Dinler bir gün ortadan kalkar mı ?

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Yeryüzünde milyonlarca insan hayatın ölümle son bulacağına, ölümden öte yaşamın ve tanrının olmadığına inanıyor. Gün geçtikçe de tek tanrılı dinlere inanan sayısı oransal olarak ateist sayısı karşısında azalıyor. Bazı ülkelerde açıktan ateizm hiç bugünkü kadar revaçta olmamıştı. Belki 50 yıl olmasa da birkaç yüz yıl sonra insanların dinlere karşı olan maneviyatının dip noktalara geleceğini ve bu durumun mümkün olabileceğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Sanmam, kitle hipnozu icin onemli. Digerleri oldu zaten bildigim kadariyla degistirdiler ya tamamen.

Sanmam, kitle hipnozu icin onemli. Digerleri oldu zaten bildigim kadariyla degistirdiler ya tamamen.

Yıllae geçtikçe avrupa ülkelerinde oransal olarak büyük değişiklikler mevcut biz görmesek de yıllar yıllar sonra azınlık olanlar yer değiştirebilir

Hayır, çünkü insan doğası gereği bir şeye bağlanma / medet umma gereği hisseder.
Bu yüzden din hep var olacaktır.

Yıllae geçtikçe avrupa ülkelerinde oransal olarak büyük değişiklikler mevcut biz görmesek de yıllar yıllar sonra azınlık olanlar yer değiştirebilir

Cennet olmassa ne yapıcak bu insanlar? Neye tutunucak? Kim onlari cenneti kullanarak yonlendiricek?

Dünyada aşağı yukarı 7 milyar insan var.
Bunlardan 1,5 milyar müslüman geri kalan 5,5 milyarın cehennemlik olduğunu düşünüyor.
Bunlardan 2 Milyar hristiyan geri kalan 5, milyarın cehennemlik olduğunu düşünüyor.

Yani herkes birilerini cehennemlik görüyor. Bense 7 milyar kişiye cehenneme gitmeme garantisi veriyorum.

Hayir.
Sorunun eksik soruldugunu düsünüyorum.
Monoteist ile politeist dinler birbiriyle cakisir sadece.

Dinin bitmesi icin, kur-an inancinda ki "mesih" anlayisinin unutulmasi soz konusu olmaz zannetmiyorum. Mesih yer yuzune gelicek 40 yasina kadar yasiyacak.

Museviler saclarini 2 yandan orup kiyamet gununu bekleyecek (kiyamette o saclar ile tutunacaklarina inaniyorlar)
Hani ortadan kalkmasi iyi olur da, bir suru (dogasi geregi bosluga dusmemek icin birseye tutunmak zorunda) hisseden insanlar var, alttan geliceklerde olucak.

Soylermisiniz nasil kalksin ortadan?

"'İslam'ı seçen Norveçli sayısı 3 bini buldu'
Oslo Üniversitesi Dinler Tarihi Bölümü Araştırma Görevlisi Karin Vog, "1990'lı yıllarda Müslüman olan Norveçli sayısı 500'dü. Son yıllarda bu sayı 3 bini buldu." dedi."

"Der Spiegel dergisi, son iki yıl içinde 'bağımsız bir şekilde' İslam dinini seçen Almanların 4 binden fazla olduğunu yazdı"

Örnekler cogaltilabilir.
Yani senin hayalindeki gibi, yada mahallede karsilastigin islamdan uzaklasan cocuk, örnek degil.

Oslo Üniversitesi Dinler Tarihi Bölümü Araştırma Görevlisi Karin Vog, "1990'lı yıllarda Müslüman olan Norveçli sayısı 500'dü. Son yıllarda bu sayı 3 bini buldu." dedi."

"Der Spiegel dergisi, son iki yıl içinde 'bağımsız bir şekilde' İslam dinini seçen Almanların 4 binden fazla olduğunu yazdı"

Örnekler cogaltilabilir.
Yani senin hayalindeki gibi, yada mahallede karsilastigin islamdan uzaklasan cocuk, örnek degil.

Sevgili feveran çok şey yapmayın bulabildiği tek kaynak akşam gazetesi, biraz daha zorlarsak A haber ve Akit seviyesine gerileyebilir.

Xerath saçmalamayı bırak artık. Nasıl dinden dönen oluyorsa, İslamı seçen de oluyor. Zorunuza gitmesin bu durum

Hayir.
Sorunun eksik soruldugunu düsünüyorum.
Monoteist ile politeist dinler birbiriyle cakisir sadece.

İyi de bunu İslam da demiyor mu? (bir nevi)
"Yeryüzünde Allah diyen kimse kalmayacak" kıyamet alameti diye biliyorum.
Dünyada monoteistlerin başı çektiğini düşünürsek ve tırnak içindeki cümleden monoteistliğin yok olacağı ihtimali üzerinden gidersek, dinlerin ortadan kalkma ihtimali güçlenmez mi?
İslam perspektifinden, kıyamete yakın.

Son düzenleme:
dinler kalkacak
insanlar neşe içinde şarkılar söyleyip
yuvarlanıp sevişecekler
her bi yerlerinden iyilik fışkıracak
aç aç kapama fışkırsın

Örnekler cogaltilabilir.

-de jesse james konuyu neden islamiyetle tekelleştiriyorsun bu insanlar başka bir dinden müslümanlığa geçmiş belli ki kutsal kitapla falan demiş bak sen de paylaşmışsın. Bütün dinleri ele alarak açılan bir başlık ve karşılaştırması islam - diğer dinler değil.

Xerath saçmalamayı bırak artık. Nasıl dinden dönen oluyorsa, İslamı seçen de oluyor. Zorunuza gitmesin bu durum

Benim zoruma giden bir şey yok, isteyen istediğine inanır. Kimse müslüman olamaz diye bir iddiam yok. Benim söylediğim çocuğun veya onun çocuğu bir gün ateist olacak.

Geri