Cinlerin varlığına inanırmısınız.

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti

Cinler veya periler varmıdır

• Evet var

Kullanılan: 10 58.8%
  • Hayır yok

Kullanılan: 7 41.2%
  • Saçma..

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    17
Gündüz yokmuş gece varmış gibi geliyor. Bu korku var ya insana her şeyi yaptırıyor işte.

bu konuda karışık ama korkuyorum, korkuyorsam inanıyorum demektir fakat lakin ama bilakis neden inanıyorum bilmiyorum........

Eğer Kur'an'a inanıyorsanız, ayetler cinlerin varlığına işaret eder. Lakin filmlerde verilen ya da toplumun cahil kesiminde pompalandığı gibi değil. Cin deyince bir şey olmuyor yani. Cin, "gözle görülemeyen" demek. Anınca bir şey olmuyor yani. Cin cin cin. Bakın gelen giden bir şey yok. Selena mı bu, el ele tutuşup adını anınca gelsin. Kdjd. Müslüman olmasam dahi, bizim algımızın ve bilgimizin dışında varlıkların olması uzak ihtimal gelmezdi.
Neyse.
Kur'an cinlerden bahsederken temelde sizin dışınızda başka varlıklar da var zihniyeti oluşturuyor. Bunun dışında çok geniş detaylar vermiyor. Cinlerin falan insanlara musallat olması kdjsn ya lütfen. Bir doktora gidin. Daha çok siz onlara mısallat oluyorsunuz djsj Uğraşmayın saçma sapan. Kandırılmayın. Sövüşlenmeyin lütfen. İradenizi tam olarak kullanırsanız, görünmeyenin sizin üzerinizde hiçbir gücü yok. Ama kendi kendinizi korkutursanız, tabi ki sizin üzerinizde etkisi olur. Ne yapıyorsanız siz yapıyorsunuz yani. Jshsh. İradenizi zaafa uğratırsanız, uğurlu sayım, uğurlu eşyam, ay nazar boncuğu, ay muskam böyle şeylere bel bağlar, bir şeylerin size musallat olduğunu düşünürsünüz. Vehim üretirsiniz, çıkan tıkırtı cininiz olur falan filan.
Yani işte bunlar din değil. Önce doğru öğrenin, ahlaksız, kendilerine hoca diyenlere kanmayın. Hatta kendine hoca diyenlerden uzak durun. Öperim.

hfjdhs çek şunu gözümün önünden kldjs stock

Cin kültürü,tarihi İslam ile sınırlandırılmayacak kadar eski ve köklü . Çeşitli kültürlerde farklı isim ve anlam kazanmıştır. (Peri,iblis,paranormal varlık vb.)
Cin, peri ya da insan algısına kapalı varlıkların var olma ihtimaline duyulabilecek bir inanç için ek bir din inancı şart değil. Sırf dini bir metinde var diye üzerinde hiçbir okuma yapmadan reddetme davranışı bana absürt geliyor.
Ben evrende toz tanesi bile değilken öğrenecek,keşfedecek çok fazla olgu olduğuna inanıyorum. Bir şeylere kolayca saçma diyebilen insanlar bana hep fazla cüretkar gelmiştir.

Bu konuya cevap vermişim ama acaba ne dedim hiç bilmiyorum. Şimdi kim dönüp bakacak ohoo

yaygın inanıştaki cin/demon vakalarının evrimsel süreçteki yerine dair bir şeyler okumuştum, mantıklı gelmişti.

şöyle ki bu vakalar genelde karanlıkta ve kişi yalnızken; sinsice yaklaşarak, varlığını bi yandan gizleyip bi yandan belli ederek, korku salarak, yavaş yavaş saldırı dozajını arttırarak ve sonunda kurbanı “tamamen ele geçirerek” gerçekleşiyor. veyahut birdenbire ortaya çıkıp saldırıyor. daha farklı vakalarda da bulunduğun alana, evine “musallat” oluyor. yaşam alanını ele geçiriyor.

işte yazı bunun vahşi hayvan davranışlarıyla ne kadar çok benzeştiğine dikkat çekiyordu.

bizler yüzbinlerce yıllık geçmişe sahip bir tür olup sadece 5.000 yıldır şehirleşebilmiş olduğumuzdan, atalarımızdan miras kalan genlere ve bilinçlere sahibiz. şu an bizim için uzak bir tehdit olan kurt, ayı, aslan, kaplan gibi vahşi hayvan saldırıları, bir zamanlar onların en ciddi endişeleriydi. günlük rutinleriydi. karanlıkta senden daha iyi gören, duyan, hareket eden bir hayvan, mağarada yaşayan insan için en büyük tehditti.

misal bugün hemen her toplumda küçücük, zararsız örümceklerden korkan milyonların olması da böyle bir durumla açıklanabiliyor.

@Od
Cinsiyetimi bilmedigin icin mi cevap yazmadin? Soruma jajjzjsjdjd
Screenshot_20201205_151906.jpg

Geri