Cemevleri ibadethane mi değil mi?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
:D tatlıya baglamanıza sevindim işte böyle olalım istedim başından buyana ama herşey karıştı :D tatlı dil yılanı deliginden çıkarır :D

olay şudur ki İslama göre tam manasıyla yaşayamıyoruz ahlakı ile beraber elbet bu hoş değil ama şunu derim ki önce İslamı iyi öğrenelim yapmak yapmamak bize kalıyor ama iyi öğrenelim arkadaşlar;)

Bana göre pek ibadethane gibi görünmüyor saz çalıp türkü söylüyerek islam dininde ibadet mi yapılır :D Ama eğer biz islam dininden ayrı bir diniz derlerse o zaman ibadethane derim işte yoksa başka türlü ibadethane olmaz ... :)

aSLında yıLLardır TartısıLan Süre GeLen Bir Konudur. Bazi ArkadaşLarın YorumLarınıda okudum. Tabiki Herkesin Şahsi Fikri BunLarada Saygı Duymak Lazım. Şimdi ßasbakanımız Diyorsa Doğrudur Sözu Var YorumLarda Gecmiş ZamanLarda ßaşbakanınız Şehit Düşen AskerLer için ``OnLar Şehit DeğiL KeLLe demişti`` Şimdı KeLLeLer için PazarLık yapıLıyor Buyuk Bir ÇeLişki

Aynı Zamanda O Başbakanınız Her seferinde Avrupa BirLiğine Girmek için Binbir takLa atıyor ancak Nedense Avrupanın yaptığını yaparmıyor

Bakınız:Cemevleri ibadethanemizdir! | ALEVI – AVUSTURYA ALEVİ İSLAM İNANÇ TOPLUMU RESMİ SİTESİ
ßenim Şahsi Görüsüm CemevLeri ibadethanedir nasıl kiliseler ıbadet hanesı cemevleride ıbadethanedir

Cem Evi, kapalı bir mekândır.
Orada ibadet yapılır.
Eline – Beline – Diline sahip olmak için esasların öğretildiği yerdır.
Halk Mahkemesi kurulur.
İrkar verilir.
Yol kardeşliğine(müsahiplik) karar verilir.
Sevginin, sayğının öğrenildiği yerdir.
Günahlardan arınma yeri.
Yol ve erkanın öğretildiği yerdir.
Kırgınlığın, küskünlüğün giderildiği barış odasıdır.
Rıza odasıdır.
“Yarın yanağından gayri her şey ortaktır” felsefesi öğretildiği için Sosyalizim odasıdır.
Söylenenlerin orada kalacağı için sır odasıdır.
Söylenenler doğmatik olmadığı, ilimle bağdaştığı için ilim odası.
Her türlü fikrin özgütce tartışıldığı için demokrasi odası.
Cem Evinde, mala, hatıra, zora yer yoktur.
Biri, kırk, kırkı bir olan mekândır.
Bu mekânda söz söylenir ama “öz” sergilenir.
Cem, bacı-kardeş meydanıdır.
Burada verilen mesaj: Hayat yaşamaya değer ve insanca yaşamayı, yaşarken başkasını gücendirmemeyi öğretildiği bir yerdir.
Kadın-erkek eşitliğinin uygulandığı veharemlik-selamlığın uygulanmadığı için Evrensel Demokrasi odasıdır.
Toplumsal mutabakatın olduğu, konuşulan konuların sevgi, dostluk, doğruluk, iyilik, güzellik olduğu ve yıkıcılığın, adam öldürmenin olmadığı için barışın egemen olduğu bir toplumu yaratmak için kurulması istenilen RIZA ŞEHRİNİN temelleri burada atılır.
Küskünlerin ve düşkünlerin aklandığı sevgi mekanı.
Toplumun huzurunu bozan, yol ve erkana uymayanların alınmadığı temiz mekan.
Hoşgörü ve açık sözlülüğün hakim olduğu yer.
Katılanların bir Psigologda terapi görmüşçesine mesut ve mutlu olarak çıktıkları huzur odası.
Burada kaldığı süre içerisinde, saldırıya uğramayacağına, onurunun kırılamayacağına kani oldukları için mutluluk odası.
Bu Cem Evinde, insanların mevki, makam, zengin, fakir farkını görmeyip her bireyi eşit can gören birleştiren eşitlik odası.
Ortak üretim ve eşit paylaşım kurallarının öğretildiği mekan.

Cem Evlerimiz, Alevi kültürünün sergilendiği, yaşayış, inanış ve yukarıda izaha çalışanların yaşandığı ve barış içinde mutluluğu yakalamanın yeri ve bunun için kullanılan bir mekandır.

Yukarıda anlatılanlar bir bölücülükmüş, din, dil, ırk ayrımcılığıymış gibi, ya da yasalara aykırıymış gibi algılanarak, dernek yöneticileri hakkında davalar açılmakta, halkımızın alın terleriyle yapılan Cem Evlerimiz kapatılmak istenilmektedir

Ben burada birine cevap veripte polemiğe girmek veya yaratmak istemiyorum,yanlız beni rahatsız eden şey şu ki !!! Herkes herşey hakkında yorum yapıp fikrini demokratik bi şekilde vurgulaya bilir ama saygı çerçevesinde olursa herşey daha hoş olur ,bunu devletimiz yapmıyorsa bende yapmam denilirse bu ülke barış içinde kalkınması çok zordur,ha neden çoştum birinin yorumunu okudum da şimdi bunu bana yazdırmaya zorladı,İbadethane eğer diyorsa bu kesim ibadethane olaraktanda geçmesini ben şahsen canı gönülden diliyorum ben neden bukadar savunuyorum bu konuyu alevi olsam hiç gocunmam açık açık söylerim bunu ama daha derin sebeplerden dolayı bizim 20 yıllık alevi komşularımız var ve insan olaraktan da kendi akrabama değişmem onların bu kültürünü örf adetini bilmek için onların içinde yaşamak lazım ve gerçekten onların bu yaşantısı kimliklerini bu tür önyargılar yüzünden gizledikleri bile oluyor çok üzülüyorum,neden insanlar farklı düşüncesi için hemen bukadar çamura atılıyor,şimdi eyy arkadaşım sana cevap olsun senin benim ibadet şekline uymuyor diye; "onların" nasıl ibadet ettiğini yargılama ne sana nede başkasına düşüyor herkes doğru bildiğine inanır ve doğru yolda olduğuna iman etmişse sana laf düşmez onu en yücemizin taktirine bırak..

Bana göre pek ibadethane gibi görünmüyor saz çalıp türkü söylüyerek islam dininde ibadet mi yapılır :D Ama eğer biz islam dininden ayrı bir diniz derlerse o zaman ibadethane derim işte yoksa başka türlü ibadethane olmaz ... :)

İlk Olarak O küçücük Beyninle Analmadığın Ve Anlayamacağın Konularda Saçma Sapan Yorumlar yaparak İnsanları germe Sen git Kendi Beyin Yaşıtlarında Parklarda Kumdan Kaleler Yap Daha faydalı Olursun

Yorumları Okudum Baktım Deniyorki Kuransız Ve camisiz İbadet Olmaz İlk Olarak İbadet Yapmak İçiN Neden Herkesin Aklına Sadece Camii Geliyor Camiye Gtimeyip Kendi Evinde veya Farklı bir Yerde İbadet Eden insanların İbadetleri Kabulmu olmuyor Acaba ? Merak Ediyorum

Şunu Bilmenizi istiyorum Cem Evlerinde Yapılan İbadetler Kuransız Yapılmaz Kuransız ve hz.muhammedsiz Alevilikte olmaz İbadetde Yapılmaz Alevilik İle bir çok Şey yazarım Ne olduğunu Nasıl Olduğunu Alevilik Yolunun Kıldan İnce Kılıçtan Daha Keskin Bir yol Olduğunuda Sayfa Safya Anlatırım ama Konu bu değil

Bu ülkede kendi İbadetini İstediği Gibi Yerine Getiremeyen Tek Kişiler Alevilerdir Bizlerin DIşında Hangi dini mensuğ Olanlar varsa Onlara Her türlü imkan Ve hoş Görü Gösteriliyor ama ''ALevi'' Dendiği Zaman İnsanlar sanki Dünya Dışı Korkunç Varlıklar mış gibi Görünüyor Bu tabiki İnsanlara verilen Ve öğretilen Dİnin inançlar yüzünden dir Kimseyide yargılamam

Evet cem evleri ibadethanedir.

İlk Olarak O küçücük Beyninle Analmadığın Ve Anlayamacağın Konularda Saçma Sapan Yorumlar yaparak İnsanları germe Sen git Kendi Beyin Yaşıtlarında Parklarda Kumdan Kaleler Yap Daha faydalı Olursun

Yorumları Okudum Baktım Deniyorki Kuransız Ve camisiz İbadet Olmaz İlk Olarak İbadet Yapmak İçiN Neden Herkesin Aklına Sadece Camii Geliyor Camiye Gtimeyip Kendi Evinde veya Farklı bir Yerde İbadet Eden insanların İbadetleri Kabulmu olmuyor Acaba ? Merak Ediyorum

Şunu Bilmenizi istiyorum Cem Evlerinde Yapılan İbadetler Kuransız Yapılmaz Kuransız ve hz.muhammedsiz Alevilikte olmaz İbadetde Yapılmaz Alevilik İle bir çok Şey yazarım Ne olduğunu Nasıl Olduğunu Alevilik Yolunun Kıldan İnce Kılıçtan Daha Keskin Bir yol Olduğunuda Sayfa Safya Anlatırım ama Konu bu değil

Bu ülkede kendi İbadetini İstediği Gibi Yerine Getiremeyen Tek Kişiler Alevilerdir Bizlerin DIşında Hangi dini mensuğ Olanlar varsa Onlara Her türlü imkan Ve hoş Görü Gösteriliyor ama ''ALevi'' Dendiği Zaman İnsanlar sanki Dünya Dışı Korkunç Varlıklar mış gibi Görünüyor Bu tabiki İnsanlara verilen Ve öğretilen Dİnin inançlar yüzünden dir Kimseyide yargılamam

Evet cem evleri ibadethanedir.

Benim yorumum saçma değil bir kere işine gelmediği için böyle köpürüyorsun.Ve de benim beynimin ne kadar büyük olduğunu ölçmek sana mı kalmış haddini bil adam ol sonra gel bana cevap ver görende seni birşey biliyor sanacak çok şey biliyorsan soruma cevap ver islam dininde şarkıyla türküyle ibadet ediliyor mu edilmiyor mu sen git önce bunu öğren soonra gel karşıma konuş!!!

cem evlerinde yapılan ibadet dedikleri saz çalıp semah dönmekse... kilise de bile ilahı söylenip dua edilir . tabi ki ibadethane değildir.

islam dininde şarkıyla türküyle ibadet ediliyor mu edilmiyor mu sen git önce bunu öğren soonra gel karşıma konuş!!!

İSLAM'da İbadetin Şekli Yoktur.

İslam Dini, Allah’ın gönderdiği tüm Kitapları ve tüm Peygamberleri kapsar. Zebur, Tevrat, İncil, Kuran adı verilen kitaplar ile Peygamberlerden bazılarına inen suhuflar İslam Dini’nin kitaplarıdır. Adem Peygamberden, Muhammet Peygambere kadar gelen Peygamberlerin tamamı İslam Dininin Peygamberidir.

İslam Dininde ibadetin şekli, zamanı, sayısı yoktur. Kuran-ı Kerim’de şöyle ibadet edeceksiniz şeklinde bir Ayet yoktur.

1- Davut Peygamber,

2- Musa Peygamber,

3- İsa Peygamber,

NASIL İBADET EDİYORDU?

Allah’ın Kanunlarında bir değişiklik olmayacağına göre bunun özellikle SÜNNİ İLAHİYATÇILAR yada daha doğru bir deyimle LAFAZANLAR tarafından AÇIKLANMASI GEREKİR.

Şimdi gelelim NAMAZ olayına.

Bugün iki türlü namaz kılınmaktadır. Bunlar:

1- ÜÇ VAKİT (Şiiler tarafından kılınır.),

2- BEŞ VAKİT (Sünniler tarafından kılınır.

ÜÇ VAKİT namaz EBUBEKİR’in zorla ve hile ile iktidara el koymasından sonra kılınmaya başlanmıştır. MUHAMMEDİ / İSLAMİ namaz şekli değildir. KURAN’A DAYANMAZ, İÇTİHADA DAYANIR. Bu namazı kılanlar EBUBEKİR’İN SÜNNETİ’Nİ devam ettirmektedir.

BEŞ VAKİT namaz ÖMER’in hile ile iktidara el koymasından sonra kılınmaya başlanmıştır. Kısacası Ömer İKİ VAKİT ZAM YAPMIŞTIR. Bu namaz şekli de MUHAMMEDİ / İSLAMİ namaz şekli değildir. KURAN’A DAYANMAZ, İÇTİHADA DAYANIR. Bu namazı kılanlar ÖMER’İN SÜNNETİ’Nİ devam ettirmektedir.

İLK CAMİ’Yİ YAPTIRAN ÖMER’DİR. CAMİLERE MİNARELERİ DİKEN DE MUAVİYE’DİR. Bu minareler Muaviye tarafından HAZRETİ ALİ’YE KÜFRETMEK amacıyla dikilmişti.

NE HAZRETİ MUHAMMET, NE HAZRETİ ALİ, NE HAZRETİ FATMA, NE İMAM HÜSEYİN, NE DE İMAM HASAN BU ŞEKİLDE NAMAZ KILMAMIŞLARDIR.

HANEDAN-I EHLİBEYT VE EHLİBEYT’İN YOL VE BEL EVLATLARI AYİN-İ CEM YAPMIŞLARDIR.

ANADOLU’DA BİNLERCE ALEVİ PİRİ’NİN TÜRBESİ BULUNMAKTADIR. BU TÜRBELERİN HİÇ BİRİNDE PİRLERİMİZİN YAŞADIĞI DÖNEMDE CAMİ YOKTU. HİÇ BİR ALEVİ PİRİ 3 YADA 5 VAKİT NAMAZ KILMAMIŞTIR.

İSLAM DİNİ’NİN NE OLDUĞUNU YADA NE OLMADIĞINI Şİİ MOLLALAR İLE EHL-İ SÜNNET LAFAZANLARI HÜNKAR HACI BEKTAŞ VELİ’DEN, PİR SULTAN’DAN, YUNUS EMRE’DEN, KARACAAHMET SULTAN’DAN, MEVLANA’DAN DAHA İYİ Mİ BİLİYORLARDI?

Sözlerimi MEVLANA CELALEDDİN-İ RUMİ ile bağlamak istiyorum:

“NAMAZ KILMAK DEMEK, BAŞI YERE EĞİP, KIÇI HAVAYA KALDIRMAK DEMEK DEĞİLDİR”.....

İSLAM'da İbadetin Şekli Yoktur.

İslam Dini, Allah’ın gönderdiği tüm Kitapları ve tüm Peygamberleri kapsar. Zebur, Tevrat, İncil, Kuran adı verilen kitaplar ile Peygamberlerden bazılarına inen suhuflar İslam Dini’nin kitaplarıdır. Adem Peygamberden, Muhammet Peygambere kadar gelen Peygamberlerin tamamı İslam Dininin Peygamberidir.

İslam Dininde ibadetin şekli, zamanı, sayısı yoktur. Kuran-ı Kerim’de şöyle ibadet edeceksiniz şeklinde bir Ayet yoktur.

1- Davut Peygamber,

2- Musa Peygamber,

3- İsa Peygamber,

NASIL İBADET EDİYORDU?

Allah’ın Kanunlarında bir değişiklik olmayacağına göre bunun özellikle SÜNNİ İLAHİYATÇILAR yada daha doğru bir deyimle LAFAZANLAR tarafından AÇIKLANMASI GEREKİR.

Şimdi gelelim NAMAZ olayına.

Bugün iki türlü namaz kılınmaktadır. Bunlar:

1- ÜÇ VAKİT (Şiiler tarafından kılınır.),

2- BEŞ VAKİT (Sünniler tarafından kılınır.

ÜÇ VAKİT namaz EBUBEKİR’in zorla ve hile ile iktidara el koymasından sonra kılınmaya başlanmıştır. MUHAMMEDİ / İSLAMİ namaz şekli değildir. KURAN’A DAYANMAZ, İÇTİHADA DAYANIR. Bu namazı kılanlar EBUBEKİR’İN SÜNNETİ’Nİ devam ettirmektedir.

BEŞ VAKİT namaz ÖMER’in hile ile iktidara el koymasından sonra kılınmaya başlanmıştır. Kısacası Ömer İKİ VAKİT ZAM YAPMIŞTIR. Bu namaz şekli de MUHAMMEDİ / İSLAMİ namaz şekli değildir. KURAN’A DAYANMAZ, İÇTİHADA DAYANIR. Bu namazı kılanlar ÖMER’İN SÜNNETİ’Nİ devam ettirmektedir.

İLK CAMİ’Yİ YAPTIRAN ÖMER’DİR. CAMİLERE MİNARELERİ DİKEN DE MUAVİYE’DİR. Bu minareler Muaviye tarafından HAZRETİ ALİ’YE KÜFRETMEK amacıyla dikilmişti.

NE HAZRETİ MUHAMMET, NE HAZRETİ ALİ, NE HAZRETİ FATMA, NE İMAM HÜSEYİN, NE DE İMAM HASAN BU ŞEKİLDE NAMAZ KILMAMIŞLARDIR.

HANEDAN-I EHLİBEYT VE EHLİBEYT’İN YOL VE BEL EVLATLARI AYİN-İ CEM YAPMIŞLARDIR.

ANADOLU’DA BİNLERCE ALEVİ PİRİ’NİN TÜRBESİ BULUNMAKTADIR. BU TÜRBELERİN HİÇ BİRİNDE PİRLERİMİZİN YAŞADIĞI DÖNEMDE CAMİ YOKTU. HİÇ BİR ALEVİ PİRİ 3 YADA 5 VAKİT NAMAZ KILMAMIŞTIR.

İSLAM DİNİ’NİN NE OLDUĞUNU YADA NE OLMADIĞINI Şİİ MOLLALAR İLE EHL-İ SÜNNET LAFAZANLARI HÜNKAR HACI BEKTAŞ VELİ’DEN, PİR SULTAN’DAN, YUNUS EMRE’DEN, KARACAAHMET SULTAN’DAN, MEVLANA’DAN DAHA İYİ Mİ BİLİYORLARDI?

Sözlerimi MEVLANA CELALEDDİN-İ RUMİ ile bağlamak istiyorum:

“NAMAZ KILMAK DEMEK, BAŞI YERE EĞİP, KIÇI HAVAYA KALDIRMAK DEMEK DEĞİLDİR”.....

bence çok farklı yerlere taşınmış bir yorum İslamın hükümleri bellidir ve bunu İslamdan ayrılan Aleviler yazamaz İslam Hz.Muhammeddir yazacak çok şey var :)

yaptığın şey Fetvadan farksız bunun için onlarca yıl ilim öğrenen insanalr varken böyle Fetvalar vermek talihsizce

Konuyu saptırmayınız arkadaşlar. Konunun başlığı gayet açık !!
Nerden nereye gelmiş konular saç çalmak şarkı söylemek vs.
İnsanlar birşeylere inanır ve bizlere de saygı duymak düşer. Herkesin Rabbine dua etme , ibadet etme biçimi farklıdır. Kul ile Allah arasına kim girebilmiş ki siz giresiniz? Biri namaz kılar , biri günah çıkarır, biri semah döner. Bu kadar basit. İnsanların ibadet şekilleri insanları ilgilendirir. Bunun şeklini tartışmak kimsenin haddi değildir! Bunun hesabı yalnız Allah'adır.

Konu kilit.

Geri