Durumlar Böyle...

Konu sahibi son olarak 2387 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yaklaşık 25 dakika sonra görüşmek için sözleştiğimiz saat olacak. Biliyorum, aramayacaksın. O yüzden yatağıma uzanıp, uyku haline geçmeye karar verdim. Ararsan nasıl olsa duyarım; belki de hala bu yazıyı yazıyor olurum.
Bana şu son cümleyi yazdıracak kadar umut etmeyi kim, ne zaman öğretti bilmiyorum. Fakat, böyle olmayı aslında seviyorum. Kalbim olduğundan daha fazla kırılmasın diye sevmiyormuş gibi yapıyorum.
Bugün çok küçük ama aslında çok büyük bir cümle söyledin... “Biliyorum, sen de beni seviyorsun.”

Biliyorsun da, aslında neyini sevdiğimi bilmiyorsun. Beni sevişini seviyorum mesela, çok değerli bir kadın olduğumu hissettiriyor cümlelerin. Yanımda ağlayabilecek kadar bana yakın hissetmeni seviyorum. “Seni seviyorum” diyebilecek kadar yürekli olmanı seviyorum. İlk adımı, kadın olarak, bana bırakmaman, bana çok iyi geliyor. Hayallerin olmasını, onları kovalamanı, beni onlara dahil etmeni seviyorum. Sahiplenmeni seviyorum. Sesini, konuşurken kıkırdamanı, müzik tarzını seviyorum. Yılmadan, gocunmadan, hayata kafa tutmanı seviyorum. Beni kazanmaya çalışmanı seviyorum. Kendi değer yargılarına göre çizdiğin “olman gereken eş” modelini seviyorum. Sen bu yazıyı okuyamayacaksın ya, işte onu da seviyorum :)

Gel gör ki, deli gibi korkuyorum senden. Ya diyorum bu adam hiç bir sözünü tutmayacaksa? Yerine getiremediğin, olduramadığın, büyük şeylerden bahsetmiyorum. Yapmadığın, küçük ama basit şeylerden bahsediyorum. Birazdan görüşemeyeceğimizden işte bu sebepten dolayı bu kadar eminim. Elbette yapacağım deyip yaptığın şeyler de var ama ya yapmadıkların? Onlar ne olacak?

Şimdilik, işler senin tarafında o kadar karışıkken, benim sana çekilmemde bir yanlışlık olmadığına ikna olmaya çalışıyorum. Bir şeyler hissetmek için her şeyin dört dörtlük olması gerekmez, değil mi? Mükemmel olmayan şartlarda, mükemmel olmayan bir adam da pek ala sevilebilir, değil mi?
Sanırım ilk defa, gözlerim kör olmadan, onu mükemmelleştirmeden, eksikliklerine kılıf uydurmadan birine doğru akıyorum. Ya yaşlandım ve standartlarım düştü ya da olgunlaştım. Hangisi olduğuna henüz karar veremedim.
Bana olan sevgini, benim de sana sevgimi nereye koyarsın hiç bilmiyorum. Ben nereye koymalıyım, bilmiyorum. Bir yere koymalı mıyız onu da bilmiyorum.
Bende durumlar böyle... Bilmiyorumlarla dolu bir takım ruh halleri işte...

verse bir durmak yapalim açiq odurmak

Sanırım ilk defa, gözlerim kör olmadan, onu mükemmelleştirmeden, eksikliklerine kılıf uydurmadan birine doğru akıyorum.

Bu cümle ne kadar anlam yüklü. Sevgili Hira yazını yüzümdeki tebessümle okudum. O kadar güzel ifade etmişsin ki hislerini güzel yüreğine sağlık.

Birini olduğu gibi sevmek, sevebilmek eksiğiyle fazlasıyla, doğrusuyla yanlışıyla hem emin olamamak acabalarla yormak kafanı hem umut etmek ve güvenmek cesurca. Aklınla kalbini tek bir adamda toplamak ve bir insanın kızışına bile gülümseyebildiğini onu bile sevdiğini itiraf etmek kendine..

Durum Leyla Hira yüreğin hep güzel insanlara denk gelsin ömrün boyunca.. Ve hep burada bu güzel yazılarını bize yazıp içinde kendimizi bulmamızı sağla e mi :)

Yazdığım hiçbir kelime sizi tarif etmeye yetmez hanımefendi, ben de şair değilim zaten.

https://m.youtube.com/watch?v=uifOHtF7yQk

Beklentiye dayanmayan sevgi, her şeyi aşacak güce sahiptir diyor, ceplerime hüzünler doldurup , dudağımın kenarında ince bir tebessümle konudan yavaşça uzaklaşıyorum.

Berrak yüreğine sağlık Hira.

Süsen,sünbül,yasemenim saraldı,
Lalelerin bağrı,küsdü qaraldı,
Sen gelmedin,ürek sensiz daraldı,
Süfremdeki yerin yine boş qaldı,
Gözel yarım,de hardasan, sen harda?

Berraq ürekli gız

Bugün çok küçük ama aslında çok büyük bir cümle söyledin... “Biliyorum, sen de beni seviyorsun.”

Biliyorsun da, aslında neyini sevdiğimi bilmiyorsun. Beni sevişini seviyorum mesela, çok değerli bir kadın olduğumu hissettiriyor cümlelerin. Yanımda ağlayabilecek kadar bana yakın hissetmeni seviyorum. “Seni seviyorum” diyebilecek kadar yürekli olmanı seviyorum. İlk adımı, kadın olarak, bana bırakmaman, bana çok iyi geliyor. Hayallerin olmasını, onları kovalamanı, beni onlara dahil etmeni seviyorum. Sahiplenmeni seviyorum. Sesini, konuşurken kıkırdamanı, müzik tarzını seviyorum. Yılmadan, gocunmadan, hayata kafa tutmanı seviyorum. Beni kazanmaya çalışmanı seviyorum. Kendi değer yargılarına göre çizdiğin “olman gereken eş” modelini seviyorum. Sen bu yazıyı okuyamayacaksın ya, işte onu da seviyorum :)

Gel gör ki, deli gibi korkuyorum senden. Ya diyorum bu adam hiç bir sözünü tutmayacaksa? Yerine getiremediğin, olduramadığın, büyük şeylerden bahsetmiyorum. Yapmadığın, küçük ama basit şeylerden bahsediyorum. Birazdan görüşemeyeceğimizden işte bu sebepten dolayı bu kadar eminim. Elbette yapacağım deyip yaptığın şeyler de var ama ya yapmadıkların? Onlar ne olacak?

Şimdilik, işler senin tarafında o kadar karışıkken, benim sana çekilmemde bir yanlışlık olmadığına ikna olmaya çalışıyorum. Bir şeyler hissetmek için her şeyin dört dörtlük olması gerekmez, değil mi? Mükemmel olmayan şartlarda, mükemmel olmayan bir adam da pek ala sevilebilir, değil mi?

Yazıyı okumaması büyük bir şanssızlık bence fakat belki bir gün okutma imkanın olursa da çok iyi olur ve hiç değilse senin pencerenden bazı şeyleri idrak etme şansı yakalar.

Hisler sadece mükemmel ortamlarda oluşmaz elbette fakat bazı olumsuz ortamlarda insanlar birbirine can simidi gibi sarılmayı, sevgi ile karıştırabilir ki sanırım sendeki o önlenemez korkunun sebebi de bu olabilir Hiracığım...

Ne yaşanacaksa bunu önceden tahmin etmek çok zor fakat sonuç her ne olursa olsun, şu an için sana ve ona kattıkları önemlidir yani ortada ciddi bir kayıp riski yoksa lütfen korkularını aşmaya ve olabilecek en kötü sonucu ilk baştan kabullenmeye çalış ki gerçekleşirse sürpriz olmasın. Evlenenler bile verdiği sözden bir sebeple cayabiliyorken hiç kimse birbirine garanti bir hayat sunamaz. Sen de biliyorsun ki bu hayatta her şey, her an değişebiliyor. Lütfen kendini strese sokmadan sadece yaşamaya çalış ve sonu hüsran bile olsa, güçlü kalmaya devam edeceğine kendini inandır yoksa her an yaşanılan kaybetme korkusu ile ilk baştan kayıplar vermeye başlarsın sevgili Hira!
Korkularını aşmaya çalışmalısın ve mutluluğun tadını çıkarmaya...
Her şey gönlünce olsun, sevgiler!

Son düzenleme:
verse bir durmak yapalim açiq odurmak

Baloğlan, ne demek istediğini hiç anlamadım kardeşim. O yüzden beğeni ve yorumu es geçiyorum bu sefer. Kusuruma bakma lütfen.

Bizi anlayanların hiç eksik olmaması dileğiyle esekherif.

Yazdığım hiçbir kelime sizi tarif etmeye yetmez hanımefendi, ben de şair değilim zaten.
:cici: teşekkür ederim Ocean.

Durum Leyla Hira yüreğin hep güzel insanlara denk gelsin ömrün boyunca.. Ve hep burada bu güzel yazılarını bize yazıp içinde kendimizi bulmamızı sağla e mi :)
https://m.youtube.com/watch?v=uifOHtF7yQk

Beklentiye dayanmayan sevgi, her şeyi aşacak güce sahiptir diyor, ceplerime hüzünler doldurup , dudağımın kenarında ince bir tebessümle konudan yavaşça uzaklaşıyorum.

Berrak yüreğine sağlık Hira.

Yazgı, durum Leyla demişsin... @Ay, çok anlamlı bir eser paylaşmışsın... Bunları görüp, duyunca, bendeki durumun ciddiliğinden tırsıp, sonuna kadar inkar edesim geliyor :DD Fakat, benim dudağımın kenarında da ince bir tebessüm mevcut :gulus:
Güzel ruhunuz için teşekkür ederim :)

Hira meni Sindy bilem anlamiyir. Insanlar tanidim ulduzlar kimiydi, hamisi parlayirdi, miz durmaksizin bakişirdiq

Lefty, çok doğru bir yere deyindin.
Yara bandı olmaktan çok korkuyorum. Biz kadınların iyileştirmek gibi güzel yetenekleri var. Kimseden garanti isteyemem elbet, gerçekçi olmaz. O yüzden dua edelim de, kocaman adam olarak, can havliyle bir takım duygular içine girmiş olmasın.
Yazıyı okumasına gelince... varlığından haberdar etsem okur aslında :DD
Ne bileyim, şimdi onu seviyorum bunu seviyorum falan filan... Kızım azıcık ağır ol diye durduruyorum kendimi :)

Son düzenleme:
Lefty, çok doğru bir yere deyindin.
Yara bandı olmaktan çok korkuyorum. Biz kadınların iyileştirmek gibi güzel yetenekleri var. Kimseden garanti isteyemem elbet, gerçekçi olmaz. O yüzden dua edelim de, kocaman adam olarak, can havliyle bir takım duygular içine girmiş olmasın.
Yazıyı okumasına gelince... varlığından haberdar etsem okur aslında :DD
Ne bileyim, şimdi onu seviyorum bunu seviyorum falan filan... Kızım azıcık ağır ol diye durduruyorum kendimi :)

Haklısın bu aşamada okuması doğru değil, biraz zaman ilerlesin ve şayet seni tam anlamadığını hisseder, duygularınızdan emin olunursan o zaman okutman çok daha doğru olacaktır. Yaşayan sensin ve neyin iyi geleceğini daha iyi bilirsin sadece biraz sakin düşünmeye çalış ki düşüncelerin berraklaşabilsin.

Son düzenleme:
Lefty...
Gönderdim, okudu. Zamanlama yanlıştı sanırım :(

Lefty...
Gönderdim, okudu. Zamanlama yanlıştı sanırım :(

Hiracığım, yukarıda da ifade ettiğim gibi biraz beklemek daha doğru olacaktı çünkü şu an şayet duygularından emin değilse, sana karşı vicdan yapmaya başlayacaktır. Tepkisi ne oldu?

Sevdiğim bazı yönlerini duymaya ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için gönderdim Lefty.
Kendi duygularından emin de, benim güvensizliğime üzüldü.
Birbirimizi net olarak anlayalım da... oluruz ya da olmayız... orasını zaman gösterecek artık.

Sevdiğim bazı yönlerini duymaya ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için gönderdim Lefty.
Kendi duygularından emin de, benim güvensizliğime üzüldü.
Birbirimizi net olarak anlayalım da... oluruz ya da olmayız... orasını zaman gösterecek artık.

Kesinlikle katılıyorum çünkü bazen ilişki içinde çok fazla sorgulama yapmak ve her harekete bir anlam yüklemek, her şeyi daha da karışık hale getirebiliyor. Üzüleceği bir durum yok, sonuçta verdiği saatte orada olmayı bir şekilde başarması gerekiyor ve en azından senin gözünden bazı şeyleri fark etmiş oldu. Dilerim bundan sonra daha özenli davranır ve ikiniz için de her şey güzel ilerler.

Sevgiler...

İnsan, insanı zamana havale edemez. Çünkü zaman, aldığını geri vermez.
İçinden geçeni söyle konusu gibi oldu, içimden geçen ilk cümleyi yazayım dedim. İyi kâlin.

İnsan, insanı zamana havale edemez. Çünkü zaman, aldığını geri vermez.
İçinden geçeni söyle konusu gibi oldu, içimden geçen ilk cümleyi yazayım dedim. İyi kâlin.

İnsanı zamana havale etmek değil, işleri biraz oluruna bırakmak. Söylenmesi gereken söylendi ve yapılması gereken yapılıyor. Geriye kalanı da olaylar geliştikçe göreceğiz.
Teşekkür ederim yorumun için :)

Çok güzel yazmışsın içinden geçenleri, ama ufak şeylere takılmamak gerek.
Kendin yazmışsın tamamen ideal bir eş hatta diye,peki seni durduran ne artık?
Kadınların çoğu dram oluşturmayı çok sever,sakın yanlış anlama beni. Ama gerek yok küçük şeylere takılmaya.
Ne olmuş birkaç sözünü tutmamışsa?
Denemeden bilemezsin gerçekten ve ileride bitse bile ilişkiniz emin ol keşke olmasaydı demeyeceksin aranızda geçen kötü şeyleri düşününce,
hatta zamanında ağladığın zamanları düşünüp, 'abartmışım çok fazla,güzeldi aslında' deyip gülerek anarsın geçmişi.
Bir dakika aklıma şey geldi,sen onu sevmiyorsun sanırım doğru mudur? Onun,seni bu kadar güzel sevmesini seviyorsun. Ondan değil kendinden emin değilsin belki de.
İhtimal bunlar hep,dediğim gibi denemeden bilemezsin.

Ne güzel yazmışsın, eline sağlık Hira hanım. Bu arada ben de talipleri bekliyorum arkadaşlar. Hakuna Matata!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri