Depresyona giren birinin ne yapması lazım?

• Kullanıcı Perii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 4529 gün önce görüldü
Depresyona giren birinin ne yapması lazım?

Bunalıma girdim sanırım eskiden böyle olunca yazardım ağlardım rahatlardım... Şimdi işe yaramıyor çıkamadım bir türlü.. Konuşmaya ihtiyacımda yok, sagolsunlar arkadaşlar yalnız bırakmıyorda ama gene yaramadı çıkamadım bir türlü.. Böyle neşeli görünsemde aslında değilim işte.. Ağlamaktanda çirkin bişi oldum ağla rahatlarsın demeyin.. Duygusal biryim sizin gibi güçlü biri değilim ben onuda hatırlatayımm.. Birde yokmu en kötü anlarımda laf sokmalarınız oda daha çok üzdü beni zaten.. Gi,din bakın ne kadar hakaret yemişim hiç birnide sildirmedim ama bazen insanları anlatyın lütfen.. şimdi çare lazım bana .. Birde hep böyle şeyler sınav onceleri başıma geliyor.. sınavımıda etkiliyor..

kendi kendini zorla depresyona sokmuş gibi hissettirdiğin için birşey yapsanda faydası olacağını sanmıyorum.

Net aleminden uzaklas. Sana yarardan cok zarar veriyor bunu gor bence. Uzak olunca rahatlayacaksin eminim.

Düşünme.. insanları bu kadar düşünüp kendı kendını yeme.
herkesle iyi anlaşmak zorunda degılsın. herkes sana sende herkese iyi davranmak zorunda değilsin.
bırak iki kişide senı sevmesın bırak iki kişiyide sevme.
ve vazgec ınsanlar neden böyle demekten yada ben neden böyleyım demekten
rahat bırak bıraz kendını ve sevdiğini söyledıgın ınsanları.
beklentı ne kadar büyük olursa üzüntü okadar büyük olur bekledıgın herseyı bulamazsın cunku.

bu düşüncelerı yerlestır kafana daha sonra da bas küfürü bırak neti bi süre
hayır yanı burda bu kadar kendını anlatana kadar gidip bi çicege bocege anlatsan kendını sadece dınlerler senı
kafanda şişmez içinde rahatlamıs olur.
işin özü uzak kal netten . taa ki kasmadan takılmayı öğrenene kadar .

şimdi hatta bütün bu yazdıklarımıda okuma. aman gene biri bişey demıs geç
olmadı okudunmu düşünme sallama s..t.r et demeyı öğren.

Net aleminden uzaklas. Sana yarardan cok zarar veriyor bunu gor bence. Uzak olunca rahatlayacaksin eminim.
Zaten şu işe başlıyım rahatlayacam ama bir gün daha durursam patlayacak gibiyim..

kendi kendini zorla depresyona sokmuş gibi hissettirdiğin için birşey yapsanda faydası olacağını sanmıyorum.
Aslında size göre küçük gorunen şeyler benim için kocaman büyük dert kimse anlamadı beni o yüzden dertlerimi sıkıntılarımı nedne böyleyim asıl sebebini yazmayacam.. Bende nedeni soylemek istemedim.. Önemseyen birinin beni sonradan önemsemesi mesela beni sevmediğini düşünmekde depresyona sokmuştu beni..

Yaradana sığın. Teslimiyet duygusu seni bak nasıl rahatlatacak.

Allah yardımcın olsun..
Antidpresan kullan dicem ama oda uyku yapar,Psikoloğa git derim sen yinede.

Allah yardımcın olsun..

Antidepresanlik bi durumu yok diye dusunuyorum. Hemen ilaca basvurma Perii bi kendini dinle git uzaklas. Duzelmeyip dahada kotu olursan psikologa gorun.

Düşünme.. insanları bu kadar düşünüp kendı kendını yeme.
herkesle iyi anlaşmak zorunda degılsın. herkes sana sende herkese iyi davranmak zorunda değilsin.
bırak iki kişide senı sevmesın bırak iki kişiyide sevme.
ve vazgec ınsanlar neden böyle demekten yada ben neden böyleyım demekten
rahat bırak bıraz kendını ve sevdiğini söyledıgın ınsanları.
beklentı ne kadar büyük olursa üzüntü okadar büyük olur bekledıgın herseyı bulamazsın cunku.

bu düşüncelerı yerlestır kafana daha sonra da bas küfürü bırak neti bi süre
hayır yanı burda bu kadar kendını anlatana kadar gidip bi çicege bocege anlatsan kendını sadece dınlerler senı
kafanda şişmez içinde rahatlamıs olur.
işin özü uzak kal netten . taa ki kasmadan takılmayı öğrenene kadar .

şimdi hatta bütün bu yazdıklarımıda okuma. aman gene biri bişey demıs geç
olmadı okudunmu düşünme sallama s..t.r et demeyı öğren.

Ben herkesle değil 2 kişi ile güzel anlaşabiliyordum 2 side yok olunca kendimi yalnız hissettim, dediğim gibi arkadaşım var konuşacak var ama olmuyor onlar gibi olmuyor.. Ortam olsa anlatmaz mıydım börtü boceğe hayvanlara bitkilere, yok işte çığlık bile atamıyorum biri gormesiz duymasın diye sessiz sesszi ağlıyorum buda beni daha bunaltı.. Arkadaşım çevremde yok.. Bir işim var işte oda şans eseri 3 bcuuk aydır evde kaldım.. İş arabası bozulduğu için.. Ortamım olsa böyle olurmuydu.. Herkese güvendim, sanalı reel ile bir tuttum ama değil işte..

Doktora git, ilaç verecek o (: özellikle de sanal alemden uzak duracaksın. Bol bol melisa çayı iç ve uyu. Üniversitede ben çok sevdiğimi trafik kazasında kaybetmiştim, depresyon halindeydim. Neyi takıyorsan takma...

Beni de rahatsız eden onca şey var ki. Otobüse binersin yüzler asık; büfeden bir paket sigara alırsın, küfür yemediğin için üstüne teşekkür etmen gerekir; dersler kafamı meşgul eder deyip okula gidersin, bu sefer öğretim görevlilerinin benlikleriyle boğuşursun; gider bir banka oturur hoşlandığın kızı ararsın, der ki, sana ihtiyacım yok. Her yerde, her şeyde bir memnuniyetsizlik var ve sen gülmek zorunda olduğunu hissedersin. Bence gerek yok.

Her şeye rağmen ne yapabilirsin? Seni gerçekten seven biriyle konuşabilirsin: Annenle. İlla sevgi sözcüklerini telaffuz etmen gerekmez. Havadan sudan konuşursun; çünkü seni gerçekten dinlediğini bilirsin. Sana asla tavır yapmaz, somurtmaz. Hatta belki espri yapar, gülersiniz. Şu koca dünyanın kokuşmuş insanları aynı pisliğin lacivertinde boğulsa, umurunda bile olmaz. Ama gülersin, annenle.

Yaradana sığın. Teslimiyet duygusu seni bak nasıl rahatlatacak.
Zaten ondan başka kimimiz var, duada ediyorum isyan edip günahada giriyorum.. Bu yüzden daha fazla yaşayıp günaha girmek istemiyorum.. Yanlış anlamayın şimdi intihar filan edecem yok sadece biraz erken ölsem iyiydi..

Antidepresanlik bi durumu yok diye dusunuyorum. Hemen ilaca basvurma Perii bi kendini dinle git uzaklas. Duzelmeyip dahada kotu olursan psikologa gorun.
Ya normalde 3 gunu geçmez bunalımım ama geçmedi dün sadece mutluydum o kadar, oda yiğenimle zamn geçirdim o yüzden..

Doktora git, ilaç verecek o (: özellikle de sanal alemden uzak duracaksın. Bol bol melisa çayı iç ve uyu. Üniversitede ben çok sevdiğimi trafik kazasında kaybetmiştim, depresyon halindeydim. Neyi takıyorsan takma...
Arkadaşım yokki sanaldan vazgeçip ne yapacam ki kitap okusam uykum yoksa bile getiriyor uykumu, film izlemeyi seven biriyim ama alıştım artık toplu izlemeye nasıl vazgeçiyim benkii..

Allah yardımcın olsun..
Aslında psikolagada psikiyatri,yede gittim ilaçda verdi uyku yaptığı için bıraktım,, dahada küçükktüm 12,13 yaşında psikiyatristede 17 yaşında gittim..

Arkadaşım yokki sanaldan vazgeçip ne yapacam ki kitap okusam uykum yoksa bile getiriyor uykumu, film izlemeyi seven biriyim ama alıştım artık toplu izlemeye nasıl vazgeçiyim benkii..

O zman hiçbir şey takmayacaksın, yazdıklarından da bu zor gibi görünüyor. Sana parola :
''Boşverdiğin kadar huzurlu, takmadığın kadar mutlusun.'' ; )

Onemeseyen onemser zorla iinsanlara birsey benimsetemezsin.

ahh Perii ah ! bence bir süre uzaklaş netten yoksa böyle hiçbirşey çözemezsin ..çok uzak kalamıyosan da en azından birkaç gün ..

Aslında psikolagada psikiyatri,yede gittim ilaçda verdi uyku yaptığı için bıraktım,, dahada küçükktüm 12,13 yaşında psikiyatristede 17 yaşında gittim..

Demek senin bu depresif hallerin ta ozamandan kalma diyebilirsin Perii çünkü sen belki tedavini yarıda bıraktığın için Depresyonun geri tepmiş olabilir küçücük sıkıntılar bile zamanla seni o dipsiz kuyuya tekrar atabilir çok dikkatli olmak lazım,sonuç çok tehlikeli bir an önce sen yine Psikoloğuna git derim hatta önceden gittiğin psikoloğuna tekrar git Hasta hikayeni bilen uzman çünkü:)

Beni de rahatsız eden onca şey var ki. Otobüse binersin yüzler asık; büfeden bir paket sigara alırsın, küfür yemediğin için üstüne teşekkür etmen gerekir; dersler kafamı meşgul eder deyip okula gidersin, bu sefer öğretim görevlilerinin benlikleriyle boğuşursun; gider bir banka oturur hoşlandığın kızı ararsın, der ki, sana ihtiyacım yok. Her yerde, her şeyde bir memnuniyetsizlik var ve sen gülmek zorunda olduğunu hissedersin. Bence gerek yok.

Her şeye rağmen ne yapabilirsin? Seni gerçekten seven biriyle konuşabilirsin: Annenle. İlla sevgi sözcüklerini telaffuz etmen gerekmez. Havadan sudan konuşursun; çünkü seni gerçekten dinlediğini bilirsin. Sana asla tavır yapmaz, somurtmaz. Hatta belki espri yapar, gülersiniz. Şu koca dünyanın kokuşmuş insanları aynı pisliğin lacivertinde boğulsa, umurunda bile olmaz. Ama gülersin, annenle.
İçim aglarken bile yüzüm gülüyordu benim artık yok işte.. Özledim neşemi ben.. Annem tv izler uyur ancak, kardeşlerimde tv izler, zaten yaşıt olan kardeşimin biri evli biri okuyor kısaca yalnızım konuşacak biri yok yok yok...

ha sakın yalandan yazıyor diye düşünmeyin yalandan değil hiç bişey.. İnsan kendini nbu kadar düşürez yanii.. kimsenin acımasınada ihtiyacım yok.. sadece çıkmak istiyorum bu şeyden çok oldu bu..

netten uzaklaş, doktora git, ilaç kullan vs demiyeceğim sana
seni üzenin nickini ver bana sonrasını bana bırak

Onemeseyen onemser zorla iinsanlara birsey benimsetemezsin.
:)

ahh Perii ah ! bence bir süre uzaklaş netten yoksa böyle hiçbirşey çözemezsin ..çok uzak kalamıyosan da en azından birkaç gün ..
3 bucuk senedir sadece 10 gun internetsiz kalmışımdır oda elektirik kesti pc bozuldu birde sel olmuştu burada o yüzden.. Düşün sence bırakabilir miyim ben...

Demek senin bu depresif hallerin ta ozamandan kalma diyebilirsin Perii çünkü sen belki tedavini yarıda bıraktığın için Depresyonun geri tepmiş olabilir küçücük sıkıntılar bile zamanla seni o dipsiz kuyuya tekrar atabilir çok dikkatli olmak lazım,sonuç çok tehlikeli bir an önce sen yine Psikoloğuna git derim hatta önceden gittiğin psikoloğuna tekrar git Hasta hikayeni bilen uzman çünkü:)
Ben doktorları hiç sevmedim, kadınıda adamıda hatırlamıyorum zaten adamın psiyatriin sözleri aklıma geldi nasılsın iyimisin adın ne filan en sonunda bir daha gelmek ister misin hayır.. bu kadar

O zman hiçbir şey takmayacaksın, yazdıklarından da bu zor gibi görünüyor. Sana parola :
''Boşverdiğin kadar huzurlu, takmadığın kadar mutlusun.'' ; )
Tşk ederim güzel sozun için yapamayacam işte bende hiç sabır yok dayanma gücüm sıfır

@Perii seni bu duruma getiren şeyi biliyorum ve ondan söyledim öyle yinede sen bilirsin canım..

Geri