Dinler bir gün ortadan kalkar mı ?

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
İslamı bir tarafa ayırıp konuşalım madem islam kalsın arkadaşlar kızıyor diğer dinler kalkar mı kalkmaz mı ?

İslamı bir tarafa ayırıp konuşalım madem islam kalsın arkadaşlar kızıyor diğer dinler kalkar mı kalkmaz mı ?

Abi onlar bozuk zaten tanri koruyamamis ve bozulmus.
Diger dinler islama gore zaten yok

Din ne onu belirleyelim önce.
Yoksa bu konu da üffürükten teyyare olacak.
O zaman yazasim gelmio hic.

Minimalist bir din lazım bence yeni dünyada. Sade ayrıntısız sadece iyi bir insan olmayı isteyen gelirse öyle bir şey ben geçerim diyeyim

Iyi insan ne yaf?

Kalkacağını ancak bunun çok uzun süre sonra olacağını, bu süreçte de dinlerin değişime uğrayacağını düşünüyorum.
Eminim eski inançlarda o dönemin insanlarına sorsak hep böyle kalacaklarını düşündüklerini söyleyeceklerdi.

Milyar yıllık dünyada Birkaç bin yıllık tek tanrılı dinler hele ki islamiyet 1500 yıl daha dolmadı şaka gibi hala bitmez gitmez diyebiliyoruz neler neler değişir de işte biz göremeyeceğiz

Yeni bir olgunun oluşabilmesi için, önce var olan yıkılmalı ki, yeni olguya yer açılsın.
Bu durum kültürel, siyasi ve dini açıdan geçerli. Çarlık Rusyasında Htistiyanlığı yayabilmek için insanlara önce dinlerini, sonra dillerini unutturdular ve sonra Hristiyanlığı yaydılar. Ama her yerde balşarılı olunamadı. Sowyetler birliği döneminde (yine Rusya) insanlları dinden uzaklaştırıp özgürlük ve birlik hayalleri ile Ateizme yönlendirdiler. Ama yine tamamen başarılı olunamadı. Sowyetler Birliği'nin çöküşü ile birlikte Ortodoks kilise ve İslam tekrar yaygınlaşmaya başladı.

Bu gün dinden uzaklaşan Avrupalılar yarın İslama yönelecekler. Avrupalılar da bunu biliyorl ve bu nedenle İslamı, kendi görüşlerine göre, kendi toraklarında vurmayı amaçlıyor. Özellikle de İslam'ın Kapitalizm ile çakışması Amerikayı kaygılandırıyor. Onlar için sermaye güç, bizim için semaye sadece bir araç.

Aramızdaki Ateistler de belli bir yaş ortalamasına geldiklerinde (30-40) kendi tutarsızlıklarının farkına vardıklarında bir bunalıma giriyorlar. Taptıkları paraya yeterince miktarda sahip olamayınca, kendilerini hayatta başarısız kalmış hiseder oluyor ve depresyona giriyorlar. Sonra Psikologlar onları "Hayat böyle de güzel" diye kandırıp, bir ton da ilaç yazıp, gönderiyorlar.
Herkesin bir inancı var. Ateistlerin de bir inancı var. Bazıları öldükten sonra kelebek veya çiçek olarak tekrar hayata döneceklerine inanıyor. Ozaman da tabi onları bir inek yiyecek veya biri üstlerine basacak, Yada kuşlara yem olacaklar. Kendi inanşlarındaki yeni, hayatları da hiç hoş sonuçlanmayacak.

Bazıları da toprak olup, yok olacaklarına inanıyor. İşte onlar yaşlandıkça çirkef ve tehlikeli olmaya başlar. Çünkü hayatlarını doğru düzgün yaşayamadan ölüp gideceklerine inandıklarından, her tür kötülüğe açıklar. Kimsenin kendilerini görmediğine inandıkları zaman, ne yapabileceklerini kendileri bile bilemez. Çünkü onlar Şeytanın oyuncağı olmuş artık. Çocuklarımızı onlardan korumalıyız.

Son düzenleme:
fevo'yu oruç tutup namaz kıldığı dönemde tanıma şerefine erişebilmiş dinozor tayfa favvvv. jsjdjd

İyi de bunu İslam da demiyor mu? (bir nevi)
"Yeryüzünde Allah diyen kimse kalmayacak" kıyamet alameti diye biliyorum.
Dünyada monoteistlerin başı çektiğini düşünürsek ve tırnak içindeki cümleden monoteistliğin yok olacağı ihtimali üzerinden gidersek, dinlerin ortadan kalkma ihtimali güçlenmez mi?
İslam perspektifinden, kıyamete yakın.

Miyav.

Aramızdaki Ateistler de belli bir yaş ortalamasına geldiklerinde (30-40) kendi tutarsızlıklarının farkına vardıklarında bir bunalıma giriyorlar. Taptıkları paraya yeterince miktarda sahip olamayınca, kendilerini hayatta başarısız kalmış hiseder oluyor ve depresyona giriyorlar. Sonra Psikologlar onları "Hayat böyle de güzel" diye kandırıp, bir ton da ilaç yazıp, gönderiyorlar.
Herkesin bir inancı var. Ateistlerin de bir inancı var. Bazıları öldükten sonra kelebek veya çiçek olarak tekrar hayata döneceklerine inanıyor. Ozaman da tabi onları bir inek yiyecek veya biri üstlerine basacak, Yada kuşlara yem olacaklar. Kendi inanşlarındaki yeni, hayatları da hiç hoş sonuçlanmayacak.

Affına mahcuben soruyorum ama ateizm bir inanç mı ?

Affına mahcuben soruyorum ama ateizm bir inanç mı ?
Evet. Bir inanç olmasa, bir ismi de olmazdı. Ateistlerin de bir şeye inandıklarını da bana Ateistler söylediler. Hatta her inançsızı kendilerinden kabul etmediklerini kendilerinden duydum.

Evet. Bir inanç olmasa, bir ismi de olmazdı. Ateistlerin de bir şeye inandıklarını da bana Ateistler söylediler. Hatta her inançsızı kendilerinden kabul etmediklerini kendilerinden duydum.

hmmm , peki inanç ve yaşam tarzı aynı şeyler mi sizce ? yani ılıman ateizm ya da ne tür bir ateistti bu arkadaşlar ? inanç olduğuna göre herhangibi dinleri de varmıydı ?

Son düzenleme:
Siz ateistlerin bahsettiği ve sevinerek beklediği dinlerin ortadan kalkma ihtimali , kıyamet alametidir zaten İslamda .

Ve evet kalkacak zaten gitgide azalıyor inanan çoğunluk özellikle gençler uzaklaşıyor.

hmmm , peki inanç ve yaşam tarzı aynı şeyler mi sizce ? yani ılıman ateizm ya da ne tür bir ateistti bu arkadaşlar ? inanç olduğuna göre herhangibi dinleri de varmıydı ?

İnanç yaşam tarzından bağımsız, ama yaşam tarzını da inanca ters düştüğü durumlarda etkiler. Kültür ve din farklı şeyler.

Benim tanıdığım Ateistler Üniversite bitirmiş ve siyasi olarak ta aktif olan kişiler.

Hiçbir dine mensup değilim.

İnanç yaşam tarzından bağımsız, ama yaşam tarzını da inanca ters düştüğü durumlarda etkiler. Kültür ve din farklı şeyler.

Benim tanıdığım Ateistler Üniversite bitirmiş ve siyasi olarak ta aktif olan kişiler.

İlginç bir durum , ateizm bir inançtan ziyade var olan dogmalara karşı bir düşünce beyanıdır. bir inanç olsaydı muhtemelen başka metafizik bir varlığa biat söz konusu olacaktır. bu nedenle ateizmin bir düşünce sistemi, bir felsefe dir.

Tanrı olmadığına kesinlikle inanıyorum daki cümleyi "aha onlarda sonunda birşeye inanmak zorunda bak" diye lanse edilirse bu biraz ters oluyor. Ateizmin üniversite bitirmek ile alakası yok , ben üniv bitirmedim fakat ateizmi savunuyorum. Ancak inanç dan ziyade belirli ve gözlemlenebilen şeyleri bir noktaya kadar kabul görüp bir noktadan sonra sınırlamadan her an değişiklik gösterebileceğini düşünüyorum.

Ateizm bir inanç değildir , tabi bir sürü şekil de ateizmi savunan insanlar var , ancak çevremde ya da tanıdığım hiç bir ateizm savunucusunun " ateizm de bir inançtır" dediğini duymadım. Yanlış anlamayın bunu "ne demek bir inanç sen beni tufaya getirmek için kelime oyunumu yapıyorsun ? " demiyorum.

Ancak ilk defa bunu savunan ateistlerin olduğunu duyuyorum bağışlayın , hani dini savunup öğretilerine hak veren "deist" duydum gördüm hatta , tanrıyı sırf popülarite olsun diye reddeden ateist de gördüm ancak "ateizm de bir inançtır" diyen hiç görmedim duymadım özürdilerim ilk defa sizden duyuyorum.

Kalkmaz bence.. Bir olasılık ortadoğu denen yer yok olursa anca öyle..

Geri