Dinler bir gün ortadan kalkar mı ?

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Dinler tam anlamıyla ortadan kalkmayacak ama zamanla din mensuplarının sayısı parmakla gösterilecek kadar azalacak.
Elbette bunun bir kaç sebebi olacak ki bunlardan birincisi ; İnsanın gelişimi ile ilgilidir. İnsan kendinde ki kudreti keşfettikçe ve kendini donattıkça kendine olan güveni de artacak. Beyninin tamamını kullandığını zannedip kendisinden üstün bir güç olamayacağına hükmedecek. Hele bir de uzun yaşamanın çarelerini bulduğu zaman görün insanı nasıl da tanrısallaşacak.

Diğer bir sebep de maneviyattan uzaklaşacağız. Dijital çağın gereksinimlerini karşılarken ruhumuzu beslemeyi unutacağız ve yavaş yavaş et yemeyen ama egoyla beslenen zombilere dönüşeceğiz.

Yani evet, bir gün neredeyse ALLAH'a inanan çok az kişi dışında kimse kalmayacak.

İlginç bir durum , ateizm bir inançtan ziyade var olan dogmalara karşı bir düşünce beyanıdır. bir inanç olsaydı muhtemelen başka metafizik bir varlığa biat söz konusu olacaktır. bu nedenle ateizmin bir düşünce sistemi, bir felsefe dir.

Tanrı olmadığına kesinlikle inanıyorum daki cümleyi "aha onlarda sonunda birşeye inanmak zorunda bak" diye lanse edilirse bu biraz ters oluyor. Ateizmin üniversite bitirmek ile alakası yok , ben üniv bitirmedim fakat ateizmi savunuyorum. Ancak inanç dan ziyade belirli ve gözlemlenebilen şeyleri bir noktaya kadar kabul görüp bir noktadan sonra sınırlamadan her an değişiklik gösterebileceğini düşünüyorum.

Ateizm bir inanç değildir , tabi bir sürü şekil de ateizmi savunan insanlar var , ancak çevremde ya da tanıdığım hiç bir ateizm savunucusunun " ateizm de bir inançtır" dediğini duymadım. Yanlış anlamayın bunu "ne demek bir inanç sen beni tufaya getirmek için kelime oyunumu yapıyorsun ? " demiyorum.

Ancak ilk defa bunu savunan ateistlerin olduğunu duyuyorum bağışlayın , hani dini savunup öğretilerine hak veren "deist" duydum gördüm hatta , tanrıyı sırf popülarite olsun diye reddeden ateist de gördüm ancak "ateizm de bir inançtır" diyen hiç görmedim duymadım özürdilerim ilk defa sizden duyuyorum.

Kanıtlayamadığın, göremediğin, tutamadığın bir şeyi bilemezsin. Ama inanabilirsin. İnanç mutlaka bir din değil. Mesela Galatasarayın bir gün Dünya şampiyonu olacağına inanabilirsin. Bu bir inanç. Karşı tez olarak ta ben Galatasarayın hiç bir şey olamayacağına inanırım. Bu da bir inanç. Allah'ın var olmadığına inanıyorsan bir şeye inanıyorsun. Ateistlerin de bir hayat felsefesi var ve ona inanıyorlar.,

Herkesin bir inancı var demişti bir Ateist arkadaşım. Aynen öyle. Herkes bir şeylere inanıyor. Adı üstünde "İnanıyor".

Keşkeee!!! Her gün bayram ederim vallahi.

Yukarıda okudum inandım, ateistler paraya tapıyor. Hani inanmıyordunuz len pıtırcıklar.

Müslümanlara biri pıtırcık dese 10 bandan aşağı çıkmaz juju da ateistler düşünsün banane

Nereye micacak bu insanlar dinler olmasa?

Bir seylere inandiklarini ateistlerden duyup inanmis.

Yani "inanmayanlardan inandiklarini duyup inanmis" demekmis. Halen kedi kesip kesmedigimizi sormamasida beni sasirtiyor.

Hayır neden seviniyorlar onu anlamış değilim sizin ki inancsizliktan öte düşmanlık. İnanmayan inanmasın..

Dinler bir gün ortadan kalkamaz hem nasil bilebilirsiniz ki:)

Siz kaç imam görevde biliyor musunuz ( bu günler için )neden alimlarda en az 11 biner imam alımı yapılıyor..

İnsanlar bir gün ortadan kalkar mı?

Nö nö nö Nöööğğğ insanlar inançsız yaşayamazlar.

Bence insan insan olarak kaldığı sürece dinler olacaktır, ama muhtemelen olacak olan şey dinlerin paradigmasının değişmesidir. bana yeni dinler tek tanrılı dinlerden çok gautama buddha'nın öğretisine ve isa'nın hristiyanlığına daha yakın ve benzer olacakmış gibi geliyor. mesela çok tanrılı pagan dinlerinden tek tanrılı dinlere geçiş gibi, ama bence her şeye rağmen her tarz din her daim var olacaktır. çünkü ateistler haklı olarak dinin akılcı olmadığını söyleseler de bir dine inanmanın gayet akıllıca olduğu gerçeğini göz ardı ederler veya göremezler

Geri