Günümüzde öyle bir anlayış oluştu ki,lazım,kürdüm,çerkesim dersen demokratik,Türk'üm dersen faşist oluyorsun.Kendi ülkemizde adeta yabancı durumuna düştük.Bir de günümüzde birçok kişi Milliyetçiliği Ülkücülük ya da Mhpli olmak olarak algılıyor.Halbuki her milliyetçi Mhpli ya da ülkücü olmak zorunda değildir.Bmisal ben hiç bir zaman Mhp'li olmadım.
Türk Milliyetçiliğini insanlar araştırmıyorlar.Hiç araştırmayanlar bizlere faşist diyerek kendi faşistliklerini ortaya çıkarıyorlar.Onlar gibi düşünmediğimiz için bizler faşist olurken ki -asıl kendilerini faşist bir düşünceye sahiptir-kendileri modern insan(!)oluveriyorlar bir anda.Sanki herkes hümanist olmak zorundaymış gibi.Açıkca sı ben hümanizme inanmıyorum.Dünya tarihinin sadece 20 yılı savaşsız geçmişken,insanoğlu bencillik duygusu ile doğmuşuken,dünya medeniyeti denilen kavramı savaşlar oluşturmuşken ben bu masala asla inanmam.
Bizlere faşist diyen insanların birçoğu da nedense Lenin'i,Stalin'i, Mao'yu pek bir severler,onlara göre bu kişiler bir melek ama benim atalarım barbar!
Yorumların hepsini okudum,Milliyetçiliğe ağır eleştiriler var.Ama unutulmasın ki biz Türklerin dünya üzerinde var olmasını sağlayan en büyük duygu da budur.Metehan bu duyguyla Çin'e koca sed yaptırdı,Çiçi Yabgu bu duyguyla 1500 çerisiyle 30 bin kişilik Çin ordusuna saldırdı,Kür-şad Kağan bu duyguyla 40 çerisi ile Çin sarayını bastı,Attila bu duyguyla papaya diz çöktürdü ve sayamayacağım Türklerin yaptığı birçok önemli olay bu duyguyla oldu.En basit örneği Kurtuluş Savaşı değil midir?
Unutmadan Ziya Gökalp kürt değil,Türkmen kökenlidir,her Diyarbakırlı kürt olacak diye bir kaide yok.Diyarbakır Türkmen beyi Uzun Hasan'ın şehridir,don-kişotların başkenti değil.
Son olarak milletimle de milliyetçiliğimle de şimdiye kadar gurur duydum,duymaya da devam edeceğim ve bu yolda elimden geleni yapmaya devam edeceğim.