınamak çok saçma ne alaka? Konu sen yada ben değiliz. Konu burda çocukların istediği gibi giyinebilir olması..
Tesettür Allah'ın emirlerinden birisi, kadınların bedenini korumak için emrettiği bir olaydır. Telefon aldığın zaman onu korumak için kılıf alırsın, kırılmaz cam taktırırsın değil mi? Tesettür de öyle geliyor bana bedenini korumak,gizlemek gibi

• Beğen
Türkiye de mi yaşıyorsunuz? Sanırım çocuklara o gözle bakanları atladınız.. ayrıca kimse çocuğundan tahrik oluyorlar diye kapatmıyordur(: gizli tutmak, ile tahrik olurlar" arasında çok fark var.. bugün kaç bin çocuk cinsiyet değiştirmek için uğraşıyor. Üstelik çoğu reşit değil. Eğer çocuklar adına karar vermiş olsalardı belki bu durumun önüne geçebilirlerdi. Demin de söyledim ama tekrar edeyim. İsteyen istediğini istediği şekilde, istediği yaşta giyebilir. Kendi fikirlerinizi insanlara d-a-y-a-t-a-m-a-z-s-ı-n-ız.

• Beğen
Geri