Efsaneleşmiş Kitap Cümleleri

Konu sahibi son olarak 987 gün önce görüldü
İnsan her şeye alışır diyorlar ya, öyle değil aslında. Başka çaren olmadığı için katlanıyorsun ama alışmıyorsun.

Ahmet Ümit

Yaratılanlar ölmez merak etme, dedi Şeytan.
Telef olurlar sadece.
Gübre olursunuz en sonunda.

Sen, insan olmayı başarabilmek için doğduğunu anlamadıysan, hangi dine inandığının hiçbir önemi yok...

Gör Beni, Akilah Azra Kohen

Herkesin herseye inandigi ve de zirnik bir şey bilmediği günler.

Dorian Grey Portresi, Oscar Wilde

Hicbiir insan yoktur ki bilinmesini istemedigi bir sirra sahip olmasin.

De Laclos,Tehlikeli Iliskiler

Youre not the masters of your senses so you cant be guilty.

:
Ey gönül, gidenden ümidini kes!
Kaçan bir hayâle benziyor herkes,
Sanki kulağıma gaipten bir ses,
Buluşmalar kaldı mahşere diyor.

Necip Fazıl KISAKÜREK

Bence de bunalım. Çünkü intihara en meyilli canlı; insandır.

- 13. yy tasavvuf şairi - ibn majik

Annelere anlatılan kederler taksim değil, zarbedilmiş olur.
— Dokuzuncu Hariciye Koğuşu - Peyami Safa

Bizim millet acıya alışmış. Biz hepimiz bahtsızlığa o kadar alışmışız ki, sevinç anormal geliyor. Bilmez misiniz, bizde yüksek sesle gülmek ayıpların başında sayılır. Hele çocuklar için...

Esir Şehrin İnsanları, Kemal Tahir

Düşes, “Ya sanata ne diyorsun?” diye sordu.
“Bir illettir.”
“Aşk?”
“Yanılsama.”
“Din?”
“İnancın yerini tutan günün modası.”
"Sen kuşkucusun.”
“Hiç de değil. Kuşkuculuk imanın başlangıcıdır.”
“Ya nesin sen öyleyse?”
“Tanımlamak kısıtlamaktır.”
“Bir ipucu ver bana.”
“İp dediğin kopar. Labirentte kaybolabilirsin.”

Dorian Gray'in Portresi-Oscar Wilde

" insan kendini sürükleyeni isteyerek izlediği vakit bağını hissetmez. ama direnmeye, uzaklaşarak yürümeye başladığı vakit çok acı çeker."

- dar kapı.

-İnsanoğlu her bir şeye alışır.

Eskici ve Oğulları/Orhan Kemal

"İtaat etmiyorum,” dedi Şeytan. Baş eğmeyeceğim. Hayatın da sanatın da özü budur. Yaşatmak ve yaratmak başkaldırmaktıı. Dikilmektir. Günah işlemektir. Suç işlemektir. Ayıplanmaktır. Karmaşanın tam göbeğine hiç çekinmeden atlamaktır.

Gözünü kırpmadan rezil olmaktır. Rezil olmak mı?… Rezil olmak ve bunun tadını çıkarmak, doyasıya özgürlüklerin Nirvanasıdır. Utanmak ise cehennemlerin en kötüsü. “Tanrı utandırır; ben ise rezil ederim sîzleri,” diye fısıldadı Şeytan. “Sözde iyiliğe davet eden Tanrı’nın kötü cezalarından biri değildir benimkisi; kendinizi keyifle yaşamanız için bir fırsattır sadece – iyi bir fırsat.”

“Değeri bilinmeyen her lütuf felakete dönüşüyor. Artık hayattan bir şey beklemiyorum. Ama sen, şimdiye kadar aklıma bile getirmediğim zenginliklere ve ufuklara bakmaya zorluyorsun beni.”
Simyacı - Paulo Coelho

Maya dilinde özneyle nesneyi ayıran bir hiyerarşi olmadığını öğrendiler, çünkü ben beni içen suyu içiyorum ve ben baktığım her şey tarafından bakılıyorum; ve şöyle selamlaşmayı öğrendiler:
- Ben diğer bir senim.
- Sen diğer bir bensin.

Ve Günler Yürümeye Başladı,
Eduardo Galeano

• Beğen
Tepkiler: glu
Aklında fikir olmayanın, dilinde küfür; kalbinde muhabbet olmayanın elinde şiddet olur...

İhsan Fazlıoğlu...

Sec ve gerisini bosver,geri kalani senim hosuna gitmedigi icin karalamaaa.Baskalarinin hosuna gidebilicegini düüsün ve filozof ol.

Sodom,Marquis de Sade

...fiziksel acı, ıstırabın, ruh acısının iç sızlatıcı dikenlerine kıyasla bir hiçtir; böylesi soyut ve elle tutulmaz bir acının neden ibaret olduğu söylenemese de, bu böyledir.

Ruhun Yalnızlığı, Eugenio Borgna

“Sürekli birşeyler konuşur ve neredeyse her sözcüğün ardından bir kahkaha patlatırlardı; çoğunlukla da kendi ağızlarından çıkanların. Birbirlerini ya da herhangi bir başka şeyi gerçekten anlamaya çalıştıklarını zannetmiyorum. Sadece salak salak gülüyorlardı. Kendilerini hep dışarıda bıraktıklarıyla tanımlayan insanlar böyledir. Bir tür uyuşturucu, alttan alta hep varolan sessizliği işitmelerini önleyen bir tür gürültüdür kahkaha onlar için. Gülmek, hayatla yüzleşmekten korur onları. Diyeceğim, kafası karışık, kayıp tiplerdi işte. Açıkçası hiç umudum yoktu bunlardan. Birkaç yıl gülüp ne kadar farklı olduklarını düşünecekler, sonra da "aslında" ne kadar farklı olduklarına inanmayı sürdürerek sefil bir orta sınıf hayatına adım atacaklardı.”

Oğullar ve Rencide Ruhlar,
Alper Canıgüz

“moralim öyle bozuktu ki, düşünemiyordum bile. asıl derdim de bu benim. moraliniz çok bozuksa, düşünemiyorsunuz bile.”

- cavdar tarlasinda cocuklar.

Geri