Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
İslamı bir tarafa ayırıp konuşalım madem islam kalsın arkadaşlar kızıyor diğer dinler kalkar mı kalkmaz mı ?
Minimalist bir din lazım bence yeni dünyada. Sade ayrıntısız sadece iyi bir insan olmayı isteyen gelirse öyle bir şey ben geçerim diyeyim
İyi de bunu İslam da demiyor mu? (bir nevi)
"Yeryüzünde Allah diyen kimse kalmayacak" kıyamet alameti diye biliyorum.
Dünyada monoteistlerin başı çektiğini düşünürsek ve tırnak içindeki cümleden monoteistliğin yok olacağı ihtimali üzerinden gidersek, dinlerin ortadan kalkma ihtimali güçlenmez mi?
İslam perspektifinden, kıyamete yakın.
Aramızdaki Ateistler de belli bir yaş ortalamasına geldiklerinde (30-40) kendi tutarsızlıklarının farkına vardıklarında bir bunalıma giriyorlar. Taptıkları paraya yeterince miktarda sahip olamayınca, kendilerini hayatta başarısız kalmış hiseder oluyor ve depresyona giriyorlar. Sonra Psikologlar onları "Hayat böyle de güzel" diye kandırıp, bir ton da ilaç yazıp, gönderiyorlar.
Herkesin bir inancı var. Ateistlerin de bir inancı var. Bazıları öldükten sonra kelebek veya çiçek olarak tekrar hayata döneceklerine inanıyor. Ozaman da tabi onları bir inek yiyecek veya biri üstlerine basacak, Yada kuşlara yem olacaklar. Kendi inanşlarındaki yeni, hayatları da hiç hoş sonuçlanmayacak.
Evet. Bir inanç olmasa, bir ismi de olmazdı. Ateistlerin de bir şeye inandıklarını da bana Ateistler söylediler. Hatta her inançsızı kendilerinden kabul etmediklerini kendilerinden duydum.Affına mahcuben soruyorum ama ateizm bir inanç mı ?
Evet. Bir inanç olmasa, bir ismi de olmazdı. Ateistlerin de bir şeye inandıklarını da bana Ateistler söylediler. Hatta her inançsızı kendilerinden kabul etmediklerini kendilerinden duydum.
hmmm , peki inanç ve yaşam tarzı aynı şeyler mi sizce ? yani ılıman ateizm ya da ne tür bir ateistti bu arkadaşlar ? inanç olduğuna göre herhangibi dinleri de varmıydı ?
İnanç yaşam tarzından bağımsız, ama yaşam tarzını da inanca ters düştüğü durumlarda etkiler. Kültür ve din farklı şeyler.
Benim tanıdığım Ateistler Üniversite bitirmiş ve siyasi olarak ta aktif olan kişiler.