Eğitimli erkekler şiddet uygulamaz mı?

• Kullanıcı VERA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Erkeklere Özel
Konu sahibi son olarak 10 gün önce görüldü
Eğitimde ne öğretildiğine bağlı. Öğretenler kendi doğrularını öğretiyorlar. Öğretmen yanılıyorsa, siz de ömür boyu bir yanılgı içinde yaşarsınız.

Muhafazakar kesim daha cok siddet uyguluyor.

Eğitimle bir ilgisi yok. Ne demişler? Tahsil cehaleti alır, eşeklik baki kalır.

Eğitimle alakalı bir durum değil. Her erkek potansiyel şiddete meyillidir. burada önemli olan saygıdır. saygılı adam şiddet uygulamaz, karakteri varsa tabi.

Çok da tartışacak bişey yok. Egitim şart. Eğitim seviyesi arttıkça AKP'ye rağbet de azalıyor. Ben demiyom. Kendileri diyor @Prodesmotes

Boş üstat, boş. 200 tane uluslararası bilimsel dergiden kanıt getirsen cevap şu: "Eğitimle alakası yok, oy vermek adamlıkla olur."

Ay aklıma staj dönemimde patronun baktığı bir dosya geldi. Çok üst düzey bir adam karısına öyle bir psikolojik şiddet uygulamıştı ki, adam kadına al bu çamaşır suyunu iç dediğinde kadın suymuş gibi içmeye kalkıyordu. Anamız ne demiş Allah iyilerle karşılaştırsın arkadaşlar.
Bence eğitimle ilgisi yok önemli olan adamlıktır tarzı da fazla duygusal. Fazla aynalı tahir. Hiç yok demiyoruz zaten ama eğitim de önemli be. En azından adam sonuçlarını bilir falan. Ay ne bileyim ya.

Eğitimin alakası yok demenin yeterli olmadığını düşünüyorum. Eğitimli insan da şiddet uygulayabilir ama bu ters orantılıdır. Yani eğitim arttıkça şiddet azalır. Yada tersi, azaldıkça şiddet artar.

Elbette şiddet sadece eğitim ile açıklanamaz. İnsanı şekillendiren ve yaşadığı gibi düşündürten toplumsal koşullar gözardı edilmemeli. İlk sırada da sosyoekonomik durum yazılabilir.

Spesifik örneklerle herkes, her şeyi iddia edebilir. Bu bilgi yeni bir keşif değil, daha birçok bilimsel veri sunabilirim.
Eğitimin kalitesi vurgusu yapıyorum ve çok da farklı şeylerden bahsetmiyoruz. Özetle: "Eğitimin düzeyi ile kalitesi aynı şey değildir."

Şiddetin türüne göre alınacak önlemler değişir ve her şiddet eğiliminde "eğitim almak" sorunu çözmek için yeterli gelmez. Örneğin Ted Bundy, psikoloji eğitimi almış ve hukuk fakültesine de kabul edilmiştir.

Kısacası eğitim düzeyi arttıkça değil, eğitimin kalitesi arttıkça ve aile içi farkındalık düzeyi yükseldikçe şiddetin önüne geçilebilir. Eğitimli insanların şiddete başvurmayacağı yönündeki ön yargının yıkılması gerekiyor. Örneğin, Ted'in uzun süre cinayet işleyebilmesinde eğitimli olması büyük avantaj sağlamıştı çünkü hem insanları kolayca yönlendiriyor hem de aldığı eğitim düzeyinin yüksekliği sebebi ile hiç kimse ondan şüphe etmiyordu.

Kısacası eğitim elbette çok önemli fakat bu eğitimin niteliği kadar aile içi eğitim çok daha önemlidir.

Günümüzde paralı üniversiteler sayesinde her parası olan istediği eğitimi alıyor fakat bu alınan eğitim, her kişiyi vasıflı biri yapmaz ve en fazla iş hayatında imkanlar sunar.

How Ted Bundy’s Education Facilitated His Career as a Serial Killer

Ted Bundy brutally murdered at least 30 women and girls in the 1970s. But because he was a college graduate who was studying law, he initially escaped intense official scrutiny as he didn't fit into people's preconceived ideas of a serial killer. Bundy's education itself may have aided him in his murder spree, as his psychology degree could have helped him understand ways to isolate victims. And because he'd studied law and could represent himself in court, he had an opportunity to escape custody. Yet Bundy's education didn't keep him from paying the highest price for his crimes.

Bundy majored in psychology as an undergrad​

Ted Bundy attended multiple schools as an undergraduate student, including the University of Puget Sound, Temple University and the University of Washington. Being a part of so many different campus communities gave him ample opportunity to study the habits and vulnerabilities of female coeds, who were among his most common targets.

Son düzenleme:
Askerler de eğitim alıyor.

Konuyu Habil ve Kabil olayından itibaren araştırmanız gerekiyor. Şiddetin temmelleri çok derinlerde yatıyor. Çıkar olan yerde rekabet başlar. Rekabet olan yerde mücadele başlar. Mücadele edilen yerde şiddet eksik olmaz.

@Lefty

Kimse eğitimli insanlar şiddete başvurmaz demedi bayan. "Eğitim seviyesi arttıkça şiddet azalıyor."

Doğru anlarsak, doğru iletişim kurabiliriz. Eğitimin seviyesiyle ilgisi var. 120 ülkede 30 yıl yapılan çalışma da bunu ispat ediyor.

@No Pasaran güzel bir katkıda bulunmuş. Elbette tek etken ekonomi değil, eğitim değil fakat EĞİTİM SEVİYESİYLE ŞİDDET ARASINDA ANLAMLI BİR İLİŞKİ VAR. İnkar edilemez, bilimsel bir gerçek. Yoruma kapalı. Bencelere kapalı, aksi yönde hiçbir çalışma yok. Literatür taraması yaptım.

"Eğitimin kalitesi önemsiz" iddiasında da değilim bayan. (Maraşlı dizisine maruz kaldım.)

Tekrar ediyorum: "Eğitim seviyesi arttıkça, şiddet azalıyor", bitiyor değil, AZALIYOR.

Kimse eğitimli insanlar şiddete başvurmaz demedi bayan. "Eğitim seviyesi arttıkça şiddet azalıyor." Doğru anlarsak, doğru iletişim kurabiliriz.Eğitimin seviyesiyle ilgisi var. 120 ülkede 30 yıl yapılan çalışma da bunu ispat ediyor.
Tekrar ediyorum: "Eğitim seviyesi arttıkça, şiddet azalıyor", bitiyor değil, AZALIYOR.
Eğitimin seviyesi arttıkça değil, eğitimin niteliği-kalitesi arttıkça azalıyor yani "hiçbir eğitimi olmayan bireyler şiddet uygular" ya da "eğitim seviyesini arrtırdıkça şiddete çözüm buluruz." genellemesi doğru değildir.

Eğitim düzeyinin yüksekliği şiddete çözüm olmaz. Çözüm mü konuşuyoruz burada yoksa laf olsun diye yorum mu yapıyoruz?

Aşağıdaki rapordan da anlaşılacağı üzere, eğitim düzeyi yüksek kadına şiddet uygulayanlar da yine eğitim düzeyi yüksek erkeklerdir.

Sonuç olarak şiddeti azaltmanın yolu, eğitimin seviyesinden değil, niteliğinden geçer.
@Prodesmotes

Eğitim düzeyi yüksek kadın daha fazla şiddet görüyor

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) kadına şiddet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Üniversite mezunu kadınlar da şiddet mağduru

Araştırmaya göre, üniversite mezunu kadınların fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kalma oranı, eğitim düzeyi düşük kadınlara kıyasla daha yüksek. İlişki dışı bireyden görülen şiddet bakımından karşılaştırma yapıldığında, aradaki fark daha da açılıyor.

@Prodesmotes

Şiddeti sadece kadına şiddet olarak da ele almamak gerekiyor. Bugün dünya üzerinde şiddeti besleyen erkeklerin hiçbiri kariyer anlamında eğitimsiz değiller fakat etik dışı deneyler yapanlardan tut da insanlığa zarar veren projeler üretenlerin hepsi çok iyi üniversitelerden mezun insanlar.

Eğitimin seviyesi arttıkça değil, eğitimin niteliği-kalitesi arttıkça azalıyor yani "hiçbir eğitimi olmayan bireyler şiddet uygular" ya da "eğitim seviyesini arrtırdıkça şiddete çözüm buluruz." genellemesi doğru değildir.

Eğitim düzeyinin yüksekliği şiddete çözüm olmaz. Çözüm mü konuşuyoruz burada yoksa laf olsun diye yorum mu yapıyoruz?

Aşağıdaki rapordan da anlaşılacağı üzere, eğitim düzeyi yüksek kadına şiddet uygulayanlar da yine eğitim düzeyi yüksek erkeklerdir.

Sonuç olarak şiddeti azaltmanın yolu, eğitimin seviyesinden değil, niteliğinden geçer.
@Prodesmotes

Eğitim düzeyi yüksek kadın daha fazla şiddet görüyor

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) kadına şiddet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Üniversite mezunu kadınlar da şiddet mağduru

Araştırmaya göre, üniversite mezunu kadınların fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kalma oranı, eğitim düzeyi düşük kadınlara kıyasla daha yüksek. İlişki dışı bireyden görülen şiddet bakımından karşılaştırma yapıldığında, aradaki fark daha da açılıyor.

Yahu eğitimin nitelikli olması gerektiğini kimse inkar etmiyor, önemsiz olduğunu ifade etmiyor. Mevcut durum ve şartlar altında eğitim seviyesi ile şiddet arasında anlamlı bir korelasyon olduğunu makalelerle, 30 yıllık, 120 ülkeye yayılmış çalışmalarla ortaya koydum. Şöyle düşünün, mevcut eğitim kalitesi ile, eğitim seviyesinin artması şiddetin azalmasını sağlıyor.

Paylaştığınız yazıyı okuduktan sonra hayrete kapıldım ve aslını buldum. Haber yanlış yapılmış. Eğitim seviyesi ile ilgili herhangi bir veri sunulmuyor.

New OSCE-led survey reveals violence against women in South-Eastern and Eastern Europe

Buyurun, okuyabilirsiniz. Teşekkürler.

Neye karar verildi şimdi? Şiddet uyguluyor muyuz uygulamıyor muyuz? Ona göre şartlayalım irademizi!

Neye karar verildi şimdi? Şiddet uyguluyor muyuz uygulamıyor muyuz? Ona göre şartlayalım irademizi!

Herkes uygulayabilir ama eğitim seviyesi yüksek olanlar, düşük olanlardan daha az uyguluyor. Kesin. Az uygulayacak şekilde şartla reis. Bilim yanılmasın.

Herkes uygulayabilir ama eğitim seviyesi yüksek olanlar, düşük olanlardan daha az uyguluyor. Kesin. Az uygulayacak şekilde şartla reis. Bilim yanılmasın.
Bunu zaten en başta ben belirtmiştim. İstatiksel olarak donanımlı erkekler şiddete daha az meyilli oluyorlar. Kanımca bunun en büyük sebebi; donanımlı erkeğin kendi öneminin farkında olması olabilir. Yani kendisini önemsediği için önemsenmediği ya da tahrik edildiği karşı cinse " Allah'ından bul benim başımı belaya sokma, değmezsin " oto kontrolü devreye giriyor sanırım.

Geri