Cemevleri ibadethane mi değil mi?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Cemevlerinin ibadethane değil kültür merkezleri olduğu açıklamasını yaptı. Cemevlerinin ibadethane statüsü kazanmasını isteyen Aleviler bu duruma tepki gösterdi ve son günlerde bu konu medyada büyük yankı buldu.

Peki sizce Cemevleri ibadethane mi kültür merkezleri mi ? Başbakanın bu konudaki yorumu hakkında ne düşünüyorsunuz?​

Başbakan öle diyorsa öledir aksini iddaa edemeyiz sora Allah korusun erkenekoncuya cıkar adımız silivride alırız solugu :zuha:

Cem evleri hem ibadathanedir hemde kültür merkezidir.

Tayyibın kultur merkezı demesının nedenı ıse bazı cemevlerının ısmını degıstırmesıdır.

bizim için kültür merkezi onlar için ibadethane

ikiside olabilir sonuçta ALLAH a dua edilmiyormu ALLAH a dua edilen heryer ibadethanedir nasıl dergahlara ibadethane deniliyorsa...

böyle bir kıyaslama doğrumudur bilemiyorum Dergah ile yani ki mezheptir denir ama buda tartışılır ki Alevilik benim için bilinmezlik yanlış anlaşılmasın Alevi arkadaşlrda olabilir ama şunu diyorum özrü kabahatinden büyük denicek bir durum söz konusu Alevilikte ki aydınaltmak isteyen varsa bana yazabilir bu konuda:)

Kültür merkezidir. Şimdi Alevilik konusuna girersem çok arbede yaşarız hiç gerek yok :)

Kültür merkezidir. Şimdi Alevilik konusuna girersem çok arbede yaşarız hiç gerek yok :)

evet durum karışırdı kesinlikle tama manasıyla alevi bir arkadaşın durumları anlatmadığı sürece burda konuşmam çünkü bilgi dahilinde olmayan bir konuda tartışma olmamalı

kendilerine göre ibadethane demek en doğrusu

evet durum karışırdı kesinlikle tama manasıyla alevi bir arkadaşın durumları anlatmadığı sürece burda konuşmam çünkü bilgi dahilinde olmayan bir konuda tartışma olmamalı

kendilerine göre ibadethane demek en doğrusu

Yok o değil Alevi olmadığı halde kesin bir yargıyla ibadethane diyen arkadaşlarda var :) Açıkla desen hiçbirşey yok 0 :)

Benim kız arkadaşım vardı Sivaslı Alevi. O yüzden Aleviliği çok araştırdım sordum soruşturdum. Bir türlü işin içinden çıkamadım. Aleviliğin Mezhep olmadığı hakkında bir çok kaynağımda var. Alevilik Mezhep değilse Alevilerin toplandığı yere de İbadethane denilemez. Bilmeyen arkadaşlar içinde mezhepleri yazim sonra sorun olmasın..

1 - Hanefî mezhebi,

2 - Mâlikî mezhebi,

3 - Şâfiî mezhebi,

4 - Hanbelî mezhebi.

Alevilerin camiye gitmemesi ibadetlerini Cem evinde yerine getirip de eğer yapıyorsa elbeteki onlar için ibadet hane sayılması en doğalıdır, kiliseler nasıl ibadethane sayılıyorsa bir cemevide aynı o şekilde sayılması gerektiğini düşünüyorum Kültür evi olarak geçmesi bence onlara haksızlık olarak geçiyor!

Yok o değil Alevi olmadığı halde kesin bir yargıyla ibadethane diyen arkadaşlarda var :) Açıkla desen hiçbirşey yok 0 :)

herşeyde bir nizam vardır İslamda da böyledir inan İslam hakkında bilgim olmasa kalkıp konuşmazdım Hz.Muhammed'in hayatı Kur'an demektir ve Tek Peygamberde O dur Müslümanların aksinin iddia edilmesi biraz karışık hele getirir :) haşa tek Hoca Hz.Muhammed değil derler ki İslamgeldiğinde Hz.Ali daha çocuktu:)

Sonya Alevilik İslamın bir mezhebi oalrak görülür ama Kurandan ayrılmıştır bir çopk şeyi bunu Kiliseyle bir tutmamalıyız Alevilik İslamın içinde ortaya çıkan birşey Hristiyanalrla alakası zaten yok Kurana göre yaşanılmayan bir İslamı mezhep nasıl olur??

herşeyde bir nizam vardır İslamda da böyledir inan İslam hakkında bilgim olmasa kalkıp konuşmazdım Hz.Muhammed'in hayatı Kur'an demektir ve Tek Peygamberde O dur Müslümanların aksinin iddia edilmesi biraz karışık hele getirir :) haşa tek Hoca Hz.Muhammed değil derler ki İslamgeldiğinde Hz.Ali daha çocuktu:)

Hz.Ali camide şehit edilmiştir. Bu yüzden Aleviler Camiye gitmeyip kendilerine Cem evleri adı altında ibadet haneler oluşturmuşlardır.

Benim kız arkadaşım vardı Sivaslı Alevi. O yüzden Aleviliği çok araştırdım sordum soruşturdum. Bir türlü işin içinden çıkamadım. Aleviliğin Mezhep olmadığı hakkında bir çok kaynağımda var. Alevilik Mezhep değilse Alevilerin toplandığı yere de İbadethane denilemez. Bilmeyen arkadaşlar içinde mezhepleri yazim sonra sorun olmasın..

1 - Hanefî mezhebi,

2 - Mâlikî mezhebi,

3 - Şâfiî mezhebi,

4 - Hanbelî mezhebi.
kimse mezheptir dememiş ki zaten böyle bir açıklamayı neden yaptın :) konu ibadethanemidir değilmidir mezhepmidir değilmidir değil :)

konu mezhep değil ibadethane konu dışına çıkmayınız.

Hz.Ali camide şehit edilmiştir. Bu yüzden Aleviler Camiye gitmeyip kendilerine Cem evleri adı altında ibadet haneler oluşturmuşlardır.

bu İslama kin beslemek gibidir hoca oalrak kabul ediyorsun birisini ve o yolda şehit ediliyor sen bir daha camiye gimiyosun bu saçma ollurdu öyle değilmi Kuransız Camisiz bir İslam mezhebi:)

@TATLI Alevilik İslami bir mezhep olarak görüldüğü için böyle bir durum var

kimse mezheptir dememiş ki zaten böyle bir açıklamayı neden yaptın :) konu ibadethanemidir değilmidir mezhepmidir değilmidir değil :)

Demek istediğimi anlamamış olabilirsin yargılamadan önce sormanı beklerdim. :)

Hemen açıklim ; Alevilik mezhep bile değilken ibadethanelerinin olması sence ne dir ? Alevilik diye birşey yoktur demek istiyorum farkındaysan. Olmayan bir topluluğun ibadethaneside olamaz ;) Umarım anlamıştırsın.

Önemli olan islam ile ilişkisi olup olmaması değil,Aleviliğe inanıp ibadet ihtiyaçlarını bu mezhebe inanlar Cem evinde yerine getiriyorlarsa orası da ibadethanedir,kimseye bilgisiz deyip,sallayıp tutmaya hiç gerek yok.

Önemli olan islam ile ilişkisi olup olmaması değil,Aleviliğe inanıp ibadet ihtiyaçlarını bu mezhebe inanlar Cem evinde yerine getiriyorlarsa orası da ibadethanedir,kimseye bilgisiz deyip,sallayıp tutmaya hiç gerek yok.

Bilmediğin Aleviliğe mezhep derken ortaya çıkıyor zaten.

İslam Dininde Kaç Mezhep Vardır ? Önce bunu çöz ;)

Geri