Günlük Can Kırıkları

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Gözyaşlarını kimseye göstermediğinde,büyürsün.Kimsenin dediğiyle hareket etmediğin zaman özgürsün.Tek başına ayakta kalabildiğin an,olgunsun asıl.Bu yolda,arkana bakmadığın sürece yürürsün.Bazı şeyler hayatta yaşa bakmaz be çocuk,sen bu acılarınla,bütün insanlardan büyüksün.​

Her şeyim ol ama, özlediğim olma…
Dinlediğim şarkılar; her gece bir musallaya salarlar beni,
Her gün bir ısırgan otu daha köklenir içimde…
Kahvemin kokusu;
Yorgunluğum, telaşım, ortada kalakalmışlığım ol ama
Sakın özlediğim olma!..
Özlemin nasıl can yaktığını, can-ı gönülden "Ö z l e m e y e n" nereden bilsin ki?”​

Gerçekten sevmişsen birini, gitse bile kıyamazsın... En büyük hakaretleri hak eder, en derin nefretleri hak eder ama kıyamazsın. Ne desen hak eder ama tek kelime etmeye el vermez için, susarsın...
En kötüsü de ne biliyor musun?
Üzüldüğünü görsen canın yanar, mutluluğunu görsen kahrolursun...​

Ben bana yapılanları unutmadım. Bi zahmet yapanlarda unutmasın.
Gün olur devran döner gibi bir hesabım yok zira Allah var problem yok.
Kimsenin gözyaşları üzerine mutluluk kurulamaz. Temel su almışsa o mutluluğun daim olması gibi bir ihtimal mümkün değil olmaz. Elbet Yıkılır!
Neydi? "Kimsenin ahı kimsede kalmaz!" Kimseye hakkımı helal etmişliğim falan yok.
Ayrıca benim ne yaparsa yapsın kimseye çiçek uzatmak gibi bir niyetim de yok. ...
Beni ağlatanların mutlu olması gibi bir dileğim neden olsun, hemen şurada kırılmış bir kalp var, taş yok!
Hakkımı helal edip, kimilerini güzel hatırlamak isterdim ama dur bakıyım kalbime; aaa! Maalesef hiç umut yok!​

Kendine kimsenin gözünden bakma ve kimsenin görmek istediği gibi olmaya çalışma.
Bana soracak olursan seni kimin nasıl gördüğü hiç önemli değil ama illa birilerinin görmek istediği gibi olmak istiyorsan annenin gözünden bak kendine. Senin bile göremediğin güzellikleri göreceksin kendinde. Bak gördün mü "dünyanın en özel en güzel varlığı hayat bulmuş mis kokulu teninde."
Ayrıca senin nasıl olman ve davranmanla ilgili sorunu olanlar varsa, sorun olan senin yaşayışın değil; onl...arın yaşadıkları psikolojik rahatsızlıktır mutlaka.
Keşke seni ve kişiliğini yaratanın Allahu Teâlâ olduğunu hatırlasalar ama maalesef nato mermer nato kafa(!)
Tabi "başkalarının nasıl gördüğü önemli değil" derken kılığımıza kıyafetimize boş vermiyoruz! Erkeklerimiz filinta, kızlarımız prenses gibi oluyoruz mutlaka!
Bunun haricinde gerçekten sana bir şeyi dikta ederek "görmek istedikleri gibi hayatına şekil vermek isteyenler" de varsa göz doktoruna gitsin(!) Psikiyatriste gitsin(!) Olmadı hayatından gitsin.
Seni nasıl görmek istedikleri senin problemin değil herkes haddini bilsin.
Sen kişiliğin ve kendine has seninle çok güzelsin. Bir şeyler yapmak için çabalarken yaptığın hatalarınla çok özelsin.
Dur bakayım, sen hata mı yaptın? Gerçekten çok şekersin.​

İçimdeki çocuk öldü bu gece. Hem de "ben büyüdüm" dercesine. Oysa hiç yağmur altında bile ıslatmamıştım onu. Dizkapaklarına hiç yara değmemişti içimdeki çocuğun. El bebek gül bebek olmasa da, yokluk göstermemiştim yüzüne. Arkasını dönüp uyumadan uykuya dalmazdım. Gülmek mi? O durmadan ben başlamazdım. Sonra birisi geldi ve çekti tetiği. Ve ben kendimi korumak isterken, kör kurşuna hedef ettim içimdeki çocuğu...​

Sevdiğiniz kadın için dünyayı yıkmanıza gerek yok,
onun dünyasını başına yıkmayın yeter..
Sevdiğiniz kadına umut vermenize gerek yok,
sizinle kurduğu hayallerini boşa çıkarmayın yeter...
...
Sevdiğiniz kadına kendinizi ispatlamanıza gerek yok,
size olan sonsuz güvenini suistimal etmeyin yeter...
Sevdiğiniz kadını göklere çıkarmanıza gerek yok,
ona sımsıkı sarılıp ayaklarını yerden kesin yeter...
Sevdiğiniz kadını illa güldürmenize gerek yok,
yalanlarınızla onu ağlatmayın yeter..
Sevdiğiniz kadına cenneti vaat etmenize gerek yok,
ona ihanet edip hayatını cehenneme çevirmeyin yeter...
Sevdiğiniz kadına adamlık taslamanıza gerek yok,
azıcık adam olun yeter...​

İçimden Geçenlerle Yaşadıklarım,
Hiç Tanışmadılar Bile..
Ve Ben;
Tanışmamış İki Hayat Arasında,
FazlasıyLa Yoruldum..​

Kaybedişler bilirim.
Ne varsa içinde mutluluğa dair,
Ne varsa büyüttüğün umuda dair,
Gitmelerini izlersin.
Ellerini kanata kanata,
Avuçlarından kayıp yok olmalarını seyredersin,
Çaresizce…
Yalnızlıklar bilirim.
Okyanusta ağda bir balık,
Gökyüzünde kafeste tek bir kuş misali,
Her şey geniş olduğu kadar dar gelir sol yanına.
Hasretler bilirim.
Cenneti özler gibi,
Özler gibi Yakup misali Yusuf’u.
Kör oluşlar bilirim,
Gök kuşağını koysalar karşına,
Bütün renkler siyah gelir sana,
Sen zerre mum ışığına hasret.
Gitmeler bilirim.
Sağ bırakmadan sol yanında yaşayan ne varsa,
Arkana dönmeden,
Düşünmeden hiçbir şeyi,
Umursamadan ölenleri.
Gitmeler bilirim,
Bin kere ölerek yaşatmak için bir kişiyi.
Çaresizlikler bilirim.
Kanadın olur uçamazsın,
Cennetin olur varamazsın,
Yaralarına merhemlerin olur süremezsin.
Çaresizsin,
Açmak için İlkbaharı beklesen de,
Bir kez teslim olmuşsundur Sonbahara.
Şubat soğuğu değmiştir bir kez sol yanına.​

Yalnızca kalbim kırılsaydı zamanla geçerdi, unuturdum, her şey yoluna girerdi bir şekilde.
Ama benim güvenim de kırıldı...
Böyle olunca olmuyor işte... Hiç çıkmıyor aklımdan, geçmiyor... Hep yarım kalacak gibi hissediyor insan kendini, bir daha acıyacak ve hiç geçmeyecek gibi hissediyor...
Sadece kalbim kırılmış olsaydı keşke...
Ne zaman baksam yüzüne, ne zaman güvenmek istesem yeniden, ne zaman öpsen ya da sarılsan; yine gidecekmişsin gibi geliyor. ...
Ve inan bana, güven bir kere kırılınca hiçbir şey eskisi gibi olmuyor...​

Uzaktan sevmek daha güzeldir bazen. Ne incitir, ne acıtır. Ne yaralar, ne kanatır. Gözlerinle görmediğin ama sesini duyduğun, varlığıyla huzur bulduğun bir denizin yakınında yürümek gibidir böyle sevmek... Uzaktan sevmek en güzelidir bazen...!

Uzaktan sevmek daha güzeldir bazen. Ne incitir, ne acıtır. Ne yaralar, ne kanatır. Gözlerinle görmediğin ama sesini duyduğun, varlığıyla huzur bulduğun bir denizin yakınında yürümek gibidir böyle sevmek... Uzaktan sevmek en güzelidir bazen...!
Çok güzel sözler tskler :)

Artık tamamen gitmem gerekiyor hayatından. Ara sıra hal hatır sormalar olmadan, selamlaşmadan... Hakkını vererek gidiyorum senden.
Bana verdiğin en güzel mutlul...uklar için teşekkür ederim şimdiden...
Sevmedim diyemem. Ben seni bu hayattaki her şeyden çok sevdim. Bu yüzden seni unutmam mümkün değil. Öyle bir yarasın ki bende izin hiç geçmiyor ama sızlatmıyorsun da... Artık kimde istiyorsan onda kabuk bağla.
Ona gül, ona ağla...
Sen beni artık acıtmıyorsun!
Bundan sonra kanatsan ne olur, ağlatsan ne olur...
Yani artık olmasan da olur...​

Zordur kadın olmak, her an kırılıverecekmiş gibi yaşamak!
Herkesin yerine her şeyi düşünüyor olmak ama herkesçe çokta umursanmamak!
Bir türlü anlaşılamamak, hep bir şeyleri istemekle suçlanmak!
Onca kalabalığa rağmen yalnız olmak ve sadece içindeki çocuk tarafından sarılmak!
Anne olmak, eş olmak, her şey olmak, bir varlığıyla bin parçaya ayrılmak!...
Bütün bunların yanında içindeki çocuğun elinden tutup O'nu da yaşatmak'
Zordur kadın olmak; hep bir şeyleri, birilerini toplamak zorunda kalmak!
Güçsüzlükle suçlanmak ama her zorlukta sığınılan liman olarak var olmak!
Ve bu tezat duygular arasında yinede ayakta kalarak yaşamak!
Zordur kadın olmak, her gün bir şekilde kırılmak buna rağmen tüm parçaları bir arada tutmak!
Kalbi kırılır, umudu kırılır, hayat yada biri kırmazsa tırnağı kırılır, saçı kırılır!
Ama kırılır; Allah vergisi olmalı bu kadar çok kırılırken; hep ayaktadır hep tek parçadır!
Çok şeyleri saklar içinde, bilir belki de anlatamayacaktır kimselere!
Onca kalabalığa rağmen bu yüzden yalnızdır bütün kadınlar belki de!

1904195_886066998109939_1924675121407640133_n.jpg

Çocukluğum penceresini açar mı, taş atsam..?
Gençliğim bırakır mı kolumdan, bağırsam..?
Yeniden kokar mıyım, şekerci amcanın dükkanının kokusundan..?
Düşer miyim acaba tekrar, dört tekerlekli bisikletimden..?
Acıkır mıyım, peynir ekmeğe..?...

Susar mıyım, annem "nerede kaldın?" dediğinde..?
Ödevlerimi yapamaz mıyım, akşam ezanını geçerse eve geldiğim vakit..?
Ve..
Olamaz mıyım yine, yeniden "çocuk"..?

10996067_1556766687914729_2379557123443352485_n.jpg

Geri