Devlet memuru emekçi midir?

Konu sahibi son olarak 1512 gün önce görüldü
erkek, asker ya da polis kadın da hemşire ya da öğretmen olmak zorunda kardeşim...... başka meslek düşünülemez..... akrabalar tatmin olmuyor yoksa.... emek vericeksen devlete emek vereceksin..... mesela tesisatçı emek veriyor mu devlete..... yoooo.... musluk tamir eden adamın devlete faydası mı olur......

Çalınan kpss aman zorlu kpss süreci önemli bir konu.

insanlar buna deli gibi çalışıyor arkhe, 657li olan herkesi töhmet altında bırakırsın bu imayı yaparsan.
neyi kast ettiğini anladım tabi ama hakkıyla atananlara haksızlık etmemek lazım.

insanlar buna deli gibi çalışıyor arkhe, 657li olan herkesi töhmet altında bırakırsın bu imayı yaparsan.
neyi kast ettiğini anladım tabi ama hakkıyla atananlara haksızlık etmemek lazım.

İnsanlar buna deli gibi çalışıyor çünkü geleceklerinden korkuyorlar. Çalıştıktan sonra ne olduğunun önemi yok, herkes emekçi.
Neyi kast ettiğim anlaşıldıysa hakkıyla atananları bu çemberin dışında tuttuğum da anlaşılmış olmalı.

İnsanlar buna deli gibi çalışıyor çünkü geleceklerinden korkuyorlar. Çalıştıktan sonra ne olduğunun önemi yok, herkes emekçi.
Neyi kast ettiğim anlaşıldıysa hakkıyla atananları bu çemberin dışında tuttuğum da anlaşılmış olmalı.

ben anladım çünkü zeki bi insanım, ikinci paragrafı beğendim.
arkhe çiçeğim ciddileşince senden korkuyorum.

ne kadaa da emekçisiniz, sanırım öğretmensiniz. peki size şu soruyu yöneltebilir miyim: yıllık izin, prim, fazla mesai gibi bir çok hakkınızı güvence altına alan 657 sayılı kanunun 7. maddesi hakkında ne düşünüyorsunuz:

"devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar."

şimdi ben şu sonucu çıkarıyorum. siz bir devlet memurusunuz, özlük haklarınız mekanizmanın güvencesi altında. ancak aynı kanunun yukarıdaki maddesine de muhalefet ediyor, mekanizmanın otoritesine baş kaldırıyorsunuz. foruma geri döndüğümden beri siyasi tartışmalar içinde olduğunuzu görüyorum. bir diğer sorum şu: siz gizli bir devlet düşmanı mısınız? neden devletin kanunlarına aykırı davranıyorsunuz?
Mat etmişsin tebrikler .s
aslında o şahsı kaale alıp yazısını bile alintilaman kendine saygısızlık. açtığı tüm konularda kendiyle çelişir ve yanlış şeyleri doğruymuş gibi yansıtır ve öğretmen olduğunu idda eder pek inandirici gelmedi bana öğretmen olduğu bukadar cehalet ve bilgisizliği bir öğretmende görmek utanç verici olurdu açıkçası gerci yazdığı çoğu şeyin sallamasyon ve yanlis olmasina rağmen onu kurtaricak forum saz arkadaşları mevcut yazdığı yorumlari beğenerek onu tatmin ediyorlar uhshahh

erkek, asker ya da polis kadın da hemşire ya da öğretmen olmak zorunda kardeşim...... başka meslek düşünülemez..... akrabalar tatmin olmuyor yoksa.... emek vericeksen devlete emek vereceksin..... mesela tesisatçı emek veriyor mu devlete..... yoooo.... musluk tamir eden adamın devlete faydası mı olur......

niye, tesisatçı vergi vermiyor mu? bu isnadı dile getirirken süper mario'dan hiç mi utanmadın? boyuna posuna bakmadan ejderhaynan dövüşüyor, piremsesi bile kurtarıyor. devlet memuru olsa hiç bu serüvene atılmazdı bile. otururdu masasının başına. pac-man oynardı. ne yorulacak.

super_mario_bros.0.jpg

Emeksiz iş mi varmış, her işin kendine göre ayrı zorluğu var.

En düşük memur maaşı 4,500 civarında
İşçi maaaşı 2350
İki misli fark
Memur sabah 9 akşam 4.5
İşçi sabak 8 akşam 7
Gerisini var sen düşün

devlet memurunun bir haftada yaptığı iş, özel sektörde çalışan işçinin bir günde yaptığı işe denk düşüyor. istisna kurumlar ve memurlar olabilir ama geneli aylak takımı.

2012 civarı olması lazım, üniversitede öğrencilik zamanı yine bir dönem çulsuz geziyorum. 2-3 ay süreyle il tarım müdürlüğünün çay ocağında çaycı olarak işe girdim. ocağı yaşlı bir hacı işletiyordu. müdürlüğü de şöyle düşünün: üç katlı bir bina ve dışarıda konuşlandırılmış bir konteyner. ortalama 50-60 memur çalışıyordu. her katta farklı birimden, statüden sünger gibi çay emen memurus düşünün. konteyner'da da mühendisler bulunuyor.

gördüğüm sıra dışı şeyler ise şöyleydi: mesai saatleri içerisinde bağlama çalmak, gazete okumak, counter-strike oynamak, masa tenisi turnuvası düzenlemek, odalar arası çay/börek ziyareti yapmak, bolca da muhabbet/dedikodu. hatta sırf dedikodu. çalışmaya ne zaman vakit ayırıyorlar takip edemezdim. hele öğle arasından önce ve sonra şekerleme yapmaları da gelenekti sanırım: yemekten önce şekerleri düştüğü için; yemekten sonra rehavet bastırdığı için.

Emek dediğimiz şey emekçilerin kendi aralarında kullandıkları parolalı kelimelerden. Devletin ya da zengin patronların sizin emeğinizi bildikleri, anladıkları ya da pek bir yerlerine taktıkları yok. Bunu bugün verdiğim emeği ayaklar altına almak isteyen işverenime, kimseye emeğimi yedirmem diyerek işten çıkmış biri olarak söylüyorum. Özel sektör çok acınası. İşveren her gün 100 liralık yemek yerken, senin 14 lira yemek parası neyine yetmiyor tavrı kulaklarımızdan gitmiyor. Aslında George Floyd'dan çok farklı değiliz. Sen nefes alamıyorum dedikçe o biraz daha bastırıyor boynuna. Dünya çok adaletsiz beybiler. Neyse koy g*tüne rahvan gitsin yani. Yakarsa dünyayı garibanlar yakar!(nasıl gaza geldim ama)

ne kadaa da emekçisiniz, sanırım öğretmensiniz. peki size şu soruyu yöneltebilir miyim: yıllık izin, prim, fazla mesai gibi bir çok hakkınızı güvence altına alan 657 sayılı kanunun 7. maddesi hakkında ne düşünüyorsunuz:

"devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar."

şimdi ben şu sonucu çıkarıyorum. siz bir devlet memurusunuz, özlük haklarınız mekanizmanın güvencesi altında. ancak aynı kanunun yukarıdaki maddesine de muhalefet ediyor, mekanizmanın otoritesine baş kaldırıyorsunuz. foruma geri döndüğümden beri siyasi tartışmalar içinde olduğunuzu görüyorum. bir diğer sorum şu: siz gizli bir devlet düşmanı mısınız? neden devletin kanunlarına aykırı davranıyorsunuz?
İş hayatımda bu dediklerinize harfiyen uyarım ama özel hayatımda hele de sanalda kimseyi ilgilendireceğini sanmıyorum :))

maxresdefault.jpg

vallahi ararın. burda siyaset yapıyollar.

emek vererek, vicdanen rahat bir şekilde başını yastığa koyuyorsa emekçidir.
şu anda ben mesela burada yorum yazıyorum :Ddd
hal böyle olunca da sanki hep yatıyoruz gibi algılanıyor.
bu işleyiş kurumdan kuruma ya da kişinin pozisyonuna göre değişir.
mesela ben şimdi, nüfus işlerinde çalışıyor olsaydım kafamı bile kaşıyacak zamanım olmazdı ya da sgk'da...
iş yoğunluğunun az olduğu bir kuruma bakarak bütün memurları yatıyor gözüyle bakma af buyurun ekişici p*çlerin halt yemesidir.
onlar malum, ya doktor düşmanıdırlar ya öğretmen ya da komple memur.
ben dedim ya burada yorum yaazıyorum diye mesela bazen günlerim yağmur, çamur, kar, yaz, kış demeden günlerce bazen gece yarılarına kadar yollarda da geçebiliyor.
ama millet beni masabaşı memuru biliyor.
bi keresinde mesela akşamın saat 6'sında şemdinli'den (bakın dikkatinizi cımbızlarım, hem şemdinli hem akşam; g*t ister) gece 1'de bitlis'e geldim, ertesi günüm yolda değil de iş yaparak geçsin diye.
ama amirim, haberimin olmadığı daha doğrusu 1 saat sonra haberdar edildiğim bir toplantıya katılım sağlamadım diye 10 yıllık memurluk hayatımda kasıt olmamasına rağmen güya verilen görevi yapmamaktan uyarı cezası verdi.
itiraz dilekçesi yazdım. ayağına çağırıp, sen hayırdır aslanım deyip aba altından sopa gösterdi.
evet, birtakım haklarımız güvence altına alınmış vaziyette, özelde çalışan işçi emekçilerinin de öyle.
benim idare mahkemesine gitme hakkım olmasaydı mesela, haksız yere verilen bu cezayı yemiş olacaktım.
ve o delik bi kere açıldı mı geçmiş olsun.
elinde valizle köy köy gezdirirler adamı.
yani şimdi iyi güzel solitare molitare, sistem mistem yok ayağına bütün memurlar yatıyormuş gibi alay ediliyor ama dışı seni, içi beni yakar.....

bence bölümlere göre kpss puanı çok açılmamalı.
adam memur oluyor 95 le, imam 50 ile oluyor gibi.
en az 85 gibi bir şart konulmalı.
imam olacaksa da başarılı olmalı, sağlıkçı olacaksa da.

Olay emek mukayesesine girmemeli.
Emek veren herkes emekçi.

Terminolojiye takılmayın. Ben emek veriyorum bu yüzden emekçi olarak isimlendirilmeye çalışılıyorum. Ne diyorlar "sağlıkçı" al bak bir potada eridim. Personel adem ile aynı potada.

Sonra benden bilim üretmemi bekliyorsunuz.

O iş öyle olmaz.

Geri