So? Konuştuğumuz şeyle ne alakası var bu mesajının? İkinci bir soru, benim nasıl bir çevrede büyüdüğümle konunun ne alakası var? Ad hominem'i bırak da varsa bir iddian arkasında dur. Ne faydası olmuş şeyhinin birilerine? Bana somut ne sunabilirsin? Senin şeyhinin ve iktidar bağlantılarının aynı gençlere verdiği zararı ölçebilecek misin? Senin tarikatının okulları, tesisleri, dolandırıcılık timsali kooperatiflerini ne yapacağız peki? Ay şeyhimiz pek mübarek derken o kooperatiflerden toplanan paralarla ne yapıldığını biliyor musun yoksa dünya malına çok takılmayın diye tembihliyor mu mürşidiniz?
Bu benim dünyaya bakışımdan da yaşam standartlarımdan da bağımsız söylediğim bir şey. Bak açık konuşuyorum, aklı olan başkasının kuş kadar aklına tamah etmez. Ormanda kurtlar da yetiştirse, metropolde eğitimli aile de yetiştirse, taşrada varoşta da büyüse bir insan bu tarikat yolunun istismar, dolandırıcılık, sahtekarlık dolu bir şirk yolu olduğu gerçeğini değiştirmez.
Not: Her tartışmaya "bu senin kişisel görüşün dostum" deyip kaçacaksan insanların kişisel görüşlerini beyan ederek tartıştıkları (ki tartışmanın doğası budur) bir platformda bulunmamanı ve tartışmaya girmemeni tavsiye ederim, belli ki konsepti anlamamışsın.