@
Perii
az evvel psikoloji okumus bir arkadaşım ile beraberdim ve bu konu üstüne sohbet ettik aklıma geldin.
ben senin forumda yazdığın günlüğünü okudum bir kaç kez ve yazdıklarında ciddi insanlara güvensizlik gördüm.
sonra kıskançlık sevdiği şeyleri benimseme ve sadece sana aitmiş gibi düşünme.
bunlar gerçekten normal şeyler değil. Çünkü sanal ortamda tanıştığın insanlar bazen yakınlarından da sana yakın olabilir evet buna inanırım ama sen hakkın olmadığı halde bir insanın hayatına gereğinden fazla karışmaman bilincinde değilsen orada sorun başlar sevgili gibi görmekten de öte senin yaptığı şey.
reel hayatında ki tüm yalnızlığın müessibi bu şekilde düşünmen.
kimse senin için değişmez emin ol.
ama sen kendin için birşeyleri değiştirebilirsin.
mesela etrafında ki insanları.
düşüncelerini
bakış açını vb.
kendini prenses gibi hissettirdiklerini yazmışsın..
evet güzel birşey bir bayan olarak böyle ilgi görmek hoşuna gidiyor olabilir ama sen reel hayata odaklansan ve hayatına biri girse kendini eminim daha mutlu hissedeceksin illede bir sevgilin olmasından bahsetmiyorum normal bir arkadaştan bahsediyorum hani atalarımızın bir sözü vardır tedbili mekanda ferahlık vardır diye aslında insanlar içinde geçerli bu bence.
ayrıca en azından uyuyan ve yanında olduğunu bildiğin bir annen var her şekilde kendini dinletebilirsin. ya annen olmasaydı ne olurdu hiç düşündün mü?
veya sen niçin sana birşeyler katan insanlarla ya da kendinle başbaşa kalmıyorsun? depresyonda olmadığına adım gibi eminim sürekli aynı şeyleri tekrarlıyor olman seni üzüyor kendini kötü hissettiriyor tek sorun bu.. çünkü sürekli aynı şeye takılıyor ve onun etrafında düşünüyorsun..
keşfedeceğin bir çok film ve kitap var biraz onlara odaklan bence senin için daha iyi olacak bak doktora git demiyorum sana bi insan kendini bilemezken başka birinin seni bilmesini bekleme bence.
ve bir dip not: Belki en yakın arkadaşlarını paylaşmaktan hoşlanmıyorsun ama bırakta onlar seni özlesin ve sana ihtiyaçları olduğunda seni arayabileceklerini bilsinler. En azından hem kendini hem onları yormamış olursun. unutma insanın kendini geliştirmesi kendini eleştirebilme yetisiyle orantılıdır.