Chp Çok Çalışır !

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Bu heykel kaça mal olmuş, bilen varmı?
daha önce yazılmışsa da ben atlamışım.

Anla artık. Muhalefet yandaşlarının iktidar yandaşlarından gram farkı yok. Bunlar aynı kafa hepsi. Yok yani boş. İkisi de birbirlerini salaklıkla itham ediyor. Tek haklı oldukları konu bu.

Lan paramı neden camiye gömüyorsun diyorum sen dinsiz CHP li misin diyor akp yandaşı. Lan paramı neden heykele gömüyorsun diyorum ama akp bunu yaptı diyor Chp yandaşı. Neyin lafını anlatmaya çalışıyorsun ki bu beton kafalara?

Bunların kafa yapıları aynı aynı aynı. İkisine Dr laf anlatamazsin bunların.
Bak sen düşünen birisin.
Cami'de biz namaz kılıyoruz. Heykel de, güzel bir şeyse sorun yok, olsun. Sanat ile yontulmuş taş aynı şey değil. Sıradan dökme hazır kalıp sanat olamaz. Bir de şahıs yüceltme amaçlıysa, dinimizde put'a giriyor.

Yolları da kullanıyoruz. Sen kullanmasan bile senin bakkala Lupo getiren nakliyeci kullanıyor. Köprüleride kullanıyoruz, Binaları da kullanıyoruz. Eskiden insanlar ailece hatta nesillerce bir evde otururdu. Çünkü ev yoktu. Eski yaşilçam filmlerini bilinçli olarak izlersen, aynen o halleri görürüsün.

Birşey yapılıyorsa, ben önce ne fayda sağladığına bakarım. Sanat faydasız bir şey değil. Ama her şey de sanat değil.

Bak sen düşünen birisin.
Cami'de biz namaz kılıyoruz. Heykel de, güzel bir şeyse sorun yok, olsun. Sanat ile yontulmuş taş aynı şey değil. Sıradan dökme hazır kalıp sanat olamaz. Bir de şahıs yüceltme amaçlıysa, dinimizde put'a giriyor.

Yolları da kullanıyoruz. Sen kullanmasan bile senin bakkala Lupo getiren nakliyeci kullanıyor. Köprüleride kullanıyoruz, Binaları da kullanıyoruz. Eskiden insanlar ailece hatta nesillerce bir evde otururdu. Çünkü ev yoktu. Eski yaşilçam filmlerini bilinçli olarak izlersen, aynen o halleri görürüsün.

Birşey yapılıyorsa, ben önce ne fayda sağladığına bakarım. Sanat faydasız bir şey değil. Ama her şey de sanat değil.

Şuan ülkenin en son ihtiyacı olan şey cami ve heykel? Yanlış mıyım?

Ülkede kaç tane cami var? Cami sıkıntısı mi çekiyorsun? Camiler tıklım tıklım mı? Hayır. Neden ülkede en çok camiye ve Atatürk heykeline yatırım yapıldığını düşündün mü? Hayır düşünmedin. Tıpkı CHP seçmeni gibi.

Cevap çok basit değil mi? Cami yapinca senin, ibadeathin oyunu alıyorlar, Atatürk heykeli yapınca Climax ve no pasaran in. Şimdi sizin kafa yapısı olarak birbirinizden farkınız var mı? Yok. Ama ikinizde birbirinizi salaklıkla suçluyorsunuz. Dedim ya tek haklı olduğunuz konu bu. Kusura bakmayın.

Üstelik laik bir devlette yaşıyoruz müslüman bir devlette degil. Yani put örneğin saçma.
Bu ülkenin bilime, eğitime yatırıma ihtiyaci var. Ama bunu ne senin zihniyetine ne de oburlerinin zihniyetine anlatabiliyoruz. Bu ülke sizin zihniyetten çok çekti hala da çekiyor

Bak sen düşünen birisin.

Dostum bak kac sayfa yazi yazilmis bir Allahin kulu neden yol yapiliyor diye sormamis. Esyanin tabiyatina aykiri bir durum.

Ama sen gider butun hastane, yol , kopru ihalelerini Allahtan vahiy gelmis gibi ayni firmalara verirsen ki Dunyada ayni firmaya en cok ihale veren ulkeyiz insanlar bunu sorgular.

Bunu gectim bu firmalar aldigi ihaleyi yari fiyatina japona, Çinliye havale ediyor. Gostere gostere hirsizliktir bu. Taş üstüne taş koymadan cep doldurmaktir.

Birde bunun uzerine dolar uzerinden fiyatlama yapiliyor . Ulan kici kirik futbolcuya bile sozlesmeyi tl uzerinden yap diyen Cumhurbaskani niye tly uzerinden yapmiyor bu sozlesmeleri? Yok Iranla kendi para birimimizle ticaret yapacagiz yok Rusyayla yapacagiz . Sen once kendi ulkende yap demezlermi adama? Sizde bunu sorgulayacak zeka gayet mevcud. Sormuyorsun cunku nemalaniyorsun, bu duzenden bir cikarin var.

Asgari ucretin 1 tl uzerinde alandan heray maastan vergiyi catir catir kesen bu devlet Cengizin, Limakin , Kalyonun milyarlarca tllik vergi borcunu bir kalemde siliyor.

Allahtan korkan, ahiret gününe inanan, hesaba cekilecegine inanan bunun karsisinda olur. Ne kuranda, ne evrensel hukukta bunun yeri yok.

Şuan ülkenin en son ihtiyacı olan şey cami ve heykel? Yanlış mıyım?

Ülkede kaç tane cami var? Cami sıkıntısı mi çekiyorsun? Camiler tıklım tıklım mı? Hayır. Neden ülkede en çok camiye ve Atatürk heykeline yatırım yapıldığını düşündün mü? Hayır düşünmedin. Tıpkı CHP seçmeni gibi.

Cevap çok basit değil mi? Cami yapinca senin, ibadeathin oyunu alıyorlar, Atatürk heykeli yapınca Climax ve no pasaran in. Şimdi sizin kafa yapısı olarak birbirinizden farkınız var mı? Yok. Ama ikinizde birbirinizi salaklıkla suçluyorsunuz. Dedim ya tek haklı olduğunuz konu bu. Kusura bakmayın.

Üstelik laik bir devlette yaşıyoruz müslüman bir devlette degil. Yani put örneğin saçma.
Bu ülkenin bilime, eğitime yatırıma ihtiyaci var. Ama bunu ne senin zihniyetine ne de oburlerinin zihniyetine anlatabiliyoruz. Bu ülke sizin zihniyetten çok çekti hala da çekiyor
Biz ama o camilere gidiyoruz ve kullanıyoruz. Sen de bir gün önünden geçerken bir bak, kullanılmayan cami yok. Nüfus sürekli artıyor. Her yeni oluşan bir mahalleye de bir Cami gerekli. Yoksa uzun mesafeler yürünecek. Her namaz da evde kılınmaz. Hatta herkesin evi müsait olmayabilir.

Fransa da Laik (Hatta Laiklik bir Fransız icadı) orada da Kiliseler var.

Herkes anlasın diye bilgileri görece tarafsız kaynaklardan Türkçe olarak paylaşmaya çalışacağım. Hepimiz herbokolog olduğumuz için hemen her konuda istediğimiz gibi ahkam kesebiliyoruz. Önümüzde Google gibi bir nimet varken çok ufak bir çabayla çok büyük bilgilere ulaşmak mümkün. Burada birbirinize hakaret edeceğinize iki satır arama yapıp realiteye ulaşmanız hem daha az kırıcı hem de daha bilgilendirici olurdu ya neyse.

Benim anladığım kadarıyla burada paylaşılan sayılar iki farklı bakış açısına göre değerlendiriliyor. Rezervlerin eksi olduğunu ifade eden arkadaşlar muhtemelen swaplar çıkartılınca ortaya çıkan tablo üzerinden değerlendirirken diğer gruptaki arkadaşlar swaplar dahil edilmiş sayılar üzerinden bir sonuca ulaşmak istiyor. Aşağıya üç kaynak bırakcağım okumanızı tavsiye ederim.

Diğer mevzu da dış borç stokumuzun milli gelire oranı tartışması. Bununla ilgili de sanıyorum brüt ve net borç stoklarının ifade ettiği farklılık üzerinden bir tartışma sürdürülmeye çalışılıyor. Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığının 30 Haziran 2020'de yaptığı duyuruyu aşağıya bırakıyorum. Bu duyuruyla birlikte yine farklı kaynaklar da paylaşıyorum.

.

Ben ekonomi ile ilgili @Prodesmotes kadar iyimser değilim ancak şunu da ekleyeyim, Türkiye ekonomisini salt ekonomik verilere göre değerlendirmek oldukça yanlış. Bizim ekonomimiz doğrudan siyasetimizle ilişkili. Ekonomide şu günlerde bir kabuk değişimi var ve Berak Albayrak döneminden kalan aktif rasyo ve rekabetçi kur gibi fantastik uygulamalar terk ediliyor bunlar ekonominin düzelmesi için yeterli mi? Değil. Bunlarla birlikte Tayyip Erdoğan'ın fantastik ekonomi görüşlerinin de rafa kalkması gerek. Sırf şahsım memnun olsun diye 120 milyar dolara yakın bir paranı eritildiği düşünülüyor. Ekonomi tartışmalarımız da futbol tartışmalarımız kadar vasat.

ps: Yazdıklarıma cevap beklemiyorum çünkü kişisel bir görüş belirtmedim. Yukarıdaki kaynakları okumanız kafi ki çoğu konuyu yorumdan ziyade rakamlar üzerinden ele almış.

Hazinenin döviz stoğunu konuşurken "swaplar hariç" konuşmak absürt olur. Sonuçta rezervimizde, kasamızda bulunan paradan bahsediyoruz. IMF verileri de döviz rezervimizi net olarak gösteriyor. Rezervlerin azaldığını zaten ifade ettim, bunu kimse inkar etmiyor. Eksi rezerv diye bir şey söz konusu değil yani.

Dış borcun GSYH oranı konuşulurken de brüt - net ayrımıyla değil, kamu - özel sektör ayrımıyla yazıyorum, çünkü Türkiye'nin hazinesini konuşuyoruz. Paylaştığım ülkelerin de kamu borçlanma oranları görülüyor.

Her şey rakamlarla sabit. Rakam, delil paylaştığında da anlaşılmıyor maalesef.

Ekonomiyle ilgili iyimser değilim. Halen anlatamıyorum. Delireceğim.

Ekonomik daralma var mı? Var. Bu iyimserlik değil. Son gelişmelerle birlikte ekonomik gelişmeler olumlu mu? Evet. Ekonomik kriz var mı? Hayır.

Daha farklı nasıl anlatabilirim?

Biz ama o camilere gidiyoruz ve kullanıyoruz. Sen de bir gün önünden geçerken bir bak, kullanılmayan cami yok. Nüfus sürekli artıyor. Her yeni oluşan bir mahalleye de bir Cami gerekli. Yoksa uzun mesafeler yürünecek. Her namaz da evde kılınmaz. Hatta herkesin evi müsait olmayabilir.

Fransa da Laik (Hatta Laiklik bir Fransız icadı) orada da Kiliseler var.
Kardeşim kullan, Allah kabul etsin. Camii nüfusa oranla gayet yeteri kadar var hatta fazlası var. Hiçbir Allah'ın kulu ben camiye gitmek için su kadar yol yürüyorum diyemez. Ama okula gidebilmek için kilometrelerce yol yürüyen bir sürü öğrenci görebilirsin. Her köyde cami var ama her köyde okul yok.

Kardeş yine anlamıyorsun. Heykeli put olarak görebilirsin kendi inanışın doğrultusunda ama bunu dayatamazsin. Heykel diken adama ben put istemiyorum diyemezsin

Dostum bak kac sayfa yazi yazilmis bir Allahin kulu neden yol yapiliyor diye sormamis. Esyanin tabiyatina aykiri bir durum.

Ama sen gider butun hastane, yol , kopru ihalelerini Allahtan vahiy gelmis gibi ayni firmalara verirsen ki Dunyada ayni firmaya en cok ihale veren ulkeyiz insanlar bunu sorgular.

Bunu gectim bu firmalar aldigi ihaleyi yari fiyatina japona, Çinliye havale ediyor. Gostere gostere hirsizliktir bu. Taş üstüne taş koymadan cep doldurmaktir.

Birde bunun uzerine dolar uzerinden fiyatlama yapiliyor . Ulan kici kirik futbolcuya bile sozlesmeyi tl uzerinden yap diyen Cumhurbaskani niye tly uzerinden yapmiyor bu sozlesmeleri? Yok Iranla kendi para birimimizle ticaret yapacagiz yok Rusyayla yapacagiz . Sen once kendi ulkende yap demezlermi adama? Sizde bunu sorgulayacak zeka gayet mevcud. Sormuyorsun cunku nemalaniyorsun, bu duzenden bir cikarin var.

Asgari ucretin 1 tl uzerinde alandan heray maastan vergiyi catir catir kesen bu devlet Cengizin, Limakin , Kalyonun milyarlarca tllik vergi borcunu bir kalemde siliyor.

Allahtan korkan, ahiret gününe inanan, hesaba cekilecegine inanan bunun karsisinda olur. Ne kuranda, ne evrensel hukukta bunun yeri yok.
İhaleler iş bitirme belgelerine göre veriliyor. CHP yandaşı şirketlere verilen ihaleler bir türlü bitmiyor.
Adamlar her şeyi sabote ediyorlar.

Örnek vereyim. Senelerce kimliğimi değiştiremedim. Sebebi de, nüfus dairesindeki müdüre hanım her geleni, git muhtardan belge al diye göderiyordu. Muhtar da o işlere artık biz bakmıyoruz diyordu. hatta polis bile ikaz etti, artık bu kimliği değiştir diye. Ne zaman o müdüre hanım sürgüne gönderildi, kimliğimi yarım saatlik bir işlem ile değiştirebildim.

Neden o kadar paralar dökülüp te sonra saboteye uğratılsın. Adamlar her kendilerine verilen işi kasıtlı olarak aksatıyorlar.
Tabii ki güvendikleri kişilere ve memnun kaldıkları kişilele iş verecekler.

İhaleler iş bitirme belgelerine göre veriliyor. CHP yandaşı şirketlere verilen ihaleler bir türlü bitmiyor.

Örnek vereyim. Senelerce kimliğimi eğiştiremedim. Sebebi de, nüfus dairesindeki müdüre hanım her geleni, git muhtardan belge al diye göderiyordu. Muhtar da o işlere artık biz bakmıyoruz diyordu. hatta polis bile ikaz etti, artık bu kimliği değiştir diye. Ne zaman o müdüre hanım sürgüne gönderildi, kimliğimi yarım saatlik bir işlem ile değiştirebildim.

Neden o kadar paralar dökülüp te sonra saboteye uğratılsın. Adamlar her kendilerine verilen işi kasıtlı olarak aksatıyorlar.

Dostum senin para dökmek dedigin ihaleyi nasil aliyorlar biliyormusun ?

DEVLET BANKASINDAN , yani sana devlet ihaleyi veriyor, ustune yapman icin gerekli parayi veriyor, oda yetmiyor yolcu garantisi veriyor oda yetmiyor sözleşmeyi dolar üzerinden yapiyor?

Sende gidiyorsun aldigin ihaleyi yari fiyata japona taşare ediyorsun, iki elinle bir sey dogrulttugun yok yani.

Sen buna adalet diyorsan gözlerinden öpüyorum. Valla bak, mideniz kaldiriyorsa size helali hoş olsun bu düzen.

Anla artık. Muhalefet yandaşlarının iktidar yandaşlarından gram farkı yok. Bunlar aynı kafa hepsi. Yok yani boş. İkisi de birbirlerini salaklıkla itham ediyor. Tek haklı oldukları konu bu.

Lan paramı neden camiye gömüyorsun diyorum sen dinsiz CHP li misin diyor akp yandaşı. Lan paramı neden heykele gömüyorsun diyorum ama akp bunu yaptı diyor Chp yandaşı. Neyin lafını anlatmaya çalışıyorsun ki bu beton kafalara?

Bunların kafa yapıları aynı aynı aynı. İkisine Dr laf anlatamazsin bunların.
Muhalefeti destekleyen de iktidarı destekleyen de aynı toprağın, aynı coğrafyanın insanı. Eldeki malzeme bu. Böyle seçmen ve taraftar profili tüm siyasilerin işine geliyor. Değişik bir seçmen profili mevcut siyasi partilere asla iktidar görevi vermez.

Örnek vereyim. Senelerce kimliğimi değiştiremedim. Sebebi de, nüfus dairesindeki müdüre hanım her geleni, git muhtardan belge al diye göderiyordu. Muhtar da o işlere artık biz bakmıyoruz diyordu. hatta polis bile ikaz etti, artık bu kimliği değiştir diye. Ne zaman o müdüre hanım sürgüne gönderildi, kimliğimi yarım saatlik bir işlem ile değiştirebildim.

Yapma allasen. Bak sen inanan adamsın. Kul hakkına giriyorsun vallahi. Ayıptır gunahtir

Muhalefeti destekleyen de iktidarı destekleyen de aynı toprağın, aynı coğrafyanın insanı. Eldeki malzeme bu. Böyle seçmen ve taraftar profili tüm siyasilerin işine geliyor. Değişik bir seçmen profili mevcut siyasi partilere asla iktidar görevi vermez.
Hani diyor ya dağdaki çobanla benim oyum bir mi? Hah işte ben bu kafadaki adamların oy kullanma hakkı olduğu için demokrasiyi sorguluyorum bazen.

Bebeğim ihalelerde termin süresi olur. O sürede iş teslim edilmezse şirketin yatırdığı teminat gibi paralar devletin olur. Daha sonra iş başka şirkete ihale edilir.

Kamu ihalelerinde güven objektif verilerle (iş bitirme belgesi, banka teminat mektubu gibi) olur. Memnuniyet de ihalede belirtilen şartların yerine getirilip getirilmemesiyle sorgulanır. Kafana göre güven ve memnuniyete karar veremezsin. Hiçbir şirket de aldığı ihaleyi sabote etmeye çalışmaz. Kamu görevlisinin yaptığı iş aksatmayı buna örnek gösteremezsin. Özellikle büyük ihalelerin bedeli büyük olur.

Yani diyorsun ki; muhalif siyasi düşünceye sahip şirketler batmak için kamu ihalesi almaya çalışıyor.

Bebeğim ihalelerde termin süresi olur. O sürede iş teslim edilmezse şirketin yatırdığı teminat gibi paralar devletin olur. Daha sonra iş başka şirkete ihale edilir.

Kamu ihalelerinde güven objektif verilerle (iş bitirme belgesi, banka teminat mektubu gibi) olur. Memnuniyet de ihalede belirtilen şartların yerine getirilip getirilmemesiyle sorgulanır. Kafana göre güven ve memnuniyete karar veremezsin. Hiçbir şirket de aldığı ihaleyi sabote etmeye çalışmaz. Kamu görevlisinin yaptığı iş aksatmayı buna örnek gösteremezsin. Özellikle büyük ihalelerin bedeli büyük olur.

Yani diyorsun ki; muhalif siyasi düşünceye sahip şirketler batmak için kamu ihalesi almaya çalışıyor.
İşler öyle yürümüyor işte. Bir kere aksadımı, bir daha ödenek bulunamıyor ve işler baya gecikmeye alınıyor. Bir yerde aksayan iş, tüm diğer yerleri de etkiliyor. Örnek olarak Karadeniz sahil yolu. senelerdir kısmi aksamalar nedeniyle tamamlanamıyor. Bir kaç müteahit ile de tanışmıştım. Onların sohbetlerine de tanık oldum. Bir şekilde mutlaka bir yerlerde sabote ediliyor.

Geri