‘Dolar aslında sandığınız kadar yüksek değil’

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Peki € neden sizin bu açıklamalarınız doğrultusunda bahsettiğiniz ülkeler gibi benzeri bir değer kaybetmiyor?
Bulgaristan AB ekonomisi kurallarına göre hareket ettiği için parasında değer kaybı olmuyor.

Ekonomi kurallarından çok daha fazlası şekillendirir ekonomiyi. Dolar, denge kurunun çok ötesinde yüksek şuan. Ekonomik analizlerde, "ekonomi kurallarının dışında önemli bir etken olarak psikoloji vardır" denir. Bunun dışında siyaset vardır, politika vardır, strateji vardır.

Sorunuzun cevabını verdim bir önceki mesajda. Her ülkenin durumu, yaptıkları, şartları farklı.

Yakın zamanda ekonomik kriz yaşamış bir ülkeyiz. Daha öncesinde devalüasyon yaşadık. %106 enflasyondan geliyoruz. Teknoloji açığımız hayli yüksek. Enerji kaynağına sahip değiliz. Ekonomik krize girdiğimizde parasal destek alabileceğimiz büyük ölçekli bir ittifak mensubu değiliz. Tarihsel düşmanlıklarımız hayli fazla.

Bakalım sayın damat bugün öğle üzeri doları ne kadar yükseltecek göreceğiz.

Ekonomi kurallarından çok daha fazlası şekillendirir ekonomiyi. Dolar, denge kurunun çok ötesinde yüksek şuan. Ekonomik analizlerde, "ekonomi kurallarının dışında önemli bir etken olarak psikoloji vardır" denir. Bunun dışında siyaset vardır, politika vardır, strateji vardır.

Sorunuzun cevabını verdim bir önceki mesajda. Her ülkenin durumu, yaptıkları, şartları farklı.

Yakın zamanda ekonomik kriz yaşamış bir ülkeyiz. Daha öncesinde devalüasyon yaşadık. %106 enflasyondan geliyoruz. Teknoloji açığımız hayli yüksek. Enerji kaynağına sahip değiliz. Ekonomik krize girdiğimizde parasal destek alabileceğimiz büyük ölçekli bir ittifak mensubu değiliz. Tarihsel düşmanlıklarımız hayli fazla.
Çözüm öneriniz ne? Neyi yanlış yapıyoruz ve hangi yanlışımızdan derhal geri dönmeliyiz?

Arkadaşlar benim bildiğim ve gördüğüm tek gerçek geçen sene bu ay ortasında 35 bin TL karşılığı 10 bin Dolar satın almıştım ve şimdi Reis sayesinde benim 35 bin TL hemen hemen 60 bin TL oldu. Gelen ufak tefek faizde cabası. Daha ne istiyorum Allah'tan yaa. Reis sayesinde gün geçtikçe daha da zenginleşiyorum. Dualarım seninle büyük Reis.

Çok uzağa gitmeye gerek yok

sabah 5.50 den alanlar şuan 6 tl den bozabiliyor

100 dolar = 50 tl kar

çarpma işlemi yaparak hayal gücünüzü genişletebilirsiniz.

bu işten kim karlı çıkıyordur onu da tahmin edebiliyosunuzdur.

38406536_2002814489757000_7655931221192474624_n.jpg

zengin olup köşe olanlar ailesi sülalesi

Türkiye'yi düşünen yok.
onlar için ülke batsa,onlar için sorun olmazz paralarını yatırdıkları ülkeye giderler olan bizlere olur.

Çok uzağa gitmeye gerek yok

sabah 5.50 den alanlar şuan 6 tl den bozabiliyor

100 dolar = 50 tl kar

çarpma işlemi yaparak hayal gücünüzü genişletebilirsiniz.

bu işten kim karlı çıkıyordur onu da tahmin edebiliyosunuzdur.
Karlı çıkanlar arasında kesinlikle MAN adasından gelen Dolar sahipleri de var.

Abi nasıl olur bir uyudum uyandım, 6,45 şuan. Kasım'a daha bir ton zaman varken, doların şuan bu seviyede olması hakikaten korkutucu.

işin ironik tarafı, "tüp kuyruğuna giriyoduk" siyasetiyle bugünlere gelenler yakında tüp kuyruğuna girecek. allah'ımızın sopası yok. :cici:

Kuyruğa girilecek bir tüp bile kalmayabilir. Mevcut refah durumu sattılar ve yediler ve içtiler. Yediler ve içtiler Allah artırsın, sofrayı da kuran kaldırsın...

Edit: Bundan önce anlattıklarımın ve sonra tüm anlatacaklarımın özetidir bu post.

Bir Dubai olsak, inşaat her türlü kazandırır diyeceğim de, inşaat faaliyetlerimiz, turizmi tetiklemediği için bu durumlara düşüyoruz. İnşaatçılığı bir bırakabilsek, düzeleceğiz.

Bir Dubai olsak, inşaat her türlü kazandırır diyeceğim de, inşaat faaliyetlerimiz, turizmi tetiklemediği için bu durumlara düşüyoruz. İnşaatçılığı bir bırakabilsek, düzeleceğiz.

İnşaat durdu zaten. Zurna da zırt dedi. En az 5 ila 10 yıl gerekli düzelmek için. Gökten zenbil ile de çare gelmez. Birden olmaz yani. Ani formül yok. Geçiştiriyorlar şimdilik...

Ne kadar yüksek olmasını sanmalıyız onu anlayamadım ben :şşkn: 7 lirayı gördük daha yeni. Hadi bugün 6 ile 6,5 arasında gitti geldi. Yarın düşmesi muhtemel görünüyor. 5'e ineceğini düşünüyorum ben yarın ama bana inanıp iş yapmayın mesuliyet kabul etmiyorum :sleep Takip işlemlerimi şu siteden yapıyorum bu arada. SİTE İÇİN TIKLAYIN

Seçimler öncesi ekonomik krizin geleceği konuşuluyordu ve hatta Erdoğan bunu bildiği için erken seçim kararı aldı. Papaz olayı kanımca zaten yolda olan krizi sadece hızlandırdı. Yoksa ekonomisi sağlam olan bir ülke bir tweet ile ve demir çeliğe gelen ek vergiyle bu hale gelmez. Örneğin Tramp tun AB ülkelerine de alüminyum ve demir için ek vergi getirdi ama hiç bir AB ülkesi böyle çalkalanmafı, Euro düşmedi. Romanya, Bulgaristan gibi fakir AB ülkeleri gibi bundan etkilenmedi. Neden çünkü AB kuralları uygulanıyor ve o kurallar ekonomiyi koruyor.
Biz suçu kendinizde arayalım. Dışa bağımlılık, herkesten borç dolar almak,..... ve savurganlık yapmak ekonomiyi batırır. Ülkede demokrasi yok, yargı bağımsız değil, tüm kararları tek adam veriyor,..... ve bundan dolayı yabancı yatırımcı ülkeye güvenmiyor. Gerçekleri inkar ederek bir yerlere varamayız. Aklımızı başımıza almanın zamanı çoktan geldi. Zararı 80 milyon ödeyecek batiranla değil. Ülkesini seven gerçek yurtsever artık yanlişta inat eden siyasete dur der, asla prim vermez.

Geri