Cemaatler-tarikatlar ne işe yarar? Olmalı mıdır?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Senin mahallenin büyük muhtarı, lideri Ahmet Hakan bugünkü köşesinde neler yazmış bir oku ve sonra bana ön yargılansın dersin. Senin muhtar 40 yıllık tecrübem ile yazıyorum diyor ve cemaatlarda yaşanan pisliklere işaret ediyor. Okumanı tavsiye ederim.
Iba sakın çocuklarını cemaatlara yollama, onların pis emelletine teslim etme o güzelim çocuklarını aydın, vijdani hür, insana değer veren, ilime değer veren,.... inancını kendisiyle Allah arasında sınırlı bırakan gençler olarak yetiştir.

Bak senin cemaatlardan birisi korona virusundan korunmak için muska yazıyormuş ve bunun fiyatı da kısa süreliğine 29,90TL ymiş. Bak gör bu pisliklerin gerçek amacı neymiş.
Ya melnur bırak bu işleri Atatürk derneği altında kurulup nice pislik yapanlar da var, sen hepsini bir tutuyorsun her şeyin pisliğini örnek veriyorsun senin bakış açın hiç umrumda değil adres belli, git gör izle kimse bir şey yapmaz sana ye iç gözlemle sadece Semerkand i iyice araştır bilgi edin ondan sonra konuşalım

Sadece "Denetlensin, duzenlensin ilgili yasalar ciksin kimsenin oy deposu haline gelmesin, devlette ozel kadrolar acilmasin bunlara eyvallah." yapılsa yeter ve çoğu kendiliğinden yok olur, amacı dini bilgi vermek olan da hayatını sürdürür gider. Ama sorun bence ülkedeki siyasiler ve iktidarlar. Bunlar kendi çıkarları için yukarıda saydıklarınızı asla yapmak istemiyorlar. Bu net söylüyorum başta PKK olmak üzere tüm terör örgütleri için de geçerli. Hiç bir parti ve iktidar terörün bitmesini istemiyor çünkü, oradan besleniyorlar. Terör örgütlerini öne sürerek toplumun ekonomik sıkıntıları protesto etmelerini engelleyebiliyor mesela iktidar demi.
Yani cemaatların üzerine gitmek isteyen ne siyasiler var ne de iktidar. Siz bakmayn onların ara sıra sert konuştuklarına.
Ya melnur bırak bu işleri şimdi adam tıp okuyor cemaatin içinde gönül vermiş bu adam sırf cemaatte diye atanmamasi mi lazım pilot var sonra her meslek grubundan insan var sen tıp okumayı kolay sanıyorsun herhalde sen burada çene çalarken onlar memleket için çalışıyor bu da zoruna gidiyor hee feto ile bir tutman da ayrı bir şey hepsi buradalar Amerika'da veya herhangi bir Avrupa ülkesinde olan yok ..

Ya melnur bırak bu işleri Atatürk derneği altında kurulup nice pislik yapanlar da var, sen hepsini bir tutuyorsun her şeyin pisliğini örnek veriyorsun senin bakış açın hiç umrumda değil adres belli, git gör izle kimse bir şey yapmaz sana ye iç gözlemle sadece Semerkand i iyice araştır bilgi edin ondan sonra konuşalım
Yıllardır izliyoruz ve gerçek yüzlerini son Enes olayında ki gibi görüp yaşıyoruz, hatta içlerinde büyümüş Ahmet Hakan dahi itiraf ediyor.
O pislikleri iyi taniyorum hiç merak etme, Maraş'da, Çorum'da, Sivas'da, Ankara garında, Suriye ve Irak'ta da gördüm sen kendini ve aile fertlerini düşün, koru kolla.

Cemaat ve tarikatları birazdan huri melek yapacaksınız inanamıyorum..

Mevlana celaleddin rumi kadiri tarikatında muritti_ yazıp konuya hareket katayim_ kendisi seyh idi_ fatih sultan mehm et diye_ ovundugunuz adamım hocası ak semseddin bayramı tarikatında .seyh idi _ yine yazayım tarikatci değilim _ yunus emrenin seyhi vardı taptuk emre _yunus emrenin şiirlerini oku _ ilahileri dinle sonra gel tarikata şeyhe _ muridlige karşı ol

Mevlana celaleddin rumi kadiri tarikatında muritti_ yazıp konuya hareket katayim_ kendisi seyh idi_ fatih sultan mehm et diye_ ovundugunuz adamım hocası ak semseddin bayramı tarikatında .seyh idi _ yine yazayım tarikatci değilim _ yunus emrenin seyhi vardı taptuk emre _
Pomak işin içerisinde artık siyasi rant var, para var, güç var,.....
Seni o bahsettiğin mazide kaldı, yok öyle bir oluşum günümüzde gerçekci olalım.

Aynen öyle bizim troll @ibadeath için. Zaten kendisi aklını Menzil tarikatına teslim etmiş birisi.
Bilmiyorum kendinin şahsi görüşüdür o bişey diyemem ama bu son olaydaki cemaat hangisi sır gibi gizlendi mesela tek bir bilgi yok belkide ben göremedim bilmiyorum işin en ilginç tarafıda olaylardan sonra aileler açıklama yaparken asla bu yapıları suçlamıyor Enes Kara bir intihar durumu yaşadı peki boğazı kesilen Mehmet in ailesi onlarda asla suçlamadı o tarikatı çok ilginç geliyor bana bu hadiseler.

Bilmiyorum kendinin şahsi görüşüdür o bişey diyemem ama bu son olaydaki cemaat hangisi sır gibi gizlendi mesela tek bir bilgi yok belkide ben göremedim bilmiyorum işin en ilginç tarafıda olaylardan sonra aileler açıklama yaparken asla bu yapıları suçlamıyor Enes Kara bir intihar durumu yaşadı peki boğazı kesilen Mehmet in ailesi onlarda asla suçlamadı o tarikatı çok ilginç geliyor bana bu hadiseler.
O aileler de çocuk yaşta oralarda büyüdüler, beyinleti yıkandı ve biat etmeyi öğrendiler. Onlar için çocuklarının değil cemaatların geleceği daha önemli. Benzeri tutumu Iba'da da glrüyorum.

Mevlana celaleddin rumi kadiri tarikatında muritti_ yazıp konuya hareket katayim_ kendisi seyh idi_ fatih sultan mehm et diye_ ovundugunuz adamım hocası ak semseddin bayramı tarikatında .seyh idi _ yine yazayım tarikatci değilim _ yunus emrenin seyhi vardı taptuk emre _yunus emrenin şiirlerini oku _ ilahileri dinle sonra gel tarikata şeyhe _ muridlige karşı ol
Çok yanlış bir örnekleme olmaz mı Mevlana Celaleddin Rumi yi yazmanız ?
Şu yüzden diyorum kendisi bir islam alimi, sufi onu bir kalıba sokmanız ve sınırlamanız yanlış olur hele ki tarikatlarla bağdaşlaştırmanız bana doğru gelmiyor. Müslümandan gayrimüslimlere kadar herkese dokunmuş ve UNESCO listesine girmiş bir alimi bunlarla kıyaslamak bilmiyorum bana hoş gelmedi.

Hepsi bir değil diyorum
He canım hangisi iyi daha göremedik. Hep aynı teraneler, yok bunlar İslamı doğru uygulamıyorlar, şeriatı yanlış yansıtıyorlar,.... gibi savunmalar duyuyoruz Taliban"ı, İŞİD'i, Sudileri, İran'ı,..... eştirirken ama ne hikmetse bir doğrusu gelmedi hala.

He canım hangisi iyi daha göremedik. Hep aynı teraneler, yok bunlar İslamı doğru uygulamıyorlar, şeriatı yanlış yansıtıyorlar,.... gibi savunmalar duyuyoruz Taliban"ı, İŞİD'i, Sudileri, İran'ı,..... eştirirken ama ne hikmetse bir doğrusu gelmedi hala.
HDP'li Semra Güzel'le teröristin fotoğrafı ortaya çıkmıştı! Not defterindeki diğer numaranın sahibi belli oldu

Sen bunu açıkla melnur cesaretin varsa burada HDP güzellemesi yapıyordun

Çok yanlış bir örnekleme olmaz mı Mevlana Celaleddin Rumi yi yazmanız ?
Şu yüzden diyorum kendisi bir islam alimi, sufi onu bir kalıba sokmanız ve sınırlamanız yanlış olur hele ki tarikatlarla bağdaşlaştırmanız bana doğru gelmiyor. Müslümandan gayrimüslimlere kadar herkese dokunmuş ve UNESCO listesine girmiş bir alimi bunlarla kıyaslamak bilmiyorum bana hoş gelmedi.
Mesnevii bastan sona tarikat kitabı kendisi seyh mürid mürşid _ hocaları seyh mürid _ kendisi kalıba sokmuş _ o ne diyorsa o

Ben kendisinin bir islam alimi, sufi ve mutasavvıf olduğunu biliyorum hangi kaynakta tarikat şeyhi diye geçiyor söylerseniz incelemek isterim.
Ahmed Eflâkî, Karamanoğulları devrinde yaşamış Horasan erenlerinden din ve astronomi âlimi. Türkistan'da doğmuş, daha sonra Anadolu'ya yerleşmiştir. Konya'da Mevlânâ'nın oğlu Sultan Veled ile görüşmüş, daha sonra onun oğlu Ârif Çelebi'nin talebesi olmuştur. . 14 yil..önce kütüphanede kitabı ni görmüştüm . Halk kütüphanesi gidin belki bulursunuz

Ahmed Eflâkî, Karamanoğulları devrinde yaşamış Horasan erenlerinden din ve astronomi âlimi. Türkistan'da doğmuş, daha sonra Anadolu'ya yerleşmiştir. Konya'da Mevlânâ'nın oğlu Sultan Veled ile görüşmüş, daha sonra onun oğlu Ârif Çelebi'nin talebesi olmuştur. . 14 yil..önce kütüphanede kitabı ni görmüştüm . Halk kütüphanesi gidin belki bulursunuz
Orada mı yazıyor Mevlananın tarikat şeyhi olduğu ?

HDP'li Semra Güzel'le teröristin fotoğrafı ortaya çıkmıştı! Not defterindeki diğer numaranın sahibi belli oldu

Sen bunu açıkla melnur cesaretin varsa burada HDP güzellemesi yapıyordun
"Hepsi bir değil"

Son düzenleme:
Geri