Dinimize neden bu kadar saygımız azalıyor sizce?

Konu sahibi son olarak 2395 gün önce görüldü
Nasılsanız öyle idare edilirsiniz(Hadis-i Şerif)..

Yazdım sildim, toplumsal değerlendirmeler yapabilirim bir kaç kelam ama toplumsal inanç değerlendirmesi ı ıh, bu doğru olmaz. Bir toplumda bir eksik yada bir fazla var ise önce o toplumun yönetimine bakmak gerekir.

Sildiğini merak ettim açıkçası ya

Yozlaşıyoruz, baksana gidip Jose diye nick almışım, tükürdüğümün fikri.

Fitneler zamani cnk bu olaya yaklasim onemli gelisim doneminden yetisme cagina kadar gecen sureci ele alip kusak catismasi ve jenerasyon farkindan cikmam gerek ama kafam cok dolur yarin yorumlicam kismetse

Artik din bize 'yuk' gibi geldigi icin. Guya ozaman ozgurlugumuz yok. Din olmazsa, daha rahat olacagimizi dusundugumuz icin ve sadece dinimizin isimize geldigi kisimlari hayatimizda uyguladigimiz icin.. Dinimizin cok guzel yanlari varken, daha cok 'bu kotudur, bunu yapma, gunah' gibi sozler ediliyor ve sebebi aciklanmiyor. Anlamiyoruz, fazla bilgimizde yok, hafif birakiyoruz, tembellik yapiyoruz. Bildigimizi zannedip, ilim ogrenmiyoruz, istegimiz veya merakimiz az. Ve tabii ki aile de onemli bu konuda.

İslerine gelmiyor artık insanların, günaha en iyi kılıf dini sorgulamaktır .
O zaman yaşamak daha kolay oluyor, rahat ve hesapsiz vicdansiz yaşamak icin dinden uzak ve dini kötüleyen birey olmak toplumda bir özenti halini aldı.
İyi günlerimiz diyorum.

Geri