Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bunu zaten en başta ben belirtmiştim. İstatiksel olarak donanımlı erkekler şiddete daha az meyilli oluyorlar. Kanımca bunun en büyük sebebi; donanımlı erkeğin kendi öneminin farkında olması olabilir. Yani kendisini önemsediği için önemsenmediği ya da tahrik edildiği karşı cinse " Allah'ından bul benim başımı belaya sokma, değmezsin " oto kontrolü devreye giriyor sanırım.
Donanımlı erkekler değil, aile içi eğitimi sağlam olup sonrasında da nitelikli bir eğitim alanların şiddete başvurma oranı düşüktür fakat apartman görevlisi olmakla beş üniversite bitirmek açısından, şiddete başvurma oranını kıyasladığımızda fark yoktur yani kariyer anlamında eğitim seviyesini yükseltmek sorunu çözmüyor.Bunu zaten en başta ben belirtmiştim. İstatiksel olarak donanımlı erkekler şiddete daha az meyilli oluyorlar. Kanımca bunun en büyük sebebi; donanımlı erkeğin kendi öneminin farkında olması olabilir. Yani kendisini önemsediği için önemsenmediği ya da tahrik edildiği karşı cinse " Allah'ından bul benim başımı belaya sokma, değmezsin " oto kontrolü devreye giriyor sanırım.
Okudum ve haklısın sunulmamış çünkü orjinal kaynağa bakmamıştım fakat bu yine de eğitimli kadınların şiddet görmediği anlamına gelmez, malum Türkiye gerçeği ortada...Paylaştığınız yazıyı okuduktan sonra hayrete kapıldım ve aslını buldum. Haber yanlış yapılmış. Eğitim seviyesi ile ilgili herhangi bir veri sunulmuyor.
New OSCE-led survey reveals violence against women in South-Eastern and Eastern Europe
Buyurun, okuyabilirsiniz. Teşekkürler.