Domuz ve alkol tüketenlerin daha uzun yaşaması..

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
peki islami usullere gore kesilmis domuz eti esliginde zemzem suyuyla karistirilmis okunmus yunan rakisi icsek ne olur?

Diğer et türlerinden de bahsedilmiş mesela tavuk, kuzu eti.
Kuzuyu severim çok lezzetli gelir bana :)

Günümüzde tavuklar yani civcivler fabrikalarda hormonlu mu denir ne denir o şekilde kısa sürede büyütülüp kesilip satışa gönderiliyor.
Yani sallıyorum bi civcivin normal şartlarda 2-3 ayda olgunlaşıp tavuk olup kesilip satılması gerekirken 20-30 günde oluyor. Tavukta sağlıksız :D

Domuz eti yiyenler çok lezzetli diyor ama zorunda kalmadıkça yemem.

Gider kokoreç yerim :D

Allah müslümanları bir an önce cennetinde görmek istiyor çünkü. Dünyada boşuna oyalanmasınlar gelsinler burda dizimin dibinde otursunlar diyor.

Diğer et türlerinden de bahsedilmiş mesela tavuk, kuzu eti.
Kuzuyu severim çok lezzetli gelir bana :)

Günümüzde tavuklar yani civcivler fabrikalarda hormonlu mu denir ne denir o şekilde kısa sürede büyütülüp kesilip satışa gönderiliyor.
Yani sallıyorum bi civcivin normal şartlarda 2-3 ayda olgunlaşıp tavuk olup kesilip satılması gerekirken 20-30 günde oluyor. Tavukta sağlıksız :D

Domuz eti yiyenler çok lezzetli diyor ama zorunda kalmadıkça yemem.

Gider kokoreç yerim :D

Yanlış bilgi yaymayalım tşkler.

tavuk olayi yanlis mi Nyctophilia ? ben de oyle biliyordum

Yanlış.
Daha geçen bi Dr. Tavuklar gdolu yemeyin diyordu. Tavuk gdosu çalışan lab. gösterir misiniz dediler cevap veremedi kürsüden indirdiler. Özellikle drlar fonlanmış gibi niyeyse bu konuda fazla zirvaliyor.(Tavuk sanayisinde çok iyiyiz,düşündürüyor) Parathormon, growth hormon ucuz, toprağa ekince büyüyen bir şey de degil kullanıldığında da ağır yaptırımları var, çok ciddi. Bi çok kurumsal tesis böyle şeylere bulaşmaz kalsiyum metabolizmasını ve GH fizyolojisini hızlandırmak için-hizli büyümeleri için- yüksek ışıklandırma teknolojisini kullanıyorlar yani kanatlılar günlerce yüksek ışığa maruz kalıyor. Bunun etikliği tartışılabilir. Bu da ete zarar veren bir şey değil ama. Besicilikte yegane amaç kısa sürede yüksek randimandır. Gdo teknolojisi kullanan yok, bildiklerimin hepsi yani bir çok marka hormon da kullanmıyor. Okuduğunuz izlediğiniz her şeye inanmayin. Geçenlerde bi Dr tvde şarbonu koklayarak anlarsınız demişti olay olmuştu (en hızlı bulaşma yoludur, 6-10 saate ölürsünüz) Ha tavuk eti,kırmızı et,süt ürünleri %100 masum mu hayır. Kullanılan yemlerde ciddi şüpheler var çünkü %90 i ABD Israil gdo teknolojisi ile üretiliyor. Tek hasatlik bi gdo, tohumunu ekemiyorsunuz; büyümüyor. Tekrar almak zorundasınız.Gdo faydasi ve zararı tartismaya çok açık apayrı bir konu fakat suanki dünya düzeninde olmak zorunda gibi bi şey. Organik bi mali koy rafa bakalım kaç gün dayanacak. Kıtalar arası ticaretten bahsediyoruz. Paranoya nin da alemi yok; gdoyu takacaksak aç kalmamız lazım. Ha ben marketten et ve süt ürünü almam, kendim yaparım nedeni özensizlikleri ve işin kaşarlıklarini biliyor olmam. Yoksa benim mayaladigim yoğurdun sütünü veren inek de gdolu yem yiyor.
Güvenilir satici, marka bulun bi şey olmaz.

Bu arada yemin gdolu olması ile gdolu tohum-döl üretimi cok farklı şeyler tşk.

Şey ne peki Murat; marketten aldığımız tavukla gezen tavuğun pişme süresi arasında nerdeyse 2-3 katı fark var, o neden oluyor?

Şey ne peki Murat; marketten aldığımız tavukla gezen tavuğun pişme süresi arasında nerdeyse 2-3 katı fark var, o neden oluyor?

Kasın histolojik yapısıyla ilgili.
Hayvan yaşlandıkça myologial hücreler daha dayanıklı hale gelir. Yukarıda dediğim gibi hayvanlar ışıklandırma ile,yüksek miktarda enerji içeriği yüksek yemler ile daha erken kesilecek hale geliyor. Kas hücreleri,kas dokusu de çok genç olduğu için daha kolay tahrip oluyor. Tavuk etinin geç pişmesi herhangi bir erken büyütme teknolojisine (ışıklandırma,yüksek enerjili yemler,vitamin mineral takviyeleri vb.) maruz kalmadığına işarettir. Tavuk muhtemelen sıradan,rutin büyütülmüştür. Daha organik denilebilir fakat hormonal bi organiklik değil bu. Doğal, olağan büyüme anlaminda organiklik. Iki yaşını aşmış sığır eti de geç pişer.

Yav millet kasabın yolunu unuttu sağlıklı et hangisi tartışması yapıyorsunuz. Eti buldunuz da kdjkgkö mı arıyorsunuz.

Kasın histolojik yapısıyla ilgili.
Hayvan yaşlandıkça myologial hücreler daha dayanıklı hale gelir. Yukarıda dediğim gibi hayvanlar ışıklandırma ile,yüksek miktarda enerji içeriği yüksek yemler ile daha erken kesilecek hale geliyor. Kas hücreleri,kas dokusu de çok genç olduğu için daha kolay tahrip oluyor. Tavuk etinin geç pişmesi herhangi bir erken büyütme teknolojisine (ışıklandırma,yüksek enerjili yemler,vitamin mineral takviyeleri vb.) maruz kalmadığına işarettir. Tavuk muhtemelen sıradan,rutin büyütülmüştür. Daha organik denilebilir fakat hormonal bi organiklik değil bu. Doğal, olağan büyüme anlaminda organiklik. Iki yaşını aşmış sığır eti de geç pişer.
Şey gibi mi… aynı yaşta, aynı dnalara sahip ikiz kardeşlerden birisni bulgur makarna ekmekle besleyip diğerini proteinidir, balığıdır daha dengeli besleyip, dengesiz beslenenin gerizekalı ve hamsi gibi olması? .d

bi arkadaşım vardı şey diyodu.
Alkol kullanıyorum ama Domuz eti haram olduğu için yemem diyordu

.s .s alkol haram deil mi kanka? .s

Şey gibi mi… aynı yaşta, aynı dnalara sahip ikiz kardeşlerden birisni bulgur makarna ekmekle besleyip diğerini proteinidir, balığıdır daha dengeli besleyip, dengesiz beslenenin gerizekalı ve hamsi gibi olması? .d

Birinin personel trainer + protein tozu gibi destekleyiciler ile vücut yapması diğerinin kendi başına ve tamamen doğal süreci ile vücut yapması gibi. Doğal olan daha besleyici; vücut doğal gelişim sürecinde olduğu için ama bu durum diğerini zararlı yapmıyor. Daha az besleyici yapıyor sadece.

Geri