Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Menzil'e gittin mi? Veya yaşadığın yerde bunlara bağlı olan bir kuruluşaSo? Konuştuğumuz şeyle ne alakası var bu mesajının? İkinci bir soru, benim nasıl bir çevrede büyüdüğümle konunun ne alakası var? Ad hominem'i bırak da varsa bir iddian arkasında dur. Ne faydası olmuş şeyhinin birilerine? Bana somut ne sunabilirsin? Senin şeyhinin ve iktidar bağlantılarının aynı gençlere verdiği zararı ölçebilecek misin? Senin tarikatının okulları, tesisleri, dolandırıcılık timsali kooperatiflerini ne yapacağız peki? Ay şeyhimiz pek mübarek derken o kooperatiflerden toplanan paralarla ne yapıldığını biliyor musun yoksa dünya malına çok takılmayın diye tembihliyor mu mürşidiniz?
Bu benim dünyaya bakışımdan da yaşam standartlarımdan da bağımsız söylediğim bir şey. Bak açık konuşuyorum, aklı olan başkasının kuş kadar aklına tamah etmez. Ormanda kurtlar da yetiştirse, metropolde eğitimli aile de yetiştirse, taşrada varoşta da büyüse bir insan bu tarikat yolunun istismar, dolandırıcılık, sahtekarlık dolu bir şirk yolu olduğu gerçeğini değiştirmez.
Not: Her tartışmaya "bu senin kişisel görüşün dostum" deyip kaçacaksan insanların kişisel görüşlerini beyan ederek tartıştıkları (ki tartışmanın doğası budur) bir platformda bulunmamanı ve tartışmaya girmemeni tavsiye ederim, belli ki konsepti anlamamışsın.
Melnur gelmiyor, ikimiz kaldıkBende gelirim siz giderseniz.
Beni tanımadığın nasıl belli ?Oo niyetle gidip, oraya tabi olanların da sayısı azımsanmayacak kadar fazla .d ters tepmesin sonra
Bunun tanıyıp tanımakla alakası yok, sonuçta fikirler düşünceler sabit değildir değişebilirBeni tanımadığın nasıl belli ?![]()
Çok şanslısınBir dönem havalimanında hasta ve yaşlı yolcuları tekerlekli sandalye ile uçağa getir götür işi yapıyodum. Bi gün VIP'ye geç yolcu var dediler. Aldım elektrikli scooter tekerlekli sandalyeyi, geçtim bekliyorum. Bi baktım VIPde çalışanların hepsi el pençe divan duruyor. Dedim hayırdır lan kim geliyo :d Adıyaman menzili şeyhi ve karısıymış. Karısı için tekerlekli sandalye istemiş. Neyse gittim aldım kadını, herkes adamın elini öpmeye çalışıyor başını öne eğiyor, efendim var mı bir isteğiniz falan fişmekan. Ben de böyle şeylerden hiç anlamadığım için saf saf bakınıyorum etrafa :d o en prestijli müdürler falan ne hale gelmişti. Şeyhe çok yakın durduğum için beni nasıl şanslı görmüşlerdi anlatamam. Kenarda uçak vakitlerini beklerken gelip gidip kulağıma fısıldıyolardı "dua iste bak çok mübarek adam" bilmem ne.
Bu adam kimdi ki VIP yolcu olarak seyahat edebiliyorduyanındaki kadınların hepsi eşi miydi? bu insanlar kendileri dua edemiyolar mıydı? Rabbim bu adam dua edince öne mi alıyordu yani?
Cemaatler- tarikatlar birini ilahlaştırmak için mi vardı?
garip
Edit: Abdulbaki Erol'muş gelen şeyh. Bu konu sayesinde öğrendim. :d
Ya ben iba'ya başka teklifte bulundum ve bayağı hoşuna gitti. İstersem sen de takılırsın bize. Menzil'e gidip ne yapacaksın aklı başında birisini bulamazsın, her güzel şeye haram derler, sohbetleri dahi sıkıcıdır. Srn en iyisi bize takıl.@melnur da gelmeli ortalığı birbirine katar kaçarız.
O neymiş peki ?Ya ben iba'ya başka teklifte bulundum ve bayağı hoşuna gitti. İstersem sen de takılırsın bize. Menzil'e gidip ne yapacaksın aklı başında birisini bulamazsın, her güzel şeye haram derler, sohbetleri dahi sıkıcıdır. Srn en iyisi bize takıl.
Yeni konuya da beklerim doktor. Bu gece….
Bir kaç messj geri git görürsünO neymiş peki ?
Evet, hem Menzil'de hem de bağlı-ilişkili yerlerde çeşitli sebeplerden aylarca bulundum. Yine bağlı-ilişkili yerlerle defalarca çalıştım, çeşitli ticari ilişkiler vasıtasıyla "misafirleri" de oldum.Menzil'e gittin mi? Veya yaşadığın yerde bunlara bağlı olan bir kuruluşa
O senin kendi görüşün, sen bana şeyi söyle peki o zaman senin dedenin dedesinin dedesinin dedesi kaç genci bataktan kurtardı?Hz Muhammed (sav) ın şeyhi kim?
3.. Nazlıcan Bedirhan bir de Suphi.O senin kendi görüşün, sen bana şeyi söyle peki o zaman senin dedenin dedesinin dedesinin dedesi kaç genci bataktan kurtardı?