Günlük Dönüp Dolaşıp Aynı Yere Gelmiyor Muyuz?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
“İnsan bir yere girer, olduğu gibi de çıkar. Üstüne bulaştırmaz bulaştırmak istemediğini...”

Değişsin dengeler, değişsin de, nereye sürükleniyorum bir bilsem.

Hadi, serbest bıraktım seni.
Fırlama vaktin.
Uç, uç, en yükseğe uç.
Sonra bana bir ip fırlat, çek yukarıya.

Kirlet kelimeleri, çıksın içinden.
Hafızam zayıftır, kalbimse pamuk gibi.
Unuturum ben, sen yeter ki susma.

"Ama biz alınganlıklarımızı inceltmekte de çok başarılıyız. Kendimizi bunun için de iğneyle kuyu kazarak, acılarımızı ele vermemeye çalışarak eğittik. Alınganlıklarımızı kimselerin ulaşamayacağı aşamalara vardırırken, kırgınlıklarımızı da, onları örtbas eden takılmalara dönüştürme becerisini kazandık. "

A. Ağaoğlu - Bir Düğün Gecesi

"İntihar etmeyeceksek içelim bari."

Tezel, ne güzel kadınsın sen.

"Kendini bu kadar önemsemeseydin, bu girişten böylesi sıkılmazdın Ömer!.."

‘İntihar etmeyeceksek içelim bari!..’ Daha düğünün ta başında böyle söylemişti. Şimdi daha kısa kesiyor. Salt “Bir kadeh içki olsa,” diyor. İçtikçe ayılmak zorunda kalacak,ayıldıkça içecek."

O kadar gez toz, bir tane fotoğraf çekmek aklına gelmesin.

Anı donduramamak ya da ölümsüzleştirememek koydu işte şimdi.

Ölüler yaşayanlardan daha çok çiçek alır çünkü pişmanlık minnetten daha güçlüdür.

Anne Frank

Şansına yaşıyorum, ikinci kez kahveyi ocakta unuttum. Ne olacak benim bu halim?

"hatırlanan bir şimdide"
(bir gözümüzle de geleceğe bakarak) yaşarız.

Amerikalı biyolog Gerald Edelman

"Kendi kendime çarptım; kendimden nefret ediyorum; kendime yeterim; kendimi eskisi gibi hissediyorum; bencilim; kendimi aşağılamaktan başka bir şey değildi yaptığım; kendimi tutamadım.... Kendilik/benlik... demek bedenim, kişiliğim, eylemlerim, yeterliliğim, devamlılığım, ihtiyaçlarım, eylemliliğim ve öznel alanım demektir... kendilik/benlik işaret etmenin bir yoludur.."

R. Schafer, Seîf-Awareness in Animals and Humansu

Interesting, hiç böyle düşünmemiştim. Adam ne diyor bakalım:

"Birinin sözcüğün bu en deyimsel anlamıyla "kendinin bilincinde" olduğunu söylemek, o kişinin başkalarının karşısında elinin ayağının dolandığını belirtmektir: "O bana bakarken öylesine kendimin bilincindeydim ki/mahcup oldum ki doğal davranmamaya başladım..." İlginç bir şekilde bu utangaçlık, başkalarının dikkatlerinin üzerimize çevrilmesine karşı gösterdiğimiz aşın duyarlılıktan kaynaklanır. Başka bir deyişle, başkalarının bizi fark ettiklerinin aşırı derecede farkında olduğumuzda kendimizin bilincinde oluruz/utangaçlaşırız! Nitekim "özbilincin" bu bildik anlamının insanınkendinin bilincinde olmasıyla başkalarının bilincinde olması arasında bir bağlantı olduğunu ima eden sofistike bir anlama büründüğü
görülür; ileride de göreceğimiz gibi, bu bağlantı gayet yerindedir."

Şurda en çok okuyanlar yarışsın, burda da en çok film izleyenler. Hiçbir şey yapmadan duranlar da beğeni tuşunu kullansın. Kalabalık görünsün, ki ziyaretçi çok olsun. Hadi pamuk parmaklar tuşlara.

Dostlar alışverişte görsün bırakalım buraya da. Konum önlerde kalsın maksat.:p

Geri