Depresyona giren birinin ne yapması lazım?

• Kullanıcı Perii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 4529 gün önce görüldü

Doktorlar kafana silah dayamiyorlar dogru diyorsun ama her hastada olan bisey var, oda yazilan ilaci almak mecburiyetinde hissetmek. Bu doktorlar bosuna mi okuyor, demekki ilac kullanmam gerekiyor ki yazdi, o zaman ben bunu alayim diyecek. Her doktoru insan sanmayin. Cogu doktorlar artik kolayinca kacip ilac yazip gönderiyorlar.
Banette nin dedigi gibi, önemli olan psikoterapi. Konusma terapisi. Veyahut kendince yaptigin terapiler ki, biz bunlari basit depresyonlarda hastalarimiza öneriyoruz. (Bende bi psikiyatri bölümünde calisiyorum.)
Ata binmek, müzik dinlemek, müzik yapmak, bir takim hobi edinmek gibi.
Bu yuzdende Perii ye netten uzaklas kendine yeni ugraslar bul, seni üzen herseyden uzaklas diyoruz :)

Arkadaşlar neden yanlış anlamak için diretiyorsunuz bilmiyorum ama ben yorumumda açık olarak ilaç almayıp terapi alırsın diye belirttim. Terapi.. (:

Arkadaşlar neden yanlış anlamak için diretiyorsunuz bilmiyorum ama ben yorumumda açık olarak ilaç almayıp terapi alırsın diye belirttim. Terapi.. (:

Yanlis anlamiyorum yanlis anlamak icinde diretmiyorum, ben sadece doktorlar bosuna okumuyorlar lafina karsilik verdim. :)

Hepinize çok çok tşkler bir kısmını yaptım dediğiniz gibi 1 hafta foruma girmedim saçımı kestim odamı toplamayan ben topladım.. İşteyim zaten ama artık aglayasım yok o geçti sadece :) Yada ağlayacak bişey olmadı foruma girmediğim için :p Az küçük şeyi de takan biryim :) forumda 15 20 arkadaşım oldu hani nerdeler o yüzden bu kadar baglıyım 2 sineki bunlarda bırakmasın beni diye :)
Banette sadece sana cevap yazıyım zaten ne olduysa dürüstlüğüm yüzünden olduki sanalda yalancı olacaksın sanıırm :) Kime ne dediysem daha çok yaptı kırdı.. Yüzülertine bişey denilmeyecek bu alemde.. Ben diğer insnalar gibi iyi şeyler değil kötü şeylerde söylüyorum yüzlewrine hepsi bu yüzden.. Sonunda yazma dediler bende yazamayınca sinirlendim.. Bu arada doktora haftaya gidebilirm.. Sinirli biryim anneme doktora gidecem deyince sevindi kendimi biliyorum doktora gitmem şart şu takmama işim belki hal olur :)

Sağa sola çatabilir.
Salça olabilir.

Madem depresyondayım, çıkamıyorsam başkalarını da sokarım." mantığıylen bi' yere varamazsınız yh.​

Depresyon, iyi olma ve iyi hissetme halinin azalmasıdır, bunun sonucunda kötü olan tarafa eğilimimiz artar ve negatife bağımlı hale geliriz.
İyi olmamızı sağlayan noradrenalin, endorfin, dopamin ve serotonin hormonlarının vücudumuzda yeniden dengelenmesi gerekir; benim tavsiyem bu dengelenmenin doğal yollarla yapılması.
Aslında evvelinde bir hormon testi süper olur zira bazen tiroit bezlerinin düzgün çalışmaması da depresyona yol açabilir.
"İyi Hissetmek - David Burns" adlı kitabı okuyun, iyi gelecektir.

Depresyona girdiysen al eline bir kavanoz nutellayi pijamalarıni giy selpak peçeteleri de yatağında romantik film izle çok iyi geliyor ağla ağla iç boşaltıyorsun :kalp:

depresyondan cikmasi lazim boyle hayat mi gecer k

Bence gıybet yapmalı. Hatta bu konuda gönüllü olabilirim. Böyle de mütüş müko meleyimsi bi insanım. Teşekküre gerek yok, by

Bol bol gezeceksin, bol bol oksijen alacaksın.
Sosyallik tek çare.

Buzluğunuzda ki buzları bir kapa boşaltın. Sonra bir elinizi bileğinize kadar o kapta tutup iyice uyuşmasını bekleyin. Sonra da...

Nutellacı tayfanın aksine bende doktora gitmeni önereceğim mümkünse uzman bir psikoterapist bulup görüş.

Haricinde spor yap , şuan hiçbirşey yapmak istemediğini biliyorum ama kendini zorlamalısın inan bana çok iyi gelecektir.

Meditasyon , Nefes egzersizleri deneyebilirsin ilgilenirsen link atabilirim.

Son olarak ugraş edin , kendinle baş başa kaldığın her an senin lehine işliyecek ; muhabbet etmekten keyf aldığın ve sevdiğin insanlar vardır illaki onlarla görüş , iyiyken yani normal hayatında ne kadar iyi olduğunu düşünüp kendini telkin et.

Örnekler dahada çogaltılabilir , simdilik aklima gelenler bunlar.

Dipnot olarak ; bekara karı boşamak kolay olduğundan dolayı depresyonun d'sinden haberi olmayan insanların konudaki gelişi güzel mesajlarını gördüm.
Bu tahmin edebileceğinizdende zor bir durum ; farkındalık yaratılmalı tabiri caizse.

Kişinin doktoru kendisidir aslında, kendisini aşan bir seviyeye gelmişse mutlaka uzmanlardan destek almalı baska türlüsü boşa kürek çekmektir.

Yorumlarınız beni ürpertiyor bu normal mi

Değil elbette. Depresyon zaten başlı başına bir anormallik. Yukarıda yazdığımı da bir yerde okumuştum ama devamını getirmek istemedim.
Şu kadarını biliyorum artık; insan düşünce, kendi çukurunun derinliğine inanamıyor.
Ürperti verdiğim için özür dilerim.
Selametle kalın.

Geri