Dolar yeniden 4 liraya dayandı.

Konu sahibi son olarak 2421 gün önce görüldü
Yeni Dünya düzeninde yerimizi alıyoruz bunlar hala doların peşinde

Salladigimiz falan yok sayın admin
Amerika Almanya bilmem kim küçülmüş dünya küçülmüş evet pandemi nedeniyle.

Ama adamlar çıkıp "küçüldük" "zor günler olacak" falan diyor.

Sen ne diyorsun? Hamdolsun ehonomi çoh eyi. Bizim derdimiz bu. Çıktı Trump ne dedi "200.000 Amerikalı ölecek" dedi. Öldü de.

Çıkıp diyorsun "kimsenin bu süreçte işten çıkarılmasina müsade etmedik" peki neye müsade ettin? Ücretsiz izin. Peki kaç para ücretsiz izinlinin yevmiyesi? 38 lira! Bunları konuşuyor mu hayır.

Derdimiz bu. Yoksa dersin abi "durum vahim" ben sana bedava çalışırım.

Bastı parayı verdi banka aracılığı ile millete kredi diye. Kim kurtuldu yine betoncu.

Yoksa dolar sekiz lira da olur. Olsun zaten. Tabela guzel görünsün diye hazinede dolar bırakmadı adamlar.

Bozup bozup yapmaya çalışmasına bizim lafimiz. Önce özelleştirme üzerine sistem kurup sonra yerli milli üretim geyiği yapamazsın.

Lafa bak sallarken dikkat edecek mişim..peh

Yeni dunya düzencileri de gelmiş.
Ne olacak yani?
Çin'in taseronluguna aday mı olacaksin.
Mümkün mü bu
Hem mümkün olsa bile övünülecek bişey mi bu.
Taşeronluktan zengin olan ülke var mı?

yıllar geçtiğinde eğer ki yeni dünya düzenine geçemezsek ve mastor bu konuyu yine hortlatırsa o zaman yorumumu yapacağım......

Yeni dünya da yerimizi alıyoruz, evet beyler geçin en arka sıralara. Ön sıralarda sizin gibi ekonomisi sıfırlanmış, elin silahıyla kabadayılık eden, parasının değerini yok etmiş ve tüm elindekileri satmış din tüccarı zübüklere yer yok.....

@climax sallarken dikkat edin diye birsey demedim hocam. Dunya’da ki durumu gozonunde bulundurmak lazim dedim sadece.

Adam acik acik cikip ; Cunhurbaskanimiz Türkiye’den aya yol yaptik dese inanacak bir kitlemiz var diyor, evet ovunerek soyluyor bunu.

İlgili haber ;

Yani bu adamlarin neyini nesini hangi sartlar altinda nasil savunacaksin ki.

Bizim yuzlesemedigimiz bir gercek var. Turkiye 3. Dunya ulkesidir. Bunu on sart olarak kabul edip ne yorum yapacaksak ondan sonra yapmak lazim.

Avrupa ve Abd’den 2001 - 2011 arasi cok yuklu miktar para yagmistir bu ulkeye. Sadece bize degil Guney Afrika, Brezilya vs. gibi ulkelerede akittilar bu paralari. Bu gelen paralarla beraber suni bir refah oldugu dogrudur. Is kuran ev araba sahibi olan milyonlarca insan oldu bu donemde.

2009 krizinden sonra para politikalarinda degisiklige gittiler zaten. Mehmet Simsek gibi adamlar yarim yamalak bu sekilde gitmeyecegini soylediler, sallayan olmadi dogal olarak.

Para akisi kesildi, Cumhurbaskani cikip soyledi zaten Tulumbanin suyu bitti diye. Kuzey Irak’in, ISID’in , Libya’nin petrolunu kar koyarak satarak ekonomi döndürmeye calisiyoruz.

Sirf aldigi borcu istedigi gibi kullanabilmek için yuzde 1 ile borclanmak yerine yüzde 7 ile borclanip borcun faizini faizli parayla cevirmeye calisiyor bu ulke.

Pandemide tuzu biberi oldu, kisa vadede toparlamasi imkansiz bir yola girdi Turkiye. 2015 te konunun acildigi zaman bile suan ki verilerin yaninda cennet kalir.

prodesmotes yine boş yapmış...... akla sürülecek öngörüsü yok.....
Ve en keskin ekonomist kesiliyor, yok efendim daha biraz ekonomik gelişmeler hakkında şunu izledim, bunu okudum deyip güya bilgi birikimiyle yazıyor ve birde asla AKP'yi falanda desteklemiyorum diyerek inandırıcılığını ve samimiyetini ortaya koyuyor ama her konuşmasında daha da netleşiyor ne kadar omurgalı ve AKP karşıtı olduğu.

Ne zaman düşecek?

Özel sektör borçlanman, döviz girdisi elde edebilecek kısıtlı akla sahip olduğunda veya döviz girdisi sağlayacak yatırımcıyı yetirince okşadığında.

sonnnnn.jpg

Özel sektör borçlanman, döviz girdisi elde edebilecek kısıtlı akla sahip olduğunda veya döviz girdisi sağlayacak yatırımcıyı yetirince okşadığında.

sonnnnn.jpg
Yani diyorsun ki ölme eşeğim ölme yaz gelecek yonca biçeceğiz. Düşecek diyen de sensin yok efendim şöyle şartlar olduğunda ancak düşer diyende sensin. Yav son 18 yılda nereden nereye gelmiş sen hala keskin bir şekilde düşecek diyorsun.

Yani diyorsun ki ölme eşeğim ölme yaz gelecek yonca biçeceğiz. Düşecek diyen de sensin yok efendim şöyle şartlar olduğunda ancak düşer diyende sensin. Yav son 18 yılda nereden nereye gelmiş sen hala keskin bir şekilde düşecek diyorsun.

Ekonomi bilgimi sorgulatmam.

Dolar yükselince altında yerinde durmuyor..
Her şey için: sonumuz hayr olsun...

Geri