Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok da tartışacak bişey yok. Egitim şart. Eğitim seviyesi arttıkça AKP'ye rağbet de azalıyor. Ben demiyom. Kendileri diyor @Prodesmotes
İnsanŞiddetin kaynağı ne ki acaba? Kaynağı kökünden kuruturduk.
Eğitimin kalitesi vurgusu yapıyorum ve çok da farklı şeylerden bahsetmiyoruz. Özetle: "Eğitimin düzeyi ile kalitesi aynı şey değildir."Spesifik örneklerle herkes, her şeyi iddia edebilir. Bu bilgi yeni bir keşif değil, daha birçok bilimsel veri sunabilirim.
Eğitimin seviyesi arttıkça değil, eğitimin niteliği-kalitesi arttıkça azalıyor yani "hiçbir eğitimi olmayan bireyler şiddet uygular" ya da "eğitim seviyesini arrtırdıkça şiddete çözüm buluruz." genellemesi doğru değildir.Kimse eğitimli insanlar şiddete başvurmaz demedi bayan. "Eğitim seviyesi arttıkça şiddet azalıyor." Doğru anlarsak, doğru iletişim kurabiliriz.Eğitimin seviyesiyle ilgisi var. 120 ülkede 30 yıl yapılan çalışma da bunu ispat ediyor.
Tekrar ediyorum: "Eğitim seviyesi arttıkça, şiddet azalıyor", bitiyor değil, AZALIYOR.
Eğitimin seviyesi arttıkça değil, eğitimin niteliği-kalitesi arttıkça azalıyor yani "hiçbir eğitimi olmayan bireyler şiddet uygular" ya da "eğitim seviyesini arrtırdıkça şiddete çözüm buluruz." genellemesi doğru değildir.
Eğitim düzeyinin yüksekliği şiddete çözüm olmaz. Çözüm mü konuşuyoruz burada yoksa laf olsun diye yorum mu yapıyoruz?
Aşağıdaki rapordan da anlaşılacağı üzere, eğitim düzeyi yüksek kadına şiddet uygulayanlar da yine eğitim düzeyi yüksek erkeklerdir.
Sonuç olarak şiddeti azaltmanın yolu, eğitimin seviyesinden değil, niteliğinden geçer. @Prodesmotes
Eğitim düzeyi yüksek kadın daha fazla şiddet görüyor
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) kadına şiddet raporunu kamuoyuyla paylaştı.
Üniversite mezunu kadınlar da şiddet mağduru
Araştırmaya göre, üniversite mezunu kadınların fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kalma oranı, eğitim düzeyi düşük kadınlara kıyasla daha yüksek. İlişki dışı bireyden görülen şiddet bakımından karşılaştırma yapıldığında, aradaki fark daha da açılıyor.
Neye karar verildi şimdi? Şiddet uyguluyor muyuz uygulamıyor muyuz? Ona göre şartlayalım irademizi!
Bunu zaten en başta ben belirtmiştim. İstatiksel olarak donanımlı erkekler şiddete daha az meyilli oluyorlar. Kanımca bunun en büyük sebebi; donanımlı erkeğin kendi öneminin farkında olması olabilir. Yani kendisini önemsediği için önemsenmediği ya da tahrik edildiği karşı cinse " Allah'ından bul benim başımı belaya sokma, değmezsin " oto kontrolü devreye giriyor sanırım.Herkes uygulayabilir ama eğitim seviyesi yüksek olanlar, düşük olanlardan daha az uyguluyor. Kesin. Az uygulayacak şekilde şartla reis. Bilim yanılmasın.