Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Hazret demek neyse de neden efendimiz diyorsun? Efendi demenin RAB demek anlamına geldiğini bilmiyor musun?Ali nedir @Coolumsu gunlerdir islamiyet konulari aciyorsun kimden bahsettiginden bi habersin bizler ona Hz. Ali efendimiz diyoruz konu aciyorsun bilgilendirmek amacli ama hitab etmeyi bilmiyorsun uzuldum
Hazret demek neyse de neden efendimiz diyorsun? Efendi demenin RAB demek anlamına geldiğini bilmiyor musun?
Bilgisizlikten değil bildiğimden yazdım. Ya işte buradaki konu aslında vilgi konusu değil.. İnsanların rızasına uygun yaşamakla, Allah’ın rızasına uygun yaşamak arasındaki tercih farkı geçiyor..
Gerçek saygı söylenene uymaktır. Efendi yalnızca Allah’tır Sanem.. Ben bu konularda çok bilgiliyim sen merak etme.. Ben saygımdan dolayı Ali yazdım. Hiçbir sahabe isimlerinin başına Hz. Eklememişlerdir. Hazret huzurunda demektir. Bu 1000 li yıllardan sonr uydurulmuş bir sözdür ilk dönem kaynaklarının hiçbirinde geçmez. Hazret kelimesi aslında saygı anlamına gelmez, huzurunda anlamına gelir.
Ayrıca ben daha ömce Muhammed Peygamber, Osman, Allah dedim hiçbirinde bu tepkiyi vermediniz Ali kelimesi geçince vermeniz ilginçtir.. Çünkü sahabe ayrımı yapmak dogru deıl.. Herkes ayrı bir insan.. Hz Peygamber bana efendimiz demeyin demiştir. Hz. Ali nin farklı bir şeyden razı olması düşünülemez
Ama Hz. Denmesi de tabii saygı açısından olabilir ama asla efendi denemez. O yanlış.
Hz. Aliye saygım sevgim sonsuz, ancak birisi hakkında hurafe uydurmak en büyük saygısızlıktır. Hurafeleri reddetmek asıl saygıdır. Kim olursa olsun hayat felsefem her türlü insan hakkında uydurulan hurafeleri reddetmeye dayalıdır.
Mutarrif İbnu Abdillah, babası (radıyallahu anh)'tan naklediyor: "Benî Amir heyetiyle Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın yanına gitmiştik: Bu hadis bir çok sahabe tarafından daha nakledilmiştir..
Din adamları da ilginç bu konuda benim gibi düşünüyor
Sen bizim efendimizsin!" diye hitap ettik.
"Efendi, yalnızca Allah'tır!" buyurdular. Biz:
"Fazilette en ileride olanımız, mertlikte en başta gelenimizsin!" dedik. Bize:
"Söylediğinizin hepsi bu veya buna yakın bir söz olsun. Şeytan sizi (mübalağalı medihlerde) koşturmasın!" buyurdular."[Ebu Davud, Edeb 10, (4806)]
Başlığı değiştirmişsiniz ama sorun yokAllah hepsinden razı olsun ..
Böyle daha iyi olmuş..
Din adamları da ilginç bu konuda benim gibi düşünüyor![]()
Aynen senin inancin sanadir benim inancim banadir, ben bugune kadar senin inancina hic bir saygisizlikta bulunmadim karsiliginida senden beklerim bu arada, kapicina bile hitap ederken ahmet efendi mehmet efendi diye hitap ediyorsun da koskoca Hz. Ali'ye Ali diye hitab edip saygisizlikta bulunuyorsun sacma sapan videolari alip burada dogru gibi paylasip insanlarin sinirlerini ziplatma. Bizim her goruse saygimiz vardir sevmeyebilirsin inanmayabilirsin bu senin dusuncendir. Ama saygi duymak mecburiyetindesin.Ne alaka ya.. Saygısızlık yok ama eklemene bir şey demiyorum
Abartma lütfen.. Senin inancın sanadır, benim inancım da bana.. Saygısızlık yok bir şey yok.. İnsanlara din baskısı dayatması yapmaya hakkınız yok..
Ayrıca Allah her şeyi biliyor ve görüyor..
Neden saygısızlık yapayım ne alaka duyduğum en saçma sözler..
Yaşayan olsun ölü olsun hiçbir insana ismiyle hitap etmek saygısızlık değildir..
Bak bu konuda ne yazıyor?
![]()
İsa Mesih yazmışım. Yani Hz. İsa efendimiz yazmamışım senin mantığına göre bu da saygısızlık o zaman? Onu da düzeltirsin..
Neyse ama Hz. kullanması bence de doğru..
Benim için Hz.Ali Allah’ın bir kulu, ve peygamberin sevdiği bir arkadaşı, damadı ve yolunu izleyen iyi bir insan. Nokta.
Benim inancımı saygımı sorgulamak da kimseye düşmez. Herkes kendine baksın bence![]()
İslam birbiriyle çelişiyor bir yandan iyilikten bahsederken diğer yandan şiddete teşvik ediyor.insanda kin,nefreti çoğaltıyorSevginiz ikiyüzlü olmasın.
Kötülükten tiksinin, iyiliğe bağlanın.
Birbirinizi kardeşlik sevgisiyle, şefkatle sevin.
Birbirinize saygı göstermekte yarışın.
İman edip iyilik yapın ve birbirinize sabır ve merhameti tavsiye edin..
@Yabani İslam’ın hükümleri bunlardır. Bunlar uy gerisi boş falanca filancanın saçma sapan anlayışlarına değil..
Ne biliyorsun belki Allah’ın rızası sokaktaki bir yoksulu doyurmakta, sana kötülük yapan birini bağışlamaktadır.. Belki de Allah’ın rızası falanca filancayı övmek de abartmakda aklamak da ya da hakkında hurafeler uydurmak da değildir..
İslam sandığın gibi bir din gerçek İslam’ı öğrenmeni çok isterim..
Kuran başka şeyler söylüyor inan ama insanların uydurduğu bir din var..
Türk tipi islam diye bir şey olmaz. Arap tipi de insanların yanlışlarını dine mal etöek doğru değil
Haklısın din anlayışında büyük sorunlu insanlar var.. Birbirine tapan ya da senin dediğin gibi şiddete kul olan terör eylemleri yapan?
Ama doğru mu değil.. İnsanları değiştirmek zordur, insanlar ön yargılıdır.
O mezheplerin hiçbiri diğerinden doğru değil hepsinin içinde şeytani ögeler var..
Meşru savaş dışında insan öldürmek cinayettir.
Asrı saadet diye bir şey yoktur. Her çağda iyi insanlar kötü insanlar vardır.
Gelenekteki hurafelere öyle bir iman etmişsin ki gerçek İslam’ı göremiyorsun
Ateizm saçmalığına düşmüşsün..
Kuran ile insanların yaşadığı dinin çeliştiğini göstermek için bu video izlemeni tavsiye ederim..
1991 yılı Sezen'in "Gülümse" albüm şarkısı.Ben Duman diye biliyorum ama söz onun olabilir..![]()
Hayal kırıklıkları birikti yüreğimde keşke..@Coolumsu sana şarkılar-şiirler yazdıracak bir aşk yaşarsın umarım.![]()
Geçen sene diyanetin açıklamalarına tepki göstermişlerdi önemli olan açıklama değil zaten her eleştireni, karşı görüşte olanı yoketme mantığı bu yanlış.Hangi konudaki açıklamasını eleştirmişler ki?
Terör propagandası değlldi olay zaten bu memlekette hükümeti eleştiren her yorum artık vatan hainliğine yorumlanıyor ve buna göre yaptırımlarda bulunuluyor. Bu vatanın evladı olan herkes teröre zaten karşı aynı zamanda vatanı kaosa sürükleyen hata üzerine hata yapan cebini doldurmaktan doymayıp vatandaşını aç bırakanlarada karşı..Orası doğru ama terör propagandası yapmak da yasalara göre suçtur..
Normal eleştiri her zaman serbest olmalı..
Tek adam rejimi saçma bir rejim.. Sonuna kadar karşıyım![]()
Düşünüyorsan zaten ifade etmek kısmını içeriyor. Kendimize sakladıklarımız düşünce değildir. Oto sansürdür o..ifade özgürlüğü o