Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
"Kişi, hizmet edeceği bir davaya ya da seveceği bir insana kendim adayarak ne kadar çok kendim unutursa, o kadar çok insan olur ve kendim de o kadar çok gerçekleştirir."
Neden?
SohbetBu kadar dikkat dağıtıcı şey yokken eski insanlar ne yapıyordu sıkıldıklarında?
Dilsiz miydi?ya ne sohbeti ya
abartma, dedem konusmayi bilmeuen adamdi
Dilsiz miydi?
Senin sohbet anlayisinla onunki farklidir edricim..esprisi buradaçok esprituelsin.
Atatürk yüzünden bir gecede cahil kalmışti.
dilsizdi de denebilir.
güzel şaka
hayır aslinda insanların mesguliyetlerinin sohbet etmeye müsaade etmediğini dile getirmiştimSenin sohbet anlayisinla onunki farklidir edricim..esprisi burada
Keske muhabbet deseydim de..buralara gelmeseydik.ddd
Tamam da..eski insanlara adaptasyonu nedir bu dediginin?hayır aslinda insanların mesguliyetlerinin sohbet etmeye müsaade etmediğini dile getirmiştim
insanların bu kadar sıkılgan olmasının sebebi mesguliyetlerinin bitmiş olması.
otomasyonun her şeyi kolaylaştırması ve zaman kazandırıp
insanları kendi başlarını dinlemeye bırakması.
aslında beni anlarsın sanmistim
Tamam da..eski insanlara adaptasyonu nedir bu dediginin?
Modern insan icin, dediklerine amenna.
Konu eski insanlar idi...ve onlarin muhbbet icin extra zaman ayirdiklari ve o muhabbetlerden haz alip,dünyayi ve yasami bu sekilde anlamdirabilmeleri..bu döngüde seyrettigi,kaynaklarda mevcuttur.
Sen neyden bahs ettigini bilmiyon bence.ddeski insan dediğin ne Süreyya.
Yunan atalarına gitme, ben yüz yıllık süreçten bahsediyorum.
Anadolu'nun insanı tarla ve ev işinden başını kaldırıp sohbet edecek durumda değildi.
kelimelerimi manupile ederek haklı çıkmaya çalışma.Sen neyden bahs ettigini bilmiyon bence.dd
Kara retorik kullanarak, yüz yil sürec icinde olsa bile, o dönem yasamis olan insanlarin aralarindaki muhabbet rituelini yok sayamayiz.
Cünki vardi.
Her yazin kisi da var Edri.kelimelerimi manupile ederek haklı çıkmaya çalışma.
sohbetin süresi önemli bana kalırsa ama Anadolu insanlsri o sohbet süresini çok fazla uzatamiyordu
hepsinin uğraşı vardı.
anlaşıldı,haklı çıkana kadar sohbet edeceğiz, edelim.Her yazin kisi da var Edri.
Kisin ne yapiyorlardi?
Kasim ve hizir vakitleri bize ne anlatiyor?
Kasim dan mayisa kadar gecen sürecte ne yapiyor insanlar orada?bu 6 aylik zaafinda gecen erbain zemherir hamsin zamanlarinda ne yapiyorlardi acaba?
Merak etme bilmedigim konularda konusmam.