Chp Çok Çalışır !

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Bir ihaleye girebilmek için önce iş bitirme belgesi isteniyor. Katılınılacak ihale bedeline yakın yükseklikte daha önce bir iş bitirilmiş ve uygun görülmüş olmalı. Bedeller de zaten hemen iş bitiriminde öbenmiyor.
Aradan belli bir süre geçmesi gerekiyor ki, araya hile karıştırılmışsa, düzeltilsin. Şirket sahibinin yandaşlığı önemsenmiyor. Ama kasıtlı olarak işi engelleyenler oluyor her zaman. Bunu ihaleye girmedende yapıyorlar. Mesela arsa özelleştirmelerinde halkı kışkırtarak mahkemeler vasıtasuıyla ihalenin geçikmesini veya özelleştirme şirkete bırakılmışsa, işin mahkemelerce durdurulması gibi.

Sabotörlerin bin bir çeşit yöntemleri var.
@ismail89 sorun zaten ihalelerin senin aciklaçıkladığın gibi yapılmaması. Doğrudan adrese yollanır gibi hep yandaş firmalara verilliyor, aynen akedemisyen atamasında olduğu gibi,....
Benzerini Fetö yapıyordu zamanında, öğrenci yerleştiriminde, hakim, savcı, kumandan, vali,..... seçiminde olduğu gibi. Keşke anlattığın kurallar geçerli olsa.

@ismail89 sorun zaten ihaleler senin aciklaçıkladığın gibi yapılmaması. Doğrudan adrese yollanır gibi hep yandaş firmalara verilliyor, aynen akedemisyen atamasında olduğu gibi,....
Benzerini Fetö yapıyordu zamanında, öğrenci yerleştiriminde, hakim, savcı, kumandan, vali,..... seçiminde olduğu gibi. Keşke anlattığın kurallar geçerli olsa.
Doğrudan adrese yollanan bir ihale yok. Öyle söylentiler, ihaleyi kazanamayanların çamur atması.

Doğrudan adrese yollanan bir ihale yok. Öyle söylentiler, ihaleyi kazanamayanların çamur atması.
Tabi tabi aynen bir dönemler TSK'ne kumandan seçerken de öyleydi, asla sınav soruları çalınmıyordu, ......
Hep kazanamayan suçlu ve bunlarda tesadüftür genelde muhalif veya AKP'li olmayanlar oluyor.
inkar etmeye devam nasıl olsa her şey elinizde kimse kolay kolay ısbatlayamaz düşüncesiyle hareket edin.

Tabi tabi aynen bir dönemler TSK'ne kumandan seçerken de öyleydi, asla sınav soruları çalınmıyordu, ......
Hep kazanamayan suçlu ve bunlarda tesadüftür genelde muhalif veya AKP'li olmayanlar oluyor.
inkar etmeye devam nasıl olsa her şey elinizde kimse kolay kolay ısbatlayamaz düşüncesiyle hareket edin.

Bu ulkede KPSS birincileri mülakatla eleniyor dostum, sinavdan 50 alan tipler onune gecip ataniyor.

Gencecik kizcagiz daha gecen sene intihar etti bu yuzden. ALLAH bunu yapan, sebeb olanlarin yanina birakmasin. Baska da birsey demiyorum.

Bu ulkede KPSS birincileri mülakatla eleniyor dostum, sinavdan 50 alan tipler onune gecip ataniyor.

Gencecik kizcagiz daha gecen sene intihar etti bu yuzden. ALLAH bunu yapan, sebeb olanlarin yanina birakmasin. Baska da birsey demiyorum.
Evet @ismail89 gibilerde hala suçu ihaleyi alamayanlar da arıyor ve kesinlikle bu yazdıklarını kabul etmiyor.

Yahu adama zevzek dedik, uslup dersi verip mesajımı silmişsiniz.
Adam herkese, cahil, aptal, ahmak, diyip duruyor bizimki mi abes kaçtı.

O bahsettiğin tipleri senden daha değerli görüyorum.

Ara beni. Hayatımı anlatayım sana. Belki o zaman kendimi ispat etmiş olurum.

TSK zamanında kendi sınavlarını da, seçimlerini de kendi yapıyordu ve hükümete onaylamayı dayatıyordu. Ama kendini korumayı beceremeyip, ele geçirildi. Artık o düzen ortadan kalktı. O dışa karşı katı ama kendi içinde çürük düzene sızanlar da şimdi yurt dışına kaçtılar. O acıyı da unutamadıkları için ev sahiplerinin himayesinden kin kusuyorlar. Sen bunları biliyorsun zaten. Bana sormana gerek yok.

TSK'nın zamanında kendi ayrı hukuku bile vardı. Hiç bir Askeri mensup sivilde yargılanamazdı.

TSK zamanında kendi sınavlarını da, seçimlerini de kendi yapıyordu ve hükümete onaylamayı dayatıyordu. Ama kendini korumayı beceremeyip, ele geçirildi. Artık o düzen ortadan kalktı. O dışa karşı katı ama kendi içinde çürük düzene sızanlar da şimdi yurt dışına kaçtılar. O acıyı da unutamadıkları için ev sahiplerinin himayesinden kin kusuyorlar. Sen bunları biliyorsun zaten. Bana sormana gerek yok.

TSK'nın zamanında kendi ayrı hukuku bile vardı. Hiç bir Askeri mensup sivilde yargılanamazdı.
Neyse konudan çıkmayalım, şimdi de AKP aynı yöntemlerle yandaşlara ihale veriyor, dekan atıyor, savcı ve hakim atıyor,....... Yöntem aynı değişen sadece ortak oldu. Eskiden Fetöydü ortak şimdi kan emici.

19,5 bin TL'lik işe 17 milyon TL ödendi, parası ödenen köprünün bir ayağı kısa kaldı
Sayıştay, Ovit Tüneli inşaatında 19,5 bin TL işe 17 milyon TL ödendiğini, Başur Köprüsü'nün ayağının da 2,95 metre kısa yapıldığını tespit etti. Kuşoğlu, 'Uykularım kaçtı' diye isyan etti.

29.11.2020 11:00 Güncelleme: 29.11.2020 11:12

19,5 bin TL'lik işe 17 milyon TL ödendi, parası ödenen köprünün bir ayağı kısa kaldı

Google News

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün hesaplarını inceleyen Sayıştay, Ovit Tüneli'nde yaklaşık maliyeti 19 bin 568 lira olarak hesaplanan bir iş için müteahhit firmaya 17 milyon lira ödendiğini ortaya çıkardı.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Ovit Tüneli'nin aydınlatması için 6 milyon yerine 21,5 milyon lira ödendiğini de söyleyip, “Bu vebaldir, günahtır” dedi. Kuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı bütçesinde Sayıştay iddialarına yanıt verilmemesini de eleştirdi.

BAŞUR KÖPRÜSÜ'NÜN BİR AYAĞI KISA YAPILDI

Sayıştay, Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yaptırılan Başur Köprüsü'nde ise proje değişikliğine gidildiğini, üstelik üst makamlardan onay dahi alınmadığını belirtti. Raporda, “Köprü çıkış kenar ayak ile orta ayak arasında şev stabilitesi sorunu bulunduğu, çatlaklar oluştuğu, orta ayak yüksekliğinin onaylı projesine göre 2,95 metre daha kısa yapıldığı tespit edilmiştir” denildi.

Sayıştay'ın köprü inşaatlarında müteahhit firma ile denetim elemanlarının proje üzerinde birlikte değişiklik yapıldığı tespitini de okuyan Kuşoğlu, “Ne demektir bu? Biliyorsunuz, bunu bilmek için müteahhit olmaya gerek yok. Bunların hesabını sormayacak mıyız? Hepimiz için bu vebaldir, günahtır” dedi.

MİLLETVEKİLİ, SAYIŞTAY'IN TESPİT ETTİĞİ USULSÜZLÜKLERİ ULAŞTIRMA BAKANINA SORDU

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün hesaplarını inceleyen Sayıştay, Ovit Tüneli'nde yaklaşık maliyeti 19 bin 568 lira olarak hesaplanan bir iş için müteahhit firmaya 17 milyon lira ödendiğini ortaya çıkardı.

Sayıştay raporunu TBMM'de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na soran CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu, “19 bin lira için 17 milyon lira ödenmiş. Köprü ayağı 2,95 metre daha kısa yapılmış, üstelik parası tam ödenmiş. Bu nasıl vicdan? Sayın bakan, gece bu raporu okuyunca canım sıkıldı, üzüldüm. Yataktan kalkamadım” diye isyan etti.

Kuşoğlu, Ovit Tüneli'nin aydınlatması için 6 milyon yerine 21,5 milyon lira ödendiğini de söyleyip, “Bu vebaldir, günahtır” dedi. Kuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı bütçesinde Sayıştay iddialarına yanıt verilmemesini eleştirdi.

Sayıştay, Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yaptırılan Başur Köprüsü'nde proje değişikliğine gidildiğini, üstelik üst makamlardan onay dahi alınmadığını belirtti. Raporda, “Köprü çıkış kenar ayak ile orta ayak arasında şev stabilitesi sorunu bulunduğu, çatlaklar oluştuğu, orta ayak yüksekliğinin onaylı projesine göre 2,95 metre daha kısa yapıldığı tespit edilmiştir” denildi.

Sayıştay'ın köprü inşaatlarında müteahhit firma ile denetim elemanlarının proje üzerinde birlikte değişiklik yapıldığı tespitini de okuyan Kuşoğlu, “Ne demektir bu? Biliyorsunuz, bunu bilmek için müteahhit olmaya gerek yok. Bunların hesabını sormayacak mıyız? Hepimiz için bu vebaldir, günahtır” dedi.

963 MİLYONLUK ÖDEME 31 MİLYON GÖSTERİLMİŞ

Sayıştay'ın Avrasya Tüneli'yle ilgili çarpıcı tespitlerine de işaret eden Bülent Kuşoğlu, Avrasya Tüneli Projesi'nde idarece verilen talep garantilerinin hatalı muhasebeleştirildiğini, 2019 -2025 dönemi için toplam 963 milyon lira garanti ödemesi öngörülmesine rağmen kayıtlarda bunun 31 milyon lira olarak yer aldığını söyledi. Kuşoğlu, “Bu nasıl hesaplamalardır, bunlar nasıl kayıtlara geçiriliyor? Anlamak mümkün değil” dedi.

@ismail89 bak iyi oku ve gör senin ve diğer vatandaşların paraları kimler tarafından harç hurç ediliyor. Demek ki ihale senin iddia ettiğin gibi usulüne göre yapılmıyor.

fakir siyasetçi yok
asgari ücret alsınlar

Bak arkadaş sen anlamıyorsun.
Hizmete kötü demiyoruz, en azından benim gibilerin birçoğu kötü demiyor. Kötülenip eleştirilen kısım şu:
Bu işin ihale kısmındaki usulsüzlükler, şirkete verilen kredi kıyağı gibi işler. Şirketle yapılan anlaşmanın dolar cinsinden olması ve uzun süreli garanti ücretle belirlenmesi. Bu dediğim işlerin devlete maliyetini merak ediyorsan Osman Gazi Köprüsü'nü araştır bakalım ne biçim bir kazık girmiş millete.
Her fırsatta yerli para deyip de neden dolarla anlaşılıyor ve antlaşmayı neden Londra Mahkemesine bağlıyorlar?
Bu bir hizmet olmaktan çıkıp bir şirketin uzun vadeli şekilde devleti soymasına dönüyor. E ben bunu nasıl alkışlayayım?

Bak arkadaş sen anlamıyorsun.
Hizmete kötü demiyoruz, en azından benim gibilerin birçoğu kötü demiyor. Kötülenip eleştirilen kısım şu:
Bu işin ihale kısmındaki usulsüzlükler, şirkete verilen kredi kıyağı gibi işler. Şirketle yapılan anlaşmanın dolar cinsinden olması ve uzun süreli garanti ücretle belirlenmesi. Bu dediğim işlerin devlete maliyetini merak ediyorsan Osman Gazi Köprüsü'nü araştır bakalım ne biçim bir kazık girmiş millete.
Her fırsatta yerli para deyip de neden dolarla anlaşılıyor ve antlaşmayı neden Londra Mahkemesine bağlıyorlar?
Bu bir hizmet olmaktan çıkıp bir şirketin uzun vadeli şekilde devleti soymasına dönüyor. E ben bunu nasıl alkışlayayım?
Belge gösteremediğin tüm iddiaların iftiradır, yalandır, çamur at izi kalsındır !
Muhalefet partileri günümüzde YALAN üzerine politika yapıyor. Bunlara alet olma.
Onlarca yalanlardan bir örnek

Geri