Hayy allah razı olsun benim düşündüğümü sen dillendirdin)
düşündüğünü iyi biliyorum aynını düşünüyorum merak etme benide Ergenokoncu diye alıcaklar içeri bi gün zaten hehe
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Hayy allah razı olsun benim düşündüğümü sen dillendirdin)
Ahhh be o korku bende olmasa neler diyicemde neyse sustummm
düşündüğünü iyi biliyorum aynını düşünüyorum merak etme benide Ergenokoncu diye alıcaklar içeri bi gün zaten hehe![]()
TATLI olay karışıklıktan ve anlaşılmamaktan çıktı zaten
Bana göre pek ibadethane gibi görünmüyor saz çalıp türkü söylüyerek islam dininde ibadet mi yapılırAma eğer biz islam dininden ayrı bir diniz derlerse o zaman ibadethane derim işte yoksa başka türlü ibadethane olmaz ...
![]()
İlk Olarak O küçücük Beyninle Analmadığın Ve Anlayamacağın Konularda Saçma Sapan Yorumlar yaparak İnsanları germe Sen git Kendi Beyin Yaşıtlarında Parklarda Kumdan Kaleler Yap Daha faydalı Olursun
Yorumları Okudum Baktım Deniyorki Kuransız Ve camisiz İbadet Olmaz İlk Olarak İbadet Yapmak İçiN Neden Herkesin Aklına Sadece Camii Geliyor Camiye Gtimeyip Kendi Evinde veya Farklı bir Yerde İbadet Eden insanların İbadetleri Kabulmu olmuyor Acaba ? Merak Ediyorum
Şunu Bilmenizi istiyorum Cem Evlerinde Yapılan İbadetler Kuransız Yapılmaz Kuransız ve hz.muhammedsiz Alevilikte olmaz İbadetde Yapılmaz Alevilik İle bir çok Şey yazarım Ne olduğunu Nasıl Olduğunu Alevilik Yolunun Kıldan İnce Kılıçtan Daha Keskin Bir yol Olduğunuda Sayfa Safya Anlatırım ama Konu bu değil
Bu ülkede kendi İbadetini İstediği Gibi Yerine Getiremeyen Tek Kişiler Alevilerdir Bizlerin DIşında Hangi dini mensuğ Olanlar varsa Onlara Her türlü imkan Ve hoş Görü Gösteriliyor ama ''ALevi'' Dendiği Zaman İnsanlar sanki Dünya Dışı Korkunç Varlıklar mış gibi Görünüyor Bu tabiki İnsanlara verilen Ve öğretilen Dİnin inançlar yüzünden dir Kimseyide yargılamam
Evet cem evleri ibadethanedir.
cem evlerinde yapılan ibadet dedikleri saz çalıp semah dönmekse... kilise de bile ilahı söylenip dua edilir . tabi ki ibadethane değildir.
Bizde bunu anlatmaya çalışıyoruz ama bazıları bunu anlıyamıyor...
islam dininde şarkıyla türküyle ibadet ediliyor mu edilmiyor mu sen git önce bunu öğren soonra gel karşıma konuş!!!
İSLAM'da İbadetin Şekli Yoktur.
İslam Dini, Allah’ın gönderdiği tüm Kitapları ve tüm Peygamberleri kapsar. Zebur, Tevrat, İncil, Kuran adı verilen kitaplar ile Peygamberlerden bazılarına inen suhuflar İslam Dini’nin kitaplarıdır. Adem Peygamberden, Muhammet Peygambere kadar gelen Peygamberlerin tamamı İslam Dininin Peygamberidir.
İslam Dininde ibadetin şekli, zamanı, sayısı yoktur. Kuran-ı Kerim’de şöyle ibadet edeceksiniz şeklinde bir Ayet yoktur.
1- Davut Peygamber,
2- Musa Peygamber,
3- İsa Peygamber,
NASIL İBADET EDİYORDU?
Allah’ın Kanunlarında bir değişiklik olmayacağına göre bunun özellikle SÜNNİ İLAHİYATÇILAR yada daha doğru bir deyimle LAFAZANLAR tarafından AÇIKLANMASI GEREKİR.
Şimdi gelelim NAMAZ olayına.
Bugün iki türlü namaz kılınmaktadır. Bunlar:
1- ÜÇ VAKİT (Şiiler tarafından kılınır.),
2- BEŞ VAKİT (Sünniler tarafından kılınır.
ÜÇ VAKİT namaz EBUBEKİR’in zorla ve hile ile iktidara el koymasından sonra kılınmaya başlanmıştır. MUHAMMEDİ / İSLAMİ namaz şekli değildir. KURAN’A DAYANMAZ, İÇTİHADA DAYANIR. Bu namazı kılanlar EBUBEKİR’İN SÜNNETİ’Nİ devam ettirmektedir.
BEŞ VAKİT namaz ÖMER’in hile ile iktidara el koymasından sonra kılınmaya başlanmıştır. Kısacası Ömer İKİ VAKİT ZAM YAPMIŞTIR. Bu namaz şekli de MUHAMMEDİ / İSLAMİ namaz şekli değildir. KURAN’A DAYANMAZ, İÇTİHADA DAYANIR. Bu namazı kılanlar ÖMER’İN SÜNNETİ’Nİ devam ettirmektedir.
İLK CAMİ’Yİ YAPTIRAN ÖMER’DİR. CAMİLERE MİNARELERİ DİKEN DE MUAVİYE’DİR. Bu minareler Muaviye tarafından HAZRETİ ALİ’YE KÜFRETMEK amacıyla dikilmişti.
NE HAZRETİ MUHAMMET, NE HAZRETİ ALİ, NE HAZRETİ FATMA, NE İMAM HÜSEYİN, NE DE İMAM HASAN BU ŞEKİLDE NAMAZ KILMAMIŞLARDIR.
HANEDAN-I EHLİBEYT VE EHLİBEYT’İN YOL VE BEL EVLATLARI AYİN-İ CEM YAPMIŞLARDIR.
ANADOLU’DA BİNLERCE ALEVİ PİRİ’NİN TÜRBESİ BULUNMAKTADIR. BU TÜRBELERİN HİÇ BİRİNDE PİRLERİMİZİN YAŞADIĞI DÖNEMDE CAMİ YOKTU. HİÇ BİR ALEVİ PİRİ 3 YADA 5 VAKİT NAMAZ KILMAMIŞTIR.
İSLAM DİNİ’NİN NE OLDUĞUNU YADA NE OLMADIĞINI Şİİ MOLLALAR İLE EHL-İ SÜNNET LAFAZANLARI HÜNKAR HACI BEKTAŞ VELİ’DEN, PİR SULTAN’DAN, YUNUS EMRE’DEN, KARACAAHMET SULTAN’DAN, MEVLANA’DAN DAHA İYİ Mİ BİLİYORLARDI?
Sözlerimi MEVLANA CELALEDDİN-İ RUMİ ile bağlamak istiyorum:
“NAMAZ KILMAK DEMEK, BAŞI YERE EĞİP, KIÇI HAVAYA KALDIRMAK DEMEK DEĞİLDİR”.....