Deprem haberleri

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Gaziantep'teki çadır kentte kurulan Kur’an Kursu'nda çocuklara etkinlik düzenleniyor​

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Gaziantep'te Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kurulan Kur'an Kursları'nda psikososyal destek personelleri, çocuklara resim çizdirip oyun oynatıyor..​

Güncellenme Tarihi: 13:24 - 17.02.2023 | Yayınlanma: 13:22 - 17 Şubat 2023

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin Gaziantep'te de enkaz çalışmaları aralıksız devam ediyor.
‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremden etkilenen çocukların da olumsuz duygulardan uzaklaşmaları için Diyanet İşleri Başkanlığı psikososyal destek personelleri, çalışma yapıyor.

Çadır kentlerde kurulan Kur'an Kursları'nda destek ekipleri, enkaz çalışmalarının yapıldığı yerlerde görev alıyor.
Ekipler, psikolojik travma yaşanmasının önüne geçmek için çocuklara hikayeler okuyor, resim çizdirip oyunlar oynatıyor.

"Evlatlarımızın yüzlerindeki tebessüm oluyoruz"​

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, çocukların mutlu anlarını sosyal medya hesabından paylaştı.
"Yüreklerimizdeki umudu hep birlikte yeşerteceğiz İnşallah" diyen Erbaş, şu ifadeleri kullandı:
Deprem’den en fazla etkilenen yerlerden biri olan Gaziantep Nurdağı’nda kurulan çadır kentte çocuklarımız için hizmete açtığımız Kur’an Kursumuz vesilesiyle evlatlarımızın yüzlerindeki tebessüm oluyoruz.
Gaziantep'teki çadır kentte kurulan Kur’an Kursu'nda çocuklara etkinlik düzenleniyor
Gaziantep'teki çadır kentte kurulan Kur’an Kursu'nda çocuklara etkinlik düzenleniyor

gaziantepteki-cadir-kentte-kurulan-kuran-kursunda-cocuklara-etkinli_f54fc864.jpg

Deprem çocuk gaziantep Kahramanmaraş Kuran

Gereksiz bi sey bence ama hadi illa yapacaksan da su an sirasi degil. Insanlar sokakta yasiyor cadir verememissin. Gitmis bi cadiri kurs yapmissin.

Evet Sezen im.Tam eglenilecek ortam.

Bu konuya ne oldu böyle kim kiminle kavga ediyor belirsiz

Sen daha kavga görmemissin.

Hemen Massachusetts Teknoloji Enstitüsü çadırı kursunlar , hey allam . Yahu bunları neden sorun ediyorsunuz. Ne sakıncası var acaba, ben anlamadım .

Muhabir cesurmus..en azindan bildiriyor.

tipik ülkücü şaşırmıyorum şu harekete

Evet Sezen im.Tam eglenilecek ortam.
Cocuklar icin kurulan baska guzel eglencelerde gordum bir nevi mutlu etmek icin. Ben art niyet gormuyorum kim hangi cati altinda yaparsa

Bu arada biz seninle niye erdnusslu bilmem ne yiyecekmisiz. Okadar zevksizmiyiz ya. Hayatim cigkofte yiyelim yaboya inat

Geri