el kadar çocuğa türban takmak

Konu sahibi son olarak 2423 gün önce görüldü
Nasıl ki küçük çocuklara mini etek giydirince kötü bir şey olmuyor o çocuğa, başı kapatılınca da örümcek beyinli ya da istismar edilmiş olmuyor. Nasıl saçma tartışmalar bunlar bq. Sen çocuğuna mini etek giydirip cicili bicili ojeler sür, diğeri de başını örtsün. Sanane bundan banane bundan. Problemin örtü değil zihniyet olduğunu bir türlü öğrenemedik. Vay bq

Çocuğun diğer çocuklar karşısında rencide olmamasına dikkat etmeli. Mantığı henüz gelişmemiş olsada, duygusal dünyası ve algılaması bir yetişkin ile aynı. Eğitimini boşa bırakmak ta, mantığını geliştirebilmesinin engellenmesi olur. Kendi çocuklarınızı bu gün başı boş yetiştiriyorsanız ve onların bu nedenle mutlu olduklarını sanıyorsanız, yarın o çocuk sizi sırtınızdan vuracak yada uyuşturucu batağına saplanacak. Bir çocuk 12 yaşına kadar gözlem altında büyümeli ve kademeli olarak dış dünyaya uyumu takip edilmeli. 20 yaşından sonra zaten sizi takmaz.

çocukken
tesetturlu_bebek.jpg

büyüyünce
gecenin-turbanli-guzeli_1011258.jpg

çocukken
depositphotos_92146286-stock-photo-portrait-cute-little-girl-child.jpg

büyüyünce
guzel-kadin-tanimi_935629.jpg

Canis şüşkosuna küçükken türban taktıklarını, o yüzden böyle gavur olduğunu biliyor muydunuz?

Evet malumatla bunu konustuk, hatta sosyal medya hesabi herkese aciksa, bence cocugun bu platformlarda surekli fotografinin paylasilmasi bile uygun degil. Cocugun o yasta, begeni marka vs vs yasina uygun olmayan herhangi bir sey ile kendini ozdeslestirmeye calismasi bile onun gelisimini etkiler.

Bas ortusu mevzusuna gelince, eger bu surekli olarak yapiliyorsa, kesinlikle yanlis. Cocugun sorgulama yetenegi henuz gelismemisken, bunun empoze edilmesi bence dogru degil. Ayni sekilde, kizlara oje surulmesi de yanlis. Cunku yaslarina uygun degil. Zaten ileride bas ortusu kullanmak isterse, en azindan bunu hur iradesiyle yapacak ve dinini kendisi okuyarak, anlayarak bunu uygulamaya calisacak. Oyle bir zamanda da kimsenin bu kisiyi yargilamaya hakki yok.

Çocuklara oje sürmek, makyaj yapmak ya da olduğundan büyük giydirmek bir istismar değildir. Keza aynı şekilde başını kapamak da. Çocuk. Bak ÇOCUK. yani ister çıplak gezdirirsin, ister çuval giydirirsin. Çünkü o ÇOCUK. Çocuğa giydirildiği şeyler yüzünden yafta vurmak, ailesine yafta vurmak pis, kirli zihniyetten başka birşey değildir. Akli baki olmuş bir çocuğa zorla bir şeyleri giydirmek eleştirilir. 16 yaşındaki bir çocuğu başını kapatmaya zorlamak ya da kısacık açık seçik giydirmeye zorlamak bir suçtur. Bunları eleştirirsin amenna. Baki olmayan bir çocuğa ebeveynlerinin ne giydirdiği kimseyi ilgilendirmez

Ek olarak kudurulacak bir şey yok. İnsanların çocuklarına ne giydirip giydirmediği beni kudurtmuyor. Başlarının kapatılması sizi kudurtuyor mu?

İnanmayan birine bunu söylemen çok mantıklı.

Bana öğretmenlerim ve ailem insanları dış görünüşüyle yargılamamayı, ırkçılık yapmamayı ve başka insanlara üstünlük taslamamayı öğretti. Peki sen bir öğretmen olarak öğrencilerine ne öğretiyorsun Hanife?

Sana anlatmak istediğimde bu. El kadar çocuklara giydirilen, giydirilmeyen şeyleri neden istismar olarak görüyorsun? Çok kısa bir sohbetimiz oldu seninle, ben konu sahibini de tanımıyorum. Onun özelinde bir şey söyleyemem. Forumda iki tarafında mankafa mensupları var, biliyorsun. Onlara laf anlatılmıyor. Fakat senin bu tür şeyleri istismar olarak görmen şaşırttı beni sadece. Ne kadar umursarsın bilmem ama sen bir öğretmensin ve sana saygım sonsuz.

İyi gecelerin olsun.

• Beğen
Tepkiler: 0
Ek olarak kudurulacak bir şey yok. İnsanların çocuklarına ne giydirip giydirmediği beni kudurtmuyor. Başlarının kapatılması sizi kudurtuyor mu?

Asıl karın ağrıları cocuğun yaşı, giyim tarzı değil. Tamamen islama olan antipatileri. İslamı çağrıştıran herşey bazı tipleri kudurtuyor, hazımsızlık yapıyor, dokunsan ağlayacak duruma getiriyor.

Ne kadar anlamak işlerine gelmese de bu tiplere hatırlatma babında birkaç kelime edeyim.
Nasıl ki Hristiyan bir aile çocuklarını vaftiz ettirir, kendileri gibi yaşamasını isterse, müslümanların da temennisi odur ve bu yönde çocuğunu yetiştirmeye çalışır.
6 yaşındaki çocuğa neden İstiklal marşı okutulur yada andımız okutulur ezberletilir? Amaç onları Vatanına milletine bağlı bir birey olarak yetiştirmektir. Bu erken yaşta çocuklara aşılanır. Başörtüsü de Müslüman bir ailenin çocuğunun ileride müslüman yaşaması için küçükken alıştırma yöntemidir. Bir rahat bırakın dinini yaşamak isteyen insanları, düşün yakalarından müslümanların.
Türlerinin son örneği olan yaşlı dinazorlar.

Vesselam...

Dinlerden ve seküler kesimden bağımsız bir şekilde ifade etmek gerekirse , bir çocuğa dayatılan ,dikte edilen herhangi bir şey, -her ne olursa olsun- istismardır.
Evet, her aile çocuğunu kendine refarans olarak görmek ister, en doğal haklarıdır da, lakin, reşit olmamış bir çocuğa birtakım dayatmalarda bulunmak çocuğun gelişimi açısından sağlıksızdır.

Zaten Dünya Sağlık Örgütü'de çocuk istismarını, 0-18 yaş grubundaki çocuğun hayatına, sağlığına, gelişimine, güven,sorumluluk ve becerilerle ilgili genel değerlerine zarar vermek şeklinde tanımlıyor.

O züreyha diyen çenen kopsun Yabani. Hazreti Süreyya diyeceksin :hppy:

Yabani beni mi gözetlion yavrum?
Başak ekselans sensin sarisinim.

Konuyu sey etmiyek.

Yarin yazarim buraya.

Sende yanlış söyledin hz. Züreyyha bin von dutch

Sen de bağlaç olan de’yi birleşik yazdın.
Noktalama işaretleri desen hak getire xd
Şimdi çekil şurdan k*nyalı :torpu:

Yatiom ben.Bişey diyonuz mu?

Geri