Cübbeli Ahmet - Tükürük-ü Şerif

• Kullanıcı Plesk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tavsiye esilmistir. Kuvvetli sunnet degildir demistim yukarida, hatta suan baktigimda sunnet dahi degil sadece tavsiye imis.

Klitoris üzerindeki küçük bir parçanın kesilmesi olan, kadınların sünneti ,rivayete göre Hz. İbrahim (as) zamanından kalmıştır ve ilk sünnet olan hanım Hz. Hacer'dir (Taberi, Milletler ve Hükümdarlar Tarihi, çev. Z. K. Uğan, Ankara 1954, I/371).

Hz. Peygamber (asm),

"Sünnet (hıtan), erkeklere sünnet, kadınlar için fazilettir." (Ahmed b. Hanbel, V/75; Ebu Davud Edeb, 167; el-Fethu'r-Rabbânî, XVII/1312)

buyurur. Bu sünnet, Ebu Hanife ve İmam Malik'e göre mutlak sünnet, Ahmed b. Hanbel'e göre erkeğe vacib, hanımlar için sünnettir. Şafiî erkek ve kadın arasında vucûb bakımdan bir fark görmemiştir (el-Fethu'r-Rabbanî, XVII/1312).

Çoğunluğu Hanefi olan Türklerde kadınlar sünnet edilmezler. Ebu's-Suud Efendi kendisine yöneltilen; "Diyar-ı Arap'da avratları sünnet ederler. Bu fiil sünnet midir?" sorusuna "el-Cevap: Müstehaptır." şeklinde cevap vermiştir (M. Ertuğrul Düzdağ, Şerhul-İslam Ebu's-Suud Efendi Fetvaları, İstanbul 1972, s. 35).

Kadınların sünnet edilmesi konusunda İslâm âlimleri farklı görüşler ileri sürmüşlerdir. Bir kısmı, Maşrık kadınları ile Mağrib kadınlarının fizyolojik bakımdan farklı olduklarını kabul ederek Maşrık kadınlarındaki yaradılıştan gelen fazlalık sebebiyle, sünnetle yükümlü olduklarına, öbürlerinde ise böyle bir fazlalığın bulunmayışı sebebiyle sünnetle yükümlü olmadıklarına hükmetmişlerdir.

Rivayetler Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) zamanında, bizzat Medine'de, kızların sünnet edildiğini ve sünnet etmeyi kendilerine meslek edinmiş kadınların bile bulunduğunu ifâde etmektedir. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in kızların sünnet edilmeleriyle ilgili olarak sağlığa uygun bir tarzda olması için tâlimât verdiğini de öğrenmekteyiz.

Ebû Davûd'un rivayeti şöyle:

"Medine'de bir kadın (ki ismi Ümmü Atiyye'dir) kızları sünnet ediyordu. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) ona:

'Fazla derin kesme, çünkü derin kesmemen, hem kadın için ahzâ (en ziyâde haz ve lezzet vesîlesi) hem de kocası için daha hoştur.' der."

Hz. Ali (ra)'den gelen bir rivayette sünnetci kadına Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in birisini yollayarak (çağırttığını) ve

"Sünnet ettiğin zaman üstten hafifçe kes, fazla dipten kesme..." dediğini öğreniyoruz.

Münâvi, bu hadisi şerh ederken, kadınlardaki sünnet mahallinin derin kesilmesi hâlinde, kadının cinsî arzusunun söneceği, bu nedenle de kocası ile cinsel ilişkiden nefret edebileceğini belirtir.

Bu açıklamalardan, kızların sünnet edilmesinin biyolojik yapısına göre değişebileceğini, eğer fazlalık varsa alınması daha uygun ise de, alınmamasında da dini bir sakınca olmadığını söyleyebiliriz.

Bu da beni haklı çıkartır kardeşim .. Zaten efendimizin hem sünnet eden kadına " derin kesme " deyip hem de bunu tavsiye etmesi düşünülemezdi ..

Evvela benim kimleri dinlediğimi öğrenince ne olacak :) ortada duran bu rezaleti ört bas etmek ve konuyu dağıtmak için saldırıya mı geçeceksin ?
Çok merak ediyorsan Üstazın yurtlarında kaldım bir dönem .. İslam ile ters düşmeyen her hocayı da istisnasız dinlerim ama her hocanın her söylediğini de sonuna kadar doğrudur diye kabul etmem ..

Gelelim şu işeme meselesine ..

BANA EFENDİMİZİN SAHABİLERİNE İDRARINI İÇMELERİNİN İYİ OLACAĞINI SÖYLEYEN TEK BİR HADİS GÖSTER .. Bak ayetten vazgeçtim zaten öyle bir ayet bulamazsın .. Hadis göster diyorum, bizzat efendimizin ağzından çıktığı kabul edilen SAHİH bir hadis ..

Ama dur bak ben sana bazı sahih hadisler göstereyim .
.
1- Şüphe yok ki Yüce Allah temizdir, temizliği sever. İkramı boldur, ikramı sever. Cömerttir, cömertliği sever. Artık evlerinizin çevresini temiz tutun. (Et-Tıbbün Nebavi s.216)

2- Temizlik, iman ehline lazım olan işlerin yarısıdır. (Müslim, c. 1, s.140)

3- Yemekten evvel ve yemekten sonra ellerinizi yıkayınız Benim ümmetim kıyamet gününde yüzleri parlak, elleri ve ayakları nurlu olarak haşrolunacaktır.

4- Câbir anlatır: "Peygamber salla'llahü 'aleyhi ve sellem buyurdu ki: "Hilâl eylemek dişleri arıtır, pâk eyler, diplerini sağlamlaştırır ve ağız kokusunu güzel eyler."

5- Müslümanlık temizlik dinidir. Temiz olun! Cennete ancak temiz olan girer. [Deylemi]

6- Mümin pis olmaz. [Buhari]

7- Her şeyi iyi temizleyin! Temizlik imana, iman da Cennete götürür. [Taberani]

8- Temizlik imanın yarısıdır. [Müslim]

9-Namazın anahtarı temizliktir. [Tirmizi]

10- Ağzınızı temizleyin, ağzınız Kur'an-ı kerim yoludur. [Ebu Nuaym]

11- Cuma günü yıkanın, misvak kullanın ve güzel koku sürünün. [Buhari]

12-Yemekten önce ve sonra el yıkamak, zenginliğe yol açar, fakirliği giderir. [Ebuşşeyh]

13- Evinin hayrını isteyen, yemekten önce ve sonra, elini ve ağzını yıkasın! [İbni Ebi Şeybe]

Bu kadarı yeter de artar .. Şimdi siz inanıyor musunuz ki birileri efendimizin idrarını ondan habersiz içmiş ve efendimiz de bunu öğrenince " SENİ GİDİ SENİİ VALLAHİ SEN CEHENNEM ATEŞİNDEN EMİN BİR SURA ÇIKTIN ARTIK .. SANA ATEŞ DOKUNMAZ BUNDAN SONRA " dediğine :)

ALLAH ALLAH !!!!!!! Yahu oysa ki yüce ALLAH cehennem ateşinden korunacakları kitabında şu ayetlerle tasvir ediyor ;

4:57 - İman edip salih ameller işliyenleri ise, altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacağız. Orada ebedî olarak kalacaklar. Onlara orada tertemiz eşler vardır. Onları, koyu gölgeler altında bulunduracağız.

19:60 - Fakat tevbe edip iman eden ve salih amel işleyen bunun dışındadır. Bunlar cennete girecekler ve hiçbir haksızlığa uğratılmayacaklardır.

33:35 - Şüphe yok ki müslüman erkeklerle müslüman kadınlar, mümin erkeklerle mümin kadınlar, itaat eden erkeklerle itaat eden kadınlar, sadık erkeklerle sadık kadınlar, sabreden erkeklerle sabreden kadınlar, mütevazi erkeklerle mütevazi kadınlar, sadaka veren erkeklerle sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkeklerle oruç tutan kadınlar, ırzlarını koruyan erkeklerle ırzlarını koruyan kadınlar, Allah'ı çok zikreden erkeklerle Allah-'ı çok zikreden kadınlar var ya, işte onlar için Allah bir mağfiret ve büyük bir mükâfat hazırlamıştır.

Bu kadarı kafi yoksa daha çok var .. Onca ayet içerisinde hiç bir ayet yok ki ne efendimizin ne de islam alimlerinin idrarının içenlerin cennetle mükafatlandırılacağı ya da cehennem ateşinden korunacağı söylenmiş olsun ..

Tam bu nokta da sorum şu ; PEYGAMBERİMİZ ALLAH'IN BUYURMADIĞINI BUYURUR MU ?
Kendi kızına dahi " sakın ha benim kızım olmama güvenme, hesap günü geldiğinde akibetini yanlız ALLAH bilir " buyuran efendimiz İDRARINI İÇEN KADINA " HADİ YIRTTIN KURTULDUN CEHENNEM ATEŞİNDEN " demiş he mi :)))

Bir de aklıma gelmişken bu idrar meselesini başka hangi alimler anlatıyorlarmış sağda solda kimmiş onlar ? Ben bir tek cübbeli soytarısından duydum bunu .. O da eski bir kitaptan okuyup duruyor ..
Edit : Cübbeli ve peşine takılan yobazlarına
Ayrıca DERDİNİZ NE ? AMACINIZ NE ? VELEV Kİ BU İDRAR MESELESİ DOĞRU OLMUŞ OLSA BİLE ( ki yalandır ) NE DİYE BU İĞRENÇ SÖZLERİ SARF EDİYORSUNUZ ? NE DİYE EFENDİMİN TÜKÜRÜĞÜNÜ BALGAMINI SÜMÜĞÜNÜ İDRARINI O MÜŞRİK AĞIZLARINIZA ALIYORSUNUZ ?
NEYİN PEŞİNDESİNİZ ? Bunları anlatmakla İslam'a ne fayda sunacağınızı sanıyorsunuz ?
Amacınız konuyu efendimizin idrarından alimlerin idrarına getirip " biz de alimiz bundan sonra ağıznıza sıçsak bile sesinizi çıkarmayıp bokumuzu yiyeceksiniz " şartlandırması mı yapmak ?

Yahu ben burada bunları sizinle tartıştığıma bile inanamıyorum ! Sizlerin hala cübbelinin bu iğrenç ifadelerine bir kılıf arama çabanıza inanamıyorum .. Yazık vallahi yazık ..

saldırıya niye geçeyim dinlediklerinden dolayı merak ettiğim için sordum. Senin en iyi açıklama yapıyor dediğini kim onu merak ettim.

Cübbeli dediği için diyip duruyosunda bunları tek diyen cübbeli değil. Dinleyebileceğin her alim bu konulardan bahsetmiştir. Sadece cübbeli bahsedince niye bu kadar yüklendiğini merak ettim. Bu sorunun cevabını alabilmek için o dinlediğin alimleri sordum.

He tükürükle ilgilide bir açıklama yapmamışsın engin bilginle. Yaşlılar birini okurken nazar deymesin diye sonunda okuduğu kimsenin yüzne tütütü diye tükürürler. Cübbeliden öncede böyleydi. Bunuda araştırmışsındır. nerden geldiğini. Aydınlat diye sordum o kısmınıda.

Saldırmak isteyim konuyu saptırıyım istersen eksen.

Misal Allah için olmadığı sürece bir hayvanın eti, kanı bize haramdır. Ancak özel şartlar vardır. İnsanın kanıda haramdır. çünkü insan vücuduna zarar verdiği kanıtlanmıştır. Mikrop bulaştırdığı. Tabi bir de ameliyat olunca kan gerektiğinde verilen kan var.

idrar konusunda cübbeliden öncede yapılan açıklamalar var. çıkaran cübbeli değilki.

tükürük meselesine gelince bir insana nazar deyince okuduğu duaların peşine tütütü diye tükürme olayı var. Bunuda çıkaran cübbeli değil ki.

peygamber efendimizin abdest aldığı suyla abdest almak için birbirleriyle yarışan insanlarda vardı. Bunu çıkaranda cübbeli değil.

Ama bakıyorumda bir tek cübbeli diyince mi gözünüze batıp sorun oluyor. Bu konularla ilgili cübbeliden önce yapılmış dünya kadar yorum vardır. Rivayetler üzerinden. İstiyen istediği yoruma inanır.

deprem zamanında deprem altında yalova depreminde kalıp kendi idrarını içmek zorunda kalanlar vardı. Bu şekild eo deprem enkazından çıkan. Şimdi senin mantığına göre yaşamaya çalıştığı için buda haram.

Kan içmek haramdır. Başkasının kanıda haramdır. Ancak ameliyatta kan yetmeyince kan verilir. Buda haram. O zaman en büyük haramıda kızılay işliyor.

Tükürük temizliğe bağdaştırmışsın. Kediler ve hayvanlar kendi tükmükleriyle temizlenir. Madem buda haram. Allah'ın yarattığı kimseden öğrenmeden yaptıkları bu temizliği hayvanlar niye yapıyor. Haram olan birşeyi.

bunlarında yanıtını verirsin o zaman. Yada o dinlediğin alimler verir belki yanıtlarını.

o deviri görmediğine göre o devirle ilgili yapılan eski yorumları baz alacaksın. Adam bunlardan birini baz aldı diye yüklenmeniz ne garip.

Veişin garip yanı koca sitede yalnızca cübbelinin söyledikleriyle ilgili konular açılıyor. Ya diğer alimlerle ilgili yada din konusunda konuşanlarla ilgili aynı şekilde niye yüklenmiyonuz. Asıl siz niye sürekli cübbeliye saldırmanın telaşındasınız.

Yorumlara bakıyorum. Allah'a inanmadığını söyleyen biri bile cübbeli islamı bitirdi diyor. İnancı olmayan bile yükleniyor.

islama ters düşmeyen sana göre o hocalar kimmiş bir iki tane söylede bilelim bizde dinleyelim bilgilerinden yararlanalım. Bakalım dediğin gibi islama ters düşmeyen birilerimi.

Adamın söylediği her şeye inanılacak diye bir kaide yok ki. Adam bir rivayete kendince yorum yapıyor. Bir konuda. Başkasında başka rivayete.

Sizin sürekli bu adama yüklenme merakınızı ben anlamadım. Cübbeli dışında kimseye yüklenmiyosunuz ya. Sizin derdiniz ne acaba. Rivayetler hakkında yorum yapacak geniş bilgiye mi sahip olduğunu düşünüyosun yoksa.

Yok düşünüyosan ayet gösteriyosunda. Temizlikle ilgili sürekli ayet yazıyorsun.

Yakup peygamberin gözleri Yusuf'un gömleğini gözlerine sürmesiyle açılmıştır. Temizlikten bahsediyorsan Kuran'da buda yazar. eski bir gömlekle açıldığı. bunuda bağla hadi temizlikle ilgili ayetlere. Bu mucizeyide bağla.

hele şükür videoyu izleyebildim. Tükürük konusunda videoda bayağı abartmış düşünceme göre

idrar konusunda aynen o kadının yanlışlıkla içtiği durumu anlatmış. Onun peşine yapılan yorumlardan da karnının ağrısı geçer rivayetine inanmış ona göre yorum yapmış. İdrar konusunda ki rivayetlerden kendine göre olanı inanmış.

Tükürük konusunda bahsederken abartmış ama sizin dediğiniz kadar sapıtıyor dediğiniz kadarda bir abartı yok yani.

e söylediklerinin aksini söyleyen bir ayette yok. Temizlikle ilgili ayetleri gösteren eksen de konuyla bu ayetlerin ne alakası var diye sormak lazım.

Peygamberler mucizeler yaratan insanlardır.

Temizlik le ilgili ayetleri söyleyen eksenin o zaman gelip başta yakup peygamberin gözlerinin bir yusufun gömleğini sürmesiyle açılmasını açıklaması lazım.
Peygamber efendimizin elini çok az bir suya sokarak parmaklarından çeşme gibi su akıtıp etrafındakilerin abdest almasını sağladığı mucizeyi açıklaması lazım.

yanlışlıkla idrarını içen bir kadının karnının ağrısı geçiyor. Gelipte bu konudan bahsetmesi ve üstüne bu rivayetin yorumlarındna birine inanmasını temizliğe bağlıyor. Neye göre yoks ayıyor acaba. Dinlediklerini söylesen eksen anlayacaz. Ehli sünneti inkar eden mustafa islamoğlunamı inanıp dinleyip yorum yapıyor acaba :)

Peygamber efendimizi normal bir insanmış gibi gösteren yorumlarınızada bu arada garipsedim.

İDrar içmenin haram olduğuyla ilgili bir ayet varsa gelin yazın temizlikle ilgili ayetleri değil. Yanlışlıkla içilmiş bir idrarın peşine rivayeten söylenen sözlerden yanlızca kendine göre olanını inandı diye adama demediğiniz kalmamış.

Ve videolar yine parça parça beş dakikalık videolar.

Videolarının o konuşmalarının tamamına bakın gelipte parça parça bakıp işinize geldiği gibi yorumluyosunuz ya.

uydurma hadisleri örnek gösteriyo gibi bir laf söylemişsinizde videoda bahsedilen uydurmalık bir şeyde yok.

Sırf saldırmak için bu adama konu açıp yüklenmişsiniz.

Yaptığınız yorumlardan da belli

biri ayet paylaşıyo paylaştığı ayetlerin konuyla alaksı yok. Temizlikle ilgili ayetler paylaşıyor.

İdrarla ilgili paylaş ayet.

sizin amacınızı şimdi tam net görmüş oldum. Sürekli zaten ilk odatv nin paylaştığı beş dakikalık videolarla adama yüklenip durdunuz. Yüklediğiniz konuların geniş videosunda adam açıklamasını yapıyor.

Şişmdide yine parçalanmış videodan eski zamanlşarla ilgili rivayet edilen görüşlerden birini seçip inanmasına laf vurup hadis uydurmuş diyonuz.

Sizin tek amacınız bu adamı kötülemek.

Valla eksen bence mustafa islamoğlunun etkisinde fazla kalma ehli süneti yok sayan şii mezhebine göre yorum yapan bir adamın etkisi belli oluyo konuşmalarından

Yazdıklarının tutulur hiç bir yanı yok ..
Cübbeliye yükleniyoruz zira konu içerisinde cübbelinin videosu var .. BAŞKA BİRİ DE BU SAÇMALIKLARI SÖYLESE ONA DA YÜKLENİRİM BU BİRR ..

İki de bir tü tü tü diyen eskileri örnek vermişsin :) yahu tü tü tü tü maşaALLAH derken kimsenin yüzüne tükürülmüyor o tüü tüü okuyup üflemekten gelen bir şey ki bunda da yanlış anlayanlar ve abartanlar olmuş .. İSLAMDA KİMSENİN YÜZÜNE TÜKÜRMEK DİYE BİR ŞEY YOKTUR BU İKİİİİİ ..

iDRAR NECİSDİR PİSTİR ABDEST BOZAR EĞER TEMİZSE NEDEN ABDEST BOZAR ? İDRARINI İÇERLER DİYENLER SİZİN KAFANIZDAKİLER ÖYLEYSE İSPAT EDECEK OLANDA SİZSİNİZ ? BEN KURAN'DAN TEMİZLİK İLE İLGİLİ YIĞINLA AYET KOYARIM BURAYA APIŞIP KALIRSIN SEN YAPABİLİYORSAN KOY BURAYA İDRARIN TEMİZ OLDUĞUYLA İLGİLİ AYETLERİ GÖREYİM BU DA ÜÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇ ..

İlminiz olmadan saçma sapan argümanlarla karşıma gelmeyin .. Hala alimler bunu diyor demişsin :) kimmiş o alimler isim ver isim .. Kimmiş efendimizin idrarını içmenin sevap olduğunu iddia eden sapıklar ?
Ayrıca efendimiz insan değil miydi ? ALLAH buyurmuyor mu " O da sizler gibi bir insandır " diye .. Aç oku Kuran'ı da öğren ..

Takmışsın Mustafa İslamoğlu diye kafana göre yaftalamaya :)
Ulan bu cübbeli soytarısının saçmaladığını anlamak için İslamoğlu dinlemeye gerek yok ki .. Peygamber efendimizin hayatını ahlakını azıcık bilen ve Kuran'da neler yazdığını da bilen herkes bu şerefsizin efendimize iftira attığını anlar ..

Bana boş boş yazma .. Kanıtlı isnatlı yaz ..

İDRAR İÇMENİN SEVAP OLDUĞUNU GÖSTEREN AYETİ YA DA HADİSİ YAZ .. Yazamıyorsan uzatma ..

Kendisini pek dinlemiyorum zira söylediklerini benim aklım pek almıyor.

Temizlik ile ilgili onca hadis paylaştım okumadın mı bir önceki yorumumda ?

Hayret bir şeysiniz :) Efendimizin idrarının içildiği saçma sapan hadislere inanıyorsun da efendimizin temizlik ile ilgili ettiği sözlere mi inanmıyorsun yoksa :)

Efendimiz de çelişki olabilir mi ? Hem ashabına temizliği öğütleyip hem de idrarının içilmesine , sümüğünün sürülmesine müsaade eder mi ?

Siz nasıl bir iluzyona maruz kaldınız böyle hiç mi düşünemiyorsunuz ?

Cübbeli sapığının her saçmalamasında ben buralarda olacağım inşaALLAH .. Kimse benim peygamberimin üzerinden iğrenç iftiralar atamaz ..

EkSen hocam boşuna yorma kendini, anlamıyorlar ya da anlamak istemiyorlar. Bu sözleri bi ateist söylese ortalığı yakıp yıkacak asacak kesecek tipler sırf bu sözü hacı, hoca, tarikat lideri söyledi diye savunma pozisyonuna geçiyor.

Kimilerinin de işlerine gelmiyor.

Bazılarının yüzüne tükürsen
Yarabbi şükür diyor:)

Tükürüğün bizim kültürümüzde bi yeri var
Bazı deri hastalıklarına bazı koca karıların
tükürüp iyileştiği şehir efsanesi değil

Bi yere kadar tükürük tamam
ama idrar ve ******n
Şifa kaynağı ve cennet aracı olarak görmek
hiç doğru değil
Peygamber'i insani vasıflardan uzaklaştırmak
ne derece doğru

EkSen hocam boşuna yorma kendini, anlamıyorlar ya da anlamak istemiyorlar. Bu sözleri bi ateist söylese ortalığı yakıp yıkacak asacak kesecek tipler sırf bu sözü hacı, hoca, tarikat lideri söyledi diye savunma pozisyonuna geçiyor.

Ya hayır vallahi de bazı ateistler bunlardan daha saygılılar bu konularda .. Onlar bile böyle iğrenç sözleri söylemekten imtina ederlerken bu cübbeli gibi sapıklar hiç utanmadan şerefsizce edepsizce arsızca hayasızca efendimizin idrarını tükürüğünü kanını sümüğünü orada burada anlatıp duruyorlar .. ALLAH BELANIZI VERSİN .. RABBİM BİNLERCE KEZ BELANIZI VERSİN ..
Sende haklısın kardeşim ne uğraşıyorum aslında .. Şu ülkede " bokyiyenler " diye bir tarikat kursam ve işemeli sıçmalı ayin yapsam binlerce sığırın ağzına sıçarım kesin ..
Ne halleri varsa görsünler ..

Doğru senin için bir tek cübbeli diyince serefswiz der küfür etmeye başlarsın.

Mustafa islamoğluyla ilgili bir videoda adam olayları çarptırır durur onun altınada bana mantıklı geldi yazarsın :)

Hz. Peygamber (asm)'in, idrar içildikten sonra; söyledikleri konusunda tartışma vardır. Olay Tabarani'nin el- Mu'cemu'l-Kebir'inde ve Beyhakinin Sünenü'l-Kübra'sında yer alır.

ban burada yer alıyormuş olay. ilk söyleyenler. Baka ralarında cübbeli diye geçmiyor. Doç. Dr. Nuri Topaloğlu bu konuyu bu ülkede açan ilk insanmış bak cübbeli değil ilk açanda konuyu.

Tarihte idrar, kumaş boyama tekniğinde, bazı yiyeceklerin terbiye edilmesinde, halı boyama alanında ve tedavide kullanılmıştır. tarihtede sağlıkta kullanılıyormuş idrar.

bide diyosun ya idrar abdest bozmazdı temizse diyon ya. Hanefi mezhebindede. şafi mezhebine görede erkekin kadına dokunmasıyla abdesti bozuluyor. Ne yani kadın aynı mantıkla şafi mezhebinde erkeğe göre temiz olmuyomu yani.

bide idrarla ilgili sağlık açısından bir çok tedavide bulabilirsin.

Cübbeli Tabaraninin rivayetiyle ilgili görüş yaptığında işemeli sıçmalı ayin yapmak için mi yapıyor oluyor.

Valla konuyu saptırmaktan başka bir işe yaramıyorsun Eksen.

Sizin bua damla derdiniz neyse. Bir tek bu adamın söyledikleriyle ilgili sorununuz oluyor. Bu adamın söylediklerini başkası söylese ağzını açmıcan hatta mantıklı geliyor diye yorum yapacan. Malum mustafa islamoğlunun cideosundaki saptırmalarda bu yazıyı yazmıştın.

Bencede senden alıntı yapmaya gerek yok. Şu söylediğin laflardan belli oldu neci olduğunda. Zorunuza gitmesin bu kadar adam ya sizin. Bu cübbeli harbi büyük adammış ya. Allah'a inananında inanmayanında ağzından düşmüyor. Hatta adamdan nefret edip duran sürekli eleştirenler bile dini konularda açtıkları her iki konudan biri cübbeli.
Adamı dinleyenler bu kadar adamın reklamını yapmıyor.

yani sendende konuyu açan plesktende dini açıdan daha bilgili olduğu kesin adamın.

cübbeliyi eleştirenlere bakıyoruz. mustafa islamoğlunun hayranı olan ehli sünneti yani sünneti inkar eden adamı destekleyenler.
ODa tv cumhuriyet gazetesinin paylaşımlarını yapanlar
Adnan oktar gibi kendini mehdi sanan kimseye inananlar.
Yada Allah'a hiç inanmayanlar

bencede hiç alıntı yapmaya gerek yok senin. Elde tutulur bir tek yazı yazmamışsın.

temizlik ile ilgili hadis paylaştım diyosun . ona göre yazdığım soruların bir çoğunada yanıt veremiyosun :) konunun temizlikle ne alakası varsa :)

neyse bencede alıntı yapmaya gerek yok senden :) kaale alır yada tutulur bir yorum yaptığında yok.

anca adama yüklenecem diye küfür edersin :)

iyi akşamlar sizlere

Bak hele idraksıza : üç kuruşluk google arama motoru bilginle ahkam kestiğini sandın ha :)
Seni bir kere daha ciddiye alıp cevap vereyim ama ille de " yok ben sidik içmenin sağlığıma faydalı olacağına inanıyorum " dersen de yapabileceğim bir şey yok :)

Doğru senin için bir tek cübbeli diyince serefswiz der küfür etmeye başlarsın.

Şerefsiz küfür değil hakarettir küfür sin kaflı olur bel altı olur ..

Mustafa islamoğluyla ilgili bir videoda adam olayları çarptırır durur onun altınada bana mantıklı geldi yazarsın :)

İslamoğlu ile ilgili de başlık açmıştım gelin tartışalım demiştim ama seni oralarda göremedim .. Söylediği mantıklıysa mantıklıdır hangi söylediğinden bahsediyorsun önce onu belirt çocuk ..

Hz. Peygamber (asm)'in, idrar içildikten sonra; söyledikleri konusunda tartışma vardır. Olay Tabarani'nin el- Mu'cemu'l-Kebir'inde ve Beyhakinin Sünenü'l-Kübra'sında yer alır.

Kendin belirtmişsin işte TARTIŞMALI diye .. Yani sahih değil yani güvenilir kaynak değil .. Olay böyleyken kulluk edip peşine takıldığın cübbeli niye TARTIŞMALI şaibeli bir kaynağı vaazında ballandıra ballandıra anlatıyor ve sen niye ezik ezik bunu savunmaya çalışıyorsun ?

ban burada yer alıyormuş olay. ilk söyleyenler. Baka ralarında cübbeli diye geçmiyor. Doç. Dr. Nuri Topaloğlu bu konuyu bu ülkede açan ilk insanmış bak cübbeli değil ilk açanda konuyu.

Nuri Topaloğlu da bunu iddia ediyorsa o da şerefsizdir hiç fark etmez .. Kim ki efendimize bu iftirayı atıyorsa şerefsizin önde gidenidir ..

Tarihte idrar, kumaş boyama tekniğinde, bazı yiyeceklerin terbiye edilmesinde, halı boyama alanında ve tedavide kullanılmıştır. tarihtede sağlıkta kullanılıyormuş idrar.

Burada çok güldüm haline :) TARİHTE İDRAR İÇENİN DE CEHENNEM ATEŞİNDEN KURTULDUĞU YAZIYOR MU ? Zira güya efendimiz idrarını içenin cehennem ateşinden kurtulduğunu söylemiş miş .. ALOOOOO dağıldın konu tıp mıp değil ahiretten bahsediyoruz ..

bide diyosun ya idrar abdest bozmazdı temizse diyon ya. Hanefi mezhebindede. şafi mezhebine görede erkekin kadına dokunmasıyla abdesti bozuluyor. Ne yani kadın aynı mantıkla şafi mezhebinde erkeğe göre temiz olmuyomu yani.

Ve burada da acıdım bilgisizliğine ama daha kötüsü bilgin olmadan fikrin olmasına üzüldüm .. Hanefi mezhebinde kadına dokunmakla abdest bozulmaz .. Şafi mezhebinde bozulur .. Bozulma sebebi olarak da erkeğin kadına dokunduğu anlarda erkeğin tenasül uzvudan mezi gelme ihtimali olduğu için İmam Şafi işi sağlama almış ve mezi gelsin gelmesin dokunulursa abdestin tazelenmesi gerektiğine hükmetmiştir .. YANİ ORTADA YİNE ÜREME ORGANINDAN ÇIKAN SIVI DURUMU VAR .. Sayemde bunu öğrenmiş oldun böylece ..

bide idrarla ilgili sağlık açısından bir çok tedavide bulabilirsin.

Hala konuyu saptırma gayreti :) İdrar cehennem ateşinden de koruyor muymuş ? Fıkıh da idrar necisdir yani pistir daha bunu öğrenememişsin gelmiş burada bana idrarın tedavisinden bahsediyorsun :)

Cübbeli Tabaraninin rivayetiyle ilgili görüş yaptığında işemeli sıçmalı ayin yapmak için mi yapıyor oluyor.

Peki asırlar sonra neden bu saçma iddiayı dillendiriyor ? Ne oluyor efendimizin idrarından sümüğünden tükürüğünden bahsedince ? Onu sevmek için böyle bel altı özel şeyleri anlatmaya gerek var mı ? Yahu insan bunlardan bahsederken azıcık utanır haya eder be ..

Valla konuyu saptırmaktan başka bir işe yaramıyorsun Eksen.

Sende beni bilgisizliğinle güldürmekten başka bir işe yaramıyorsun ..

Sizin bua damla derdiniz neyse. Bir tek bu adamın söyledikleriyle ilgili sorununuz oluyor. Bu adamın söylediklerini başkası söylese ağzını açmıcan hatta mantıklı geliyor diye yorum yapacan. Malum mustafa islamoğlunun cideosundaki saptırmalarda bu yazıyı yazmıştın.

Külliyen çarpıtmışsın .. Her kim efendimin mübarek sıfatını rencide edici şeyler söylerse kıyasıya eleştiririm o kimseyi .. Bu saçmalıkları İslamoğlu ya da başkası da söylese durum farketmezdi benim için .. Sonuçta senin gibi kula kulluk eden bir cahil değilim ..

Bencede senden alıntı yapmaya gerek yok. Şu söylediğin laflardan belli oldu neci olduğunda. Zorunuza gitmesin bu kadar adam ya sizin. Bu cübbeli harbi büyük adammış ya. Allah'a inananında inanmayanında ağzından düşmüyor. Hatta adamdan nefret edip duran sürekli eleştirenler bile dini konularda açtıkları her iki konudan biri cübbeli.
Adamı dinleyenler bu kadar adamın reklamını yapmıyor.

Neciymişim çocuk açık açık söyle :) Cübbeli fuhuş davasıyla zaten ününe ün katmış bir soytarıdır ..

yani sendende konuyu açan plesktende dini açıdan daha bilgili olduğu kesin adamın.

Şeytan'dan alimi yok ama adı üstünde şeytan işte ..

cübbeliyi eleştirenlere bakıyoruz. mustafa islamoğlunun hayranı olan ehli sünneti yani sünneti inkar eden adamı destekleyenler.
ODa tv cumhuriyet gazetesinin paylaşımlarını yapanlar
Adnan oktar gibi kendini mehdi sanan kimseye inananlar.
Yada Allah'a hiç inanmayanlar

Bu saydıklarının hiç biri ile alakam da yoktur .. Boşuna yaftalama gayretine girme ..

bencede hiç alıntı yapmaya gerek yok senin. Elde tutulur bir tek yazı yazmamışsın.

Bir sürü ayet ve hadis paylaşmışım .. ALLAH'tan kork da söylediğinin nerelere gittiğine dikkat et ..

temizlik ile ilgili hadis paylaştım diyosun . ona göre yazdığım soruların bir çoğunada yanıt veremiyosun :) konunun temizlikle ne alakası varsa :)

Hangi soruna cevap verememişim çocuk ? Hala kafa basmamış bakıyorum da .. Bir daha sorayım .. Ömrünü ümmetinin ruhi ve bedeni temizliğine adamış bir peygamber sahabisinin idrar içmesini TEŞVİK EDER Mİ ETMEZ Mİ ?

neyse bencede alıntı yapmaya gerek yok senden :) kaale alır yada tutulur bir yorum yaptığında yok.

Benim sikletim değilsin o yüzden tutmaya da gücün yetmez ..

anca adama yüklenecem diye küfür edersin :)

Sidik içmeyi ballandıra ballandıra anlatanlara her zaman hakaretlerim olacaktır .. Yukarıda da dediğim gibi ama ille de idrar içmeye meraklı olanları da durduracak değilim :)

iyi akşamlar sizlere

Senin gibi tiplere böyle işemeli sıçmalı hocalar hitap edecek tabi gayet normal ..

ya bu cüppeli hoca sabah akşam hadis anlatırken hiçmi bişeyler kapmıyo.lalegül die radyosu var tv kanalı var.sadece helal die cemaate sattığı gofretten pisküvetten tonla para kazanıyo.kendine mürit toplamak dışında hangi garibana el uzatmış.karısı kızı porşe jiplere biniyo(ben daha ismini yazamıyom)
söylediğinde müslüman diye malı mülkü olmasınmı diyolar yada yok babadan zenginmiş.
ne iş yapıyo bu adamlar?kime ne konuda maddi yardımları olmuş kendilerine mürid toplamaktan başka.
o kadar çok hadis uyduruyoki 4.5 g nedir desen ona bile hadisten girer.bide bu hadisleri kitap yapıp satıyo.

Bak hele idraksıza : üç kuruşluk google arama motoru bilginle ahkam kestiğini sandın ha :)
Seni bir kere daha ciddiye alıp cevap vereyim ama ille de " yok ben sidik içmenin sağlığıma faydalı olacağına inanıyorum " dersen de yapabileceğim bir şey yok :)

Senin gibi tiplere böyle işemeli sıçmalı hocalar hitap edecek tabi gayet normal ..

mustafa islamoğlu konuna git bak mesajlarımıda görürsün yazdıklarımıda göremedim diyosun da yorumlarımda beğeninde var :)

acıdığın durumda hanefi mezhebi bir önceki cümlen için yazılmış. şafiyle sonraki konu için bahsedilmişher zamnaki gibi çarptırman. senin mantığına göre düşünülünce çıkan sonuç o çocuk. senin mantığın gibi düşünüldüğünde acıyosan otur kendi haline acı.

ve dön bak konuna mustafa islamoğlulu konuna adamın çarptırdığı şeylerden bahetmişiz görmediğin konuda beğenimi dağıtıyon millete :) mantıklı geliyo dediğin video :) öyle bir adam çarptırdığında konuyu mantıklı dersin sen :) Mantıklı bir adam dersin :) senin cümlen bu :)

Asırlar sonra dillendirilmiyor konu. zaman zaman bahsedilen bir konu zaten.

Peygamber efendimizin sünneti reddeden Mustafa İslamoğlunda niye o zaman eleştirmedinde mantıklı konuşuyo diye bir yorum yaptın o zaman.

İğrenç bir olay dediğin iftira dediğin olayın olmadığına dair bir kanıtın varmı yok. Orasıda ayrı bir konu. Kimse zaten PEygamber efendimiz idrarını içilmesine teşvik etti de demiyor.

Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) hürmetine cennet cehennem yaratılmazdı. Hz. Adem ve insanların yaratılmasının sebebi Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) 'nın her şeyinin güzel ve temiz olduğunu göstermek için söylediği lafları çarptırmaktada üzerinizde yok.

Senin benim gibi birimide peygamber efendimiz. Tüm alemin yaratılma sebebi, cennetin cehennemin var olmasının sebebi, mucizelere imza atmış bir peygamberin içiyle dışıyla her şeyiyle özel, güzel olduğunu söylediği için mi adam suçlu oluyor. Yok bunlardan bahsedince işemeli sıçmalı ayin yaptırmak için uğraşıyor diyosun.

[YOUTUBE]0lXoIBdeC1w[/YOUTUBE]

şimdi oda tv yada cumhuriyet gazetesinin yazısı olmadan bir de şu videoyu izle bakalım burada da aynı konularla kısa ve öz açıklama yapıyor. caiz olduğunu iddaa etmediğini gösteren bir video ve sizin koyduğunuz videodan daha eski tarihlidir.

Açıklamasını da yapıyor bir dinle bide işine gelmez gerçi senin. Olmuş olaylarla ilgili hadislerden de bahsediyor.

misal kan içmek haramdır Zübeyr içtiğinde cennete gideceğini neye bağlamış bak. Kanım kanına bulaştı. Benden bir parça bulaştı diye söylüyor. ve Her söylenen dede sevgisinden peygamber efendimize içtiklerini belirtiyor. Caiz olmadığınıda söylüyor. tabi siz oraları atlarsınız :) Niye çünkü işinize gelmez yoksa nasıl laf söyleyeceksiniz adama.

Size her zaman da söylüyoruz da pek anlamak istemiyonuz. Cübbeli beş on dakikalık konuşmalar yapmıyor. 2 3 saat süren konuşmalar yapıyor. ve bu konuşmalarda olayı anlatırken iki taraftan da bahseder. İki tarafada yorumunu ekler. En sonunda düşüncesinide söyler. siz gelipte videodan işinize gelen kısmı alıp dile getirirsiniz.

Sırf adama saldırmak için ne yapacağınızı şaşırıyosunuz. Bak sizin kesipte koyduğunuz videoyu çürüten bir video :)

bir de saçma iddaa dediğin durumu herkes dile getirmiş. İlk getirende kendisi değil. Asırlar sonra bahsedilen dediğin konuyu da asırlar sonra bahsetmiyor. Sorusu soruldukça bahseder. konusu geldikçe bahseder.

Asırlar sonraki konular dile gelmeyecekse tarih denen bir olayda zaten olmasın. Tarihe ne gerek var o zaman.

Tabi sen ve senin gibiler cübbeliye saldırmak için işinize geldiği kadarını koyar işinize geldiği kısımlara bakar. gerisini umursamaz.

idrar içenin cehennem ateşinden kurtulduğunu söylemiş dediğin kanla idrarı birlikte bahsederken ağzından çıkıyor sonra düzeltmesini yapıyor bak bu videoda idrar için değilde kan için dediğini. Açıklamasınıda yapıyor 3 dakikalık koyduğum videoda

Cübbeliyi sizin gibi saldırmak için bahaneler arayan birilerine karşı savunduğumuz için cübbelinin her dediğinide kabul etmiş olmuyoruz. Adamın kendi yorumu sonuçta.

sizin gibi adama işemeli sıçmalı hocalar hitap edecek diyon ya. Senin dinlediklerin zaten işemiyo sıçmıyo. Onlar içinde tutuyor zaten doğru kesin öyledir. Takmış bir işemeli sıçmalı ayinlere. Konudan gelipte bunu nasıl çıkarmayı beceriyorsa.

Adama saldırcam diye çocuk gibi işemeli sıçmalı ayinde yapar bunu diyen diyor ya :) gelde bu adamı ciddiye al :)

Hadi bende seni son kez ciddiye almış oldum Eksen. Kolay gelsin sana.

ÖNCELİKLE ŞU KAPAK VİDEOYU O MÜTHİŞ ZEKANIN ÜSTÜNE KOYAYIM DA İBRETLİK HALİNİ AYDINLATSIN :)

[YOUTUBE]GEaiOQcPgcc[/YOUTUBE]

Burada cübbeli soytarısı ballandıra ballandıra idrarını içen kadının artık cehennem ateşinden korunduğunu anlatıyor güya öyle demiş efendimiz ..
Oysa ki birazcık ama birazcık zekası olan ve DİNİNDEN KİTABINDAN HABERİ OLAN Müslüman şunu düşünür ; Yüce ALLAH kitabında müttakilerin tanımını yaparken ( sen şimdi müttaki nedir onu da bilmezsin ya :) ) cehennemden korunmak için peygamberlerin idrarını içmenin şart olduğunu buyurmamış .. Namaz kılan,zekat veren,insanlara yardım eden,şeytanın vesveselerine kanmayan,sırat-ı müstakim üzerine yürüyen müttakilere cenneti vaad etmiş ..

Konunun başından beri sorduğum ve bir türlü cevap veremeyip rezil olduğun soruyu bir daha sorayım .. ALLAH'IN AYETLERİNİN HANGİsİNDE PEYGAMBERİN İDRARINI İÇMENİN KİŞİYİ CEHENNEMDEN KORUDUĞU YAZIYOR .. Göstersen bıdı bıdı yapacağına çocuk .. Bi de bana kahvehane mantığı yapıp " eee tamam yok öyle bi ayet ama içmenin zararlı olduğunu gösteren ayet de yok " demişsin kahkahalarla güldüm acınası haline ..

Oysa ki sana necaset dedim temizlik ile ilgili ayetleri sundum, efendimizin de bizler gibi insan olduğunu gösteren ayetler sundum .. Yetmedi hadisler paylaştım .. Apışıp kaldın ve sonunda haddini aşarak onca ayet ve hadisli yorumuma " boş yazıyorsun " dedin :) Bu da senin ne kadar cahil ve bilgisiz biri olduğunu ortaya koydu zaten ..

6000 küsur mesajım var şu forumda ve binlerce de beğenim .. M.İslamoğlu ile ilgili hangi konudan bahsediyorsun diyorum onu da cevaplayamıyorsun .. Senin mesajını beğenmişmişim :) Olm sen kimsin ki nezdimde, önemin ne olsun ki hayatımda hangi mesajını beğendimi hatırlayayım ? Ben senin gibi kula kulluk eden biçarelerden değilim ki onu bunu körü körüne savunayım .. Açarsın bir İslamoğlu başlığı bakarız adam ne demiş ona göre tartışırız ..

Bir de yazmışsın ki ; Kimse zaten PEygamber efendimiz idrarını içilmesine teşvik etti de demiyor.

Sen nerenle izliyorsun videoları ? Cübbeli soytarısı ağzının suyu aka aka diyor ya ; " İçtin amma artık cehennem ateşinden sağlam bir kaleye girdin " diye .. BUNDAN ALA TEŞVİK Mİ OLUR :)
Alemlerin yaratılma sebebini bile daha bilmiyorsun .. Tam bir cahil Müslüman örneğisin ..
Bak sana alemlerin yaratılma sebebini öğreteyim .. Ben demiyorum bizzat ALLAH buyuruyor ..
"Ey Resulüm! Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik." (21/107) Bu ayet "Sen olmasaydın alemi yaratmazdım" anlayışı ile bağdaşmaz, aksine çelişki arz eder. Allah bütün elçilerini insanlık alemine olan merhametinden göndermiştir. Bu nedenle bütün elçiler onun rahmetinin eseri ve gönderildiği aleme rahmettir. Bu konuda hepsi eşittir ve aralarında bir fark yoktur. "Onlara deyin ki; 'Biz Allah'a, bize indirilene, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a ve torunlarına indirilene; Musa'ya ve İsa'ya verilene ve diğer peygamberlere Rabbleri tarafından verilene inanırız. Onlar arasında ayırım yapmayız. Biz Allah'a teslim olanlarız.' " (2/136) Bu konuda peygamberler ve müminler de farklı değildir. İman edenlerin hepsi aynı inancı paylaşırlar ..
Ayrıca insanlık alemini neden yarattığını da yüce ALLAH şu ayetinde açık bir şekilde buyurur ; "Ben cinleri ve insanları sırf beni tanıyıp yalnız bana ibadet etsinler diye yarattım." (Zariyat, 51/56)

Sen önce bunları öğren de karşımda madara olup durma ..

Plesk'in paylaştığı videoda milletin ağzına tükürme meselesini peygamberimizden mahmud efendisine getirip içini çeke çeke " ah efendi hazretleri de bizim ağzımıza tükürse, vakti zamanında bir çocuğa tükürdü de çocuk bugün adam oldu" ya getiren cübbelinin AMACININ NE OLDUĞU GAYET AÇIK ANLAYANA ..

Sana tavsiyem gaflet uykusundan uyanıp yediğine içtiğine dikkat etmen olacaktır .. ;)

diyosun google bilginle diye kopyaladığın yazılar kelimesi kelimesi googleda çıkıyor aynı şekilde paylaşılmış şekilde :)

Cübbeli Tarebaninin dediklerine inanıyor diye demediğin kalmıyor. Ehli sünneti yok sayan adamı öve öve bitiremiyon ama :)

Cübbeli soytarısı ağzının suyu aka aka diyor ya ; " İçtin amma artık cehennem ateşinden sağlam bir kaleye girdin " diye Benim bu laftan anladığım sadece espri.

Peygamber efendimizi aşırı derecede övüyor Cübbeli. Yaptığı bu. He bu konuyla ilgili Peygamber efendimiz açıkca dediği Hristiyanlar Hz. İsayı överken aşırıya kaçtıklarını. Bu yüzden kendisinin aynı aşırılıkla bahsedilmemesini istiyor. Bundan dolayı yaptığı yanlışmı evet.

Ama gelipte senin dediğin gibide işemeli sıçmalı ayine kadar gidecek halide yok Eksen. Sırf yüklenmek için saçmaladığın o lafları yapacak hale gidecek durumuda yok.

Nerede yaşadığını bilmem. Cübbelinin Peygamber efendimizin saçı diye kabul edip yıkattıkları saçla şişelere doldurup getirdiği yerlerden Yozgat Yerköyde bulundum. Kars ta çalışıyorum Diğer yerde Kars kağızman. Senin dediğini gibi işemeli sıçmalı ayinlerde yapmıyolar. O hale gelme ihtimalide yok. Peygamber Efendimizi aşırı derecede övmesinden dolayı bunları yapacak demen de saçmalığın tek danizkası. Bunun için adamı topa tutmanızda ap ayrı bir olay.

http://www.forumsal.net/serbest-kursu/607708-fikriniz-nedir-9.html

paylaştığın konu link.
Adamın dediklerinide kanıtlayamıyorsun Cübbeli olsa bunu demiş olsa bu şekilde hareket etmeyeceğinden de yüzde yüz eminim. Cübbeli değilde Mustafa İslamoğlu ya. Kuran' daki ayetlerden bir sonuca varamasanda adama aynı şekilde hakaret edip yüklenmiyosun.

Siz işte busunuz.

Preskin sürekli cübbeliye laf söyleme çabasıda bu adama inanması. Olay bu işte. O yüğzden boyna oda tv cumhuriyet gazetesi anca cübbeliye laf söylüyonuz :)

Sizin ne olduğunuz burdan belli oluyor işte Eksen. Kanıtlıyamıyosun dediğin paylaşımalrın burada.

Kaale alıp beğenecemmi demişsinde. Gayette yazdığımada beğeni koymuşsun.

Olm sen kimsin ki nezdimde, önemin ne olsun ki hayatımda hangi mesajını beğendimi hatırlayayım ? bu sözünüde bi güzel yutmuş ol. He konuya girer girmez beğenileride kaldırabilirsin.

Hadi kolay gelsin. Amacınızın ne olduğu belli ya. Şimdi paylaşımalrını yapmaya devam et. Az sözünün arkasında da dur. Senin nezdinde önemli değilsem yazdığımıda önemseme.

Siz cübbeliyi yerden yere vurmak için her haltı kullanırsınız. Sizin mantık bu başka birşey değil :)

otur beğeni sana niye yapayım dediğin şu konuda ki beğenilerini kaldır. Kendi yediğin lafın üzerine bol bol gül :) Hani konu değiştikçe ne dediğini ne yaptığınıh atırlamadığın için 6000 küsür mesajıdna kendinle çelişen dünya akdar mesajını bile farkedemeyecek bir insansın :)

İlk öcne bence o mesajlarınıda düzelttir :)

Hadi kolay gelsin sana. Her insanla tartışılır ancak söylediği lafı yalayanlarla tartışılmaz.

Şimdi söylediğni herşeyle ilgili birşeyde paylaşırım yine başka yere çekersin konuyu laf vurabilmek için. Yapabilediğin tek şey bu çünkü :)

Bide konuda adamı met edebilmek için konuyu uzattıkça uzatıyor :)

Şu lafınıda yediğini gördüm ya daha ne diyim :) Diğer lafını uygulamaya başla bari kaale alma misal beni

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri