Dinimize neden bu kadar saygımız azalıyor sizce?

Konu sahibi son olarak 2392 gün önce görüldü
Zamanımızda inançlarımız konusunda sencelere bencelere düşmeye başladık,bilmediğimiz dini konulara bilmeden yorumlarımız arttı,bilinçsizce yorumlar yapılmaya dinimizce yapılması gerekenler yapıldığında ise aşırılıkla suçlanıyoruz .. sizce neden artık saygımız kalmadı?

gayri müslümlere avrupalilara cokca özeniyoruz

Nedeni açık tüm dinler insanlara bilinç aşılarlar ve bilinçli insan güdülmez kendi kararlarını vermek ve seçimlerini yapmak ister bu durum da hiçbir ezici egemenliğe müsade etmez ve insanları dirlik ve düzene sevk eder...

Bu durumu da egemenlik kurma sevdasında olan hiçbir güç odağı istemez bunun için bizi medya ile sürekli dejenere ediyorlar ve bizim içimizdeki inancın ortaya çıkmasına ve dindar kimliğimizin ön planda olmasına engel oluyorlar çünkü bu şekilde bizi güdemeeyceklerini farkındalar...

Biz eskiden dindar bir toplumduk tüm toplumsal dinamiklerimiz dindarlık üzerineydi ve asla sarsılmaz değerlerimiz oluşmuştu çünkü BİZ idik ne zaman ki dinimizden uzaklaştık BİZ olmaktan çıktık BEN ve O olduk...

Dinimizden uzaklaşma nedenimiz dünya ve dünya mallarina olan düşünlüğümüzdendir. Bunun sebebi ise yiyip içtiklerimize dikkat etmememizden kaynaklanıyor...

Yozlaşmak..Başka bir açiklamasi olamaz..

Geçmiş zamanın yaşam koşullarıyla bugünü kıyaslamak gerekirse ; eskiden insanların uğraşları ve gayeleri daha a seviyelerde idi. Zaman ilerledikçe ve hayatımıza yeni şeyler eklendikçe insanların ilgisi de başka şeylere yöneldi. Bunda ailenin de etkisi var elbette. Ailelerin çocuklarına küçük yaşta bunları aşılaması birçok şeyi etkiliyor. Ne demişler 'Ağaç yaş iken eğilir.'

Geçmiş zamanın yaşam koşullarıyla bugünü kıyaslamak gerekirse ; eskiden insanların uğraşları ve gayeleri daha a seviyelerde idi. Zaman ilerledikçe ve hayatımıza yeni şeyler eklendikçe insanların ilgisi de başka şeylere yöneldi. Bunda ailenin de etkisi var elbette. Ailelerin çocuklarına küçük yaşta bunları aşılaması birçok şeyi etkiliyor. Ne demişler 'Ağaç yaş iken eğilir.'

evet en önemliside aileler ve çocuklarla iletişimi sanırım bir çocuk özendi diye çam ağacı ister ailede alır bu berbattır bir çocuğa dini tarihi öncelik aşılanması gereken şeylerdir buna inancımda tamdır bir arakdaşımdan alıntı yapmak istiyorum ayrıca

yılbaşı akşamında arkadaşıma demiştim iğreniyorum bu günden he mzafer günüdür hem utanç günüdür diye(1 Ocak Mekkenin fethi ve noel) bana şöyle dedi; bugünden iğrenme yalçınım ama sen iyi çocuklar yetiştir diye söylemesi herşeyi anlatıyor oldu;)

Dinimiz demek yanlış bence. Her birey kendinden sorumlu. Her insan aynı dine mensup olacak diye bir kural yok elbette. Fakat dinimiz olarak adlandırdığınız "İslam" dinine olan saygının neden azaldığı hakkındaki düşüncem ise , özentiliktir kesinlikle. Son zamanlarda gözlemlediğim -özellikle gençlerde- , farklı olma düşüncesiyle içinde bulunmadığı olan dinlere karşı çirkin yorumlarda bulunuyorlar. Saygı dünyadaki en önemli şeydir. Bunu kaybettiğimiz zaman bir çok şeyi hemen hemen her şeyi kaybedebiliriz.

Herkes asıllı asılsız fetva verırse dın konusunda kısıde bır zıhın karmasası olur buna bıreyde dıne olan bagımlılıgı zayıflatır.
Dıger bır etkende batı kulturunun kanımıza gırmesı.ınsan ne kadar rahat olursa dıne bagımlılıgı o kadar zayıflar.bır annenın dını ınancı zayıfsa cocugunkı daha zayıf olur bu boyle gıder.

Herkes asıllı asılsız fetva verırse dın konusunda kısıde bır zıhın karmasası olur buna bıreyde dıne olan bagımlılıgı zayıflatır.
Dıger bır etkende batı kulturunun kanımıza gırmesı.ınsan ne kadar rahat olursa dıne bagımlılıgı o kadar zayıflar.bır annenın dını ınancı zayıfsa cocugunkı daha zayıf olur bu boyle gıder.

çok haklısın gerçekten güzel bir anlatım oldu:)

Çok güzel analtmışsın :) Şu tvde bazı hocalar varya gözlüklü birtane hergün şu günah değil bu günah deyip duruyor onun gibiler çogaldıgından.. sana katlıyorum :)

bu konuyu konuşmak bence mantıksız sonuçta herkesin bi bakışı vardr dine yada yönelişi ve herkesin saygı anlayışı başkadır bizim saygısızlık olarak gördüğümüz onun saygı çerçevesinde yaptığı bi harekettir bunu boyutlandırmak bize düşmez bence... Çünkü herkesin dini kendine dine gösterdiği saygıda kendine bunu istersen dünya çapında tartış engel olmaya çalış sonuç gene aynı olur...

Devir değişiyor , hak değişiyor , hukuk değişiyor ve en önemlisi doğrular ve yanlışlar değişiyor.Kısacası ******leşiyor dünya.Hangi dine mensup olursa olsun , bu ****** dünyaya bir şekilde ayak uydurmak gerekiyor.Çünkü yaşamın gereksinimi bu oluyor çoğu zaman...

Türkiye'de evet ''islam'a karşı zayıfsızlaşıyoruz.Yabancı ülkeler'de Müslümanlar daha çok yaygın ve dinimizi okadar güzelleştiriyorlar li.. KKişiye göre değişiyor elbette.Bir söz vardır..''Her Koyun kendi bacağından asılır'' diye..Çok doğru.Batıya özeniyo genclerimizi,insanlarımız.Farklılaşıyoruz.Ne edep kaldı nede saygı..Aileler burda başlangıçtır.Aile çocuğu nasıl yetiştirirse çocuk öyle gider.Ama Allahh'ta akıl vermiş her insana.Yabancıİnsanlarımız Müslüman oluyor iken bizim müslüman diye nitelendirdiğimiz insanlar farklılaşıyor. Türkiye'de doğmak müslümanlık değildir.Hiç bir şekilde ibadetini yerine getirmeyen insanalr kalkıpta ben müslümanım diye biliyor.İşte onlarda kendilerini müslüman zannediyolar.Ne garip öyle değil mi..

Başınıza seçtiğiniz boşbakanlar cebini dolduruyor çünkü

Başınıza seçtiğiniz boşbakanlar cebini dolduruyor çünkü

birileri oyun oynuyor diye İslamiyeti kınayamayız mesela en değerli dediğimiz şeyi biri kullanmış olsa o değer kirlenirmiydi sizin için

ama haklısınız seçilen boşbakanlar bazı şeyleri kötü gösteriyor bilerek yapılıyor:)

İslamiyeti kınamadım bozacaklar :)

yok yani genel söyledim bazılarının bakış açısı o yani birileri Dini kullanıyor bir diğeride dinimden soğudum diyor genelde böyle durum sanki birileri bizi inançtan ayırmak için özel planlar kurmuş gibi ona görede baş seçiyorlar:)

yok yani genel söyledim bazılarının bakış açısı o yani birileri Dini kullanıyor bir diğeride dinimden soğudum diyor genelde böyle durum sanki birileri bizi inançtan ayırmak için özel planlar kurmuş gibi ona görede baş seçiyorlar:)

Ne yaparlarsa yapsınlar kimse dininden vazgeçmez.Ben geçmem en azından. Ama bazen susmamak gerek :cici:

Geri