Cübbelinin Saçmalıkları 2

Konu sahibi son olarak 48 gün önce görüldü
Peygamber kuran dışı konuşmaz .. Kuran da kanın ve idrarın necis pis olduğunu belirten ayetler varken kanını ve idrarını içenlere adeta şevk verircesine " hadi yırttınız cehennemden " demez .. Ben sizde ki bu beğendiğiniz kimselerin kusurlarını örtme, yanlışlarını savunma çabasını anlayamıyorum .. Şimdi bir bomba daha patlatayım bakalım bunda cübbeliyi nasıl savunmaya çalışacaksın ..

Allah Peygamberinden bahsediyoruz abi. Normal insan da terleyince pis kokar Peygamberimiz gül kokuyormuş. Hz. eyyübün etleri çürümüş ve kurtlanmış, asıl olan hastalanmış öyle kurtlanma vs olmamış peygamberin üstüne sinek konmazmış kaldı ki kurtlanacak.

Yani bu kimseler sıradan insanlar değil. Ayrıca öyle basit bi şekilde de hadi yırttınız yine iyisiniz vs de değil. (:

algı farkı sanırım. Cübbelide benim babamın oğlu değil. İstediğin videoyu paylaş abi güzelce tartışalım konuşalım eğer aklıma ters düşen düşündüğümde hmm hakkaten yanlış birşey dediğim olursa Cübbeliyi senden önce eleştiririm.

birde ricam videonun ilgili konusunun tamamını ekle 1-2 dk lık değil.

De ki: “Ben de ancak sizin gibi bir insanım. Fakat bana ilâhınızın yalnızca bir tek ilâh olduğu vahyediliyor. Artık O’na yönelin ve O’ndan bağışlanma dileyin. Allah’a ortak koşanların vay hâline!”
41 / 6

Efendimizi yüceltmek için idrarı mis teri gül kokardı gibi şeylere girmeye ne gerek var ? O ki asla kendini yüceltmez ve özellikleriyle böbürlenmezken ..

Bu cübbeli gibi yobazların amacı efendimizden yola çıkarak şeyh ve şıhları tabulaştırmak, ashabının efendimize gösterdiği bağlılığın aynısını kendi müridlerinin de kendilerine göstermesini sağlamaktır ..
" Okumayın , araştırmayın, sorgulamayın, sadece bizi dinleyin yeter " diyen bir zihniyetten şeytan görmüşcesine kaçınmak lazımdır ..

Hz. Eyüp örneğini vermişsin .. Nereden biliyorsun Eyüp aleyhisselamın vücudunda ki dezerformasyonun nasıl olduğunu ? Kaldı ki ayette ne buyurulur ; 38:41 - Kulumuz Eyyub'u da an. Bir zaman o, Rabbine şöyle nida etmişti: "Meşakkat ve acı ile bana şeytan dokundu."

38:42 - (Biz ona): "Ayağını yere vur! İşte sana yıkanılacak ve içilecek soğuk bir su" dedik.

bu ayetlerden Eyüp aleyhisselamın düzelmesi için o şifalı su ile yıkanması gerektiğini de anlamış oluyoruz ki bu tıpkı kaplıcalara benzeyen bir durumdur ..

Videoların ayrıntısını youtubede bulabilirsin rahatlıkla ..

Eklediklerinde Eyyüb peygamberin vücudu hakkında nasıl bir bilgi verebilirsin peki abi? Hangi peygamberin normal bir insan gibi olduğu görülmüş? Eyyüp peygamberden örnek verdim çünkü bu şekilde algılıyorum ve düşünüyorum diye.

Şimdi diğer kısıma geleyim. Peygamberimizi teriyle idrarıyla yüceltmiyorum. Zaten Peygamberliğini kabul etmiş biriyim senden benden üstün olduğuna gönülden inanmış biriyim ki kendisi de diğer peygamberin üstünüdür ama bununla övünmemiştir. Kendisi de zaten övünen birisi değildi.

Hz. Ebu Hüreyre (r.a.) anlattığına göre, Hz. Perygamber (a.s.v) şöyle buyurdu:

“Ben altı şeyle diğer peygamberlerden üstün kılındım: Az sözle çok şey ifade etme kabiliyeti bana verildi. Düşmanın kalbine korku salınarak zafere ulaşmam sağlandı. Savaştan alınan ganimetler bana helal kılındı. Bütün yeryüzü benim için temiz bir mekân ve bir mescit kılındı. Ben bütün insanlara peygamber gönderildim. Peygamberler zinciri benimle son buldu.”
(Müslim, Mesacid, 5).

Cübbelinin amacı (bence) sadece aktarım. Farklı bir amaç güttüğünü düşünmüyorum şahsen.

Dincinin önde gidenidir, hatta bayrak tutanı

Eklediklerinde Eyyüb peygamberin vücudu hakkında nasıl bir bilgi verebilirsin peki abi? Hangi peygamberin normal bir insan gibi olduğu görülmüş? Eyyüp peygamberden örnek verdim çünkü bu şekilde algılıyorum ve düşünüyorum diye.

Şimdi diğer kısıma geleyim. Peygamberimizi teriyle idrarıyla yüceltmiyorum. Zaten Peygamberliğini kabul etmiş biriyim senden benden üstün olduğuna gönülden inanmış biriyim ki kendisi de diğer peygamberin üstünüdür ama bununla övünmemiştir. Kendisi de zaten övünen birisi değildi.

Hz. Ebu Hüreyre (r.a.) anlattığına göre, Hz. Perygamber (a.s.v) şöyle buyurdu:

“Ben altı şeyle diğer peygamberlerden üstün kılındım: Az sözle çok şey ifade etme kabiliyeti bana verildi. Düşmanın kalbine korku salınarak zafere ulaşmam sağlandı. Savaştan alınan ganimetler bana helal kılındı. Bütün yeryüzü benim için temiz bir mekân ve bir mescit kılındı. Ben bütün insanlara peygamber gönderildim. Peygamberler zinciri benimle son buldu.”
(Müslim, Mesacid, 5).

Cübbelinin amacı (bence) sadece aktarım. Farklı bir amaç güttüğünü düşünmüyorum şahsen.

Hemen cevaplayayım ..
Eyüp peygamber normal bir insan gibi illet hastalığına tutulmuş ..
Yunus peygamber normal bir insanın başına gelebilecek gibi koca bir balığın midesinde pislik içinde günler geçirmiş ..
Yakup peygamber normal bir insan gibi kör olmuş ..
Yahya peygamberin başı normal bir insanın başı gibi kesilmiş ..
Musa peygamberin dili normal bir insanın ki gibi kekemeymiş ..
Peygamber efendimiz normal bir insan gibi zehirlenmiş ve hastalanmış ..

Şu peygamberlerin fiziki özelliklerini tabulaştırmaktan vazgeçin .. Onlar da bizler gibi insanlardı ama üstün bir takım özellikleri vardı ki hiç biri BUNLARLA ÖVÜNMEMİŞ, YA DA ÜMMETİNİ BU ÖZELLİKLERİYLE PEŞİNDEN GETİRTMEMİŞTİR ..

İşte kendin cevap veriyorsun .. Efendimiz fiziki özellikleriyle övünmemişken cübbelinin bu masalları insanlara anlatması hadsizlik ve dahası edepsizlik değil midir ? Yahu ben şu konuyu açarken utana sıkıla açtım be .. Sanane ulan efendimizin terinden idrarından be yobaz ..

Geri