Cassid - |Yorum Bölümü|

Konu sahibi son olarak 3630 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
VERA, ana sayfanın altındaki online nickleri kopyalayıp, içlerinden elemeler yapıp (istemeyenler var) etiketlemeye çalışıyorum. Bir günden fazladır online olmayanlar o listede yok sanırım. Seni de yanlışlıkla ya da etiketlenmek ister misin istemez misin diye bilmediğimden eklemedim sanırım. Kusuruma bakma :( Ama eklerim bir daha ki bölüme :cici: :aşk:

Öncelikle zaman ayırıp okuduğunuz, gözlerinizi yorduğunuz için çok teşekkür ediyorum :cici: Yorumların genelde pozitif olması ayrıca mutlu etti beni. Anında oturup yazılmış bir başlangıç için elbette ki eksikler çok ve bütün eleştirilere, tavsiyelere, yol göstermelere açığım :cici:

İlerleyen bölümlerde diğer karakterler de konulara dahil olacaklar. Bütün karakterler umarım bir kaç bölüm sonraki gelişmelerde kendilerine biçeceğim olaylardan, ilişkilerden, konulardan memnun olurlar:p Hoşnut olmadığınız yerleri söylerseniz, değişimler yapmaya çalışırım :cici:

Şimdilik böyle bir başlangıç yapayım dedim. Eserin ismi ve alt tanıtım yazısına uygun gelişmeleri ilerleyen bölümlerde göreceksiniz :cici:

Müdahaleleri kabul etmemelisin
Onlar sana istediklerini belirtip izin verdi..
Bu noktadan sonra eserinin akışına onların nazlanmalari sebeb olamamali..

@VERA, ana sayfanın altındaki online nickleri kopyalayıp, içlerinden elemeler yapıp (istemeyenler var) etiketlemeye çalışıyorum. Bir günden fazladır online olmayanlar o listede yok sanırım. Seni de yanlışlıkla ya da etiketlenmek ister misin istemez misin diye bilmediğimden eklemedim sanırım. Kusuruma bakma :( Ama eklerim bir daha ki bölüme :cici: :aşk:

Sıkıntı yok latife yaptım sadece :cici:
Okurum ben de müsait zamanımda :hi:
Uğraşmışsın belli ,Emeğine sağlık

Şuana kadar gayet akıcı bir anlatım olmuş öncelikle tebrik ederim, kalemin hiç tükenmesin.:)
Karakterlerin art arda betimlenmesini sevemedim sadece. Relax kelimesi dikkatimi çekti birde bence kelimelerin Türkçeleştirilmiş halleri daha güzel olacaktır bana göre tabiki saygım sonsuz.

Beklenti ye oranla hayal kırıklığı..

Mueddeb ten bahsettigin kısımlarda rasyonel açmazlar var..
Hikayede doğru konumlandırılmamis bir karakter haline gelmiş Mueddeb..
Kişilerin hazine deki paylarını konusacaklarini söyleyip bölümü sonradan çıkartılmış hissi uyandıracak biçimde atladın buda sana mueddebi olaya sürükleyen hikayeyi yitirme ne neden olmuş.
Mekandan bahsedip perspektifi genisletmiyosun..
Nerdeler?? Bir dağ yamaci şehir içinde bir yıkıntı biraz daha uzaktan bak mekanlara..
En büyük üzüntüm çok iyi bir niteleme fırsatı zamanlaması tüm yeteneğini gosterebilecegin hazine alanına gidişlerini güzergahı çevreyi havanın rengini
Tüm bu anlatım zebginligini iskalayip direk ellerine kazma verdin..
Tespit süreci yok..

Grifikir in haritayı masaya acısını benzetimi de anlatımın sihrinden çıkaran bir hamle..

Eleştirim yapıcı olmaya yönelik hakaret olarak kabul etmezsen sevinirim.
Ve evet tabiki devam et..

Bilakis yorumunuzdan ve tenkitlerinizden pek memnun kaldım. Zira eksiklerimi çok iyi görmemi sağladınız. Mantıklı ve güzel yazmışsınız. Odaklandığınız noktalar püf noktalar evet. Bahsettiğiniz eksikleri diğer bölümde gidermeye çalışacağımdan şüpheniz olmasın. Yalnız kırmızı ile belirtiğim kısmı anlamadım :( Biraz açar mısınız?

Evet Lima, bahsettiğin yerlere şimdi sen deyince dikkat ettim, uygun olmamış :cici: Dediğim gibi yaklaşık yarım saat içinde hemen oturup yazmaya başladım ve bir kaç kere kontrol etmeme rağmen bu kadar oldu :cici: Acele etmeyip biraz daha üzerine dursaymışım daha iyi olacakmıştı :cici: Sizleri bekletmek istemedim :cici:

Öncelikle zaman ayırıp okuduğunuz, gözlerinizi yorduğunuz için çok teşekkür ediyorum :cici: Yorumların genelde pozitif olması ayrıca mutlu etti beni. Anında oturup yazılmış bir başlangıç için elbette ki eksikler çok ve bütün eleştirilere, tavsiyelere, yol göstermelere açığım :cici:

İlerleyen bölümlerde diğer karakterler de konulara dahil olacaklar. Bütün karakterler umarım bir kaç bölüm sonraki gelişmelerde kendilerine biçeceğim olaylardan, ilişkilerden, konulardan memnun olurlar:p Hoşnut olmadığınız yerleri söylerseniz, değişimler yapmaya çalışırım :cici:

Şimdilik böyle bir başlangıç yapayım dedim. Eserin ismi ve alt tanıtım yazısına uygun gelişmeleri ilerleyen bölümlerde göreceksiniz :cici:

Devam etmeden önce Kardeşimle kısa bir konuşalım sonra devam et :)

Bilakis yorumunuzdan ve tenkitlerinizden pek memnun kaldım. Zira eksiklerimi çok iyi görmemi sağladınız. Mantıklı ve güzel yazmışsınız. Odaklandığınız noktalar püf noktalar evet. Bahsettiğiniz eksikleri diğer bölümde gidermeye çalışacağımdan şüpheniz olmasın. Yalnız kırmızı ile belirtiğim kısmı anlamadım :( Biraz açar mısınız?

Ekol çocukluk arkadaşı mueddebi neden hazineye çağırıyor??
Okey çağırdı.. Diğerleri neden mueddeb e pay verilmesine razilar?
Grifikir harita sahibi ..
Peki ya diğerleri neden ordalar ?
Payları konuşurken herkesin faydalarını anlatıp özellikle sadece ekol un ısrarıyla geldiğini söylediğin Mueddeb in neden herkesin hak verdiği bir paydaş olduğunu belirtebilirdi n ..

Pc de olmadığım için dağınık yazıyorum
Pardon

Ekol çocukluk arkadaşı mueddebi neden hazineye çağırıyor??
Okey çağırdı.. Diğerleri neden mueddeb e pay verilmesine razilar?
Grifikir harita sahibi ..
Peki ya diğerleri neden ordalar ?
Payları konuşurken herkesin faydalarını anlatıp özellikle sadece ekol un ısrarıyla geldiğini söylediğin Mueddeb in neden herkesin hak verdiği bir paydaş olduğunu belirtebilirdi n ..

Pc de olmadığım için dağınık yazıyorum
Pardon

Evet, sorularınızda çok haklısınız. Hikayeye bir hazine konusu ile üstün körü dalış yaptım aslında. Yani planımda ve kafamda bu yoktu, yazmaya başladığımda aniden belirdi. Bunun sebebi de romanı uzun tutmak için zaman kazanmak. Dolayısıyla hazine girişi çok eksik, yersiz ve tatsız oldu, haklısınız :/ Umarım ilerleyen bölümlerde bu eksikleri göstermemeye çalışırım :cici:

Tekrardan çok teşekkür ediyorum yardımlarınız ve yapıcı tenkitleriniz için. Ayrıca gayet iyi anlıyor, okuyorum yazılarınızı; sıkıntı yok :cici:

Kuzucum bayıldım resmen okurken hiç sıkılmadım merakla bekliyorum devamını:tatlı:

EcLipse kardeşime bir çok noktada katılmakla beraber yinede çabanızı takdir ediyorum.Baştan aşağı okudum sadece şunu diyebilirim ki bazı önemli noktalar vardır, o noktaların aceleye getirilmemesi gerekir.Yani uygun bir cümleyi bulmak için biraz zaman feda edilebilir.Mesela bir kaç yerde gidişatın verdiği tıkanıklıktan kurtarmak istemişsiniz ancak seçtiğiniz yol konuyla örtüşememiş.Yani cümlenin akışını bozacak absürd tavırlardan mümkün olduğunca uzak durmalıyız sanki.Ciddi bir mevzu anlatırken işin içine minik bir mizah ekleyeceksek ciddiyet durumunu dengeleyecek bir yapıda olmalı.Öyleki mizah ciddiyeti öldürmemeli.Yoksa inandırıcılığını yitirir. Dolayısı ile sürükleyiciliği olmaz.Genel itibariyle akıcı buldum arada olur bazı şeyler.Zaten her şey deneme ile başlar o yüzden bu çabanızı tebrik ediyorum.Eleştirileri olgunlukla karşılamanızıda ayrıca selamlıyorum.Zevkle okuyacağımdan emin olun kardeşim.

EcLipse kardeşime bir çok noktada katılmakla beraber yinede çabanızı takdir ediyorum.Baştan aşağı okudum sadece şunu diyebilirim ki bazı önemli noktalar vardır, o noktaların aceleye getirilmemesi gerekir.Yani uygun bir cümleyi bulmak için biraz zaman feda edilebilir.Mesela bir kaç yerde gidişatın verdiği tıkanıklıktan kurtarmak istemişsiniz ancak seçtiğiniz yol konuyla örtüşememiş.Yani cümlenin akışını bozacak absürd tavırlardan mümkün olduğunca uzak durmalıyız sanki.Ciddi bir mevzu anlatırken işin içine minik bir mizah ekleyeceksek ciddiyet durumunu dengeleyecek bir yapıda olmalı.Öyleki mizah ciddiyeti öldürmemeli.Yoksa inandırıcılığını yitirir. Dolayısı ile sürükleyiciliği olmaz.Genel itibariyle akıcı buldum arada olur bazı şeyler.Zaten her şey deneme ile başlar o yüzden bu çabanızı tebrik ediyorum.Eleştirileri olgunlukla karşılamanızıda ayrıca selamlıyorum.Zevkle okuyacağımdan emin olun kardeşim.

Bu uzun yazınızı, diğer uzun yazılar gibi özenle ve ciddiyetle okudum. Eksik ve yanlış gördüğünüz her noktadaki düşüncenize katılıyorum. Bu işte profesyonel olmak çok zaman ve çaba gerektirir. Ben kısa sürede sizlere eğlencesine bir şeyler sunmak için böyle bir yazıyı kaleme aldım. Elbetteki karalama değil. Ayırdığınız vakitler benim için yorumlarınız kadar önemli. O yüzden ilerleyen bölümlerde yanlışlarımdan kurtulmaya çalışır ve daha olgun, okunur, heyecan/merak barındıran bir bölümle karşınızda olurum. :cici:

EkSen sizi etiketlemeyi unutmuşum sanırım. Sizin de değerli düşüncelerinizi görmek isterim :cici:

Kitap kardeşim teşekkür ederim. Hem anlayışınız için hem de düşüncelerimi dikkate değer bulduğunuz için.Şu bir gerçek ki sizde yazarlık potansiyeli var.Bunu ilk okuduğumda hissetmiştim zaten.Bence bu yolda ilerleyin kardeşim.Zamanla daha güzel yerlere gelinir yeter ki bu yolda çaba sarf edelim.Arkadaşlarınıza güzel dakikalar geçirme çabanızıda memnuniyetle karşıladığımı belirtmek isterim.

Akıcı ve güzel bir uslüp.Betimlemelerde farklılığı yakalama gücün çok hoş.
En önemlisi severek yazdığın hissediliyor.Emeğin ve yüreğin için tebrikler Kitap cım.:cici:

Direksiyonda ki kadın zaman zaman göz ucuyla dürtüyordu partnerini ..
Henüz bir yılı bile doldurmadıkları ilişkilerindeki yorgunluğun farkındaydı genç kadın ..
Daha öncesinde de ciddi birliktelikler yaşamıştı ama " Nehar " ile yaşadıkları kesinlikle farklıydı.
Hemen yanında ki koltukta sızıp kalmış bu adamın çıkardığı horlamaları bir yana, onu başka erkeklerden üstün kılan neydi bilemiyordu Alin ..
Zaten hiç bir zaman birini neden sevdiğini ya da birine nasıl bağlandığını bilemezdi, anlayamazdı genç kadın.
Yolun kavisliğinin artmasıyla birlikte dikkatini düşüncelerinden uzaklaştırdı Alin ..
Yaklaşık iki saatten fazla bir süredir direksiyon başında olmanın getirdiği stres ve yorgunluğun üzerine Nehar'ın rahat tavırları da kaşındırmıyor değildi sinir uçlarını ..
Güneşin yavaş yavaş en tepeye yükseldiği şu vakitlerde varacağı yere az kaldığının farkındaydı ve bu farkındalık ile biraz daha hızını arttırdı Alin ..

Ben yazını beğendim ve yolunu kolaylaştırması açısından küçük bir parça örnek bıraktım sana ..
Eline emeğine sağlık kardeşim ..

Aklıma gelmişken bir hazine öyküsü yazdığın için karakterlerinin psiko nevrotik yönlerini yansıtmaya çalış ve özellikle aralarında ki ilişkileri pamuk ipliklerine bağla .. Bağla ki vakti zamanı gelince birbirlerine düştükleri zaman bu mantık dışı gelmesin kimseye :)

Daha ilk bölümden tüm karakterlerin analizini, olayın tamamını vermenizi beklememiz saçma olurdu bence.
İlerleyen bölümlerde bunların yavaş yavaş açıklığa kavuşacağını düşündüğüm için anlatımınız fazla eksik gelmedi.
Ben beğendim yalnızca geçişler çok keskin olmuş diğer bir deyişle kopuk.
Bir de diğer yorumlarda belirtildiği gibi betimlemeleri artırırsanız, ki bunu çok iyi yapabileceğinizden eminim, harika olur.
Devamını bekliyorum, kaleminize sağlık. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri