Cemaatler-tarikatlar ne işe yarar? Olmalı mıdır?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Cemaat toplananlar demektir. Peygamber Ümmeti olmak neyinize yetmedi it sürüleri!

Tarikat yol demek. Allah'ın yolunun, ehli beyt yolunun sizi Müheymin'e götüreceğinden şüphe mi duyarsınız tarla fareleri!

Aslında soru şöyle sorulmalı; kızını, oğlunu, eşini cemaat ve tarikat yuvalarına gönderir misin?

"Kur'an İslamı anlamanıza yetmez, onu anlamaniz için benim size anlatamam lazım. Aha da risalelerimi okuyun daha eyi gavrarsınız" diyen sobayla konuşan meczupların yolundan gidecek kadar aptal olabileceginize inanmak istemiyorum

Size açık seçik kanıtlar geldikten sonra yine de yalpalarsanız bilin ki Allah güç ve hikmet sahibidir.

Bakara 209

öyle tarikat müridleri var ki sırf adam arabaya bindi diye alman yapımı arabayı öpüyor . :) Allah ıslah etsin .

Bir dönem havalimanında hasta ve yaşlı yolcuları tekerlekli sandalye ile uçağa getir götür işi yapıyodum. Bi gün VIP'ye geç yolcu var dediler. Aldım elektrikli scooter tekerlekli sandalyeyi, geçtim bekliyorum. Bi baktım VIPde çalışanların hepsi el pençe divan duruyor. Dedim hayırdır lan kim geliyo :d Adıyaman menzili şeyhi ve karısıymış. Karısı için tekerlekli sandalye istemiş. Neyse gittim aldım kadını, herkes adamın elini öpmeye çalışıyor başını öne eğiyor, efendim var mı bir isteğiniz falan fişmekan. Ben de böyle şeylerden hiç anlamadığım için saf saf bakınıyorum etrafa :d o en prestijli müdürler falan ne hale gelmişti. Şeyhe çok yakın durduğum için beni nasıl şanslı görmüşlerdi anlatamam. Kenarda uçak vakitlerini beklerken gelip gidip kulağıma fısıldıyolardı "dua iste bak çok mübarek adam" bilmem ne.

Bu adam kimdi ki VIP yolcu olarak seyahat edebiliyordu :) yanındaki kadınların hepsi eşi miydi? bu insanlar kendileri dua edemiyolar mıydı? Rabbim bu adam dua edince öne mi alıyordu yani?

Cemaatler- tarikatlar birini ilahlaştırmak için mi vardı? :)
garip

Edit: Abdulbaki Erol'muş gelen şeyh. Bu konu sayesinde öğrendim. :d

Son düzenleme:
Kaç genci bataklıktan çıkardı yazdığı, oynadığı ile
Hocam bence tarikat konusunda genç, çoluk-çocuk muhabbetine girme; siz zararlı çıkarsınız. :)

Ki not düşüyorum buraya açık açık, kış günü bina girişine konan paspasın insanlara ve insanlığa daha çok faydası vardır senin şeyhinden. :)

Hocam bence tarikat konusunda genç, çoluk-çocuk muhabbetine girme; siz zararlı çıkarsınız. :)

Ki not düşüyorum buraya açık açık, kış günü bina girişine konan paspasın insanlara ve insanlığa daha çok faydası vardır senin şeyhinden. :)
Bu senin kişisel görüşün her insanın dünyaya bakış açısı yaşam standartları farklıdır sen öyle görüyorsun sıkıntı yok, bilmiyorum nasıl bir çevrede büyüdün geliştin bunların hepsi önemli faktörler iyi ile kötüyü ayırt etmek lazım

Bu senin kişisel görüşün her insanın dünyaya bakış açısı yaşam standartları farklıdır sen öyle görüyorsun sıkıntı yok, bilmiyorum nasıl bir çevrede büyüdün geliştin bunların hepsi önemli faktörler iyi ile kötüyü ayırt etmek lazım
So? Konuştuğumuz şeyle ne alakası var bu mesajının? İkinci bir soru, benim nasıl bir çevrede büyüdüğümle konunun ne alakası var? Ad hominem'i bırak da varsa bir iddian arkasında dur. Ne faydası olmuş şeyhinin birilerine? Bana somut ne sunabilirsin? Senin şeyhinin ve iktidar bağlantılarının aynı gençlere verdiği zararı ölçebilecek misin? Senin tarikatının okulları, tesisleri, dolandırıcılık timsali kooperatiflerini ne yapacağız peki? Ay şeyhimiz pek mübarek derken o kooperatiflerden toplanan paralarla ne yapıldığını biliyor musun yoksa dünya malına çok takılmayın diye tembihliyor mu mürşidiniz? :)

Bu benim dünyaya bakışımdan da yaşam standartlarımdan da bağımsız söylediğim bir şey. Bak açık konuşuyorum, aklı olan başkasının kuş kadar aklına tamah etmez. Ormanda kurtlar da yetiştirse, metropolde eğitimli aile de yetiştirse, taşrada varoşta da büyüse bir insan bu tarikat yolunun istismar, dolandırıcılık, sahtekarlık dolu bir şirk yolu olduğu gerçeğini değiştirmez.

Not: Her tartışmaya "bu senin kişisel görüşün dostum" deyip kaçacaksan insanların kişisel görüşlerini beyan ederek tartıştıkları (ki tartışmanın doğası budur) bir platformda bulunmamanı ve tartışmaya girmemeni tavsiye ederim, belli ki konsepti anlamamışsın.

So? Konuştuğumuz şeyle ne alakası var bu mesajının? İkinci bir soru, benim nasıl bir çevrede büyüdüğümle konunun ne alakası var? Ad hominem'i bırak da varsa bir iddian arkasında dur. Ne faydası olmuş şeyhinin birilerine? Bana somut ne sunabilirsin? Senin şeyhinin ve iktidar bağlantılarının aynı gençlere verdiği zararı ölçebilecek misin? Senin tarikatının okulları, tesisleri, dolandırıcılık timsali kooperatiflerini ne yapacağız peki? Ay şeyhimiz pek mübarek derken o kooperatiflerden toplanan paralarla ne yapıldığını biliyor musun yoksa dünya malına çok takılmayın diye tembihliyor mu mürşidiniz? :)

Bu benim dünyaya bakışımdan da yaşam standartlarımdan da bağımsız söylediğim bir şey. Bak açık konuşuyorum, aklı olan başkasının kuş kadar aklına tamah etmez. Ormanda kurtlar da yetiştirse, metropolde eğitimli aile de yetiştirse, taşrada varoşta da büyüse bir insan bu tarikat yolunun istismar, dolandırıcılık, sahtekarlık dolu bir şirk yolu olduğu gerçeğini değiştirmez.

Not: Her tartışmaya "bu senin kişisel görüşün dostum" deyip kaçacaksan insanların kişisel görüşlerini beyan ederek tartıştıkları (ki tartışmanın doğası budur) bir platformda bulunmamanı ve tartışmaya girmemeni tavsiye ederim, belli ki konsepti anlamamışsın.
Anladım, teşekkürler

Geri