Dersim Katliamı neden yapıldı?

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Tarih Tartışmaları
@ibadeath aleviler camiye gitmez derken yobazligini bırak hz.ali camide öldürüldü. Ha desen ki bazı aleviler dersin ona birşey demem ama tüm alevi kesimini katarak ortaya birşey atarsan onu kanıtlamak zorundasın.

Simdi sivas 93 katliamını camiden çıkanlar yaptı.simdi ben desem önce dua edip sonra adam yakiyorlar dersem bütün namaz kilanlari kötüleşmiş olurum.

Simdi bu linki birakiyorum : İmam, Kuran Kursu öğrencisine tacizden tutuklandı

Simdi sana soruyorum bütün imamlar yada camiye gidenler tacizci desem dogrumu ?

Konuyu okuyup kuyruğunu kıstırıp kafanı kuma gömme

Moderatör tarafında düzenlendi:
sizin alevilik hakkında bir gram fikriniz yok bence okumalı falan olmaz bu işler .. burdaki alevilerde yaştan veya bilmediklerinden yanlış konuşuyor..
çorum inegaziliyim ben aşşagı mahalle yukarı mahalle vardır bizde .. biz yukarı mahalleliyiz sunni aşşagı mahalle alevi.. bunun belgesilide çekildi ..aleviler camiyede gider cenazeyede kız alıp kızda veririz. burda şunu yapmazlardı bunu yapmazlar eski cahil inançlar hurafe .. siz alevileri ne sanıysorsunuz ? aleviler bizim gibi müslüman sadece adetleri var bunda kötü birşey yok hz aliye uymak günah degil muhammedi inkar etmiyorlar . ama camiye gitmez gibi şeyler denmesi doğru degil müslüman onlar.. oruçta tutanları var şu 7 imam bilmem mum çevirmece geçin bunları sapık tarikatlar gibi olanlarda var ama bunu genele vurmayın bence

Dersimliler Cumhuriyet'e karşı değildi, İngilizler karşıydı.

Bugünü de yaşamak varmış. Ekleyeceğin herhangi bir ikinci cümleye katılmayacağımı bilerek, tamamen katılıyorum. Tek cümlelik mesajlar yazarsan anlaşabiliriz.

olumsuz tepki almıyorsanız.
ya yarrock gibi bir şeyin peşindesiniz, ya da mükemmelsiniz.
hangisi olduğunuza siz karar verin,
ya da bize gidelim.

İhanet olursa devlet gerekeni yapar bunun alevilikle kürtlükle alakası yok.
İhanet ettiler cezalandırıldılar. Atatürkü hatalı görmüyorum bu konuda..

“Üç milyon Kürt, sesimden ekselanslarına sesleniyor ve hükümetinizin manevi etkisinden Kürt halkını yararlandırmanızı sizden istirham ediyor. Sayın Bakan en derin saygılarımın kabulünü rica ederim.”

Bu sözler bize “ekrad-ı türkmenan” deyiminden ne anlamamızı bütün çıplaklılığıyla apaçık ortaya koyuyor

“türkun kürdü” demek olan bu deyim dersim isyanlarının, Yavuz selimle başlayan, “hamidiye alayları”. ile devam eden bir Türkmen kıyımını tarihin sayfalarına yazması dersek en doğrusu olur
Aşık paşa garipnamesinde:
Türk diline kimesnee bakmaz idi
Türklere hergiz gönül akmaz idi”
Deyişi ne hatırlatıyorsa yüzlerce yıl sonunda “tarihten ders alınmaz ise tekerrür eder misali

Seyit rıza’nnın ingilizlere yazdığı mektup dersim isyanlarının Türk’ün Türk’e düşman edilmesinin en somut örneğidir dersek yanlış olmaz

Geri