CHP'den CNNTürk'e boykot çağrısı

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
CNN TURK’un satin alim surecini bilmek lazim once, zaten bu kanal artik iktidarin bir neferi olmus, alindiktan sonra muhalif kim varsa cikardilar, yalandan uc bes satir bisey yazanlarda bkz ; Ahmet Hakan simdinin bas yalakasi kesildi.

Zaten hersey ortada, sen boykot etsen ne olur, etmesen ne olur. Adamlar ne talimat geliyorsa onu uygulamakta.

Çok yerinde bir karar. Burada liboş yorumlar yapıp bu kararı eleştirmenin lüzumu yok. 10 yıl öncenin kullanışlı aptal liberalleri yüzünden -YAE'ci garabetler- ülke bugün korku imparatorluğuna döndü.

Başımızdaki güruh öyle bir politika izliyor ki muhalif olmasa bile en ufak eleştiride bulunanı sistemin dışına atıyor. Van'daki çığ mevzusuyla ilgili bir haber ortaya atıp sonra dönen gazeteciye bakın net olarak görürsünüz bu korku imparatorluğunun insanlara ne yaptığını. Birgün, Evrensel gibi gazetelerdeki basın mensuplarının basın kartları yenilenmedi, herhangi bir gezi, açılış, toplantı gibi organizasyonlara muhalif denilebilecek kimse akredite edilmiyor. Bu denli gemi azıya almış kitleye az bile yapılmış bir eylem.

CNN Türk başta olmak üzere Türk televizyon kanallarının hemen hepsi evrensel yayıncılık değerlerinden çok uzak. Yanlı olmaları değil buradaki konu asıl mesele yalancı olmaları. İnsanların inandığı değerler kabul edilebilir kimse bu yönüyle kimseyi eleştirmiyor asıl üzerine konuşmamız gereken husus adı geçen kanalların bilgiyi manipüle etmeleri. Halkı, kin, nefret, kutuplaşmaya sevk etmeleri ama gelin bizim liboşlara sorun bunu basın özgürlüğü kisvesine oturturlar.

Bu ülkede bilgi özellikle doğru bilgi çok önemli o yüzden etik olarak gazete ve televizyonların rolü hala çok büyük ama aşağıdan internet çağına adapte olmuş bir kitle geliyor artık geleneksel medyanın gücü gün geçtikçe tükeniyor ki sosyal medya trollerinin çokluğuna bakarak da bu sonuca ulaşabiliriz ama yalnız evinde oturan kitleyi değil telefonundan ve bilgisayarından medyayı takip eden kitleyi de manipüle etmek. CHP, yetersiz de olsa buna karşı bir dur diyor. Şimdi kendileri çalıp kendileri oynasınlar tabii anlatacakları saçmalıklara inanacak kitle bulurlarsa.

Ben şahsım adına söyleyeyim ayda 15-20 dolar gibi bir meblağ ödüyorum nitelikli bilgiye ulaşmak için. Bunun sebebi bu ülkede yaşananları bu ülkenin basın kuruluşlarının yazmaması aksine dünyada yaşananları da kendi çıkarlarına göre manipüle etmeleri. İlla bir bilgi edinecekseniz gidin yabancı medyayı takip edin, en azından yabancı basının büyük çoğunluğu hala ahlaki değerlere sadık. Ha bu demek değildir ki bu adamlar insanların algılarıyla oynamıyor burada da doğru kuruluşu seçmeniz önem arz ediyor.

Naçizane dünyayı ve Orta Doğu'yu takip edeyim diyorsanız, Democracy Now, NPR, Açık Radyo gibi kuruluşları takip edin hem herhangi bir fraksiyona yanlamadan haber dinleme/okuma hem de biraz daha doğru bilgiye ulaşma imkanınız olur.

Ya iyi misiniz?
Nerde görülmüs bir "siyasi" firkanin bir tv kanalini boykot etmesi?
Ya nasil bir zihniyet bu?

Hani CHP nin savundugu insan haklari?
O beyannamede basin özgürlügüne de dair demecler var.
Ayreten glu bey sizden bu karara pozitif tepki vermenize sasirdim.

Iktidari elestirmek muhalif bir partinin bir haber kanalini boykot etmesinden gecmez.Is yapmaktan gecer.
Ya yeminle bazen kreş mi bu Meclis diyorum.

Gerekçe kılıçtaroğlu.
Evet nezaketsiz bir durumdu ama bu kadarı saçmalık, üstelik ülkede bu boykottan daha mühim mevzular dönerken.
* Bu arada bloomberg favorim.

Evet habertürk de an itibariyle boykota eklenebilir. Tükürdüklerini yaladılar.

[TWEET]1225505975957950465[/TWEET]

İlgili haber için

[TWEET]1225324673740820480[/TWEET]
Sevgili dostum, yalan haber yapıp sonra gerçek ortaya çıktığında bık bık özür mesajı yayınlamak tükürdüğünü yalamak mıdır ? Şimdi ben sana iftira atsam sonra aaa yanlış anladım öyle değilmiş desem bu tükürdüğümü yalamış mı olacağım?

40 kusur kişinin öldüğü kazanın müsebbibi cumhurbaşkanlığı danışmanı dersen, “üç beş kepçe alıp ben bu yoldan geçerim” ben ak partiliyim olm lan modunda algı yaparsan, o kadıncağız çığ altından yaralı haliyle bunların popolarında sopa kırar. İnsafınız kurusun ne diyelim. Olayın nasıl olduğuyla ilgili sağlıklı bilgi almak İçin a haber de dinle, halk tv de dinle. CHP liyi de dinle, ak partiliyi de dinle. CHP genel BŞk. Danışmanı bile özür ve geçmiş olsun mesajları yayınladı. Herkesi dinleyin herkesi okuyun. Birilerine merdiven olmayın. Gel dedim mi gelen, izle dedin mi izleyen sürülerden kendinizi soyutlayın.

Ya iyi misiniz?
Nerde görülmüs bir "siyasi" firkanin bir tv kanalini boykot etmesi?
Ya nasil bir zihniyet bu?

Hani CHP nin savundugu insan haklari?
O beyannamede basin özgürlügüne de dair demecler var.
Ayreten glu bey sizden bu karara pozitif tepki vermenize sasirdim.

Iktidari elestirmek muhalif bir partinin bir haber kanalini boykot etmesinden gecmez.Is yapmaktan gecer.
Ya yeminle bazen kreş mi bu Meclis diyorum.

Bu karar basın özgürlüğünü sekteye uğratmak üzere alınmış bir karar değil yani böyle olduğuna inanmıyorum. Basın denilen çukur medyası parti propagandası yapıyor buna karşı alınmış bir karar. Haber alma bir haktır bu kararla kimsenin haber alma hakkı da engellenmiyor. Aksine bu medya kuruluşları yalan haber yaparak benim doğru habere ulaşma hakkımı engelliyor buna ne buyrulur?

Şunu kabul edelim, bu ülkenin medya kuruluşları iyi bir sınav vermiyor 10 yıldır. Bunu sağ-sol ayırmaksızın söylüyorum. CNN Türk izlemeyip Fox izleyin demem kimseye onlar da aynı basiretsizliğe sahip. Yukarıda da belirttim ben yerli medyaya inanmadığım için takip etmiyorum bu yüzden maddi bir bedel ödüyorum.

CHP ve CHP ilkelerine yakismayan bir davranis daha.Demokrasi yanlisi bir parti.Halklarin Demokratik Partisi gibi.CHP AKP ye muhalif olacagim diye seviyeyi cok düsürdü.
Önce boykot ile baslar sonra felaketler gelir.
Bunu vurgulamak istedim.
Ona bakarsan hic bir basin kurulusuna inanmiyorum fakat ne boykot, ne ekran karartma, ne de mubalaga yapiyorum su an, kitap yakma taraftariyim. Calisilmasi ve genisletilmesi gereken, bilinç.Birsey boykot edilirse onu savunan biri cikar ve yine bir polarizasyon meydana gelir.Kisir döngü.Yeterince bölündük zaten.Israil malini mi boykot ediyorsun kardesim?(ironi iceriyor yazayim da,algi yanilgisi olusmasin)
Yersiz medya daha fena.Bedeli bosuna ödüyorsun.

Bana sorsalar ben tv izlemem radyo haber dinler, Trt radyodaki tiyatroları dinlerim. Tv'lerde verilen psikomotor aktivesi ile yapılan bilinçaltı mesaj tekniklerine maruz kalmam en azından.

• Beğen
Tepkiler: W
Bu muhalefet bu tarz dandik işlerle uğraşmayı ne zaman bırakıp da gerçek manada demokrasinin gereği olan haklı muhalifliği yapacak acaba.
Ülkede ciddi manada kaliteli muhalefet eksikliği var ve bu sayede iktidardaki bazı karaktersiz şahıslar iktidar çatısı altında istediği gibi at koşturuyor.

Sevgili glu, tarafsız medya mı olur yahu? Hepsinin hizmet ettiği bir yer mutlaka vardır. Yerel basından ulusal basına kadar. Bunu tartışmak bile yersizdir. Köpek adamı ısırdı haberini, adam köpeği ısırdı dersen Habertürk örneğinde olduğu gibi o tvnin Ankara haber sorumlusunu havaya atıp yere düşmeden öperler. İftira etmek, öyle duyum aldım, teyide muhtaçtı edebiyatı da kurtarmaz. “Yalan” haber değildir. Bunu yapanın da dokunulmazlığı yoktur ve olmamalıdır. Toplumda infiale sebep verecek olayda ben öyle düşünüyorum diyerek sıyrılamazsınız. Herkes kendi tarafının medyasını vicdanı nispetinde eleştirmeli

CHP ve CHP ilkelerine yakismayan bir davranis daha.Demokrasi yanlisi bir parti.Halklarin Demokratik Partisi gibi.CHP AKP ye muhalif olacagim diye seviyeyi cok düsürdü.
Önce boykot ile baslar sonra felaketler gelir.
Bunu vurgulamak istedim.
Ona bakarsan hic bir basin kurulusuna inanmiyorum fakat ne boykot, ne ekran karartma, ne de mubalaga yapiyorum su an, kitap yakma taraftariyim. Calisilmasi ve genisletilmesi gereken, bilinç.Birsey boykot edilirse onu savunan biri cikar ve yine bir polarizasyon meydana gelir.Kisir döngü.Yeterince bölündük zaten.Israil malini mi boykot ediyorsun kardesim?(ironi iceriyor yazayim da,algi yanilgisi olusmasin)
Yersiz medya daha fena.Bedeli bosuna ödüyorsun.

Yoo,ben bedeli boşuna ödemiyorum aksine verdiğim her kuruş helal olsun diyorum çünkü dünyayı farklı bir açıdan görme olanağı sağlıyor insana. En basit örnekle, 300 kişinin öldüğü maden faciasında hemen ekrana 1800'ler İngiltere'sinden örnekler veren insanları çıkarmıyorlar. Açın herhangi bir Avustralya haber ajansını veya kanalını yangın söndürme faliyetlerine yeterli önemi vermeyen yetkilileri nasıl yerden yere vuruyorlar. Şimdi soruyorum, bu ülke kanallarında, Soma-Ermenek maden kazaları, Van-Elazığ depremleri,ülkenin muhtelif noktalarında patlayan bombalar ve İşid'in yaktığı askerlerimiz hakkında eleştiri gördünüz mü? Ben söyleyeyim, Hayır. Suya sabuna dokunmayan yorumlar yalnız. İşte bunlar bile o bedele değer.

Madem demokrasi aşığısınız, basın haklarına saygınız var BİK'in Birgün ve Evrensel'e reklam verdirmemesini savundunuz mu? O gazetelerin de özgürce fikir beyan etmelerini desteklediniz mi? Umarım desteklemişsinizdir de yukarıda yazdıklarınız anlam kazanır aksi halde hiçbir şey ifade etmiyor.

Sevgili glu, tarafsız medya mı olur yahu? Hepsinin hizmet ettiği bir yer mutlaka vardır. Yerel basından ulusal basına kadar. Bunu tartışmak bile yersizdir. Köpek adamı ısırdı haberini, adam köpeği ısırdı dersen Habertürk örneğinde olduğu gibi o tvnin Ankara haber sorumlusunu havaya atıp yere düşmeden öperler. İftira etmek, öyle duyum aldım, teyide muhtaçtı edebiyatı da kurtarmaz. “Yalan” haber değildir. Bunu yapanın da dokunulmazlığı yoktur ve olmamalıdır. Toplumda infiale sebep verecek olayda ben öyle düşünüyorum diyerek sıyrılamazsınız. Herkes kendi tarafının medyasını vicdanı nispetinde eleştirmeli

Ben medyanın yanlı olmasına takılmıyorum olabilir diyorum ama şuna karşıyım, havuz medyası muhalefete salyalarını akıtarak saldırınca ok ama muhalif kanat hükümet ve yardakçılarına bir şey deyince şafak operasyonu. Bu mu özgür basın? Burada basın özgürlüğü diye atıp tutanlar hapisteki muhalif gazetecilerin sayısına baksın -Fetöcüler hariç-.

Bu ülkede bir gazeteci adamın birine hızlı tren kaza yaptı istifa edecek misiniz diye sordu cevaplayan da olağanca pişkinliğiyle, niye istifa edeyim makinist ben miyim, dedi. Bunu o gün kimse konuşmadı, Hükümet'in Dolmabahçe'de HDP ile ittifak görüşmesi yaptığı ortaya çıktı kimse konuşmadı ama Dilek İmamoğlu bir tiyatroya gitti gündemden düşmedi. Bu mu siyasal islam'ın etik anlayışı? Benim kızdığım ve CHP'yi haklı bulduğum nokta burası. Akp yaptırım yaptığında ok,CHP yaptığında gıy gıy. Bu ortamda zaten tarafsızlık konuşulamaz.

Demokratim demedim ki.
Konu CHP nin savunamadigi demokrasi ilkelerine bagli oldugunu vurgulama paradoksu.
Ve evet demokratik bir görüsüm olmama ragmen savunurum.Cünki hatasiz ideoloji olmaz.Önemli olan dürüstlük.
Glu bey.Basinda her zaman farkli yansir olaylar.Dünyaya bakis acisinin basin yolu ile farklilasma olabilitesi nonsence.
Ne demek elestiri gördünüz mü?
Valla ben sayilan konularda cok gördüm elestiri.

Saçma sapan işler.
Bir siyasi parti bir TV kanalını protesto eder mi?
Sanki tüm medya çok normal bi CNN anormal.

glu, bir tane muhalefet etti diye içeride olan gazeteci gösterir misiniz ? Cumhur Başkanına ip sallayarak gününü göreceksin teyooo, sıkıyorsa karşıma geç ulan diyen sonunda t olmayan önünde i olan gazetecidirleri kastediyorsan üzgünüm dostum. O konuda sevgili meslektaşım Putin ile aynı düşünüyorum.

Dünyaya bakis acisinin basin yolu ile farklilasma olabilitesi nonsence.
Ne demek elestiri gördünüz mü?
Valla ben sayilan konularda cok gördüm elestiri.

Siz eleştiri görmemişsiniz o yüzden gördüğünüz en ufak şeyi eleştiri sanmışsınız neyse bu nokta çok dikkate değer değil neden mi? Çünkü yukarıda yazdıklarımın hemen hepsine yayın yasağı geldi yani isteseniz de göremezsiniz ya neyse. Sadece bir şey söyleyeyim, TRT'de bir programda Fransa-Nice saldırıları için ciddi güvenlik ve istihbarat zafiyeti olduğu yönünde eleştiriler yapılıyordu ama o dönemler ülkenin dört bir yanında bomba patlıyordu kim konuştu güvenlik ve istihbarat zafiyetini? Kimse.

Medyanın gücünü küçümsüyorsunuz ama muhtemelen bu fikrinizi de bir medya kuruluşu kanalıyla edinmişsinzdir ama haberiniz yok. Bugün geleneksel medya da dijital medya da tesir gücü çok yüksek araçlardır. İçinde bulunduğumuz dönemin en büyük sorumlularından biri de medyadır. Medya olmasaydı bu mağdur edebiyatı nerede oynanacaktı, köy kahvelerinde mi? Medyayı küçümsemenizin bir diğer yönü de evrensel ölçekte medya mekanizmasının nasıl çalıştığını ve hangi birimlerden meydana geldiğini bilmemek. Bugün sunulan haber de yazılan yazı da tartışılan program da bu dünyanın bir parçası. Okuduğum köşe yazarları ve yazdıkları yazılar benim dünya görüşümün değişmesinde çok etkili oldu en azından yaşadığımız garabet'in dışında farklı bir dünya olduğunu gösterdi. En ufak olayda "ama bakın batı'da da böyle" diyen insanların yalanını yine medya ortaya çıkardı.

Son olarak şununla bitireyim, safsata yapıyorsunuz. Olmamış bir olayın tartışmasını sürdürmeye çalışıyorsunuz. CHP bir kanalı boykot ediyor, kapatmıyor. Bu kanaldaki yayınlara katılmayacağını belirtiyor, kanalda haberlerin yayılmasını engelleyeceğiz demiyor. Bu bir tercih meselesidir nasıl ki Cumhurbaşkanlığı etkinliklerine kimi kurumlar davet edilmiyorsa CHP etkinliklerine de CNN Türk davet edilmeyecek. Bu ülkede oyun böyle oynanıyor CHP'de buna iştirak ediyor. Olan tam olarak bu ne eksik ne de fazla.

glu, bir tane muhalefet etti diye içeride olan gazeteci gösterir misiniz ? Cumhur Başkanına ip sallayarak gününü göreceksin teyooo, sıkıyorsa karşıma geç ulan diyen sonunda t olmayan önünde i olan gazetecidirleri kastediyorsan üzgünüm dostum. O konuda sevgili meslektaşım Putin ile aynı düşünüyorum.

Burada şunu bekliyorsun değil mi? Ahmet Bilmemkim, Hasan Bilmemney bu mu beklediğin cevap. Şu an öyle bir dönemdeyiz ki Fetö ve KHK ile birlikte at izi it izine karışmış vaziyette. En yakın örnek Sözcü'den Emin Çölaşan 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı sebep? Fetö'ye yardım ve yataklık. Akılalır gibi değil. Ha sadece Emin Çöaşan değil onunla birlikte Sözcü'den 8 kişiye daha hapis cezası verildi aynı suçlamayla. Bunu bir kenara bırakırsak 250 gazeteci tutuklu. Bunun kaçı Fetöcü kaçı Pkk yandaşı bilemiyorum Geçmişte Ahmet Şık da bu anlamsız suçlamalardan nasibini almıştı.

[url]https://tr.euronews.com/2020/01/19/avrupa-konseyi-medya-rapor-turkiye-yasalar-gazetecileri-susturmak-icin-kullanmaya-son-ver​
[/URL]

Bu haber ve bağlantılı haberleri okumanı tavsiye ederim.

Len inadına CNN TÜRK açıp televizyonun sesini kısıp, 7 gün 24 saat ayrı bir odada Tv çalıştırıcam.
Asdghlklş

Geri