CHP'den CNNTürk'e boykot çağrısı

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Bilakis glu bey.Medyanin gücünü kücümsemiyorum diyerek diger saydiginiz mantik yollarini redediyorum.
Siz benim neler cektigimi nerden bileceksiniz?Su bu demeyin lütfen tanimadan.En uyuz oldugum sey.Konuya adapte olun.Siz kendinizi ön plana atmak istiyor iseniz o farkli bir olay elbetde.Ne güzel köse yazarlarini ve köse yazilarini takip etmeniz.Alkisa deger.
Boykot edemez beyefendi.
Demokratik cizgisinden cikmak zorunda boykot ederse.Bunu neden anlamak istemiyorsunuz?

Bati medyasina bir örnek vereyim.Hani para ödeyip izlediginiz mecralar var ya.Bakin isler nasil dönüyor.

Ibiza Skandali diye yazin,cikar.
Hos tutuklamalar felan fisman oldu ama ismi gecen basbakan yine basbakan secildi.
Bu sadece bir örnek ve siyasi medya iliskileri batida böyle tikirdiyor.

Öldürülen gazetecilere deginmiyorum bile.
Daphne Caruana Galizia R.I.P. .

Bilakis glu bey.Medyanin gücünü kücümsemiyorum diyerek diger saydiginiz mantik yollarini redediyorum.
Siz benim neler cektigimi nerden bileceksiniz?Su bu demeyin lütfen tanimadan.En uyuz oldugum sey.Konuya adapte olun.Siz kendinizi ön plana atmak istiyor iseniz o farkli bir olay elbetde.Ne güzel köse yazarlarini ve köse yazilarini takip etmeniz.Alkisa deger.
Boykot edemez beyefendi.
Demokratik cizgisinden cikmak zorunda boykot ederse.Bunu neden anlamak istemiyorsunuz?

Bati medyasina bir örnek vereyim.Hani para ödeyip izlediginiz mecralar var ya.Bakin isler nasil dönüyor.

Ibiza Skandali diye yazin,cikar.
Hos tutuklamalar felan fisman oldu ama ismi gecen basbakan yine basbakan secildi.
Bu sadece bir örnek ve siyasi medya iliskileri batida böyle tikirdiyor.

Öldürülen gazetecilere deginmiyorum bile.
Daphne Caruana Galizia R.I.P. .

Anlamamak için diretmeniz de takdir edilesi. Burada demokrasinin hangi ilkesi ihlal edilmiş bunu açıklamadan demokratlığa aykırı diyorsunuz ama alt metni olmayan bir iddia hadi yumuşatayım makul nedenlere dayandırılmamış bir iddia. Gerçekten meraktan birkaç soru sormak istiyorum. Öncelikle sizce Türkiye'de hangi tip demokrasi varlık sürdürüyor? CHP, CNN Türk'e çıkmak zorunda mı? Öncelikle bu cevaplandırmamız gereken bir soru. CHP, halka ulaşma noktasında CNN yerine başka bir mecrayı tercih edebilir mi? Hatta bir adım öteye götüreyim, CHP, CNN'i boykot ederek demokrasinin ona vermiş olduğu imkanı kullanmış olmaz mı?

Ne yaşadığınız veya ne çektiğiniz ilgimi çekmiyor konu dışı herhangi bir şey de söylemedim yaptığınız yorum gördünüz şey hakkında malumat veriyor. Nefret etsem de geçmişte Trump da Bush da kafalarına göre kimi basın kuruluşlarını basın toplantılarına almadı. Ne yapalım bu noktayı mı baz alalım?

ps: uyuz olmayın hoş bir tabir değil yakışmıyor. Türkçe zengin bir dildir yaşadığınız şeyi ifade edecek çok kelime var.

Karşılıklı boykot hamleleri sonucu geriye sadece Flash Tv'nin kalacağı günleri tez zamanda Tengri'den diliyorum.

Cnn Türk'ün Cnn ile bir bağı mı kalmadı yoksa buradaki zatlar mı Cnn Türk'e yer vermedi:
https://setav.org/assets/uploads/2019/07/R143Tr.pdf

Bu makale ve fazlasındaki işlevinden uzaklaşan bir medya var:
https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/55366

Türkiye'de medyanın görevi ve sorumlulukları diye bir şey yok, sadece gücü var maalesef ve bu güç tekelleşmiş vaziyette. Yıllar önce kısmen değinmiştim buna:
https://www.ircforumlari.com.tr/bulanti/414439-medyanin-gucu.html

Oturup da adam akıllı televizyon izlemeyi -spor harici- epeydir bırakmış biri olarak bu tip boykotları destekliyorum hatta iş ahlakını hiçe sayan bazı görevlilerin de yakında boykot yiyeceğini düşünüyorum ve umuyorum. (Burada "ver mehteri ver" arkafon olsun.)
Televizyondan, kanallardan beklentimiz ne? Doğru bilgilenmek mi yoksa arzuladığımızı duymak mı?
Son olarak, devenin neresi doğru ki medyası doğru olsun?

Eklenti:
Bu iki makaleyi de beğendim: (Özellikle ilkini)
http://ayrintidergi.com.tr/medya-ve-etik-yapisal-curumusluge-karsi-bireysel-erdem/
http://personel.klu.edu.tr/dosyalar.../iletişim/Makale 3 Huub-evers-medya-etigi.pdf

Son düzenleme:
Anlamamak için diretmeniz de takdir edilesi. Burada demokrasinin hangi ilkesi ihlal edilmiş bunu açıklamadan demokratlığa aykırı diyorsunuz ama alt metni olmayan bir iddia hadi yumuşatayım makul nedenlere dayandırılmamış bir iddia. Gerçekten meraktan birkaç soru sormak istiyorum. Öncelikle sizce Türkiye'de hangi tip demokrasi varlık sürdürüyor? CHP, CNN Türk'e çıkmak zorunda mı? Öncelikle bu cevaplandırmamız gereken bir soru. CHP, halka ulaşma noktasında CNN yerine başka bir mecrayı tercih edebilir mi? Hatta bir adım öteye götüreyim, CHP, CNN'i boykot ederek demokrasinin ona vermiş olduğu imkanı kullanmış olmaz mı?

Ne yaşadığınız veya ne çektiğiniz ilgimi çekmiyor konu dışı herhangi bir şey de söylemedim yaptığınız yorum gördünüz şey hakkında malumat veriyor. Nefret etsem de geçmişte Trump da Bush da kafalarına göre kimi basın kuruluşlarını basın toplantılarına almadı. Ne yapalım bu noktayı mı baz alalım?

ps: uyuz olmayın hoş bir tabir değil yakışmıyor. Türkçe zengin bir dildir yaşadığınız şeyi ifade edecek çok kelime var.

Istedigim gibi konusurum.Bu benim hürriyetim.Degil mi?Hakaretim yok.
"Self improvement" kavramini kullanan da bendim baska bir konu icinde.s Zenginlikten kullandilar.
Neyse Glu bey.
Bir daha;
Bir siyasi parti demokrasiyi baz aliyorsa bir haber kurulusunu boykot edemez.Buna yetkisi yok.Türkiye de demokrasi var mi yok mu o baska konu.Konu, bir partinin belirli ilkelere bagli olup, o ilkeleri isine gelircesine yok saymasi.Bu güvenirligi yok eder.
Boykotun neler getirdigini Nazi Almanya sinda gördük.
Üstelik rekabet noktasini da ihlal etmistir malum firka bu davranisi ile.Her ne kadar yok desek de,yayin organlari arasinda hiper rekabet vardir.
Fikir/ifade özgürlügünü tolere etmek,demokrasinin temel taslarindandir.Tamam fikri paylasmayabilirsin ama boykot yanlis yol.Elestirisel diyaloga tas koyuyor.
O para verip izlediginiz bati medyasinin hic bir zaman bati ülkelerinin herhangi bir siyasi partiden boykot aldigina sahit olmadim.Olamaz cünki kiyamet kopar.
Trump in tavirlarinda buna sahit olduk.Keza o sadece fake news diye cemkirip durdu.

Inanin biz de, kendi adima konusayim,sizin köse yazilari okudugunuzu,para verip dis basini izlediginizi bilmek istemezdik.
Ama insanlik hali.
Homo Deus degiliz sonucta.
Kibir herkeste bir sekil var :haha::haha: .

Konu benim icin kapanmistir.

Boykot, belli koşullara özgün bir mücadele aracıdır. Siyasi yapının kitlesel gücünü arkasına alıp radikal bir tutum sergilemesidir. Pek umudum olmasa da, dilerim CHP bu kavramın içeriğini doldurabilecek kadar dik durabilir.

CHP'nin boykot gerekçelerine kısaca değinmek gerekiyor. CHP yönetimi şu şekilde ifade ediyor;

- CNN Türk 31 Mart Yerel Seçimine iki hafta kala üst üste iki kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu canlı yayına davet etti ama yayınlar son anda iptal edildi. İptal edilen yayınlar için televizyonun üst yönetiminden hiç kimse, Kılıçdaroğlu’na bir gerekçe göstermedi

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan yayınların iptal gerekçesi için o dönem CNN Türk’ün genel müdür koltuğunda oturan Bora Bayraktar’a, Demirören Medya Grubu’nun o günkü medya grup başkanı Mehmet Soysal’a ve patron Meltem Demirören’e ulaşmaya çalıştı ama telefonlarına yanıt veren olmadı.

- Seçime kısa bir süre kala yaşanan bu olayın yanı sıra CNN Türk ekranlarından yapılan, CHP’nin belediye meclisi üyeleri arasında teröristler olduğu, CHP’nin PKK ile işbirliği yaptığı vb. yayınlar da partililerin tepkisini çekmeye devam etti. Boykot önerisi o günlerde de konuşulmuştu ama parti yönetimi, seçime günler kala medya ile kavga eden CHP görüntüsü vermekten kaçındı.

- Yerel seçimlerden bu yana yaklaşık bir yıl geçti, peki bardağı taşıran damla ne oldu? Bu süre zarfında CNN Türk’ü, Demirören Medya Grubunda çalışan gazeteciler aracılığıyla defalarca uyardıklarını ifade eden CHP yönetimi, “Ahmet Hakan’ın programında Fethullah Gülen ile görüştüğü iddia edilen CHP Parti Meclisi üyesi Gökhan Günaydın’a söz hakkı tanınmaması ve arkadaşımıza hakaret edilmesi bu meseleyi bizim için kabul edilemez bir noktaya taşıdı” diyorlar.

- Kısaca : "Her programda bize hakaret ediliyor, FETÖ’cülük vb. suçlamalarına yanıt vermemiz engelleniyor, konuklar, o programlara davet edilen arkadaşlarımıza karşı ağıza alınmayacak ifadeler kullanıyor"

Muhalefet partisinin iktidarın yayın organına dönüşmüş bir kanalı boykot etmesi kadar normal bir şey olamaz.

glu hoş geldin, seni görmek çok güzel. Sana ulaşmaya çalıştım ama beceremedim :) neler yazmışsın bir bakalım.

Boykot çağrısı yerinde bir çağrı, aslında geç kalınmış bir uygulama. Yıllardır medyanın yanlı yayın yaptığını bilmeyen yok, güç döngüsü etrafında dönüp duran, hemen hepsine sahip olmak için sermaye desteği sağlanan kişiler de bedellerini yaptıkları yalan, yanlış ve taraflı yayınla ödüyorlar.
Yıllardır lağım medyasını izlemeyen birisi olarak, çevremde de izleyenlere gerekli uyarıları yapıyorum.

• Beğen
Tepkiler: glu
Istedigim gibi konusurum.Bu benim hürriyetim.Degil mi?Hakaretim yok.
"Self improvement" kavramini kullanan da bendim baska bir konu icinde.s Zenginlikten kullandilar.
Neyse Glu bey.
Bir daha;
Bir siyasi parti demokrasiyi baz aliyorsa bir haber kurulusunu boykot edemez.Buna yetkisi yok.Türkiye de demokrasi var mi yok mu o baska konu.Konu, bir partinin belirli ilkelere bagli olup, o ilkeleri isine gelircesine yok saymasi.Bu güvenirligi yok eder.
Üstelik rekabet noktasini da ihlal etmistir malum firka bu davranisi ile.Her ne kadar yok desek de,yayin organlari arasinda hiper rekabet vardir.
Fikir/ifade özgürlügünü tolere etmek,demokrasinin temel taslarindandir.Tamam fikri paylasmayabilirsin ama boykot yanlis yol.Elestirisel diyaloga tas koyuyor.
O para verip izlediginiz bati medyasinin hic bir zaman bati ülkelerinin herhangi bir siyasi partiden boykot aldigina sahit olmadim.Olamaz cünki kiyamet kopar.
Trump in tavirlarinda buna sahit olduk.Keza o sadece fake news diye cemkirip durdu.

Inanin biz de, kendi adima konusayim,sizin köse yazilari okudugunuzu,para verip dis basini izlediginizi bilmek istemezdik.
Ama insanlik hali.
Homo Deus degiliz sonucta.
Kibir herkeste bir sekil var :haha::haha: .

Konu benim icin kapanmistir.

:) Bu şekilde bitmek zorunda değildi. Sorularım azalmadı aksine daha da arttı ama tartışmayı sürdürmek istemediğinizden sadece yorumumu yapıp geçeceğim.

Öncelikle iddialarınızın altı yine boş. En ufak sarsıntıda iddialarınız temelinden çöker neyse bu noktaya çok değinmeyeceğim. Evet, ifade özgürlüğü haktır ancak burada elma ile armut'u birbirine karıştırmamakta yarar var. Şu an malum partinin fikrini özgürce paylaşacağı ortamlar var ve CNN Türk de bu fikirleri halka ulaştırabilir bundan yana sıkıntı yok buradaki hususu iyi idrak edemediğinizi düşünüyorum, CHP, CNN Türk yayınlarına temsilci göndermeyecek, bu mecrada CHP adına yetkili kişiler olmayacak. CNN Türk'ün diğer faliyetleriyle ilgili herhangi bir aksiyon yok. Olan bu ama siz CHP sanki CNN'i kapatmış gibi yorumluyorsunuz olayı.

Demokrasi konusunda büyük bir laf kalabalığı yapmışsınız ama yine tatmin edici bir husus yok. Sizi anlıyorum ama burada sizin denkleminizdeki ülke Türkiye değil. Gündelik siyaseti bizim kadar aksiyonlu ve yalana dayalı bir ülke için dedikleriniz geçerliliğini yitiriyor. Yineliyorum, CHP, CNN Türk'ü yanlı olmasından değil yalancı olmasından, basın etiğine aykırı davranmasından dolayı boykot ediyor. Bunlar ekstrem durumlardır. Yalancı bir yayın organına reyting yoluyla kar sağlamamak, bu yalanlarla muhattap olmamak için çok doğru bir yol bu boykot kararı.

Batı'da onlarca defa örnekleri yaşandı siz takip etmiyorsunuz diye olmuyor diye bir kaide yok.

Trump-Medya

Trump-Medya 2

En basit örnekler bunlar eğer tatmin etmezse buyrun siz de arayın.

İstediğiniz gibi konuşmak hakkınız ama ben nezaketen ifade ettim. "uyuz ol-" tabiri bu tartışma için çok avam bir ifade.

Kibirli değilim diyemem ama ben bir bağlam içerisinde belirttim yabancı basını. 2020'de teknoloji çağında yabancı basını takip ediyorum diye kibirlenecek halim yok. Ha kibirlenmek veya böbürlenmek gibi bir niyetim olsaydı 3 dil biliyorum derdim :p

İyi akşamlar.

Evet "Self improvement" kavramini ilk kullanan bizdik! İsa Golgota'ya çıkarken tökezlemeden önce
Önü sıra sendeleyip ayağı burkulan da bizdik.
Tur-i sina da ilk üşüyen de bizdik.
Pis mürekkeple dil tokuşturup naralar atanda bizdik!!

Yok abi kahve ağzıyla konuşmak daha anlaşılır. “Olm don lastiği gibi uzatıp durmayın. Yıllardır bir kesime koyun diyen adamlar talimatla tv izlemiyor.” Öyle böyle koyunda değil. Açıklamayı yapan Şebek yıllarca “ biz kaç kişiyiz” mitingleri düzenleyip söğüşlediği paralarla Kanaltürk’ü fetöye peşkeş çeken adam. Tıpkı hacı amcanın Enver Ören müslüman adam yardım etmek lazım diyerek tgrtyi fox’a satması gibi. Kapitalizm sizin için var. Gel diyince gelen, git diyince giden koyun sürüleri için.

Demokratik ilkeleri benimsemiş bir partimiz olduğuna inanıyor musunuz?
Bir bakan da kısa süre önce bir kanalın muhabirine ayrımcı tutumda bulunmuştu mesela. Bazı yayın organları kamu kurumlarına/kuruluşlarına alınmıyor. Yayın organını geçtim, bu ülkede su firması bile ayrımcılık yaşadı.
Nazi Almanyası'nda boykot nasıl oldu? Hitler gelir gelmez tek tipleştirdi her şeyi; tüm partileri, sendikaları kapattı. İnsanlar boykot yapacak konumda bile olamadı orada.
Fikir özgürlüğü olan bir ülkede cumhurbaşkanımızdan da Trump gibi esnek olmasını beklemek hakkımız ama en az 10bin kişi yargıda. Nerede özgürlük?
Yayın organları çok mu eleştirel? Görmek istemediklerini, duymak istemediklerini mikrofondan veya kameradan uzaklaştırırken neredeymiş "insanların bilgi edinme hakkı" veya "medyanın sorumlulukları"?
Batı medyasına dair özellikle bir ilgim/araştırmam yok ama siz ülkemizdeki basın ile Batı medyasını bir mi tutuyorsunuz yani? Medya kendi güvenilirliğini yok etti bu ülkede demek zor bir şey değil, TRT de dahil.

Bizim milletin protestosu farklı o yüzden anlayamıyorlar bunu böyle protestomu olur nasıl muhalefet diye eleştiriyor hükümet yanlısı arkadaşlar!
Protesto şekillerimiz ektedir :
israili protesto etmek için bankadan kredi çekip coca cola alıp yerlere dökücez, sonra da krediyi ödeyemeyip evine haciz gelecek
Hollandayı protesto etmek için portakal pıçaklayacaz!
Allahın çorumlusunun birisi agzına TURP alıp Trump'u protesto edicek.
Uygur türklerinin hakkını savunmak için Uygurlu türklerini dövücez
Dantelli işlemeli perdeyi üstümüze çekip kefenimizle geldik diyecez
Ha birde devletin valisi sakaryamıydı izmit mi neydi israili protesto ettiginden dolayı Coca cola içmeyip FANTA içmişti işte orada israile en büyük darbeyi vurduk!
Bu Kılışlaroğlu bilmiyor işi vallahi adamda liderlik vasfı yok zaten! :D

Tv izlemeyin. Bir şey kaybetmezsiniz.

Muasir medeniyetler seviyesine cikarmak istemistim oysa ki güzel ülkemi.
Ama görüyorum ki her zaman bizim üzerimizde Demokles'in kilici gibi duran bir kompleks var.
Yazik.
Demokrasi bizim neyimize?Haklisiniz.

Evet "Self improvement" kavramini ilk kullanan bizdik! İsa Golgota'ya çıkarken tökezlemeden önce
Önü sıra sendeleyip ayağı burkulan da bizdik.
Tur-i sina da ilk üşüyen de bizdik.
Pis mürekkeple dil tokuşturup naralar atanda bizdik!!

Yok abi kahve ağzıyla konuşmak daha anlaşılır. “Olm don lastiği gibi uzatıp durmayın. Yıllardır bir kesime koyun diyen adamlar talimatla tv izlemiyor.” Öyle böyle koyunda değil. Açıklamayı yapan Şebek yıllarca “ biz kaç kişiyiz” mitingleri düzenleyip söğüşlediği paralarla Kanaltürk’ü fetöye peşkeş çeken adam. Tıpkı hacı amcanın Enver Ören müslüman adam yardım etmek lazım diyerek tgrtyi fox’a satması gibi. Kapitalizm sizin için var. Gel diyince gelen, git diyince giden koyun sürüleri için.

Ağaçla röportaj yapan ideolojinin neferi olarak çok idfialı laflar ama yine de sen bilirsin. Ben koyundan kuzudan anlamsm ama adamın gol diyor dostum.

Video - Cumhuriyet Gazetesi

Ağaçla röportaj yapan ideolojinin neferi olarak çok idfialı laflar ama yine de sen bilirsin. Ben koyundan kuzudan anlamsm ama adamın gol diyor dostum.

Video - Cumhuriyet Gazetesi

Ağaçla röp yapan ile ağaçların yaprakları bile beni alkışlıyor diyen aynı diyorum azizim. Her birimizi kendi bacağından asacak adamlardan uzak duralım.

Ağaçla röp yapan ile ağaçların yaprakları bile beni alkışlıyor diyen aynı diyorum azizim. Her birimizi kendi bacağından asacak adamlardan uzak duralım.

hahahaha eyvallah. Yalancı çobanların güttüğü koyun misali savrulan insanların yurdunda hepimizin bu düşünceye sahip olmamız gerekiyor.

Buket Aydın ve Hande Fırat'ı hayatımızdan çıkardığımız zaman bir şey kaybedeceğimizi düşünmüyorum ben.
Gece yarısı saatlerce utanç verici şeyleri nasıl aklarız, nasıl sunum yaparız da göze hoş görünür diye uğraşan bir kanalın bana kattığı hiçbir şey yok.
Nagehan Alçı harika bir insan, güzide bilgileri benim için değerli diyorsanız orasını bilemem.

Geri