Coolumsu kimdir?

Konu sahibi son olarak 1339 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ali nedir @Coolumsu gunlerdir islamiyet konulari aciyorsun kimden bahsettiginden bi habersin bizler ona Hz. Ali efendimiz diyoruz konu aciyorsun bilgilendirmek amacli ama hitab etmeyi bilmiyorsun uzuldum

Ali nedir @Coolumsu gunlerdir islamiyet konulari aciyorsun kimden bahsettiginden bi habersin bizler ona Hz. Ali efendimiz diyoruz konu aciyorsun bilgilendirmek amacli ama hitab etmeyi bilmiyorsun uzuldum
Hazret demek neyse de neden efendimiz diyorsun? Efendi demenin RAB demek anlamına geldiğini bilmiyor musun?

Bilgisizlikten değil bildiğimden yazdım. Ya işte buradaki konu aslında vilgi konusu değil.. İnsanların rızasına uygun yaşamakla, Allah’ın rızasına uygun yaşamak arasındaki tercih farkı geçiyor..

Gerçek saygı söylenene uymaktır. Efendi yalnızca Allah’tır Sanem.. Ben bu konularda çok bilgiliyim sen merak etme.. Ben saygımdan dolayı Ali yazdım. Hiçbir sahabe isimlerinin başına Hz. Eklememişlerdir. Hazret huzurunda demektir. Bu 1000 li yıllardan sonr uydurulmuş bir sözdür ilk dönem kaynaklarının hiçbirinde geçmez. Hazret kelimesi aslında saygı anlamına gelmez, huzurunda anlamına gelir.

Ayrıca ben daha ömce Muhammed Peygamber, Osman, Allah dedim hiçbirinde bu tepkiyi vermediniz Ali kelimesi geçince vermeniz ilginçtir.. Çünkü sahabe ayrımı yapmak dogru deıl.. Herkes ayrı bir insan.. Hz Peygamber bana efendimiz demeyin demiştir. Hz. Ali nin farklı bir şeyden razı olması düşünülemez

Ama Hz. Denmesi de tabii saygı açısından olabilir ama asla efendi denemez. O yanlış.

Hz. Aliye saygım sevgim sonsuz, ancak birisi hakkında hurafe uydurmak en büyük saygısızlıktır. Hurafeleri reddetmek asıl saygıdır. Kim olursa olsun hayat felsefem her türlü insan hakkında uydurulan hurafeleri reddetmeye dayalıdır.

Mutarrif İbnu Abdillah, babası (radıyallahu anh)'tan naklediyor: "Benî Amir heyetiyle Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın yanına gitmiştik: Bu hadis bir çok sahabe tarafından daha nakledilmiştir..

Din adamları da ilginç bu konuda benim gibi düşünüyor :)

Sen bizim efendimizsin!" diye hitap ettik.

"Efendi, yalnızca Allah'tır!" buyurdular. Biz:

"Fazilette en ileride olanımız, mertlikte en başta gelenimizsin!" dedik. Bize:

"Söylediğinizin hepsi bu veya buna yakın bir söz olsun. Şeytan sizi (mübalağalı medihlerde) koşturmasın!" buyurdular."[Ebu Davud, Edeb 10, (4806)]

Başlığı değiştirmişsiniz ama sorun yok :) Allah hepsinden razı olsun ..
Böyle daha iyi olmuş..

Hazret demek neyse de neden efendimiz diyorsun? Efendi demenin RAB demek anlamına geldiğini bilmiyor musun?

Bilgisizlikten değil bildiğimden yazdım. Ya işte buradaki konu aslında vilgi konusu değil.. İnsanların rızasına uygun yaşamakla, Allah’ın rızasına uygun yaşamak arasındaki tercih farkı geçiyor..

Gerçek saygı söylenene uymaktır. Efendi yalnızca Allah’tır Sanem.. Ben bu konularda çok bilgiliyim sen merak etme.. Ben saygımdan dolayı Ali yazdım. Hiçbir sahabe isimlerinin başına Hz. Eklememişlerdir. Hazret huzurunda demektir. Bu 1000 li yıllardan sonr uydurulmuş bir sözdür ilk dönem kaynaklarının hiçbirinde geçmez. Hazret kelimesi aslında saygı anlamına gelmez, huzurunda anlamına gelir.

Ayrıca ben daha ömce Muhammed Peygamber, Osman, Allah dedim hiçbirinde bu tepkiyi vermediniz Ali kelimesi geçince vermeniz ilginçtir.. Çünkü sahabe ayrımı yapmak dogru deıl.. Herkes ayrı bir insan.. Hz Peygamber bana efendimiz demeyin demiştir. Hz. Ali nin farklı bir şeyden razı olması düşünülemez

Ama Hz. Denmesi de tabii saygı açısından olabilir ama asla efendi denemez. O yanlış.

Hz. Aliye saygım sevgim sonsuz, ancak birisi hakkında hurafe uydurmak en büyük saygısızlıktır. Hurafeleri reddetmek asıl saygıdır. Kim olursa olsun hayat felsefem her türlü insan hakkında uydurulan hurafeleri reddetmeye dayalıdır.

Mutarrif İbnu Abdillah, babası (radıyallahu anh)'tan naklediyor: "Benî Amir heyetiyle Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın yanına gitmiştik: Bu hadis bir çok sahabe tarafından daha nakledilmiştir..

Din adamları da ilginç bu konuda benim gibi düşünüyor :)

Sen bizim efendimizsin!" diye hitap ettik.

"Efendi, yalnızca Allah'tır!" buyurdular. Biz:

"Fazilette en ileride olanımız, mertlikte en başta gelenimizsin!" dedik. Bize:

"Söylediğinizin hepsi bu veya buna yakın bir söz olsun. Şeytan sizi (mübalağalı medihlerde) koşturmasın!" buyurdular."[Ebu Davud, Edeb 10, (4806)]

Başlığı değiştirmişsiniz ama sorun yok :) Allah hepsinden razı olsun ..
Böyle daha iyi olmuş..

Evet degistirdik Ali diye yazmissin Ali senin kapicin mi komsun mu ? Once hitap etmeyi ogren saygisizligin luzumu yok

Ne alaka ya.. Saygısızlık yok ama eklemene bir şey demiyorum :)
Abartma lütfen.. Senin inancın sanadır, benim inancım da bana.. Saygısızlık yok bir şey yok.. İnsanlara din baskısı dayatması yapmaya hakkınız yok..

Ayrıca Allah her şeyi biliyor ve görüyor.. :)
Neden saygısızlık yapayım ne alaka duyduğum en saçma sözler..

Yaşayan olsun ölü olsun hiçbir insana ismiyle hitap etmek saygısızlık değildir..
Bak bu konuda ne yazıyor?

İsa Mesih yazmışım. Yani Hz. İsa efendimiz yazmamışım senin mantığına göre bu da saygısızlık o zaman? Onu da düzeltirsin..

Neyse ama Hz. kullanması bence de doğru..
Benim için Hz.Ali Allah’ın bir kulu, ve peygamberin sevdiği bir arkadaşı, damadı ve yolunu izleyen iyi bir insan. Nokta.

Benim inancımı saygımı sorgulamak da kimseye düşmez. Herkes kendine baksın bence :)
Aynen senin inancin sanadir benim inancim banadir, ben bugune kadar senin inancina hic bir saygisizlikta bulunmadim karsiliginida senden beklerim bu arada, kapicina bile hitap ederken ahmet efendi mehmet efendi diye hitap ediyorsun da koskoca Hz. Ali'ye Ali diye hitab edip saygisizlikta bulunuyorsun sacma sapan videolari alip burada dogru gibi paylasip insanlarin sinirlerini ziplatma. Bizim her goruse saygimiz vardir sevmeyebilirsin inanmayabilirsin bu senin dusuncendir. Ama saygi duymak mecburiyetindesin.

Sevginiz ikiyüzlü olmasın.
Kötülükten tiksinin, iyiliğe bağlanın.
Birbirinizi kardeşlik sevgisiyle, şefkatle sevin.
Birbirinize saygı göstermekte yarışın.
İman edip iyilik yapın ve birbirinize sabır ve merhameti tavsiye edin..

@Yabani İslam’ın hükümleri bunlardır. Bunlar uy gerisi boş falanca filancanın saçma sapan anlayışlarına değil..

Ne biliyorsun belki Allah’ın rızası sokaktaki bir yoksulu doyurmakta, sana kötülük yapan birini bağışlamaktadır.. Belki de Allah’ın rızası falanca filancayı övmek de abartmakda aklamak da ya da hakkında hurafeler uydurmak da değildir.. :)

İslam sandığın gibi bir din gerçek İslam’ı öğrenmeni çok isterim..
İslam birbiriyle çelişiyor bir yandan iyilikten bahsederken diğer yandan şiddete teşvik ediyor.insanda kin,nefreti çoğaltıyor
Koşulsuz iman şartı olduğu için tartışılmaz.ben dünyanın en iyi müslüman insanıyla tartışsam adama din ile alakalı negatif birşey söylediğinde agresifleşiyor yani bir sıkıntı var.diğer inançları kafir,munafık,tağut gördükleri için her türlü şiddeti düşünebiliyorlar.kuranda en basitinden yahudilerle,hristiyanlarla dost olmayın der,halbuki en büyük düşmanlığı müslümanlar birbirine yapmıştır.ırak ve Suriye’deki savaşlarda mezhep farkı yüzünden nasıl katliam yaptıklarını gördük camilere canlı bombalar sayısızca eylem düzenledi.ayrıca islamın en güzel çağı dedikleri asr-ı Saadet zamanı bile 4 Halife’nin üçü öldürülmüş.senin yaşadığın islam Türk tipi islam biraz daha modern hele bir şeriat ülkelerine git görürsün islamı hoşgörüyü

Kuran başka şeyler söylüyor inan ama insanların uydurduğu bir din var..
Türk tipi islam diye bir şey olmaz. Arap tipi de insanların yanlışlarını dine mal etöek doğru değil

Haklısın din anlayışında büyük sorunlu insanlar var.. Birbirine tapan ya da senin dediğin gibi şiddete kul olan terör eylemleri yapan?

Ama doğru mu değil.. İnsanları değiştirmek zordur, insanlar ön yargılıdır.
O mezheplerin hiçbiri diğerinden doğru değil hepsinin içinde şeytani ögeler var..

Meşru savaş dışında insan öldürmek cinayettir.
Asrı saadet diye bir şey yoktur. Her çağda iyi insanlar kötü insanlar vardır.

Gelenekteki hurafelere öyle bir iman etmişsin ki gerçek İslam’ı göremiyorsun :)
Ateizm saçmalığına düşmüşsün.. :)

Kuran ile insanların yaşadığı dinin çeliştiğini göstermek için bu video izlemeni tavsiye ederim..

Araplar kuranı olduğu gibi kabul edip uygularken sizin gibiler niye hep ayetlere farklı anlam yükleyip sayısızca tefsir yazıyor.araplardan daha iyi mi bileceksin islamı.kuran apaçık bir kitabım diyor,neden herkes kendince bir açıklama getiriyor neden hala kimse anlamıyor

Orası doğru ama terör propagandası yapmak da yasalara göre suçtur..
Normal eleştiri her zaman serbest olmalı..

Tek adam rejimi saçma bir rejim.. Sonuna kadar karşıyım :)
Terör propagandası değlldi olay zaten bu memlekette hükümeti eleştiren her yorum artık vatan hainliğine yorumlanıyor ve buna göre yaptırımlarda bulunuluyor. Bu vatanın evladı olan herkes teröre zaten karşı aynı zamanda vatanı kaosa sürükleyen hata üzerine hata yapan cebini doldurmaktan doymayıp vatandaşını aç bırakanlarada karşı..

ifade özgürlüğü o
Düşünüyorsan zaten ifade etmek kısmını içeriyor. Kendimize sakladıklarımız düşünce değildir. Oto sansürdür o.. :)
O yüzden ayrıca belirtmedim ifade etmek de özgürlüktür diye.. Doğal bir gerek-sonuç ifade etmek..
Sonuçta benim yazılarım ilkokul çocuklarını hedeflemiyor.. Belli bir anlayışın üzerindeki insanlar için kaleme alıyorum bu yazıları..
Her şeyi sizin gibi tek tek ifade etmiyorum. "Konuşurken dilinizi kullanacaksınız, elinizi değil ya da ağzınızdan nefes alacaksınız kulağınızdan değil" gibi ayrıntılı anlatmıyorum. Gerçekten zeki insan beyninde boşlukları tamamlayandır.. ^^

Herkes kendince yorumluyor bu ifade özgürlüğünü. Birisine küfür ya da hakaret eder. Düşünce özgürlüğü var der. Ayrımı yapamayan insanlar çok.

Düşünce özgürlüğü diye bir durum kalmadı, fikirlerimizi beyan ederken acaba bunu söylediğim için yargılanır mıyım ? yaptırımı olur mu? gibi korkularla bastırıldık bastırıldıkça da özgürlük denen kavramı kaybettik.

Başımız sağolsun.

Düşünce ve ifade özgürlüğü öyle bişey değil. Mikrofon uzatınca "Avrupa'da meyveyi taneyle alıyorlar, bizde kiloyla, imamovlu Yunan ajanı bir din düşmanıdır" dersen bu düşünce ve ifade özgürlüğü olmaz. Limbik sistemle düşünülmez. Mabadla ifade olmaz. Bu olsa olsa osurmak olur. Dersen ki osurma hürriyetim var, o zaman az ötede gaz çıkart. Kimse senin osuruk kokunu çekmek zorunda değil.

(Metindeki kelime sayısı 19'un katıdır. )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri