cübbeliyi dinlemem şaklabanın teki hangi hocayı dinlemeyi tavsiye edersin
Ekranda gözüken hocalardan soruyorsan içlerinde en düzgünü Mustafa Karataş ..
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
cübbeliyi dinlemem şaklabanın teki hangi hocayı dinlemeyi tavsiye edersin
Peygamber kuran dışı konuşmaz .. Kuran da kanın ve idrarın necis pis olduğunu belirten ayetler varken kanını ve idrarını içenlere adeta şevk verircesine " hadi yırttınız cehennemden " demez .. Ben sizde ki bu beğendiğiniz kimselerin kusurlarını örtme, yanlışlarını savunma çabasını anlayamıyorum .. Şimdi bir bomba daha patlatayım bakalım bunda cübbeliyi nasıl savunmaya çalışacaksın ..
Eklediklerinde Eyyüb peygamberin vücudu hakkında nasıl bir bilgi verebilirsin peki abi? Hangi peygamberin normal bir insan gibi olduğu görülmüş? Eyyüp peygamberden örnek verdim çünkü bu şekilde algılıyorum ve düşünüyorum diye.
Şimdi diğer kısıma geleyim. Peygamberimizi teriyle idrarıyla yüceltmiyorum. Zaten Peygamberliğini kabul etmiş biriyim senden benden üstün olduğuna gönülden inanmış biriyim ki kendisi de diğer peygamberin üstünüdür ama bununla övünmemiştir. Kendisi de zaten övünen birisi değildi.
Hz. Ebu Hüreyre (r.a.) anlattığına göre, Hz. Perygamber (a.s.v) şöyle buyurdu:
“Ben altı şeyle diğer peygamberlerden üstün kılındım: Az sözle çok şey ifade etme kabiliyeti bana verildi. Düşmanın kalbine korku salınarak zafere ulaşmam sağlandı. Savaştan alınan ganimetler bana helal kılındı. Bütün yeryüzü benim için temiz bir mekân ve bir mescit kılındı. Ben bütün insanlara peygamber gönderildim. Peygamberler zinciri benimle son buldu.” (Müslim, Mesacid, 5).
Cübbelinin amacı (bence) sadece aktarım. Farklı bir amaç güttüğünü düşünmüyorum şahsen.